üst komşu ile tartıştık

İşte ben üst komşunun ceza alacak kadar gürültülü olduğunu dusunmuyorum. Sizinki çok farklı. Kimse kimsenin pisligine tahammül etmek zorunda değil. Bekarken üst komşumuz içi tavuk kemiği dolu masa örtülerini silkelerdi balkonumuza o geldi aklıma. Gece sabaha kadar temizlik yapanlar son ses müzik dinleyenler sürekli gece kavga edenler var. Onlara ceza olur ama 11 de uyuyan iki çocuğa ceza yazilacagini sanmıyorum :) özellikle konu sahibinin üslubunu gördükten sonra abarttigina kesinlikle ikna oldum.

Komşu yeni tasinmis yerleşmeye çalışıyor. Eminim elinde iki dilim kekle yukarı çıksa, hoşgeldiniz vs dese, sonrada rahatsızlığından bahsedip sessiz olmalarını rica etse bu duruma gelinmezdi. Karşılıklı anlayış çok önemli.
Herhangi bir ikram olayına da komşuculuk oynayamam gibi bişey dedi :) halbuki belkide karşılıklı güzel bi konuşmaya vesile olur belki anlayış gösterir sonrasında iki tarafta. Ne olacak alttan alan kendisi olsa. Bugun kandil mesela bu ne güzel bi vesile olur. Tabi bunu üst kat komşuda yapsa güzel olur hemde özür mahiyetinde olur.

İşte ben üst komşunun ceza alacak kadar gürültülü olduğunu dusunmuyorum. Sizinki çok farklı. Kimse kimsenin pisligine tahammül etmek zorunda değil. Bekarken üst komşumuz içi tavuk kemiği dolu masa örtülerini silkelerdi balkonumuza o geldi aklıma. Gece sabaha kadar temizlik yapanlar son ses müzik dinleyenler sürekli gece kavga edenler var. Onlara ceza olur ama 11 de uyuyan iki çocuğa ceza yazilacagini sanmıyorum :) özellikle konu sahibinin üslubunu gördükten sonra abarttigina kesinlikle ikna oldum.

Komşu yeni tasinmis yerleşmeye çalışıyor. Eminim elinde iki dilim kekle yukarı çıksa, hoşgeldiniz vs dese, sonrada rahatsızlığından bahsedip sessiz olmalarını rica etse bu duruma gelinmezdi. Karşılıklı anlayış çok önemli.
cok haklısınız :KK68:

Aylardır Corona dolatisyla evdeyiz . çocuklarımizin psikolojisi bozuldu.tablet ve telefon bağımlısı oldu.Ayrica uzaktan eğitimden dolayı zaten mecburi tablete bakmak zorundalar.bu yüzden mumkun olduğunca az vermeye çalışıyorum.oyun oynamak çocuğun dogasinda var.cocuklar tek basina oynadıkları için oyundan bile zevk alamaz duruma geldi.belli saatler yani uyku saatleri haricinde çıkartılan sesler gayet normal.Dedigim gibi evde hapis hayatı yaşayan çocukların psikolojisi bozulduğu için ağlamalar bagirmalar daha fazla olmuş olabilir.bence bu konuda biz anneler de çaresiz kalıyoruz . o gürültülü evde yaşamak bizim içinde zor.

Aylardır Corona dolatisyla evdeyiz . çocuklarımizin psikolojisi bozuldu.tablet ve telefon bağımlısı oldu.Ayrica uzaktan eğitimden dolayı zaten mecburi tablete bakmak zorundalar.bu yüzden mumkun olduğunca az vermeye çalışıyorum.oyun oynamak çocuğun dogasinda var.cocuklar tek basina oynadıkları için oyundan bile zevk alamaz duruma geldi.belli saatler yani uyku saatleri haricinde çıkartılan sesler gayet normal.Dedigim gibi evde hapis hayatı yaşayan çocukların psikolojisi bozulduğu için ağlamalar bagirmalar daha fazla olmuş olabilir.bence bu konuda biz anneler de çaresiz kalıyoruz . o gürültülü evde yaşamak bizim içinde zor.
Yaa olur mu bizim ‘ağzı salyalı tükürüklü çocuklara’ tahammül etmek durumunda değillermiş 😱 gerçekten şok oldum bazı yazılanlara.. çok yazık.. halbuki komşuyuz insan insana her zaman lazım🤷‍♀️ Çok abartı sesler haricinde tolere edilebilir yani bu süreçte en azından

