Üst komşum temizlik hastası. durmadan bir şeyler silkeleyip huzurumu bozuyor...

nigari75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
79
2
86
50
İzmir
merhaba arkadaşlar. sorunum şu:
babama ait bir dairede oturuyorum. üst komşum tam bir temizlik hastası. yaz kış pencerelerden durmadan bir şeyler silkeliyor. hatta pencereye asıp öylece aşağıya sarkıtıyor. bebeğimin ve kendi yatak odamızın penceresini açmaya korkuyorum. yazın bir kez nazikçe uyarıp; bebeğin odasının camını açık bıraktığımı, mutlaka bir şeyler silkeleyecekse ön balkonu kullanmasını istedim.o da silkelediği şeylerin "temiz" olduğunu, yıkadığı çamaşırları yıkamadan önce ve yıkamadan sonra silkeleme huyu olduğunu söyledi. bu durumu çok garipsedim tabi ama kadın önüne geçemiyor sanırım. sabah 9 gibi başlayıp yatana dek bir şeyler silkeliyor.
aşağıdaki daire boş ve ve erkek kardeşime ait. kadının silkelediği şeyler bazen bahçeye düşüyor. çorap, çamaşır, kalem, boş pet şişe ve süt şişeleri ile doluyor. alt dairenin anahtarı da bizde.kadın bir kaç kez düşenleri almak için anahtarı istedi. boş da olsa vermek istemedim anahtarı. iyi ki vermemişim. düşen şeylerin bir türlü sonu gelmiyor. bir kez de düşenleri atmamamı apartman merdivenine bırakmamı söyledi. bir kaç kez bıraktım. ama sonu gelmeyen silkelemeleri ve bahçeye dökülenler sinirimi bozduğundan artık zaman zaman bahçeye inip çöpe atıyorum hepsini. bir de özenerek bir şeyler diktim bahçeye. küçük de olsa hoşuma gidiyor. maydanoz, nane, tere, pazı yetiştiriyorum. yazın domates bile ektim. onların içinde bir çorap teki görmek sizce nasıl bir duygu?
bana bir akıl verin. kimsenin kalbini kırmak istemem ama bu kadarı da biraz fazla değil mi?
kendi evini temizlerken başkalarını huzursuz etmeye hakkı var mı?
sokaklardaki çöplerden bile huzursuz olan bir insanım. çöpe giderken kapılara dağıtılıp etrafa yayılan ilanları, gazete kağıdı vs. çöpümle birlikte toplar atarım. çok titiz değilimdir. gerektiği kadar temizlik yaparım. pencereden, balkondan halı kilim silkelemem. küçük şeyler silkelemem gerekirse, oturduğum diğer evlerde mutlaka aşağı kata, sokağa vs. bir bakarım.
yaz-kış pencereleri açıp havalandırmam gerek. bu bayanı bu huyundan tatlılıkla nasıl vazgeçirsem? benzer tecrübesi olanlar varsa dertleşelim.

sitede oturuyosan ve yönetime bildirebilrsin sen uğraşma bazıları çirkef çıkabiliyo mutlaka apartmanda bi sorumlu vardır ona iletebilirsin

Arkadaşım aslında bu durumu biraz fazla abartmıyor musun
Sonuçta gürültü yapmıyor yada sana isteyerek zarar vermeye çalışmıyor
Sırf komşun temizlik hastası diye kafana takmana şaşırdım
Sen söylersin pencereni açtığın zaman başka taraftan silkelesin ki bunu yapmamış temiz diye o zaman al karşına güzelce konuş rahatsız olduğun noktayı güzel bir dille

haklısın elinde değil. onu da anlıyorum. başka yerden silkelemesini rica ettim ama bir faydası olmadı. apartman 4 katlı ve yönetim yok.
kendisi son katta oturan ve yeni taşınan bayanla balkona bir bir şeyler astı diye kavga bile etti.
kavgasız gürültüsüz etkili bir yöntem yaratabilir miyim acaba bunu dert edindim. örneğin düşen şeyleri atmam doğru mu başkası olsa ne yapardı?
elbette büyük bir sorun değil ama rahatlıkla penceremi açabilmeyi özlüyorum.

