Ben aşamadım bu durumu ama aşmak için bazı yapılabilecekler var. Ben de pek yapamıyorum o ayrı :)
Bence öncelikle uyku düzenini sağlamak önemli. Uykunu alamayınca; üstündeki o tembellik, mayışıklık geçmek bilmiyor.
Bir işi yapmanız gerekiyorsa; yapıcam deyip kalkacaksınız hemen. Dur; 5 dk sonra, 10 dk sonra kalkarım değil. Hemen! Tv'deki programın ya da pcdeki yazışmaların bitmesini beklerseniz olmuyor.
İnternet ve televizyonda bizi tembelliğe alıştırıyor. Bunu da düzene sokmak lazım. Bunlar için saat belirlemeli ve bu saatler dışında bunları elimizi sürmemeliyiz.
Şimdilik bu kadar. Aklıma gelince yazarım.
Duyduğuma göre bir işi 21 gün üst üste yapınca alışkanlık kazanılıyormuş. Ben daha 3 günü aşamadım. Aşarsanız, neden olmasın :)
21 gün olayı doğru canım bilimsel ve kanıtlanmış ah ben bir türlü sağlayamadım
uyku konusunda haklısın kesinlikle erken yatmış olmak gerek yoksa istersen on saat uyu sabah 5te yattıysan bütün gün ayılamıyorsun.
uyku ve spor önemli bir de bence.
kas kitlen azalıyor eğer bir kasını 1 hafta kullanmazsan erimeye başlıyor yani evde 1 hafta yatarsan baybay kaslar:)) ahahah
dizim bitti benim de odama girişiyorum.
bu arada yeşil çayın telvesini yüzüme sürüyim antioksidan fln ya yüzüm şişti ya allerji gibi oldu sakın yapmayın:)