unutkanlık

tolcan

Kadere inanırım~
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
1.430
174
93
Sakarya
arkadaşlar doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama bende çok unutkanlık başladı yani parmağımdaki yüzüğü bile arıyorum ya da bakkala bişey almak için gidiyorum ama eve bi geliyorum asıl gereken şeyleri almamışım. yemek yaparken kendi kendime şunuda koyucam diyorum ama yemek bitiyo o zaman farkediyorum koymadığımı. sizce neden böyle oluyodur aranızda bunları yaşayan var mı belki de normal bişeydir ama yeni başladığı için korkmaya başladım

merhabalar canım,
aynen bende öyleyim bu aralar biraz stresli dönemlerdeyim. genelde dikkat ettim de öyle oluyo sıkıntı stres olunca unutkanık daha çok baskın oluyo çünkü kafamızda sürekli başka sorunları çözme fikiryle meşgul oluyo..

mesela bugun mutfaga gidiyordum annem salondan seslendi kapıyı örtme dedi tamam diyorum ama neye tamam dediğim belli değil çayı döküyorum çayın suyunu dökmeyi unutuyorum :1:

İşin acı tarafı daha bu yaşımda annemi kendi unutkanlığımla teselli ediyorum :9:

merhabalar canım,
aynen bende öyleyim bu aralar biraz stresli dönemlerdeyim. genelde dikkat ettim de öyle oluyo sıkıntı stres olunca unutkanık daha çok baskın oluyo çünkü kafamızda sürekli başka sorunları çözme fikiryle meşgul oluyo..

mesela bugun mutfaga gidiyordum annem salondan seslendi kapıyı örtme dedi tamam diyorum ama neye tamam dediğim belli değil çayı döküyorum çayın suyunu dökmeyi unutuyorum :1:

İşin acı tarafı daha bu yaşımda annemi kendi unutkanlığımla teselli ediyorum :9:

valla ya yaşımda küçük olmasa takmıcam ama neden böyle oldu bilemiyorum aynen benimde var öyle şeylerim konuşuyorum ama ne konuştuğumu bilmiyorum :( Allaha şükür stres sıkıntı da niye böyle olduğunu bi çözebilsemmm

sanada geçmiş olsun diyim o zaman ben :)

benzer şeyleri yaşıyorum,
bazen kelimeleri bile unutuyorum...
benimkinin henuz nedeni yok, alzheimer da degilmis,
fakat dikkat dagınklıgındandır başka seyler dusunuyorsundur dedi (cok bilimsel... )
ve stres etkiliymis (bu dogru)

valla ya yaşımda küçük olmasa takmıcam ama neden böyle oldu bilemiyorum aynen benimde var öyle şeylerim konuşuyorum ama ne konuştuğumu bilmiyorum :( Allaha şükür stres sıkıntı da niye böyle olduğunu bi çözebilsemmm

sanada geçmiş olsun diyim o zaman ben :)

sağol canım hahah :1:
evet annemde hep kızıyo bu yaşta bu unutkanlık ne diye
bu arada yaşın kaç acaba canım ?

Bende de oluyor bazen ne düşündüğümü unutuyorum, kelimeleri kullanırken takılmaya başladım şu sıralar:50:

B12 değerlerinize baktirmanizi öneririm.
Ben gozumdeki gözlüğü elimdeki anahtari arayip kapida kaldığım günleri bilirim.

benzer şeyleri yaşıyorum,
bazen kelimeleri bile unutuyorum...
benimkinin henuz nedeni yok, alzheimer da degilmis,
fakat dikkat dagınklıgındandır başka seyler dusunuyorsundur dedi (cok bilimsel... )
ve stres etkiliymis (bu dogru)

doktora gittiniz mi eğer gittiyseniz ne dedi doktor

B12 değerlerinize baktirmanizi öneririm.
Ben gozumdeki gözlüğü elimdeki anahtari arayip kapida kaldığım günleri bilirim.

Evet, evet aynen bende yana yakıla her yerde gözlüğümü arayıp gözümde bulanlardanım :17: Bende var B12 eksikliği iğne verilmişti iki tanesini falan yaptım gerisi kaldı :53:

Unutkanlığı hafife almayın ileride ciddi boyutlarda karşılaşmamak için doktora giderek b12 değerlerinize baktırın b12 vitamin deger seviyesi istenilen seviyede degilse ciddi derecede unutkanlık yapıyor.