o zaman apartman halkı toplanacaksızn ve gun belırlıceksınz o gunler dısında bişiy çırpılmıcak bizim öyle mesela 3 katlı dairemıs var mustakıl 3. katta biz oturuyoruz ev sahıbıde olsak özümüzde insanız haftanın 2 gunu bişiy çırpılır gayette iyi oldu sorun cıkmıyo

Böyle şeyleri bi defa kafaya taktınız mı, sizi ekstra sinir eder. Saat sesi gibi, çoğu zaman duymazsınız, ama dikkatini bi çekti mi duymazdan gelemez kafayı yersiniz Sizin adınıza üzüldüm valla. Kimine göre önemsiz şey olabilir ama siz kafayı takmışsınız bi kere. Komşunuz da normal değil zaten. Sabahtan akşama bişiler sirkelemesini geçtim, o kadar çok şey nasıl düşürür :))

Şöyle bi öneride bulunsanız komşunuza:

Madem temiz şeyler sirkeliyor, balkonun içine sirkelesin.

Ama benzer öneride bulunmuşunuz zaten. Hiç bir şekilde sizi rahatsız etme hakkı yok. Kesinlikle konuşup orta yolu bulmalısınız. En iyisi belli gün ve saat kısıtı. Ona da uyması zor, kendi yapıp, başkalarına çirkefleşen bi insan anladığım kadarıyla.

Bahçeyle ilgilenmeniz çok hoş ayrıca Düşürdüklerine kendi sahip çıkmıyorsa, çöpe atarak çok güzel bişi yapıyorsunuz. Güzelim domateslere yazık :))

malesef arkadaşım bunun önüne geçemezsiniz. aynı dertten bizde de var. kadın pencereleri bile su dökerek yıkıyor. kaç kez uyarıldı ama vazgeçmedi. inanırmısın mutfağının camları sürekli su ile yıkamaktan kireç bağlamış. onun da çöpleri hep aşağılarda ve malesef bizler gözümüze battığı için alıp atıyoruz. gece yarıları elektrikli süpürge çalıştırmışlığı bile var yani.

bi nevi hastalık onlarınki. yapacak çok birşeyiniz yok bence.

ay ben öyle bi durum oldugunda o çöplerini alır kapısının önüne inci gibi dizerim

ay ben öyle bi durum oldugunda o çöplerini alır kapısının önüne inci gibi dizerim

Harikasın :81: Poşete koyup direkt eline vermek de güzel :)) Ama insan iğrenir de...

(konudaki esas komşu zaten "çöplerini" eve istediğin için onunkileri çöpe atmayı destekliyorum hala :86:)

Off off bende de var bir tane.
Yaşım ufak yani ona göre 60 küsur yaşında,yeni gelin olarak geldim apartmana.
apartmanın düzeni nasıldır bilmediğim için bir süre ses etmedim.
kadın apartman arasında gördüğünde çok tatlısın vs diyor ikaz etmeme imkan bırakmadan.
geçen yazı bir şekilde geçirdim kışı önemsemiyorum bu yaz sanırım patlarım.
o titiz ben değilim sanki benim balkon çöplük..
anlıyorum seni insan taktığı zaman daha da çok dikkat ediyor.
şikayet edecek birisi yoksa,bir toplantı yapılacak silkelenme günleri olacak .
kural gelecek bu sıkıntıya

teşekkür ederim. sorunun bir yanı da benden kaynaklanıyor tabi. dediğiniz gibi biraz taktım sanırım. ama kadınların kendilerini böylesi temizliğe adamalarına anlam veremiyorum. bir çeşit hastalık tabi. kötü bir huy.inşallah tedavi olur da kendini bu derece yıpratmaz.
kadıncağız evlilik çağındaki 3 çocuğunu da evlendiremiyor. sanırım onların da bir itirazı yok buna. her işlerini o görüyor. ekmeklerine bile bir şeyler sürüp yedirdiğini; onlara kimsenin kendisi gibi bakamayacağını anlatıyor. sanırım her silkelediğinde bunları da düşünüp takıntı yaptım. siz söyleyince birleştirdim. bunları düşünmezsem daha az rahatsız olurum sanırım.
bahçe bitkilerime gelince...bir kaç kez yetiştirdiğim semizotlarından ona da götürüp verdim. üstüne alınmadı bahçemdeki otları temizlerken, çapa yaparken de üstüme silkelemeye devam etti.

