- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.883
- 598
Valla ben küfürü yiyeceğim gibiHadi gene iyisin kaynana olunca kufur etmez gelin sana:))
Hahaha valla biz elimizden geleni yapslimda gerisi onlara kalmis.. en azindan ogretmedik demeyiz:)Valla ben küfürü yiyeceğim gibi
Uyarılarım,yaptırımlarım burdan fizana yol olur,arpa boyu yol alamadım,dilime bir epilasyon yaptırayım,kaldığım yerden devam,ölmek var,dönmek yok
Çünki ben eşimin annesinin kulaklarını çınlatırım arada,asla çekmece kapatmaz,çeker bırakır
Kan grupları bile babaları,mis gibi A grubu dururken,huyları benzemiş çok mu
10 yasindaki oglum bu sene 3 kere gitarini unuttu okulda , bir kere ipad , 2 beden cantasi , birgun de okul cantasini
Sinifin tamami da bu sekilde
Mali kiymetlidir , aldigim seyler icin cok calistigimi bilir , kan tahlillerini duzenli yaptiriyorum sorunu yok
Okuldaki rehber ogretmen yasi geregi normal oldugunu soyluyor
Oyuna dalip unutuyor , tepki vermememizi soyledi
Evde ise ben surekli hatirlatirim oyle yapar , yapacak birsey yok alisana kadar boyle uyarmaya devam edecegim
Hahaha valla biz elimizden geleni yapslimda gerisi onlara kalmis.. en azindan ogretmedik demeyiz:)
Aynen benimkilerinde bi cok yonu baba..umarim kiz bana benzer diye teselli ediyom kendimi:)) gerci kv en son bu bana benziyo demisti :)))
aynı şeyleri yazacaktım ki senin mesajını okudum
10 yaşındaki oğlum kendi hariç her eşyasını itina ile unuttu veya kaybetti.. sene başında sevdiği marka su termosu aldık, kaybetti.. sonra dayısı üzülmesin diye yenisini aldı o da gitti.. teyzesi aldı onu da bu hafta kaybedecek muhtemelen :) bunun yanında elektronik eşyalar, saatler, kalemler gittiği gibi kitaplar da gitti.. neyse ki okul bulup dolabına koyuyor artık olayı çözdülerçünkü çok dalgın, unutkan, 40 öksüzle bir mağarada kalmış gibi.. ama geçici, abimizde de aynı olay vardı kalmadı.. sizinki de geçecek biraz sabretmek gerekiyor sadece..
Biz de kızılay gibi şemsiye dağıtıyoruz hayrına,bir dahakine toptan alacağım,belki biraz daha ucuza geliraynı şeyleri yazacaktım ki senin mesajını okudum
10 yaşındaki oğlum kendi hariç her eşyasını itina ile unuttu veya kaybetti.. sene başında sevdiği marka su termosu aldık, kaybetti.. sonra dayısı üzülmesin diye yenisini aldı o da gitti.. teyzesi aldı onu da bu hafta kaybedecek muhtemelen :) bunun yanında elektronik eşyalar, saatler, kalemler gittiği gibi kitaplar da gitti.. neyse ki okul bulup dolabına koyuyor artık olayı çözdülerçünkü çok dalgın, unutkan, 40 öksüzle bir mağarada kalmış gibi.. ama geçici, abimizde de aynı olay vardı kalmadı.. sizinki de geçecek biraz sabretmek gerekiyor sadece..
Fiziksel olarak kendine benzetti benimki:) bana benzemiyo o bi gercekte.. onada benzemiyo bence:)) nasipvalla pek heveslenme diyiim,benim kızın 40 ta biri bana çekmedi,kabul etmek istemesem de bir kv modeli,fizik hariç şükür ki
Konudan bağımsız birşey söylemek istedim. Küçükken gözlüklerimi okulda unutmaya başladığımda farkedildi ki göz numaralarım sıfırlanmış. Göz doktoru gözü görmeyen biri gözlük unutmaz zaten demişti. Tekrar göz numaralarına mı baktirsanizmalının kıymetini bilmiyorlar herhalde..
yani top vs demişsiniz de yine bir nebze unutulacak şeyler. benim oğlan gözündeki gözlüğü unutmuş okulda.. hayır yani görmüyorsun da insan bir rahatsızlık bir eksiklik hisseder de aklına gelir..
