aıle düzenlerini bilmiyordum uyku sorununu biliyordumevlenmeden önce biliyordun yani aile düzenlerini. bilerek evlendin, değişir diye.
sana bana anormal gelen, onlar için normal. o yüzden değişmez.
ya bu deveyi güdeceksin ya da gideceksin.
ben uyku düzeni olmayan bir insanla nasıl plan yapıyım sırf uyku bozukluğundan dolayı 2 kere şehir dışına otobüsle gittim evin bütün işlerini ben hallediyorum büyük küçük alışveriş olsun fatura olsun onun kağıt küre işleri dahi. uyku bozukluğu üni yıllarından beri varmış aramızda 4 yaş var evlilik teklifi zorla olmalı norml gelişti illa evleneceğiz diye bir durum olmadı kararlaştırdık evlendik
ben burada ki bazı yorumları anlamıyorum benim katlanilmicak hangi yanım var? eşim aile hayatı nedir bilmiyor geldiği aile de düzen yok herkes serbest herkes kendi kafasına göre takılıyor kimsenin kimseye hesap verdiği yok kimsenin kimseyi kale aldığı yok ben onlara çok değer veriyorum onlarda buna şaşırıyor bunu samimiyetle söylüyorum görümcelerim her zaman şaşkınlıkla benim onlara ne kadar değer verdiğimi söyler, eşim alışkın değil aile hayatına eşe dosta ben eşimi aile nedir eş dost nedir anlattım tanıştırdım çünkü ben böyle bir ortamdan geldim aile bağları güçlü olan bir aileden.. ailemle görüşmüyor olmam kaynanam gille kötü olmam anlamına gelmiyor onlar beni oğullarından daha çok seviyor daha çok değer veriyor aile de sözüm geçiyor eşimi değil beni arayıp fikir danışırlar, ben böyle bir insanım. arkadaşlar ben iki yıldır evliyim evlendiğim den önce de çalışıyordum şimdide çalışıyorum eşimin eline bakmıyorum maddi açıdan özgürüm kendime güveniyorum ama benim tek beklentim NORMAL bir aile hayatı evlilikte kadına da erkeğe de görevler düşer düşmez mi? ben mi kendimi çağa uyduramıyorum anlamadım ki? ben okuyan görümceme harçlık yolluyorum eşimi arayıp gönderdim diyeceğim de bana telefonu açıp verdiği yanıt 'neeee var' demesi sizce normal mı? hatasız kul olmaz benimde hatalarım var şüphesiz mesela bu kadar değer vermek çünkü ben böyle gördüm böyle yetiştim bunda tuhaf bişiy varsa söyleyin eşime erken kalksan keşke dediğimde bana kalkıyımda seni mağaza mağaza gezdiriyim dimi diyen bir insandan bahsediyoruz yaşamayan bilmez eşimi sevmesem katlanmam ama bende bir insanım ben hep alttan alamam ben hep ara yol bulamam bulmak istemiyorum
Uyku sorunu dediğiniz ne
Yani adam sabah erken kalkmıyor derken hangi gün kalkmıyor
Pazar günü çocuk yokken eşîm de kalkmazdı mesela
Ya da iş yerlerimiz yanyana idi ben 8 de kalkar işe giderdim onun kendi işi vardı yatardı vs vs ben pazar işe giderdim o yatardı
Hiç uyku sorunun var sen erkek değilsin demedim
Siz aile hayatı diye ne beklediğinizi beklentinizi bïraz anlatsanız
Ben 10 yıllık evliyim aile hayatı diye bir şablon bulamadım şimdi şöyle olmalı böyle olmalı diye
benımki kuş kadar kahvaltı yapar öyle sevdiği yemekler olsun benim açımdan işe yaramaz ama siz düzeltebilmişssiniz tebrik ederim. ben bunu duyarlılığa bağlıyorum eş duyarlı olmadıktan sonra isterseniz evin içinde en iyi olun karşınızda fark etmezKacirdiysam affola esiniz ne iş yapiyor?
BizDe ilk evlendigimizde esimle ayri hayatimiz vardi sanki o sabaha kadar oturur ben aksam olunca yatar ben sabah kalkardim o yatmaya giderdi gunduz uyurdu ayni evin icin görüsemezdik. ama ben taviz vermedim o istediki onunla oturayim onun düzenine uyay hayir dedim olmaz normal insanlar böyle yaşamiyor gece gundüz karişmiş bi yaşantı.Bana beni aliştir görüsemiyoruz ayni evin icinde dedi.sabahlari uyandigimda sevdigi seylerden kahvati hazirladim aksam yemeklerini o ne seviyorsa onu yaptim uyandirdim sensi yemek istemiyorum dedim ye istersen sonra yine yat dedim vs.ben uyumaya giderken gel beni uyut sonra istersen kalk sen ama yaninda uyuyayim sensi uyumak istemiyorum dedim ve cok sukur uykusu düzene alisti simdi ben ondan önce yatmak istesem isim bitene kadar salonda yat giderken kaldirim birlikte yatalim der.
