- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
Valla simdi sira bende der olmayan pisligi yapardimHanımlar selam,
Geçen yıl ekim/2018de üst altımıza yeni evli bi aile taşındı. Çocuk annemin köylüsünün çocuğu. Talındıkları günden itibaren sürekli kavga ediyorlar abuk subuk saatlerde. Kadın sürekli sabah akşam sandalyeyi sürüyerek çekiyor ve ses olduğu gibi aşağıya geliyor. Arkadaşları vs geliyor gece 12-1 gibi müzik, kahkaha sesleri filan var. Bazen 11 gibi TV sesini çok açıyorlar sanki ses bizim evdeymil gibi oluyor. Ve bunlar sürekli oluyor. Babam vardiyalı çalışıyor sesten uyuyamamadığı oldu. Hiç yukarı çıkıp uyarmadık. Yenş evliler, yeni çocukları oldu diye. Çocuktan öncede sonrada aynıydı.
Bugun sabah yine aynı olunca annem yukarı söylemeye gitmiş. Annem bizim cam açıkken yukarıdan halı silkeliyorsun filan demiş. Kadın da siz de geçen ben halı sikkelerken saygısız bir şekilde kapıyı kapattınız diyip paaat diye annemin suratına kapıyı kapatmış.
Şimdi yine inadına yapar gibi yukardan ses geliyor. Yukarı çıkıp konuşsam anlayacağını sanmıyorum, inat etmeye devam edecek. Ev sahibine söylesem ev sahibi baya gıcık bi kadın bilemedim.
Bende buna benzer olay yaşadım yaz vakti saat 1 kadar okey oynamalar, gülmeler, dert konuşmalar, açtım pencereyi bana bakın dedim sizin aile dertlerinizi dinlemek zorunda değilim dedim, ben çalışıyorum sayenizde uyuyamadım dedim çok gürültü yapıyorsunuz dedim sonra bunlar biraz söylendi ama içeri girdiler ve sesleri kesildiOturduğum yerde balkonum ortak alan ile birleşik. Kurallar gereği orada oturma saati 23.00 e kadardır. Gece 3.00 e, (hatta sabaha kadar) oturup gitar çalan, okey oynayan site sakinlerini polise şikayet etmiştim. iki polis gece 2 gibi geldi, perdenin ardından izlerken polislerin onlarla kahkaha attığını görmüştüm. Gittikten sonra da bağıra bağıra marş söylemişlerdi..o geceden sonra daha da fazla devam ettiler.
Polislere de bu konuda güvenmiyorum. Bunun çözümü yok gibi.
Benim polislerden daha etkiliymissiniz:)Bende buna benzer olay yaşadım yaz vakti saat 1 kadar okey oynamalar, gülmeler, dert konuşmalar, açtım pencereyi bana bakın dedim sizin aile dertlerinizi dinlemek zorunda değilim dedim, ben çalışıyorum sayenizde uyuyamadım dedim çok gürültü yapıyorsunuz dedim sonra bunlar biraz söylendi ama içeri girdiler ve sesleri kesildi
sanırım uğraşmaya değer görmedim. Bebeğim veya hastam olsaydı dediğiniz gibi yapardım .ilk defa duyuyorum böyle bir şey ?
olanları belgeleyip cimere yazsaydınız keske
Zabitayi aradım ilk, onlar polise yönlendirdiler. Bilemedim bak şimdi. Zabıta inşaat ve cafe tarzı seslere ölçüm cihazıyla bakıyormuş ama emniyet komşu vs ses şikayetlerine demişlerdi.zabıta hemen gelıyor aslında zabıtanın ısıymıs bu
polıs en fazla seslerı azaltın dıyormus ceza kesme yetkısı zabıtadaymıs
hemen kesmıyor cezayı 3 kere uyarı hakkı var
sehırden sehıre degısıyor mu acaba bende ılk polısı aradım onlar beledıyeye yonlendırdı beledıyeyı aradım onlarda zabıta yonlendırdıZabitayi aradım ilk, onlar polise yönlendirdiler. Bilemedim bak şimdi. Zabıta inşaat ve cafe tarzı seslere ölçüm cihazıyla bakıyormuş ama emniyet komşu vs ses şikayetlerine demişlerdi.