Konudan bağımsız birşey söylemek istedim. Küçükken gözlüklerimi okulda unutmaya başladığımda farkedildi ki göz numaralarım sıfırlanmış. Göz doktoru gözü görmeyen biri gözlük unutmaz zaten demişti. Tekrar göz numaralarına mı baktirsaniz
Rica ederim görünce söylemeden geçememiştim :) inşallah en kısa sürede göz numaralarının ilerlemesi durur oğlunuzun.tşk ederim ilginiz için. bu dediğim 2 sene önce olmuştu. ilerleyerek devam ediyor göz numarası ne yazık ki. 6 ayda bir kontrole gidiyor zaten.
Aynenah ah yok öyle bir alışkanlığa dönüşme durumu
sürekli dürtecen oğlum tabağını kaldır, tişörtünü kaldır..
Öncelikle yorumunuz icin teşekkür ediyorum.Oglumla sık sık konuşurum elindekilerinin kıymetini bilsin diye, hic birsey kolay sahip olunmuyo, sorumlu olmali çünkü ben her zaman onunla olmayabilirim.bunu idrak edip malına sahip çıkmalı,yasadigi alanda ne biliyim tabagini kaldirmali,kiyafetini katlamali,yatagini toplamali.Benim endisem hayatta herseye her zaman sahip olamayabilir, sahip olduklarininda kiymetini bilsin istiyorum.Evde is bolumu yaparim mesela haftada bir gun temizlik olur.Ben supururum kizim siler oglumda toz alir.Ama soyleye soyleye ama zorda olsa yapar.Bundan sonra kaybettiklerini yerine almama karari aldım.Evdede sorumluluk veriyorum.Evde kuş. , balık hepsini besledik simdi evimizde gölden aldığımız kurbağa yavrulari var onlara bakiyo yemlerini veriyo onun sorumluluğunu biliyor .okulda elinden zorla alınması gibi bir durum suana kadar yasamadik boyle bisey olsa soyler zaten, bilmiyorum çocuğum belki yapısal, belki vitamin eksikliği belkide, ergenlige giriyo bundan dolayı unutkan olması, Ayrica ben kizimda bunlari yasamadim erkek cocuklari sanirim daha farkli daginik.umarim kisa zamanda bu durumu atlatiriz.Zaten vitamin eksikliği ile ilgili olarak yazmışsınız. Ben buna ek olarak daha farklı sorumluluklar da vermenizi tavsiye ederim. Bir çiçeğe su vermek gibi, balkonda biber domates yetiştirmek, bir balığa bakmak gibi... ama bu sorumluluğun ne olacağına da onunla birlikte karar vermelisiniz. Bir de bir şeyler almamak yerine, aldıklarınızda sadeleşmeye gidebilirsiz. mesela top aldınız, o top eskiyene kadar fiziksel aktivite ile ilgili yeni bir şey almayabilirsiz. Çocuk elinde var olana daha çok odaklanacaktır. Şapkasını unuttu diye yenisini almazsanız bu defa başına güneş geçecek. Böyle bir durumda çocuğa sorumluluk almayı öğretmek için rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni ile işbirliği yapın. Katkısı olacaktır. Onlardan okul ortamında da çocığunuza sorumluluk vermesini isteyin. Ve durumu takip edin. İnternette sorumluluk eğitim planları var onları okuyup, evde çocuğunuza uyarlayıp bu eğitimleri verebilirsiniz. Bir de bir kişi daha demiş, belki de okulda akran zorbalığı ile karşı karşıyadır biri alıyordur elinden. Bence bu ihtimali de öğretmenle konuşun
Ödül kumbarasi iyi fikir teşekkür ederim:)Ödül kumbarası yapın.Düzenli olup eşyalarına sahip çıktıkça, sorumluluklarını bildikçe kumbaraya para atın bu para ile istediğini alın (tabiiki sizin gözetiminizde.) kendi kazanıp almış gibi olsun. Her istediğini havadan alırsanız istemeden çocuğunuzu sorumsuz ve kıymet bilmeyen şekilde yetiştirebilirsiniz.