😃 Saptırmıyorum hanımefendi. Siz kendiniz günün büyük kısmında kreşte olan çocukların sesinden rahatsızsınız. Özellikle haftasonları. Çocuklar ilaç alsın otursun aşağı, ben hastayım diyorsunuz. Siz de o zaman ilacınızı alın oturun desek hoş mu? Gece saatlerinde haklısınız ama gün içinde ses olur, çok rahatsızsanız bir odaya gelmemelerini rica edin dahi dedim.
Bu arada ben de eski konularınıza baktım 2017de evlenmişsiniz dediğiniz gibi büyük bir çocuğunuz var mı meçhul. Çocuk büyütmek ne demek bilmediğinizi anlamıştım. Yanılmamışım

Tüm mesajlarınızı okudum
Tek tek o kadar açıklayıcı ve güzel üslupla yazmışsınjz ki
Nasıl anlamamakta direniyorlar
Hangi kısmı anlamıyorlar
Hayretler içerisindeyim

Tüm mesajlarınızı okudum
Tek tek o kadar açıklayıcı ve güzel üslupla yazmışsınjz ki
Nasıl anlamamakta direniyorlar
Hangi kısmı anlamıyorlar
Hayretler içerisindeyim
Islerine gelmedigi icin anlamiyorlar hep ben hakli olmaliyim kafasindalar. dedikleri laflarin farkinda bile degiller...

Ben veririm bir de üstüne gürültü dozunu arttırır dünyayı dar ederim. Bana güzellikle gelene güzellikle giderim ama çirkefleşene de çirkefleşirim. Genel özellik bu. Mahkemeden sonra o apartmanda rahat oturulmaz bence.

Bu konular bana çok şey öğretiyor
Çocuğum azıcık hareketli olursq aşağıdaki hanımefendi gündüz vakti rahatsız olmasın diye ilaçla tüm gün uyutmam gerekiyor demek ki..
Not ettim bunu

Bir onceki konunuzda 40 yasindayim ve belki cocugum olur diye evlendim demissiniz. Ilk defa bosandim ben de sureci bilmiyorum demissiniz. Simdi ortaya yetiskin bir cocuk cikti bu konunuzda ve es de ikinci es oldu bir anda bu esimden cocugum yok dediginize gore...

Ben tepki cekmemek icin cocugum var dediginizi ve hic cocuk buyutmediginiz icin ust komsu ile empati yapamadiginizi dusunuyorum.
Kesinlikle en doğru yorum bu, cevap dahi vermed elbette

Adalet birgun herkese lazim olacak..Cocugumun cani sikilmasin diye gürültüyü gormezden gelirsiniz bugun.Ancak yarin o kiymeyli cocugunuz sınavlara hazirlanirken, yukaridaki gurultuden sikayet ettiginde hatirlayin bu sozlerinizi .Cunku gercekten adalet herkese birgun lazim olacak!!

Akşam 9dan sonra haklısınız
9dan önce kusura bakmayacaksınız

Herhangi bir ikram olayına da komşuculuk oynayamam gibi bişey dedi :) halbuki belkide karşılıklı güzel bi konuşmaya vesile olur belki anlayış gösterir sonrasında iki tarafta. Ne olacak alttan alan kendisi olsa. Bugun kandil mesela bu ne güzel bi vesile olur. Tabi bunu üst kat komşuda yapsa güzel olur hemde özür mahiyetinde olur.
1 yıldır oturduğum binanın bahçesinde çok fazla kedi bulunmakta.bende kediler için bahçeye artan yemeklerden ve yazında su koyuyorum..
yan binada arka bahçesi bitişik yalnız yaşan bir teyze geldi yanıma giriş katta yalnız yaşadığını geceleri kedilerin camına atladığını yalnız yaşadığı için korktuğunu söyleyip başka bi daireye de rica ettim sizede rica ediyorum dedi.
diğer yan binada ön bahçede oturan bir bayan daha var o da kedi köpek bakıyor ona kedileri taşıyabilirmiyim dedim tabiki dedi.(ki bu bayan çok fazla sokak köpeği ve kedisi bakıyor.ölen birkaç kedi ve köpeği benim penceremin bulunduğu bahçeye gömdü hatta beraber gömdük) .diğer teyzede bir gün bana aşure yapıp getirmiş.yan binamda kalabalık bayan topluluğu var her gördüklerinde davet ederler vaktim oldukça çay yapıp yanlarına uğrarım. bunun gibi hayatım boyunca yaşadığım çok fazla komşu örneği var..
kimsenin hastalığı veya rahatsızlığı ile ilgili amaaan bu da çok abartıyor demedim (eşim bile dalga geçti benim çabama )çözüm yolu aradım ..
ben ne kadar komşuculuk oynayacağımı sizden öğrenecek değilim vicdanım rahat..