Don lastigine yogurt kovasi baglayan marjinal bi komsun varmis daha ne yasarkıttıgı halının resmı ve vıdeosu
don lastıgıne baglayıp balkonuma sallandırdıgı bos yogurt kovasının resmı ve vıdeosu
asırı gurultu yaptıklarında vıdeosu :)
bırde yonetıcıye cok sıkayet ettık gurultu yaptıkları an aradıgımızda kapısında bekledı yuksek seslerı dınledı sahıttı yanı uyarı yazısı yazdı onun fotokobısı :)
baktık olmadı magara ınsanı apartmana uyum saglayamadı bızde ev sahıbı olduk sayesınde ev aldık cıktık
sımdıde keske en ustden alsaymısız dıyoruz en ustun bır altındayız oda aynı seylerı yapıyormıktanıs gıbı cekıyorum bence sorun bende
ama en üstte otursaydınız bu sefer de yazları çok sıcak, kışları çok soğuk olurdu :)sarkıttıgı halının resmı ve vıdeosu
don lastıgıne baglayıp balkonuma sallandırdıgı bos yogurt kovasının resmı ve vıdeosu
asırı gurultu yaptıklarında vıdeosu :)
bırde yonetıcıye cok sıkayet ettık gurultu yaptıkları an aradıgımızda kapısında bekledı yuksek seslerı dınledı sahıttı yanı uyarı yazısı yazdı onun fotokobısı :)
baktık olmadı magara ınsanı apartmana uyum saglayamadı bızde ev sahıbı olduk sayesınde ev aldık cıktık
sımdıde keske en ustden alsaymısız dıyoruz en ustun bır altındayız oda aynı seylerı yapıyormıktanıs gıbı cekıyorum bence sorun bende
Biz en ust katta oturuyoruz ancak katta dublex daireler var. Bebekliyiz. Bu gürültüden artık zul geldiği icin en üst kat üstte kimse yok rahat ederiz dedik ama bu disardan gorunmeyen dubleks olayini hesaba katamamisiz. Bu da basimiza ilk kez geldi yani şuraya yazayim da okuyanların aklinda bulunsun. Bizim gibi en üst kati tercih edecekler mutlaka katta dubleks daire var mi sorgulasin. Dublekslerin üstü bizim ustumuze denk düşüyor ve gürültü bakimindan hic bir fark olmadi. Buradan da cikicaz. Mustakil ev bakiyoruz. Gürültü yüzünden artik cildirip kapilarina gittiğimizde bebegin sesini duyuyoruz biz de ama ses etmiyoruz dediler. Savunmalari bu oldu. Yani biz bebekli oldugumuz icin potansiyel gurultucuyuz ve bu gerekceyle onlar 7/24 gürültü yapabilirmis. Sessiz değilmiş bizim hane. Bahsettiğim kisilere de gece 22 den sonrası bazen sabaha kadar süren gürültü yüzünden gittik hisimla kapilarina.sanırım uğraşmaya değer görmedim. Bebeğim veya hastam olsaydı dediğiniz gibi yapardım .
Ya ust kat konsu imtihan konusu yemin ederim. Bende de var bitane... Gecenin bi yarisi kiziyla kavga ediyorlar... çıkamıyorum daHanımlar selam,
Geçen yıl ekim/2018de üst altımıza yeni evli bi aile taşındı. Çocuk annemin köylüsünün çocuğu. Talındıkları günden itibaren sürekli kavga ediyorlar abuk subuk saatlerde. Kadın sürekli sabah akşam sandalyeyi sürüyerek çekiyor ve ses olduğu gibi aşağıya geliyor. Arkadaşları vs geliyor gece 12-1 gibi müzik, kahkaha sesleri filan var. Bazen 11 gibi TV sesini çok açıyorlar sanki ses bizim evdeymil gibi oluyor. Ve bunlar sürekli oluyor. Babam vardiyalı çalışıyor sesten uyuyamamadığı oldu. Hiç yukarı çıkıp uyarmadık. Yenş evliler, yeni çocukları oldu diye. Çocuktan öncede sonrada aynıydı.
Bugun sabah yine aynı olunca annem yukarı söylemeye gitmiş. Annem bizim cam açıkken yukarıdan halı silkeliyorsun filan demiş. Kadın da siz de geçen ben halı sikkelerken saygısız bir şekilde kapıyı kapattınız diyip paaat diye annemin suratına kapıyı kapatmış.
Şimdi yine inadına yapar gibi yukardan ses geliyor. Yukarı çıkıp konuşsam anlayacağını sanmıyorum, inat etmeye devam edecek. Ev sahibine söylesem ev sahibi baya gıcık bi kadın bilemedim.
Ogrenmek icin sormak istedim. Boyle bir konu icin polisi aradigimizda olumlu geri donus oluyor mu ? Yani gelip uyarmak gibi?gece 12de olan müzik sesinde direkt polisi arayın .
benim üst katımda öğrenciler oturuyor 3 kere ev sahibine söyledim sonuç yok . en son aradım polisi , mum oldular şimdi
Yes geldiler .Ogrenmek icin sormak istedim. Boyle bir konu icin polisi aradigimizda olumlu geri donus oluyor mu ? Yani gelip uyarmak gibi?
Valla canım uyarın. Hiç pes etmeyin. Böyle komşuları uyara uyara bastırın.Ses olsa çıkıverin, en ufak şeyde çıkın ki yine gelecekler gürültüye diye belki çekinirler.Hanımlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?