Ödül kumbarası yapın.Düzenli olup eşyalarına sahip çıktıkça, sorumluluklarını bildikçe kumbaraya para atın bu para ile istediğini alın (tabiiki sizin gözetiminizde.) kendi kazanıp almış gibi olsun. Her istediğini havadan alırsanız istemeden çocuğunuzu sorumsuz ve kıymet bilmeyen şekilde yetiştirebilirsiniz.
Hakli olabilirsiniz bundan sonra kaybettiklerini yerine koymama karari aldım,birde boyle deneyelimBelki de her istediğini aldığınız için kıymetini bilemiyor ve önemsemiyordur nasılsa annem yenisini alır ya da başka bir şey daha alır diye. Acaba biraz yokluğu gösterseniz yani her istediğine öyle hemen sahip olamayacağını anlatsanız.Şimdi ki çocuklar genel olarak böyle eşyanın kıymetini bilmiyorlar sebep onlar da değil aslında..
Yaşadığımızyerde cocuklar okula bisiklet ve scoter ile gidebilir.Top goturulmesinde de herhangi bir sakinca yok çünkü digerleride getirir.Sorumluluk veririm nedeni her sey cocukluktan başlar.Kendi isini görmeyi malina sahip çıkmayı bilmeli oyle büyümeli, ben benim icin bisey yapsin istemiyorum.Ev ortak alanimiz ben yemek pisiriyorsam oda tabagini kaldirmali bunu dusunebilmeli. Hayat,insanlar cok acımasız biz ebeveyinler her zaman cocuklarimizin yaninda arkasini topluyor olamayabiliriz kucukten bilinclenmesi lazim.Skoter ve futbol topunun okulda ne işi var ki? Değerli eşyalarını göndermeyin. Bi kan tahlillerinede baktırın, B12 eksikse takviye alırsınız.
Çocuk tabağını masadan alırda makineye neden yerleştirsin onu da anlayamadım. Çok fazla sorumluluk yükleyince yapması gerekenide yapmıyor.
Çantasındaki kitapta bir sorumluk zaten. Bence kaybolduğunda üzüleceği şeyleri riske etmemek lazım. Şartsa parka giderken alsın bisikletinin sorumluluğunu. Bütüün çocukların bisikletinin olmadığı bir yere bisikletle gitmesi de doğru değil bence. Buda duyarlılık, bunu da öğrensin.Yaşadığımızyerde cocuklar okula bisiklet ve scoter ile gidebilir.Top goturulmesinde de herhangi bir sakinca yok çünkü digerleride getirir.Sorumluluk veririm nedeni her sey cocukluktan başlar.Kendi isini görmeyi malina sahip çıkmayı bilmeli oyle büyümeli, ben benim icin bisey yapsin istemiyorum.Ev ortak alanimiz ben yemek pisiriyorsam oda tabagini kaldirmali bunu dusunebilmeli. Hayat,insanlar cok acımasız biz ebeveyinler her zaman cocuklarimizin yaninda arkasini topluyor olamayabiliriz kucukten bilinclenmesi lazim.
Biz yurt disinda yasiyoruz bisiklet scoter goturebilir derken, bu cok siradan birsey hemen hemen her cocugun vardir yani cocuklar okula genellikle bisiklet ile giderler.Ayrica duyarli olup olmamak ile ilgili bir durum yok ortada.Çantasındaki kitapta bir sorumluk zaten. Bence kaybolduğunda üzüleceği şeyleri riske etmemek lazım. Şartsa parka giderken alsın bisikletinin sorumluluğunu. Bütüün çocukların bisikletinin olmadığı bir yere bisikletle gitmesi de doğru değil bence. Buda duyarlılık, bunu da öğrensin.
Tabağınada su tutabilir ama evde herkes kendi tabağını kendisi mi koyar makineye? Arada yardım istersiniz heosini o yerleştirir. Ama bunu direk bir kural haline getirmek gereksiz bi sorumluluk bence. Odasında haklısınız, onu toplasın elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?