Üst komşudan devamlı gürültü.

Allah yardımcın olsun biz 1 sene çektik valla kendi evime gelmek bile istemiyordum sabah 6 da başlar gece 2 lere kadar gürültü bitmezdi ne tatlı uyarmalardan ne de kaba uyarmalardan anladılar polis le tehdit ettik de kurtulduk şükür taşındilar darısı size

Bizim üstteki komşu da sabah 8 akşam 7 evde yokuz, topu topu çocuklar 2 saat evde, sonra yatıyorlar, oğlan günde 15 dakika piyano çalıyor diye kaç kere kapıya geldi terbiyesiz, sanki dizin hesap evde sürekli ses varmış gibi, ben bu süreçte gece 12ye kadar birşey yapılamaz diye duymuştum. :KK14:
Piyano çok sesli bir müzik aleti. Güzel çalındığı sürece ben rahatsız olmazdım ama herkes sevmeyebilir. Bir de hergün rutin haline gelmişse insanın gözüne batıyor bazen. Yani haklı olabilir üst komşunuz.

• Beğen
Reactions: Kuf
Evinize büyük hoparlör alın, son ses müzik yada film açın geç vakitlerde. Eğer siz sesi kesmiyorsanız biz de bunu yapıcaz diyin açık açık.
Ama alttaki insanları da cezalandırmış olurum. :(

Piyano çok sesli bir müzik aleti. Güzel çalındığı sürece ben rahatsız olmazdım ama herkes sevmeyebilir. Bir de hergün rutin haline gelmişse insanın gözüne batıyor bazen. Yani haklı olabilir üst komşunuz.
Hakli olamaz, 15 dakikalık piyanonun nesi haklı olabilir, buna hastalık denir..

Herkes de ayni sorun. Cimerden yapin sikayetlerinizi ki devlet gorsun insanlar neler cekiyor.
Bunun bir cezasi var. Kabahatler kanunu madde 36 diye aratin ama bu kanundan ne polisin ne de zabitanin haberi var. Kimse ugrasmak istemiyor, o yuzden insanlar birbirlerini vuruyor.

Çok sinirliyim çünkü artık sesten başıma ağrılar girdi. Bulaşığımı yarım bıraktım buraya konu açmaya geldim çünkü durum vahim. Bu üstteki insansı varlıklar sabah 8 den hava kararana kadar evi başımıza yıkmaya çalışıyorlar. Ben normal düzeyde sese karışıp rahatsız olan biri değilim ama bu sesler gündüz bile olsa cidden normal değil. Kızım sabah sese uyanmış kalkmış dış kapıyı açmaya çalışıyor. Ses dışarıdan geliyor sanmış. Kalktım napıyosun annecim dedim. Anne bu ses ne dedi bana. Korkmuş. (2.5 yaşında)

Eşim çok uyardı yukarı çıkıp insanca. Ama hiçbir değişiklik olmadığı gibi inadına daha çok ses yapıyorlar gibi. Devamlı yerlere birşeyler düşüyor ayağımın altındaki yer bile titriyor. Akşam olunca sesler kesliyor herhalde babadan korkuyor çocuklar. Ama bu defa da kadınla adam kavga ediyor. Bir sefer silah sesi duyduk polis çağırdık öldüler mi diye.
Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz şikayet etsek birşey çıkar mı? Benim gibi toleranslı birini bile çileden çıkardılar. Kiracı da değillermiş işimiz zor galiba. :KK43:
Benim üstümde 60 yaşında bi teyze var yalnızda yaşıyo nasıl yapıyo o gürültüleri anlamıyorum. Çıkıp uyardım suçluda oldum. Sandalye çeker masa çeker yerlere bişey düşürür topuklu terliklerle yürür. Yani 60 yaşındaki laftan anlamıyo çocuklar hiç anlamaz.

Bizde aynıyız hiçbir çare bulamadık 2 senedir dayanılmaz bir gürültüleri var.Bebeğim oldu öğlen uykusu uyuyamadı gürültüden.Ne iyilikle ne kötülükle hiçbirşey yapamıyorsunuz.Sonra size pislik çamur atmaya başlıyorlar hiç yüz göz olmayın bence sonrasında inadına yapıyorlar.

