usandım ne yapmam lazım

zekakupum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
82
20
98
eşimin umursamaz bekarmış gibi davranmasından artık bıktım onu sürekli uyarmaktan tembihlemekten bıktım eşim neşeli biri ama çok içine kapanık saatlerce televizyon bilgisayar seyredebiliyor konuşmuyor konu açmıyor susuyor sanki öğrenci evinde yaşıyormuş gibi davranıyor istediği saatte kalkıyor istediği saatte uyuyor ben elimden geleni yapıp kahvaltısını hergün hazırlıyorum ama son bir kaç gündür artık elimi çektim ve uyandıgı saatlerce komşuma gidip çay içiyorum bunalıma girmemek için kendimi dışarıya atıyorum uyanmaz uyuya kalır diye de ararım uyandın mı diye ben çok mu üstüne gidiyorum çok mu ilgileniyorum bilemedim ve uslubu da değişti ne zaman konusşam tersliyor veya birşeye yorum yapsam azarlıyor fikrime saygı duymuyor hep eleştiriyor ağzıma lokma atsam bugün sporunu yaptı mı diyor beni çok kırıyor normalde evimde oturan dışarıyı fazla bilmeyen merak etmeyen biriyim ama artık evde bunalıyorum sürekli dışarı çıkmak istiyorum aynı evde yüzyüze bakmıyoruz artık birimizin bir odada işi varsa diğeri çıkana kadar girmiyoruz birbirimize muhatap olmamaya çalışıyoruz ne vakit bişiy desem labali ukala birşekilde cevap veriyor kendimi onun gözünde çok değersiz bulmaya başladım ben küssem veya durgun olsam neyin var demez aynı tavrı o da gösterir bütün kocalar böyle mi eşim damarıma iyice bastığında bu şekilde cevap verip hareket etmeye başladığında artık dayanamıyorum erkek ol kadınlar gibi davranma demeye başladım yanlış mı yapıyorum acaba veya ne yapmam lazım çok çaresizim ve usandım çok usandım hep ben toparlıyorum hep ben iyi olmaya pozitif olmaya çalışıyorum kafa yoran benim artık doldum

Çok normal evde mutlu olamadığınız için dışarı atıyorsunuz kendinizi
Eşiniz evlendiğinin farkına varamamış sizi umursamıyor dediğiniz gibi bekar hayatı yaşıyor
Çalışmıyor da mı bu adam çok sinir bozucu
Daha evliliğin başında böyleyse ilerisini düşünemiyorum
Şakın çocuk yapmayın
Eşinizle son kez konuşun yardım almayı evlilik terapistine gitmeyi teklif edin kendini düzelt son şansın deyin
Olmuyorsa da böyle bir adamla evli kalmayın derim bu şekilde hayat geçmez çocuk olduktan sonra iyice bunalıma girersiniz hiç iyi olmaz
Evlilik demek gezip tozmak eşinle birşeyler paylaşmak ev işlerinde ortak olmak demek
Sizin şuna cilveleşme zamanlarınız sıkılmışsınız birbirinizden
Sizin psikolojinizi bozmuş
Dediğim gibi iy düşünün

Siz anlaşamayan ev arkadaşı moduna girmişsiniz

:-( inanki kendimi çok çaresiz hissediyorum doktora gidelim diyorum tersleniyorum ısrar ediyorum azarlanıyorum yok doktor anlamaz yok doktor iyileştirmez diyip kaç aydır düşünüp duruyorum dünde patladım artık konuşamıyoruz dedim ben bu evlilikten birşey anlamadım dedim sorun senin kendini tekil görmen dedim ama ben bizi biz olarak görüyorum biz olarak görsen bu evliliği benim zorlamam la değil kendi insiyatifin le teklfimi kabul ederdin dedim bu düzen böyle gitmez dedim kızdım dedim kendine çeki düzen var yarın birgün baba olacaksın çocuğun olduğunda bu düzene devam edeceksin evet dedi ömür boyu böyle gidecek dedi dedim ben ömür boyu senle bu düzende gitmem dedim yine ukalaca cevaplar anlamıyor öğlen saatleride 5-6 saat çalışıyor geçen gün şöyle birsey de oldu ben sabah 9 dan beri ayaktaydım kendisi öğlen gitti akşam geldi gelir gelmez çay istedi duymamazlıktan geldim çayını kendi yaptı bana da bardak getirdi al kocacım dedi evlendikmi bekarmıyız belli değil diyip güya bana mesaj verdi bende kızdım dedim ki benimgibi sabahın 9undan beri ayakta olan sen değilsin diyip tersledim konuşmadı. yani ite kaka tersleye tersleye mi gidecek anlamadım 1 ay öncesine kadar en büyük kavgamızı yaşadık isyan ettim hıçkıra hıçkıra dedim kiben artık istemiyorum bıktım yapamıyorum dedim çıktım evden gittim peşimden geldi düzelecem dedim doktora gidecez dedi ikna etmeye çalıştı ama ben kafamda nettim aileme kadar gittim bi kez olsun kolundan tutup konunun ciddiyetine varmadı ailemin kapısına geldim kapıyı çaldım baktım kafasını salladı gitti gidince ben peşinden gittim (bu arada ailemle konuşmuyor olmama rağmen gittim) ve yol boyunca ona hakaret ettim dedim ki sen erkek değilsin senden koca olmaz görevlerini bilmiyorsun babamın kapısına geldim neyin ne olduğunu halen kavramadın dedim ama ben evime senin için değil kendi gururum için geri dönüyorum dedim ve 4.5 gün düzelme oldu ( illa bu noktaya mı getirmek lazım anlamıyorum ) sonra işte son durum bu