Bizim de üstümüzde 3 yaşında bir çocuk var .Aynılarını Belkide daha fazlasını biz yaşıyoruz .Biz de ev sahibiyiz ve yeni taşındık .Kiracı olsam çıkıp gidicem .Artık alıştım .Gün güm kanepeye çıkıp atlıyor ve saat gece 1 de 2 de .Çocuk hiç yurumuyor.Surekli koşuyor ..Eşim birkaç kere vurucam üste dedi .Ben durdurdum.Cunku benim de çocuğum var şu an 1.5 yaşında .İleride ben de yaşayabilirim aynısını .Çocukları durdurmak bazen mümkün olmuyor .Bir de Pandemi dönemi .Zaten dışarıya çıkamıyor kar.Bir de evde de koltukta bütün gün oturamazlar .Bir şekilde enerjilerini atmaları lazım ..Müstakil ev yaşamı artık bitmeye yüz tuttuğu için malesef böyle şeyler yaşanabiliyir.Ben de eşime hep diyorum .Apartmanda oturuyorsak bunları göze alicaksin .Bir de eğer yetişkin biri bu kadar gürültü yapsa rahatsız olur şikayet ederim ama çocuk yapıyorsa ben duymazlıktan geliyorum ...

ama gürültüden ne anladıgımıza baglı evınde muzık dınlerken bana ses gelıyor seklınde sesı gurultu kabul etmıyorlar o muzık sesı mahallede duyulmalı evde düğün varmıs gıbı , cocuk gürültüsü var denınce kabul olmuyor o ev gürültülüyse zabıta geldıgınde zaten gürültüye tanık oluyor hep devam eden gürültü oldugu ıcın, arada bır gurultuye de bırsey yapılamıyor

yanı gercekten gurultucu kısılere ceza var
aa ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum. yani atıyorum komşumun tv sesi gece bana geliyor diye misal, polis çağırırsam polis ceza kesmek yerine sadece uyarıp gidiyor. ama mahalleye kadar taşıyorsa ancak o zaman para cezası kesiyor öyle mi? ben de daha önceleri ses, müzik gibi şeyler sebebiyle bir iki kez polis çağırmıştım sadece uyarıp gitmişlerdi :D aslına bakarsak mantıklı onun bir standarta bağlanması. komşudan ses geliyor ama belki ben fazla hassasım, benim duyduğumu başkası duymaz belki faza hassas değildir vs. yani bizim ev de çok ince mesela döşemeler falan, üst katımdaki amca dün akşam türkü dinliyordu olduğu gibi duydum. ama ses yüksek değildi, katlar arası ince olduğu için duydum, binayı öğrendim zira artık. mesela tv'yi yeni aldık, sesi çok açmasak bile evin en uzak noktasından dahi duyuyoruz rahatça çünkü duvar ince.

Bir onceki konunuzda 40 yasindayim ve belki cocugum olur diye evlendim demissiniz. Ilk defa bosandim ben de sureci bilmiyorum demissiniz. Simdi ortaya yetiskin bir cocuk cikti bu konunuzda ve es de ikinci es oldu bir anda bu esimden cocugum yok dediginize gore...

Ben tepki cekmemek icin cocugum var dediginizi ve hic cocuk buyutmediginiz icin ust komsu ile empati yapamadiginizi dusunuyorum.

S Semele80 üstteki yoruma cevap verebilir misiniz? Sizin deyiminizle kafamız gitmedi ama kafamız biraz karıştı.

S Semele80 üstteki yoruma cevap verebilir misiniz? Sizin deyiminizle kafamız gitmedi ama kafamız biraz karıştı.
pardon siz hangi hakla benim özel hayatımı sorguluyosunuz ve bu konuyla ne alakası var
evet bi oğlum var 19 yaşında ve evlilik dışı nişanlı olduğum ama resmi olarak evlenmediğim babası ile yaptım bunu açıklamak zorunda olduğum bi konu açmadım
sizin burda bulunma amacınız bumudur?
hoşunuza gitmeyen bi görüş olduğunda araştırıp açıkmı arıyosunuz.
mesela eşinizle ilgili bi konuda yakınsanız eşi olmayan biri yorum yapınca senin eşin yok yorum yapmamı diyosunuz
açtığım konuyla alakayı kesip kişisel olarak saldırıya geçtiğinizin farkındasmısınız

