ürtiker hastası olan var mı ?

fikir_matik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
212
142
103
eşimin bir haftadır vücudu kabarıyor kaşıntı uyuşma titreme halsizlik var. doktora gittik ilaç verdi ama geçmedi geceleri uyuyamiyor.vucudunun heryeri kabariyor yardimci olabilecek var mı arkadaslar.

Ben varım. Öncelikle hiç kafanıza takmayin. Çikolata turşu acibiber gibi yiyecekler ve özellikle stres arttırıyor. Ilık duş ve Defne sabunu ile banyo yapsın esiniz. Geçmiş olsun. Ilk ataklar zor ama geçecek inşallah ben şu an ilacı bile kestim. Defne sabunu kesinlik le kullanın geçmiş olsun .doktor tavsiyesidir.
eşimin bir haftadır vücudu kabarıyor kaşıntı uyuşma titreme halsizlik var. doktora gittik ilaç verdi ama geçmedi geceleri uyuyamiyor.vucudunun heryeri kabariyor yardimci olabilecek var mı arkadaslar.

Teşekkür ederim gidip o sabunu alacam.ama benim esime ne kadar sitres yapma desemde olmuyor beyin bu unutmuyor yapamıyorum diyor inşallah sitresten değildir dua ediyorum

Ilık duş
Avil ilaç benim önerim bu ve kaşınmamak

ürtikerrrçok çok geçmiş olsun. avil ile birlikte farklı ilaçlarda veriyo doktorlar, düzenli kullanmaya dikkat edin. nasıl bi psikoloji olduğunu ii bliyorum, eşinzin en azından bunu kafasına takmasına engel olun, ve tek br doktorla da yetnmeyin.

Ben Doktor bana kestine diye bir hap vermişti. Geçirmedi ama ağrılarım azalıyordu.

Bu hastalığın nedeni çok yüksek ihtimal psikolojik oluyor. Kafasına hiçbir şey takmayacak. Birde soğuk duş iyi geliyor, aklında bulunsun.

Oncelikle cok gecmis olsun,ilac ismi vermek yasak diye biliyorum ama yazmasaniz iyi olur. Yaziyi okuyup bilinçsizce alanlar olmasin diye :)

Geçtiğimiz ay kizim oldu. Bir hafta aralikli sekilde tekrar etti. Ilac kullandık gecti cok şükür.

O gun ilk kez seker yemisti. Asla yedirmiyorum dokunacak diye

Oncelikle cok gecmis olsun,ilac ismi vermek yasak diye biliyorum ama yazmasaniz iyi olur. Yaziyi okuyup bilinçsizce alanlar olmasin diye :)

Aaa çok haklısınız, hiç düşünemedim ben bunu. :S Zaten bana doktor vermişti, reçetesiz almasın kimse.

İyi ki uyardın, teşekkür ederim :)

Ben hamileyken olmuştum halimi tahmin edersiniz cok zor günlerdi ilaç kullanamıyordum ılık dus iyi geliyordu bana baharatlı acılı yiyeceklerden uzak dursun eşiniz ve kesinlikle kaşımasın

Canim gecmis olsun benimde annem cok kızarıp kasiniyor yazin doktora gittik gunesten dedi gonderdi ama kisinda oldugu icin baska doktora gittik urtiker yani halk dilinde kurdesenmis adı. Her yeri kabardi sabahlara kadar kasindi biseye alerjisi de yok onunki stres sıkıntıdan oluyor bi merhem verdiler o baya iyi gelmisti isim veremiyorum sanirim.

Urtiker Allerjik bir reaksiyondur...Antihistaminik ilaç alabilirsiniz...Eşiniz cok sıcakta kalmasın, cunku alerjinin etkisiyle zaten damarlarda genisleme olmuştur....Soğukta durarak damarları daraltabilirsiniz...Soğuk dus vs...gibi...Doktorunuz ile görüşün size antihistaminik bir krem veya tablet verecektir veya iğne yapacaktır...

Halk arasında kurdesen dökmek kalarak bilinir....Öğrencilerde sınav dönemlerinde olabilir yani stresli dönemlerde, ayrıca eşinizin yediği herhangi birşeye alerjisi de olabilir....Sorun etmeyin...

ben de çekiyorum bu hastalığı çok ama çok zor size tavsiyem peynir suyu duşu alması o çok iyi geliyor peynircilerden bulabiliyorsunuz rica edince veriyorlar ben peynirci babadan almıştım bu arada kıvamı ne kadar yoğunsa okadar ıyı geliyor.her gece yatmadan bir saat önce sade zeytin yağlı sabunla keselenmeden yıkansın.durulansın ardından peynır suyunu döksun her tarafına kurulanmasın oylece dursun biraz peynir suyu tenınde kuruyunca üstünü giysın her gece yapsın bir kaç günde bişeyi kalmayacaktır inşallah.ben denedim.üç gün yapınca gecti.dördüncü gün bıraktım rahatlayınca ,iki gün sonra tekrar başladı ben de yine peynir suyuna başladım gerçekten daha iyi gelen birşey görmedim.her yolu denedim neredeyse.

Merhaba, benim kuzenimde de vardı aynı sorun iki haftaya yakın bir süre gitmediği doktor özel hastane devlet hastanesi kalmadı. Ama çare bulamadı malesef. Kocakarı yöntemleri de denedi. Onlarda şifa olmadı. O çok ağır kriz gibi çıkarıyodu ürtikeri. Yediği bi yemekten sonra başlamıştı ve günlerce geçmedi. Ben özel mesaj atmayı bilemiyorum. Siz bana özelden yazarsanız size hem benim vitiligomu hemde kuzenimin ürtikerini geçiren bir eczacının numarasını verebilirim. Allah acil şifalar versin inşallah. Çok geçmiş olsun L luk

hastalık hakkında bir bilgim yok ancak, Rabbim şifa versin, her hastaya..

merhabalar benimde çok uzun yıllardır yaklaşık 15 yıldır kaşıntı alerjim var kaşıntı alerjim var diyorum çünkü hiç bir doktor ürtiker tanısı koymadı ben kendi araştırmalarım sonucu ürtiker oldugunu düşünüyorum gittiğim her doktor psikolojiktir dedi,kan temiz alerji testi yaptırdım temiz,ilaç kullandıgım sürece sıkıntı yok ne kaşınıyorum nede kabarcıklar oluyor,4 yıl kdr atarax kullandım deli gibi uyku yapıyor yalnız sonra değiştirmek zorunda kaldım bağışıklık kazandı sanırım fayda görmemeye başladım ,ardından delodayla tanıştım hiç uyku yapmıyor ve kaşındırmıyor ta ki vücut bağışıklık kazanana kadar,sonra başka ilaçlara devam şimdi aerius kullanıyorum 2 günde bir bazen hergün,yaklaşık 2 yıllık evliyim anne olmak istiyorum fakat alerjimden dolayı korkuyorum ,gecen sene hamile kalmıştım 9 haftalıkken bebeğimi kaybettim ,kullandıgım ilaçlardanmı bilemiyorum tabi ama doğal olarak artık korkuyorum,benimle aynı durumda olan arkadaşlarım sizler neler yaptınız,kurtulabildinizmi bu iillet hastalıktan ,çok kötü bir hastalık kimsenin yaşamasını istemem,biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.

bende de olmuştu ürtiker hastalığı kaç doktora gittiysem sıkıntı dan dedi o dönem çok sorunlarım vardı. . krem verdiler kremi kullandim bitkisel bişeydi krem. .
sonra sorunlar geçince ürtiker de geçti çok şükür. . acaba Eşinizin de bi sıkıntı sı mı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…