Valla canım hiç vaktini gençliğini harcama bu adama
Çocuğunda Yok mis
Evliliğin güzelliklerini görmediğin için bilmiyorsun
Seni daha mutlu edecek sevecek değer verecek erkekler var
Eğer bir gün karşına dediğim gibi bir erkek çıkıp evlenirsen demek istediğimi anlarsın çok güzel bir evlilik yaşarsın
Hiç uğraşma dediğim gibi yol yakınken ayrıl derim kendi hayatına düzenine bak
Ben senin kadar sabırlı olamazdım böyle bir adamla

Reactions: anu
sabırlı olmak zorundayım çünkü tek başımayım ailemle görüşmüyorum ve onların rızası olmadan evlendim ne yapmam lazım bana akıl verin ben artık sağlıklı düşünemiyorum daha önce görümceme huyum değildir ama bahsettim dedim anlaşamıyoruz düzeni yok bekar gibi davranıyor dedim inanamadı ben ciddiyim artık son çare kayınbabama anlatmak ya çeki düzen verirsiniz yada bitecek demeyi düşündüm ama eşime saygısızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum bu sefer babasından azar işitmek onur kırıcı olsa gerek...

Neden surekli erkeklik vurgusu yapiyorsunuz? 'erkek' olup ne yapmasini bekliyorsunuz? esinizin tavirlari dogru demiyorum ama ben esinizin yerinde olsam size de katlanamam.

Ailende gorustugun biri yok mu gidip bikac gun kalsan? Araya mesafe girer ozlem girer. Degerini anlasin biraz. Arayip sorma telefonlarini dahi acma. Burnu surtulunce (eger gercekten seviyorsa) cikar gelir. Gitme korkusunu onun beynine yerlestirmen gerek. Senden olmak istemiyorsa zaten boyle davranmaz.

cocuk mu bu babaya sikayet edilecek? esiniz bekar gibi yasiyor diye kiziyorsunuz ama siz de sanki bir cocuk varmis karşınızda gibi onu azarlayip ailesine sikayet etmeyi dusunuyorsunuz. insanlara nasil davranirsaniz öyle bir rol bicersiniz. siz esinizi bir es, bir adam olarak görmüyorsunuz ki onun da böyle davranmasini bekleyesiniz.

Neden surekli erkeklik vurgusu yapiyorsunuz? 'erkek' olup ne yapmasini bekliyorsunuz? esinizin tavirlari dogru demiyorum ama ben esinizin yerinde olsam size de katlanamam.

Ben de beklentinizi anlayamadım

Neden erkek değil

Cinsel sorunlarınız mı var

Yani adam ayrı odada takılıyorsa günümüz toplumumuzun hastalığı

Paylaşımınız az ise yönlendirin

Plan yapın basit bir tvdeki filmi bile allayıp pullayıp izlenecek en güzel şeymiş gibi anlatın heveslendirin evliliğinizi yönetin

Evlilik kahvaltı hazırlamak ya da aynı anda yatağa girmek değil ki

Su kk da ne kadar ailemi ardima aldim gittim,annem babam razi degildi ama evlendim diyen kadin varsa hepsi esim beni tinlamiyor,deger vermiyor,kotu davraniyor,sole sole yapiyor ama ozur dilemiyor diye uzayip giden listeler yaziyor.
Bu sekilde gerceklesmis evliliklerin cogunda erkek kadini aciz goruyor,kendini vazgecilmez saniyor (ailesini birakti bana geldi)
Nereye birakip gidecek,anasi babasi daha sahip cikmaz,cok konusmasin ne yapacak oturacak oturdugu yerde diye bakiyor
Heleki calismiyorsa dahada beter
Konustum ,agladim ,bagirdim olmadi mi diyorsun o zaman birak git gidebilecegini anlasinki toparlasin toparlamiyorsada gencligine yazik etme derim
Ne omur gecer ne evlilik surer sinir hastasi olur oturursun
Ha anami babami ardima aldim cok seviyorum diyorsanda oyle kabul et bagimsiz uzak ayni evde ev arkadasi gibi yasayin boyle evlilik yuruten azimsanmayacak kadar cok insan var

