unutmak istiyorum :(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.866
57.586
798
Öncelikle merhaba..
Bdv köşesini bol bol okuyan ve yalnız değilmişim diye iyi hisseden biriyim..
Yanlış anlaşılmasın başkalarının üzüntüleri bana iyi hissettirmiyor. Sadece
sorun ben de değil benim suçum değil yaşadığım sorunları çok kişi yaşıyor..
Üstesinden gelebilirim vb düşünceler bana iyi hissettiriyor..
Yeni evli ama evliliğinde büyük sorunlar yaşamış biriyim..
Öyle ki pek çok kişinin on yılda yaşadığını bir kaç ayda yaşayıp eşimden soğudum..
Yaşadığım sorun aldatılma şiddet vs değil..
Bana hayalini kurdurduğu yaşamı sunmaması ve ailesinden dolayı üzülmem karşısında
sessiz kalışları tarzı sorunlar yaşadım.. Eşim özünde iyi biridir ancak yetiştirilme tarzımız
farklı ve bakış açılarımız farklı oluyor bu bizi büyük tartışmalara sürüklüyor vaktinde gönül alan ve
kolay alttan alan biri hiç değil malesef.. Sonuçta kızlar bu büyük sorunlardan sonra
Beklediğim kadar iyi nitelikte özür ve gönül alma girişimleri göremedim ama beklentilerimi
en aza indirip affettim şuan barışmış gibi olsak da kırgınlığım geçmiyor..
Sevgim diplerde ve tahammülüm yok artık..
Ben eskiden eşimin masumiyetine öyle inanırdımki artık inanmıyorum ama
güzel sözlerini okuduğumda puff diyorum sürprizleriyle mutlu olamıyorum
çünkü bana yaşattıklarını unutamıyorum,bu konuda yardımcı da olduğunu düşünmüyorum:14:
Çevremde insanlar neleri unutuyor hepimiz neleri unuttuk da evliliğimize devam ettik
diyorlar ama ben unutamıyorum bir gün unutmuş gibi davransam da ertesi gün
bir sebeple saldırıya geçiyorum kızlar..ve sonuç hep tartışma..

Size sorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Kendi kendime çözüm bulmam gerek
çünkü ya bu evliliği bitiricem ya da hafızamı silicem başka yolu yok:14:
Yani gerçekten unutmak istiyorum onu eskisi gibi masum görebilmek istiyorum sizce mümkün mü?:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım kavga etmeden bu düşüncelerini, kırgınlıklarını onunla paylaş,
ileride daha kötü olacağını düşünüyorsan evlilik danışmanlarına gitmeyi teklif et,umarım kabul eder.

genel tavsiye olarak eşini ve ailesini olduğu gibi kabullen, kusur ararsan bulursun,
daha yapıcı davran, olaylara daha sakin yaklaş, geçmişe dönük kavgalar çıkarma,
inşallah mutlu olursunuz...

sen ne güzel demişsin arkadşım burada ne dertler var.. insanlar neler yaşıyor ve affediyor... Allah a şükür sen o büyük dertlerle karşılaşmamışsın... tabiki her dert kendine göre büyüktür.. ama sen ufak tefek şeyleri kafana takarsan o küçük şeyler aranızda giderek büyümeye başlayacak ve aşılmaz sorunlaara dönüşecektir... kırgınlığının kızgınlığının senden başka hiçkimseye zararı yok bunu unutma.. hep kendine yaparsın ve zamanla mutsuz huysuz bir insan oluverirsin... unutmaya çalışmaya, yeniden başlamaya konsantre olmanı tavsiye ederim sana arkadaşım...

Canım biraz daha detay versen sana akıl vermemiz daha kolay olur. Ne gibi sorunlar oldu ailesiyle esınız bu durumda ne yaptı mesela

işte ben sakin kalma konusunda eksiğim canım kırgınlığımı da anlattığımda offlayıp puflamalar gönül almak işine gelmiyor çünkü devamlı tahammülü yok kısa yoldan susturma derdinde o zaman daha da sinir oluyorum..
Güzel bir anda tam sırası şimdi diye yüzüne vuruyorum bunu bunu yaptın diye
doğru değil biliyorum ama bu çelişki niye o zman diye çarpasım geliyo güvenim zedelendi beklemediğim şeyleri yaşattı
hep bu yüzden.. Kendimi nasıl tutabilirim bilmiyorum ki bakış açımı değiştiren olur diye paylaşmak istedim sizinle..
Çünkü ben bu evliliğe çok büyük yara aldı artık son belli gibi bakmaya başladım:50:

işte ben sakin kalma konusunda eksiğim canım kırgınlığımı da anlattığımda offlayıp puflamalar gönül almak işine gelmiyor çünkü devamlı tahammülü yok kısa yoldan susturma derdinde o zaman daha da sinir oluyorum..
Güzel bir anda tam sırası şimdi diye yüzüne vuruyorum bunu bunu yaptın diye
doğru değil biliyorum ama bu çelişki niye o zman diye çarpasım geliyo güvenim zedelendi beklemediğim şeyleri yaşattı
hep bu yüzden.. Kendimi nasıl tutabilirim bilmiyorum ki bakış açımı değiştiren olur diye paylaşmak istedim sizinle..
Çünkü ben bu evliliğe çok büyük yara aldı artık son belli gibi bakmaya başladım:50:

eğer herşeyin daha kötü olmasını istemiyosan ve birşeyleri düzeltmek istiyosan sakin olmayı öğrenmek zorundasın canım.
güvenini kaybetmene sebep olan şeyleri yazmamışsın ama eğer çok büyük şeyler değilse, kafanda büyütme derim.
şöyle düşün sen artık babanın evindeki nazlı küçük kız değilsin, bir aile kurdun ileride anne olacaksın güçlü olman lazım,
her olay karşısında evliliğiniz sona gelmiş gibi davranırsan baştan kaybedersin canım.