doktora gittiniz mi eğer gittiyseniz ne dedi doktor

aynen yazdıklarımı dedi. b12 baktı normal cıktı.
et balık yiyor musun, iyi besleniyor musun... hepsine EVET dedim :27:
sonra norolojik olarak beyin fonksiyonlarına bakıyorlar, onlar da iyi dedi.
dikkat dagınıklıgındandır o dedi. ama kelimeler dikkatsizlikten unutulur mu? ben ne yedigini bile hatırlamayanlardan degilimdir. aksine en ince ayrıntısına kadar hatırlarım gecmisi. ve bu cok yorucu oluyor bazen.
ama kelimeler... ucup gidiyor. veya evde ozenle sakladıgım bir sey. ıı-ııh yok bulamıyorum.
eskiden okudugum kitapta sevdigim bir paragrafı bile hatırlardım hangi sayfada oldugunu.
bi de heycandan hızlı hızlı konusuyordum. hastalık hastası sandı herhalde...
cok zorlama kendini dedi. gülerek "insan ol azıcık" dedi. o ne demekse! :15:
strestendir dedi. EVET diye atladım yine. yogun stres altında oluyormus bazen boyle. ama gecmedi hic şu stres :50:

uyku duzenim de cok bozuktur benim. memur gibi de calısmadıgım icin gecem gunduzum karısık.
bu sefer psikiyatriye gidicem ama. belki stres gecerse kelimeler yerine gelir.
bazen adımı unutacak oluyorum ya :43:
konusmam bile agırlastı kelimeleri hatırlamadıgım icin. artık kitap okumaktan da zevk almıyorum cunku okudugumu anında unutuyorum nerdeyse. :50:

aynen yazdıklarımı dedi. b12 baktı normal cıktı.
et balık yiyor musun, iyi besleniyor musun... hepsine EVET dedim :27:
sonra norolojik olarak beyin fonksiyonlarına bakıyorlar, onlar da iyi dedi.
dikkat dagınıklıgındandır o dedi. ama kelimeler dikkatsizlikten unutulur mu? ben ne yedigini bile hatırlamayanlardan degilimdir. aksine en ince ayrıntısına kadar hatırlarım gecmisi. ve bu cok yorucu oluyor bazen.
ama kelimeler... ucup gidiyor. veya evde ozenle sakladıgım bir sey. ıı-ııh yok bulamıyorum.
eskiden okudugum kitapta sevdigim bir paragrafı bile hatırlardım hangi sayfada oldugunu.
bi de heycandan hızlı hızlı konusuyordum. hastalık hastası sandı herhalde...
cok zorlama kendini dedi. gülerek "insan ol azıcık" dedi. o ne demekse! :15:
strestendir dedi. EVET diye atladım yine. yogun stres altında oluyormus bazen boyle. ama gecmedi hic şu stres :50:

uyku duzenim de cok bozuktur benim. memur gibi de calısmadıgım icin gecem gunduzum karısık.
bu sefer psikiyatriye gidicem ama. belki stres gecerse kelimeler yerine gelir.
bazen adımı unutacak oluyorum ya :43:
konusmam bile agırlastı kelimeleri hatırlamadıgım icin. artık kitap okumaktan da zevk almıyorum cunku okudugumu anında unutuyorum nerdeyse. :50:

çok geçmiş olsun gerçekten bende stres yok ya da var ben farkında değilim demek ki ama siz yinede psikiyatriye gidin belki stresinizin geçmesine yardımcı olur :)

çok geçmiş olsun gerçekten bende stres yok ya da var ben farkında değilim demek ki ama siz yinede psikiyatriye gidin belki stresinizin geçmesine yardımcı olur :)

bak bir de sey demisti doktor, genelde beynin bir bölümü daha cok calısırmıs hangi işle ugrasıyorsak...
sende es zamanlı calısıyor dedi. evdeki butun elektrikli aletleri aynanda calıstırınca sigortaların atması gibiymis.
mecburum dedim. azalt dedi. 1saat veya 1gun boyunca 1konuya yogunlasıyorum artık... biraz daha iyiyim.
bu da aklında bulunsun :34:

bak bir de sey demisti doktor, genelde beynin bir bölümü daha cok calısırmıs hangi işle ugrasıyorsak...
sende es zamanlı calısıyor dedi. evdeki butun elektrikli aletleri aynanda calıstırınca sigortaların atması gibiymis.
mecburum dedim. azalt dedi. 1saat veya 1gun boyunca 1konuya yogunlasıyorum artık... biraz daha iyiyim.
bu da aklında bulunsun :34:

evet bu kesinlikle doğru :) teşekkür ederim bilgi içinnn :)

Ben hamileyken yaşadım bunu herşeyi unutuyordum :)
eşim
-canım korkuyorum şuan risk yok ama doğumdan sonra kızımızı unutma olurmu diyerek
şaka yollu iğnelemişti:)
gerçi geçti sonradan ama
fiziksel bir hastalık belirtiside olabilir
ihmal etmememk lazım

Back
X