Ailenin kapısına kadar gitmişsin ama içeri girememişsin ki.. Eşin bir daha bu tehditine kulak asmaz artık.
Senin ailenle konuşmuyorsunuz, eşinin ailesiyle konuşuyor musunuz ?
Ailenle barışmaya çalış, korunmana çok dikkat et. Çocuk olursa çıkmaza girersin.

Ne kadar oldu evleneli.

Cocuk yokken bende istedigim saatte yatar
Istedigim saatte kalkardim
Bu sizi neden rahatsiz ediyor mesela.
Plan yapiyorsunuz
O uyudugu icin uygulamada mi sorun oluyor.
Anlattiklariniz dan
Siz surekli birseyler yapmak istiyormussunuz yapamayinca da
Ofkeye kapiliyormussunuz gibi geldi.

ben burada ki bazı yorumları anlamıyorum benim katlanilmicak hangi yanım var? eşim aile hayatı nedir bilmiyor geldiği aile de düzen yok herkes serbest herkes kendi kafasına göre takılıyor kimsenin kimseye hesap verdiği yok kimsenin kimseyi kale aldığı yok ben onlara çok değer veriyorum onlarda buna şaşırıyor bunu samimiyetle söylüyorum görümcelerim her zaman şaşkınlıkla benim onlara ne kadar değer verdiğimi söyler, eşim alışkın değil aile hayatına eşe dosta ben eşimi aile nedir eş dost nedir anlattım tanıştırdım çünkü ben böyle bir ortamdan geldim aile bağları güçlü olan bir aileden.. ailemle görüşmüyor olmam kaynanam gille kötü olmam anlamına gelmiyor onlar beni oğullarından daha çok seviyor daha çok değer veriyor aile de sözüm geçiyor eşimi değil beni arayıp fikir danışırlar, ben böyle bir insanım. arkadaşlar ben iki yıldır evliyim evlendiğim den önce de çalışıyordum şimdide çalışıyorum eşimin eline bakmıyorum maddi açıdan özgürüm kendime güveniyorum ama benim tek beklentim NORMAL bir aile hayatı evlilikte kadına da erkeğe de görevler düşer düşmez mi? ben mi kendimi çağa uyduramıyorum anlamadım ki? ben okuyan görümceme harçlık yolluyorum eşimi arayıp gönderdim diyeceğim de bana telefonu açıp verdiği yanıt 'neeee var' demesi sizce normal mı? hatasız kul olmaz benimde hatalarım var şüphesiz mesela bu kadar değer vermek çünkü ben böyle gördüm böyle yetiştim bunda tuhaf bişiy varsa söyleyin eşime erken kalksan keşke dediğimde bana kalkıyımda seni mağaza mağaza gezdiriyim dimi diyen bir insandan bahsediyoruz yaşamayan bilmez eşimi sevmesem katlanmam ama bende bir insanım ben hep alttan alamam ben hep ara yol bulamam bulmak istemiyorum

Evlenmeden öncede mi böyleydi ?
Aranızda kaç yaş fark var ?
Evlilik teklifi için birbirinizi zorladınız mı ?

ben uyku düzeni olmayan bir insanla nasıl plan yapıyım sırf uyku bozukluğundan dolayı 2 kere şehir dışına otobüsle gittim evin bütün işlerini ben hallediyorum büyük küçük alışveriş olsun fatura olsun onun kağıt küre işleri dahi. uyku bozukluğu üni yıllarından beri varmış aramızda 4 yaş var evlilik teklifi zorla olmalı norml gelişti illa evleneceğiz diye bir durum olmadı kararlaştırdık evlendik

evlenmeden önce biliyordun yani aile düzenlerini. bilerek evlendin, değişir diye.
sana bana anormal gelen, onlar için normal. o yüzden değişmez.
ya bu deveyi güdeceksin ya da gideceksin.

Evli bir çift gibi değilsiniz, iyi geçinemeyen iki ev arkadaşı gibisiniz. Çift terapistleri aradaki iletişimsizliği çözmede büyük yarar sağlıyorlar. Eşinizi ikna edebilirseniz bir çift terapistine götürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…