Üst komşumla problemim

elifilkay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
270
5
118
Ankara
Benim üst komşumla çok ciddi olmasa da bir problemim var. Bir kaç ay önce taşındılar ve açıkçası hiç muhabbetimiz yok; sadece merhaba merhaba. Zaten site/apartman çok büyük olduğu için komşuluk pek yok burada. Bu bayan sanırım titizlik hastası. Ben de titizimdir fakat bu bayanınki hastalık boyutunda diye düşünüyorum. Her gün sabahın köründe, öğleden sonra, akşam sürekli elektrik süpürgesi çalışıyor. Bunu çok sorun etmedim fakat camdan halı, kilim v.b ne varsa çırpıyor. Malum yaz olduğu için camlar balkon falan açık, ayrıca balkonda yemek yiyoruz. Sabah akşam tepemden toz kir çırpıp duruyor. 2 kere uyardım kibarca, tamam dedi yine yapıyor. Apartman görevlisine söyledim uyarması için, abla 2 kez uyardım ama laftan anlamıyor diyor.

Bu kadına ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Belediye ye gidip şikayet et canım kesin çözüm ben öyle yaptım :) çıtları bile çıkmadı

kapısının tam öüne sirke dök! kokusu o kadar rezalettırkı çıkmaz bı de o hemen. onu cıkartmak ıle ugrasırken 1 ay gecer zaten sonra kış gelır kapın penceren kapalı olur zaten, sorun kalmaz :))

Bizim sitemizde de aynı sorun vardı.Bu yüzden halı kilim çırpmak yöneticilik tarafından yasaklandı.Eğer yönetici toplantılarınız oluyorsa önceden destek toplayıp fikrinizi beyan etmenizi öneririm en kötüsü imza toplayıp verirsiniz ^^

Elektrikli süpürge konusuna gelince benim annemde titizdir ama aşırı değil.Ancak alt komşumuz polis olduğundan gündüzleri uyuması gerekiyordu.Bunu tekrar açıklarsanız belki işe yarar ^^

Örneğin ben sınav çalışmam gereken zamanlarda üst kattaki komşumuzun çocuğu yüzünden çalışamıyordum.Gece 12'de çocuk terlikle ortada koşuşturmaz en azından üst tanesi koşmaz bir de avaz avaz bağıryorlardı.Uyardık tamam dediler tekrar devam etti.En sonunda kavgalık olduk ama artık çocukları daha erken yatırıyorlar sanırım.

kapısının tam öüne sirke dök! kokusu o kadar rezalettırkı çıkmaz bı de o hemen. onu cıkartmak ıle ugrasırken 1 ay gecer zaten sonra kış gelır kapın penceren kapalı olur zaten, sorun kalmaz :))

Bu gidişle laftan anlamazsa çirkefleşeceğiz zaten, denerim bu dediğini .

Canım bunlar laftan anlayan insanlara göre işte. Ben de bir çok konuda anlayışlı oluyorum duruma göre. Ama bu kadın laftan sözden, kuraldan(zaten böyle bir kural var girişte de yazıyor) anlamadığı için yapacak başka bir şey arıyordum :).

O zaman al sopayı vur tavana aramızda kalsın yapmadığım bir şey değil

Birşey çırpacağı zaman balkon tarafından değil de, camınızın kapalı olduğu bi taraftan çırpması için ricada bulunun..

İyi de 12 katlı apartman burası; benim camım kapalıysa alt komşumun açık oluyor. Kısacası bunu tamamen bırakması gerekiyor :).

12 Katlı apartmanda oturuyor diye kadın hiç mi birşey çırpamayacak..
Temizlik yapmayacak etmeyecek ?

Kadının tamamen bu temizlik olayını bırakmasını beklemek , yanlış olur..

Hadi camdan birşey çırpmasına yasak koydunuz diyelim , bu seferde elektrik süpürgesini çalıştıracak..
Halının onun bunun tozunu alabilmek için..

Onuda hafta içinde çok sıklıkla açıyor diyorsunuz , bunun bi orta yolu yok bana kalırsa.. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu nasıl kanıtlayacağım peki? Belediye'de bu konuyla ilgili bir bölüm var mı ve tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim acaba :). Teşekkürler.