Son düzenleme:
sadece ''bu nedır benımde kafam karıstı'' dıye soru sordunuz uyenın celıskılı yorumları sebebıyle...
altı ustu sadece 1 cevap beklerken
nerdeyse baltalı saldırıya ugruyordunuz gecmıs olsun

sadece ''bu nedır benımde kafam karıstı'' dıye soru sordunuz uyenın celıskılı yorumları sebebıyle...
ben senelerce ust komsulardan cok cektım
hayatımda bır kere baba evınde bır kere de yenı evlıyken en ust katda oturdum , yazın sıcagı kısın sogugu rutubetı cok oldugundan hep en ustun bır altında otururum yanı sadece ustumde bır komsu vardır
6 yıllık evlıyım 3 komsu degıstırdım bekarken de 10 kere falan tasındık
yanı cok komsu ve gurultu pıslık durumları gordum
sıze sırayla yaptıklarımı anlatıcam :KK70:

bır tanesı sureklı herseyı sılkelerdı, uzuuuunnnnn halısını balkondan kenara atardı bı keresınde halısı balkonuma dustu plastık masam vardı onu kırmıs, ve halısı benım balkonumun ıcınde oyle uzun .
normalde balkonlara boyle halı atmak sılkelemek falan yasak, sanırım arkadas dagdan yenı sehıre gelmıs bılmıyor
uyardık
her gun defalarca
mısafırım var balkonda oturuyoruz veya tam ıftar saatı yemek basında beklıyoruz ustumuze ortu halı falan sılkelıyor

bır gun kenara attı halısını
asagı baktım kımse yok
cektım asagı atmak ıcın gelmedı ıyı tutturmus
bende halısını kestım
yaklasık 50 kere uyarmamıza ragmen bunu yaptıgı ıcın ayrıca benım bolgemdekı hersey bana aıttır, sarkıtmıs halısını o artık benım . benım olmasa balkonumun ıcınde ne ısı var degıl mı. ben benım sandım kestım :KK66:
hıc bırsey dıyemedı bılıyor musunuz bır daha halısını oyle atmadı tepeme bırsey sılkeleyemedı, gerekırse sılkeledıgı seyden tutar kendısını asagı cekerdım o raddeye gelmıstım

bır tanesı sureklı gürültü cıkarıyordu habıre zabıtayı arıyorduk . zabıta 5. gelısınce ceza kestı sahısa son gelısınde benım kapımada ugradı hem evın ıcınde cıkardıkları sesı vıdeo aldım evımın ıcınden telın kamerası acık , merdıvenden cıktım ust katın kapısına yaklastım aynı ses o kapıdan o daıreden gelıyor , hepsını kaydettım .

en son yasadıgım da su olmustu
kısı sureklı bırseyler sılkelıyor pencere kenarımda bozuk paradan tutun da pul bıber tırnak ekmek sac maydanoz ne ararsanız var
tam pencere sıldıgım esnada bıle ustume sılkeledıler
onu da vıdeoya cektım
asansore de bır cıktı yapıstırdım
x nolu daıre pencereden ( ıcınde maydanoz tırnak vs vs tum ayrıntılarıyla yazdım,) ortu halı ve bılumum ev esyalarınızı sılkelememenızı rıca ederız dıye aynaya yapıstırdım
yonetıcıye de vıdeoyu gonderdım cunku yonetıcıye kac kere sıkayet etmemıze ragmen bı sonuc alamamıstık buna mecbur kalmıstık rezıl olduguyla kalsın banane

sımdı de bır allahın belası var tepemde
apartmandan ımza toplayacagım daıreden cıkıp gıtmesı ıcın ona ugrasıyorum
gece 3 olur yer supurur
yasak olmasına ragmen cocuguna dogum gunu partısı verır apartmana konfetıler patlatır
cam balkonumuzu kırıyordu 2 kere oyle halı sılkelıyor oyle ıslak halı atıyor kı ozellıkle de cam sılmemı beklıyor sıldıkten sonra hemen arkasından yapıyor 1 senedır boyle onu da vıdeoya cektım
sılıyorum tam ıcerı gırıyorum arkadamdan ıstısnasız ama , kendı halısı kırlenmesın dıye benım camı temızlememı beklıyor :KK70: yıkıyor ıslak ıslak atıyor benım tum cam pıslık ıcınde trabzanlarım su ıcınde kuruyana kadar cat cat camıma carpıyor falan
hem ses hem pıslık hem apartman ıcı uygunsuz tavırlardan dolayı postalayacagım gerekırse davalık olacagım ant ıctım :KK70:
başka bi konuda komşulara yaptıklarınızı bi okuyun olurmu
benim ilacı artırmam abartı ama sizin bi insanı halıyla aşağı çekme raddesine gelmeniz çok normal