aynısı bizim üst kattada var
sabahın 5 inde açar elektrik süpürgesini gece olmuş hala veriyo yaa:84:
psikolojik sorunları var,ama bizim suçumuz ne

böylelerine pek bişey yapılamıyor..benimde var tepemde bir gerizakalı kadın halıları,yollukları bile sirkeler...nasıl gücü yetiyor bilmem.ufacıkta bişey..birgün aşağı düşecekde ne zaman ...fındık kabukları,kül,izmarit ne aklına geliyorsa benim cam kenarlarında...yazın ıslak havlu,ıslak mayo falan asar.benim balkonum kapalı ama camlarım sayesinde kireç oldu...aramız kötü geçen sene ağız dalaşına girdik zaten..şimdi konuşmuyoruz...bide öğretmen hanım...örnek olucak sözde...gece 2de falan çamaşır mak. çalışır kaç posta...sıkmaya geçtimi evi terket o derece...birgün şalterini indirdi eşim saat 3dü uyuyoruz dayanamadı yani düşün artık...

Harikasın :81: Poşete koyup direkt eline vermek de güzel :)) Ama insan iğrenir de...

(konudaki esas komşu zaten "çöplerini" eve istediğin için onunkileri çöpe atmayı destekliyorum hala :86:)

ben yapmıstım bi kere bişiyde söylemedı uyarı uyarı bi yere kadar canım dedıkkı ayakkabılarınızı içeri alın apartmanda hoş gözükmüyo 1dir 2dir dinleyen yok en son kapıda yine gördum ayakkabı 1 cift olsa neyse yazlık kıslık hepsi kapı önunde nerdeyse aldım onları bi güzel poşete koydum attım balkonuna anladı dahada ayakkabılarını meydanda bırakmaz

nigarcım sende senın balkonuna cırptıgı şeyleri usulca kapısının önüne bırakıver

Herkesin başında var bi adet böyle komşu var sanırım. Bizim de 2 üstümüz de var (ilginçtir ki o dairede oturan eski komşu da aynıydı, belki de suç dairede ) Hiç unutmam yazın evden çöp atmışlar, camın önündeki naneye çarpıp evin içine girmişti. Neyse ki umursamamayı başardım (evin hanımı değil kızıyım, belki o yüzden :)) Yoksa bu insanlarla uğraşmak çok zor.

Nigari75 sen cidden çok takmışsın kafaya. Kendi iyiliğin için biraz daha esnek ol. O şekilde çöz problemi. Semizotlarını vermek çok üstü kapalı olmuş

Radyologg bence arkadaşlar senden ders alsın İlerde komşu problemim olursa ilk işim sana danışmak olacak, bilesin :80:

benim üst komsumda çok silkeler tepemden aşağıya mutfak camımım önündekilerden o gün ne yediğini anlarım sabah balık kılçığı vardı mesala ağzını sildiği peçeteleri atar oğlu sigara külünü döker..çok sevdiğim bir teyze iyiliğini çok gördüm bir iki kere tatllı dille uyardım ama yine yapıyo bende çaresizim bu durum karşısında elimde bez siliyorum hergün mufak camımın önünü

bu anlattığım komşum birgün ne yaptı onu anlatayım...benim en üst katımda genç bir komşum var..kadının üç erkek çocuğu var ,hali ile zapdetmesi zor..3-5-7 yaşlarında.ufağı ile ortancası apartmandayken tamda o cadı komşumun kapısının önünde çocuğun elinden cam şişesi düş kırıl....bende o çocuklu komşumdayız beraber.kadının durumu yok..anne babası trafik kazasında ölmüş ...garibin teki..o cadı komşu geldi kapıya vuruyor,kadın gitti kapıyı açmasıyla kürekle topladığı camları ayaklarının dibine evin içine atıverdi...kadın şok oldu tabi..başladı sonra ağlamaya...bende şaşırdım ne oluyor diye...o zamanda daha bilmiyorum kadının huyunu şimdi olsa herelde o karıyı paralardım...anlıcağınız var böle arızalar,şimdi hatırlayınca bile sinirlendim...

ah canım aynı dert bende de var. üst komsum 7/24 hiç durmadan dngesiz dengesiz ssaatlerde halı kilim vs. sirkeliyor.bi kackere nazikçe uyardım haber verirsen kapatırım camı balkonu die ama nerdeeee bi iki kere haber verdi gerisi yok.çok bişeyde diyemiyorum ev sahibim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…