Canım biraz daha detay versen sana akıl vermemiz daha kolay olur. Ne gibi sorunlar oldu ailesiyle esınız bu durumda ne yaptı mesela

Haksız bile olsa büyüklere cevap verilmez diye düşünen ve
sizden de aynı şekilde davranmanızı bekleyen bir eş düşünün..
Hayatına müdahale edilen ve haksızlık karşısında susamadığından karısının
kötü gelin olmasına bile tepkisiz kalan bir eş.. ona göre sus geç duyma
bana göre bu imkansız..

bana göre bu imkansız..

Ne olursa olsun insan kendinden ödün vermemeli.Kişiliğini korumalı. Siz de en azından madem eşiniz öyle istiyor,siz de o zaman (eğer büyük bir sorunsa) ailesiyle görüşmek istemediğinizi ya da en azından mesafeli olacağınızı belirtebilirsiniz.Ben hep şuna inanıyorum dünyada kendimizden daha değerli hiç bişey yok.(Çocuğu olanlar belki çocuğum diyebilir.Şu an benim olmadığı için öyle yazdım.)Kendinizi üzmeyin Allah her şeyin karşılığını verir merak etmeyin...

her olay karşısında evliliğiniz sona gelmiş gibi davranırsan baştan kaybedersin canım.

bu cümle çok doğru... evlilik denilen kurumda daha çok yenisin sanırım...en ufak sorunda boşanma fikri oluşuyorsa kafada bir zaman sonra her iki tarafta buna alışmaya başlıyor...erkek diyoki bu kadar söylüyor yapıversinde kurtulayım bu eziyetten.. sıkıntıya gelemiyorlar ne yazık ki erkekler... kaçıyorlar hemen...
tabi ben bunları senin evliliğinde aşılamaz sorunlar olmadığını düşünerek yazıyorum... sana göre affedilmeyecek şeyler varsa tabi bilemem....

bana göre bu imkansız..

Offf isin cok zormus gercekten bende senin gibi düşünüyorum çünku. Keske bi yolu olsa kocan seni anlasa seninde fikirlerine saygı duysa :(

Sorun şuki kızlar eşimin iyi huylarını yazsam 30 sayfa olur ne şanslısın dersiniz..
Sonra 3 cümle yazarım kötü huy diye 30 sayfayı yırtar aman kalsın almıyım diyebilirsiniz:52:
Evlilikkk yürütmek çok büyük bir sanatmış cidden şunu anladım bir kaç ayda..
Allah yardımcımız olsun Amin..:ssz:

faat gerçekten mutsuzmusun peki yani cidi ciddi çok mutsuzum ben diyormusun.eğer bunu demiyorsan bi daha değerlendir birazda orta yol bulmaya çalış evet huy karakter değişmez ama biraz kendini değiştirmeye çalışsan orta yol bulmak adına.TAbi eşin ne cümleler söylüyor sana davranışları nasıl hiç bilemiyorum ama bi dene eğer çok kötü yaklaşmıyor ise..

faat gerçekten mutsuzmusun peki yani cidi ciddi çok mutsuzum ben diyormusun.eğer bunu demiyorsan bi daha değerlendir birazda orta yol bulmaya çalış evet huy karakter değişmez ama biraz kendini değiştirmeye çalışsan orta yol bulmak adına.TAbi eşin ne cümleler söylüyor sana davranışları nasıl hiç bilemiyorum ama bi dene eğer çok kötü yaklaşmıyor ise..

şuan çok mutsuzum ama yarın beni çok mutlu edebilir..
Bazen prenses gibi hissettirir bazen böcek gibi değersiz..
Kendisi oldukça dengesizdir..
Bi gün sevgi sözcüklerine boğar bi gün hakarete :ssz:
sabrediyoruz bakalım nereye kadar giderse..

şuan çok mutsuzum ama yarın beni çok mutlu edebilir..
Bazen prenses gibi hissettirir bazen böcek gibi değersiz..
Kendisi oldukça dengesizdir..
Bi gün sevgi sözcüklerine boğar bi gün hakarete :ssz:
sabrediyoruz bakalım nereye kadar giderse..

HImmm o zaman iki şeyde karar ver derim;
1- Yaşattığı mutluluklar için mutsuzlara değer diyebiliyormusun yani elindeki mutluluklar genel olarak sana yetecekmi
2- Bide herşeye rağmen seviyorum ben bu adama hala diyebiliyormusun
kendi iç sesini bi dinle..

Back
X