Yani sabır ve sevgi göstererek tatlı dille ilgiyle.He baktın olmuyor gercekten al karsina konuş.Evliligini bitirme tabiki düzelir cunku elbet.ama cocuk hemen yapma.
evlilik değil ki bu ya ev arkadaşlığı... Calisiyormussunuz cocuk da yok esinizle konusun bu sorunlarin uzman yardimi olmadan cozulemeyecegini anlatin, aksi takdirde isin bosanmaya gidecegini belirtin. Kesinlikle yanaşmiyorsa boşanın evlilik böyle bir şey değil kendinize yazık etmeyin.eşimin umursamaz bekarmış gibi davranmasından artık bıktım onu sürekli uyarmaktan tembihlemekten bıktım eşim neşeli biri ama çok içine kapanık saatlerce televizyon bilgisayar seyredebiliyor konuşmuyor konu açmıyor susuyor sanki öğrenci evinde yaşıyormuş gibi davranıyor istediği saatte kalkıyor istediği saatte uyuyor ben elimden geleni yapıp kahvaltısını hergün hazırlıyorum ama son bir kaç gündür artık elimi çektim ve uyandıgı saatlerce komşuma gidip çay içiyorum bunalıma girmemek için kendimi dışarıya atıyorum uyanmaz uyuya kalır diye de ararım uyandın mı diye ben çok mu üstüne gidiyorum çok mu ilgileniyorum bilemedim ve uslubu da değişti ne zaman konusşam tersliyor veya birşeye yorum yapsam azarlıyor fikrime saygı duymuyor hep eleştiriyor ağzıma lokma atsam bugün sporunu yaptı mı diyor beni çok kırıyor normalde evimde oturan dışarıyı fazla bilmeyen merak etmeyen biriyim ama artık evde bunalıyorum sürekli dışarı çıkmak istiyorum aynı evde yüzyüze bakmıyoruz artık birimizin bir odada işi varsa diğeri çıkana kadar girmiyoruz birbirimize muhatap olmamaya çalışıyoruz ne vakit bişiy desem labali ukala birşekilde cevap veriyor kendimi onun gözünde çok değersiz bulmaya başladım ben küssem veya durgun olsam neyin var demez aynı tavrı o da gösterir bütün kocalar böyle mi eşim damarıma iyice bastığında bu şekilde cevap verip hareket etmeye başladığında artık dayanamıyorum erkek ol kadınlar gibi davranma demeye başladım yanlış mı yapıyorum acaba veya ne yapmam lazım çok çaresizim ve usandım çok usandım hep ben toparlıyorum hep ben iyi olmaya pozitif olmaya çalışıyorum kafa yoran benim artık doldum
Su kk da ne kadar ailemi ardima aldim gittim,annem babam razi degildi ama evlendim diyen kadin varsa hepsi esim beni tinlamiyor,deger vermiyor,kotu davraniyor,sole sole yapiyor ama ozur dilemiyor diye uzayip giden listeler yaziyor.
Bu sekilde gerceklesmis evliliklerin cogunda erkek kadini aciz goruyor,kendini vazgecilmez saniyor (ailesini birakti bana geldi)
Nereye birakip gidecek,anasi babasi daha sahip cikmaz,cok konusmasin ne yapacak oturacak oturdugu yerde diye bakiyor
Heleki calismiyorsa dahada beter
Konustum ,agladim ,bagirdim olmadi mi diyorsun o zaman birak git gidebilecegini anlasinki toparlasin toparlamiyorsada gencligine yazik etme derim
Ne omur gecer ne evlilik surer sinir hastasi olur oturursun
Ha anami babami ardima aldim cok seviyorum diyorsanda oyle kabul et bagimsiz uzak ayni evde ev arkadasi gibi yasayin boyle evlilik yuruten azimsanmayacak kadar cok insan var
uyku sorunu dan kastım gunduzlerı uyuyup gecelerı uyumayan gunduz saat 10 kadar uyanık olup işe gıtmeden 2 saat once uyanmak kronik bir durum herhalde düzelmek bilmedi. aile hayatından benim beklediğim vaktince uyanan evinin işini halleden eksiksiği gediyi varsa ayarlayan 17 de işbaşı yapıp 21 de çıkan bir insan 4 saat çalışan bir insandan normal bir hayatı bekleyemezmiyim eş dost arıyor misafir gelmek istiyor kabul edemiyorum çünkü uyuyor anlatabildim mi biraz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?