5-10 yaş arası 4 çocuk olursa evde gürültü olması normal.büyük ihtimal hepsine yetişemiyorlardır.Allah akıl fikir versin bu devirde o kadar peşpeşe çocuk yapana.

bizde de iki tane azgın var. ve bunlar bizim cocuklar. elimden geleni yapıyorum ama yine de ses oluyor. bizim komusumuzla aramızda herhangi bir sorun yok çünkü 2-3 yıl önceye kadar da onların çocuklar çok ses yapıyordu. ben o zaman tek cocukluydum seslere anlam veremeyen de idare ediyordum. şimdi de sağolsun onlar beni idare ediyor.

ustum de boş ses yok. gerçekten evler kötü artık. azıcık yuruseler ses geliyor baya. ustum boş ama zaman zaman gelen oluyor herhalde. diyorum bunca yıl rahatmisiz. evi taşıyınca üstümüzde oturan olunca ne yaparız diye düşünüyorum ben de .

yani iki açıdan da anlayabiliyorum sizi. daha önceden de annem sorun yaşıyordu komşularıyla ses yüzünden. iş inatlasmaya binince hiç keyfi olmuyor. en son polis falan cagrilmisti. üst komşu inadına bahçede bile annemin yatak odasının dibinde gürültü yapıyordu. polisi çağıran da üst komşu oldu çünkü annem kendini tutamadı bağırdı çağırdı. hakliyken haksız konuma düştü. veya işte densiz birine denk gelirsiniz. millet kavgaya yer arıyor.

çok alttan da almayın ama yine de güzellikle çözmeye çalışın. mat fikrini de burdan duymuştum.ben de bu şekilde yapmayi düşünüyorum. kimsunuza onu anladiginizi iki çocukla zor oldugunu anladığınızı ama gürültünün de dayanamayacak şekilde olduğunu söyleyin. çocukların odasına mat sersin komple. orda oynamalarını sağlasın.hatta o almayacaksa siz hediye edin 2. aşamada.

5-10 yaş arası 4 çocuk olursa evde gürültü olması normal.büyük ihtimal hepsine yetişemiyorlardır.Allah akıl fikir versin bu devirde o kadar peşpeşe çocuk yapana.
Bencede valla bana cok cahilce geliyor suanda ilk cocugum dogmadi 2.olmasin dIye en iyi nasıl korunurum onu araştırıyorum. Millette iyi cesaret var .

Çok sinirliyim çünkü artık sesten başıma ağrılar girdi. Bulaşığımı yarım bıraktım buraya konu açmaya geldim çünkü durum vahim. Bu üstteki insansı varlıklar sabah 8 den hava kararana kadar evi başımıza yıkmaya çalışıyorlar. Ben normal düzeyde sese karışıp rahatsız olan biri değilim ama bu sesler gündüz bile olsa cidden normal değil. Kızım sabah sese uyanmış kalkmış dış kapıyı açmaya çalışıyor. Ses dışarıdan geliyor sanmış. Kalktım napıyosun annecim dedim. Anne bu ses ne dedi bana. Korkmuş. (2.5 yaşında)

Eşim çok uyardı yukarı çıkıp insanca. Ama hiçbir değişiklik olmadığı gibi inadına daha çok ses yapıyorlar gibi. Devamlı yerlere birşeyler düşüyor ayağımın altındaki yer bile titriyor. Akşam olunca sesler kesliyor herhalde babadan korkuyor çocuklar. Ama bu defa da kadınla adam kavga ediyor. Bir sefer silah sesi duyduk polis çağırdık öldüler mi diye.
Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz şikayet etsek birşey çıkar mı? Benim gibi toleranslı birini bile çileden çıkardılar. Kiracı da değillermiş işimiz zor galiba. :KK43:
Ayy çok korktum ya silah filan. Ben oturamam orda valla. Derhal taşınırım

dinsizin hakkindan imansiz gelir moduna acilen geçiş yapın.
onun ses çıkardığı saatlerde siz daha fazla ses çıkarın.
mesela elinizde vileda sopasıyla yukarı vura vura koşturun evin içerisinde.
son ses müzik açıp delirmiş gibi bağıra bağıra şarkı söyleyin.
yeminle bana böylesi denk gelse madem konuşmayla anlaşamiyoruz eve mehteran takımını getiririm :confused:

Ne yazıkki başvuracağınız hiç bir çözüm yolu yok bir çözüm olsaydı ben bulurdum yaklaşık 2 senemi üst komşumla uğraşmakla geçirdim en sonunda dayanamayıp taşındım. Benimki keşke çocuklu aile olsaydı yine iyi. Psikolojik problemleri olan alkol ve antidepresanları birlikte alan ve sürekli etrafa saldıran sataşan bir kadın oturuyordu üstümde.

Bu yeni binaların duvarları gerçekten kağıt gibi böyle bir şey yok. Hali da kullanmıyorlarsa insan kendini bir karton kutunun içinde kartonla bölünmüş bolmelerde yaşıyor gibi hissediyor 🤦🏻‍♀️biz de yeni taşındık üst kat uzun zamandır boştu. ev sahipleri yurtdışında yaşıyormuş arada geliyorlarmis. 3-4 gündür gece yarılarına kadar gırgır şamata. Ve hali da olmadığı çok belli sürekli topuklu ayakkabıyla yürüyorlar, idare ediyorum gidecekler nasılsa diye. Gitmeseler de çıkıp ayakkabıyla yürümeyin diyemezdim sanırım.

Sizin durum çok daha fenaymis tabi çoluk çocuk falan ve ev sahipleri. Çıkıp uyarmışsiniz da pek yapılacak bir şey kalmamış. Dediğim gibi belki ekstra bir gürültüleri yoktur ama duvarların ince olması yüzünden evdeki normal gürültüler fazla yansıyordur. Bizimkiler gibi gece geç saatlere kadar yapsalar uyarınızi dikkate alabilirlerdi belki ama gündüz yere bir şey düşünce çıkan sese falan bir çare yok insanın elinde değil zaten, karşı taraf için de diken üstünde oturmak zorunda kalmak gibi bir sey bu. Acaba tavanlara yalıtım mi yapsanız? Bi yakınımız yapmıştı şu köpüklü malzemeden çok da şık duruyordu sesi baya azalttığını söylemişlerdi

Ya benim ust katta bayagi gurultucu bak sabahin 6sibda sandakye cekti biraz once. Bir de takinca yere igne dusse tas dusmus gibi oluyor. Bir de bir kibarlar gidip uyaramiyorum da.

Aynı dert bizdede vardı malesef 12 ye kadar isterse düğün yapabilir evde. Polis çare değil. Maalesef güzellikle çözeceksiniz ama kadında çocukları bağlayamaz ki

Sürekli konuşuyoruz hala 12 ye kadar bir şey yapamazsınız diyorlar. İnsanların ev içinde olduğu saat dilimlerinde gürültü yapılamaz. Motorlu araçlar 19'dan sonra çalıştırılamaz. İstediğiniz yönetmeliğe bakın. Vatandaş bilinçli olup hakkını aramadıktan sonra tabi koşarlar.

Sürekli konuşuyoruz hala 12 ye kadar bir şey yapamazsınız diyorlar. İnsanların ev içinde olduğu saat dilimlerinde gürültü yapılamaz. Motorlu araçlar 19'dan sonra çalıştırılamaz. İstediğiniz yönetmeliğe bakın. Vatandaş bilinçli olup hakkını aramadıktan sonra tabi koşarlar.
Siz hiç şikayette bulunmadınız sanırım. Aynı şey bizim başımıza geldi polise gittik gelip uyarmaktan başka bişey yapmadı, avukata gittik hiçbirşey yapamazsınız saat 12 ye kadar istediğini yapabilir dedi ne yönetmeliği

Back
X