- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi lamelifAmine
hey yavrum hey..
bi savaş çıksın kıtlık olsun bu millet birbirinide yer![]()
Cık cık türcümüyüz biz

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hey yavrum hey..
bi savaş çıksın kıtlık olsun bu millet birbirinide yer![]()
o zaman kimin ne olduğu çıkar ortayaCık cık türcümüyüz biz![]()
Kuran'ı kerimde helal hayvanı tanımlarken Allah adının anılması gerektiği,ölmemiş(gebermek diyorlar)olması gerekiyor.tekbirle ve abdestle kesilmesi gerekir.ayrıca hayvanların 2dişinin çıkmış olması lazım(ufak olmayacak)hastalıklı olmayacak.kanatlı hayfanlardada kesimden önce 3gün kümeste kalıp bağarsaktaki yediği pisliklerden arınmış olması gerekiyor.
Tamam ben yanliş anladım o zaman .arkadaş bize o nedenle kızdı nurlum bende o nedenle şu an acı çeken çok insan varken bu konuyu tartışmak abest dedim..bahsettiğim canlılara eziyet ile ilgili değildi yanlış anladın sen..yumurta kırmızı et bal vs yemekle ilgili eziyet vs demek istemiştim..
kurban bayramında bile düzgün kesmeyen vardır..ama sıradan fakir biri sadece sebze ile beslenemez..brokoli vsmuz..bilmem ne alamaz..bu hafta aldım brokoli 6 tlydi don olduğu için..
nurlum seni fark etmeden kırdımmı bilmiyorum asla kırmak istemem.İnsan yaratılış olarak etçil zaten .
Farklı tercihleri olanlara da saygı duyuyorum onlarda duysun isterim tabii . Dediğim gibi çiftlik tavuğu yemiyorum tamamen kötü yasam şartlarından ötürü . Bazı videolar izledim , yiyemiyorum .
Açık alanda yaşayan tavukları kastetmiyorum , onlarda sorun yok .
Etle ilgilide duyuyorum ama video izlemek istemiyorum çünkü izlersem ette yiyemem .
Sorun kesim ve yasam koşulları yani , etin , tavuğun yenmesi degil benim icin .
Ne demek istediğimi anlatabildim umarım .
hamurgerle ilgili videoları hiç izlemedim sadece bahsini duydum çok korkunç tabii..ama hiç yemedim b,ilmiyorum..Tamam ben yanliş anladım o zaman .
Ben netten izlediğim bazı videolardan ötürü biraz hassas yaklaşıyorum ama tabii ki insan ile hayvanı kıyaslamıyorum .
nurlum seni fark etmeden kırdımmı bilmiyorum asla kırmak istemem..ben izlemedim bahsettğin videoyu tabiiki 40 günde yetiştirip hızla kesip marketlere yetiştiriyorlar..artık hastalıklar daha çok insanlar daha paragöz oldu..maalsef
nerde eski tat tuz allah affetsin..Hayır kırılmadım olur mu sadece karşılıklı yanlis anlaşılma oldu aramızda .
Derdimi anlatamadım
Aynen az maliyet , cok kazanç ...
hamurgerle ilgili videoları hiç izlemedim sadece bahsini duydum çok korkunç tabii..ama hiç yemedim b,ilmiyorum..
kendin evde yapabilirsin değilmi..biz evde yaprdık genç kızken..Malum markaların hamburgerlerini yemeyi bıraktım . Üstelik cok severim hamburger .
Meryem sendende özür dilerim abla olarak sana karşı daha farklı davranmalıydımKK nin balık kesen smiley ini mahkemeye vercem turculukten![]()
Öyle ama dışardaki gibi olmuyor kikendin evde yapabilirsin değilmi..biz evde yaprdık genç kızken..
dana ve kayun eti karışık olacak sanırım..konu sahibi arkadaş kızacak bu arada:)ve ekmek konmadığını biliyorum..karabiber tuz soğan yoğuruyorduk nurlum..Öyle ama dışardaki gibi olmuyor ki![]()
Dışardan hamburger mi hiç yemedin ?hamurgerle ilgili videoları hiç izlemedim sadece bahsini duydum çok korkunç tabii..ama hiç yemedim b,ilmiyorum..
hiç yemedim nurlum..inan yemedim..döner lhmacun yemişimdir ama..Dışardan hamburger mi hiç yemedin ?
Hımmm bilmiyordum ben , denemeye çalışayım bir gün umarım güzel olur ama zaten çok becerikli değilim .dana ve kayun eti karışık olacak sanırım..konu sahibi arkadaş kızacak bu arada:)ve ekmek konmadığını biliyorum..karabiber tuz soğan yoğuruyorduk nurlum..
bence beceriklisindir..ama evdeki daha bereketili...Hımmm bilmiyordum ben , denemeye çalışayım bir gün umarım güzel olur ama zaten çok becerikli değilim .
Valla bravo , tebrik ederim iyi başarıhiç yemedim nurlum..inan yemedim..döner lhmacun yemişimdir ama..
saol canım biz dışarıdan yemiyoruz zaten ben ecde hazırlarım haftanın dört günü sebze yaparım senin kilo problemin varmı?Valla bravo , tebrik ederim iyi başarı![]()