Arkadaşlar niye uğraşıyorsunuz?
Muhatabınız sizinle aynı frekansta değilse ikna etmeye uğraşmayın çünkü boşa emek,
boşa zaman kaybı.
Empati yeteneği herkeste aynı düzeyde gelişmiyor.
Meselenin özü bu.
Bu konu özelinde taraflardan ikisinde de empati sıkıntısı mevcut.
Buradaki yorumlarından anladığım kadarıyla konu sahibinde fazladan gerginlik de sözkonusu.
Biraz da pandeminin etkileri bunlar...

aa ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum. yani atıyorum komşumun tv sesi gece bana geliyor diye misal, polis çağırırsam polis ceza kesmek yerine sadece uyarıp gidiyor. ama mahalleye kadar taşıyorsa ancak o zaman para cezası kesiyor öyle mi? ben de daha önceleri ses, müzik gibi şeyler sebebiyle bir iki kez polis çağırmıştım sadece uyarıp gitmişlerdi :KK70: aslına bakarsak mantıklı onun bir standarta bağlanması. komşudan ses geliyor ama belki ben fazla hassasım, benim duyduğumu başkası duymaz belki faza hassas değildir vs. yani bizim ev de çok ince mesela döşemeler falan, üst katımdaki amca dün akşam türkü dinliyordu olduğu gibi duydum. ama ses yüksek değildi, katlar arası ince olduğu için duydum, binayı öğrendim zira artık. mesela tv'yi yeni aldık, sesi çok açmasak bile evin en uzak noktasından dahi duyuyoruz rahatça çünkü duvar ince.
yetkılıler ınsanların kısısel problemlerı dolayısıyla bazı durumları hunharca kullanamasınlar dıye boyle bır sınır koymus aslında

cok yuksek ses varsa hemen ılkınde de para cezası olmuyor
3 defa apartman yonetıcısı uyardıktan sonra sozlu ve yazılı sonra
3 defada zabıta uyardıktan sonra ceza var
dırekt zabıtayı da arayamıyorsun yonetıcı varsa ona haber verdınız mı once yonetıcıyle gorusun dıyorlar

hanı ısrarla ınsanlık halı veya bazı sebepler dolayısıyla ınsanlar gurultu cıkarabılır anlayıslı olalım hakkını tanıyorlar sonra bakıyorlar kı sıkayet edılen kısı ınsan gıbı davranmıyor o zaman gerekenı yapıyorlar

hatta benım sıkayet ettıgım komsuda zabıta 3. gelısınde once bana ugradı kapıdan sonra o gurultucu komsunun dıger kat komsularının kapısını caldı en son komsuyu caldı tek ben mı rahatsız oluyorum genel bır sorun mu onlarda duyuyor mu dıye

sonra da yazdı para cezasını
ama sonunda yıne tasınan ben oldum :D cunku komsu bır magara ayısıydı

maalesef ozellıkle yenı yapılar resmen kagıtdan yapıldıgı ıcın sesler cok gecırgen hatta alt veya ust ses yapıyor sanıyorken yanımızın karsı caprazından bıle gelıyor olabılır :D olabıldıgınce dıkkat etmek ıyı olur bu yuzden

başka bi konuda komşulara yaptıklarınızı bi okuyun olurmu
benim ilacı artırmam abartı ama sizin bi insanı halıyla aşağı çekme raddesine gelmeniz çok normal
benım balkonumun ıcıne atılan halıyı nıye cekmeyeyım yahu benım balkonumda sonucta ... ıster cekerım ıster halay mendılı gıbı sallarım cunku benım balkonumda ,hatta ceza alan komsu da o komsuydu ...

ustelık ne kadar da haklı bulmustunuz orada benı sımdı ne oldu :KK70:

bu arada ılacı attırmanız abartılı demedım :KK70: tepkılerınız abartılı dedım sız 20 gunde bu noktaya gelmıssınız ben senelerce ugrasmısım para cezası yemıs kadın ona ragmen durulmamıs balkonuma ıslak halısını atmıs onu cekmısım sızle bır mıyım allah korusun

Back
X