Ursofalk /Gebeli kolestazı - acillll

Ursofalk

• kapsül

OY: 0 0,0%
  • şurup

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    0

Delfin78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
16
8
46
herkese merhaba arkadaşlar,
34-4 hamileyim ve yaklaşık 32 haftadan beri deli gibi kaşınıyorum.
Doktorum ALT AST değerlerimin tahlilini istedi , yüksek çıkınca " gebelik kolestazı" teşhisi koydu (zaten hepatit b taşıyıcısı olduğum için değerlerim sıkıntılıydı)
doktorum "Ursofak şurup" yazdı.. O yazdı ama SGK nın karşılamadığı bir iilaç olduğundan ben şüphe ve korku içinde bu ilacı alıp kullandım.
1 şişe bitti ama olumlu etkisini görmediğimi düşünüyorum.
Şimdi doktoruma kapsül olan ursofaklı yazması istedim fakat onun ilaç yetki ekranında bu olmadığı için yazmıyor. Sizlerden ricam; kolestaz hastalığı geçiren hamile arkadaşlarım ; acaba hangisinin faydasını gördünüz
bana yazabilir misiniz? çok çaresizim - yardım lütfenn

Merhaba,
geçen cuma 32+1 de bana da gebelik kolestazı teşhisi kondu. Alt 611 Ast 225 çıktı ve c.tesi gününden itibaren ursactive hapını kullanıyorum. Dr ursofalk yazmıştı ancak biz eczanelerde bulamadık,muadili almak zorunda kaldık. Dün tekrar kan verdim ve Alt 637 ye çıkmış, Dr ilacı günde 4 e çıkarmamı söyledi. Geceleri şiddetli kaşıntım oluyor,dayanılacak gibi değil.

Siz ursofalk u nereden buldunuz öğrenebilir miyim?

Merhaba,
Durumunuzu çok iyi anlıyorum. Fakat kötü bir haberim var ki; ursofalk da işe yaramadı :KK43: ne tableti ne de şurubu.. Biz de çok aradık çok zor bulduk. 10 eczaneden 1 tanesinde (gebze)
Benim size tavsiyem; bir kab içerisine karbonat koyup onu su ile kıvamlı hale getirin ve pamukla kaşınan yerlere sürün. Yarım saat bekletin ve yıkayın. En azından az da olsa rahatlatacaktır sizi. Hatta yıkamadan yatanlar da oluyo , yapabilirseniz ne ala .. Benim heryerim yara oldu :KK43:

Merhaba,

Kaşıntılarımda ciddi bir azalma oldu. İnş.sizde de olur. Çok kaşındığımda duşa giriyorum ve karbonat ile yıkanıyorum,kaşıntıyı ciddi anlamda gideriyor.

Merhaba,
İyi olduğunuza sevindim. Benim gün gün değişiklik gösteriyor malesef :KK43: karbonat bi fayda ediyor, bi etmiyor ilginç bi şekilde
Ama sizde tam fayda gösterdiğine çok sevindim. Bu arada duş bana çok kötü geliyor. Duş aldıktan sonraki gün veya gece çok berbat geçiyor.
Sadece soğuk su ve karbonat rahatlatıyor.

X