Zabıta ekipleri ilgileniyor ilk uyarı da bulunuyorlar belge falan istemiyolar
Eğer tekrarlanırsa trarih li bi foto çekersin 1 veya 2 tane zaten gerek te kalmıyor. Para cezası cart diye gelir sokağa çöp atmakta yasak yasalara göre
Oda çöp geçio bi alo demen yeterli belediyeye

Konu süpürge açma ile başlayınca bir an konuyu alt komşum mu açtı acaba dedim

Bende gün içinde bazen 2-3 kez süpürge açıyorum çünkü , ilki sabah normal ev toparlamasında diğerleri oğlumun kırıntılarını süpürmek için

Halılar ise eğer halı yıkamaya gönderilmiyorsa , maalesef silkelenmeden insanın içine sinmiyor.Bu demek değil ki benim halımın temizliği içime sinecek diye alt komşumun balkonuna , balkondaki yemek masasına tozlarımı gönderme hakkım var.

Bizim sitemizde de yasaktır halı silkeleme .Bunun için yangın merdiveni kullanılır , bu şekilde uyarı yapılabilir .

ben almanyadayim birakin bisey silkelemeyi aksam 10dan sonra ses olunca bile polise sikayet ediyolar benimde 2kucuk cocuk var uyumuyolar agliyolar felan diyorum yakinda cagirirlar allahdan oglumun dis cikarttigini biliyorlarda normal goruyolar aglamasini
zaten 3kere sikayet icin Polis gelince evden cikartiliyormussun

Ne desen haklısın arkadaşım,toplu yaşanan yerlerde insanlar dikkat edecekler birbirlerini rahatsız etmemeğe,
günde 3-4 kez süpürgemi yapılırmış ,ufak tefek şeyleri el süpürgesiyle hallediver 2 dakkada,hele,hele halı silkeleme olayı alttakine çok büyük saygısızlık, adım başı halı temizleyiciler var ,bide halıyla birlikte aşağıya yuvarlanma tehlikeside var ,riskli yani.
Allah sabır versin..

onun üstünde oturan arkadaştan rica et aynısını oda ona yapsın anlar o zaman belki

Evet hiçbir şey çırpmayacak çünkü apartmanlarda camdan hiçbir şey çırpılamaz diye kural vardır. Elektrik süpürgesini kadının temizlik olayını anlatmak için söyledim, yoksa ona söyleyecek bir şey yok. Gecenin bir vakti veya sabahın köründe yapmadığı sürece ona ben karışamam elbette :).

Bir kez daha düzgünce konuşacağım, laftan anlamazsa bunu yapacağım artık.

Teşekkürler yorumlar için.

Konuyu açan arkadasım ah ah beterin beteri var benim komşuyu yollasam çıldırırsın bizim site 6 katlı ve her kat dublex benim komşumun işkencesi yıllar once başladı daha yeni evlendim elyaf yorganım makineye sigmadigi icin kuvette bir hamaratlikla yıkadım (esime yaranacağım ya) baklondaki seyyar çamaşır teline astım Bayram oncesiydi bir hisimla camlarımı da tertemiz sildim aksam rüzgar. Vardı gece bir kalktım kut kut diye bir ses var balkona çıktım ışığı yaktım berber manzarayı gördüm o yıkadığım bembeyaz yorganı tanımak mümkün degildi renk cümbüşüne donmuş camlar mahfolmus (cunku balkona sarkan uzun serit serit renkli bir kilim den resmen camur siziyordu)orada oturdum sinirimden ağladım esim sehir disindaydi ana anlattım dönünce rica etmek icin esim yukarı cikti teyze yorgan cam kalmamış keske aşağıya baksaydın ya da kendi üst katınıza serseydin veya bizi uyarsaydin da hanım senin kilim(bence kilim demek kilime hakaret olur) kutucuktan sonra serseydi deyince teyze ne demiş biliyormusuniz sana ne sererim inadıma sereceğim demesin mı ben de koridordan sesini duyuyorum esim saygısızlık yapmadan indi farklı zamanlarda bu olay defalarca tekrarlandı gürültüyü,kavga seslerini ( gelinlerini dovmuslerdi geri zekalılar) saymıyorum bizim balkon zaten onların sigara kultaplalari( sigara izmariti yüzünden bayrağım kac yerinden delindi) ve envayi çeşit çöp kutularına donmuştu aramızdaki sıkıntı taki esim balkonda hava alırken üzerine cirpilan icinde sac kılı ekmek kırıntısı vb bulunan sofra cirpilana kadar esim yine yukarı cikti cirpilanlari söyledi ne yaptılar biliyormusunuz inkar edip esimi tehdit ettile seni yalnız yakalamayalım doye esime çıkma onlara bulaşma demiştim onlar yüzünden eşimle de kavga ettik peki simdi durum ne biliyor musun aynılar bir aydır yoktuk eve geldik gece sabah perdeyi actım inanamadım camlar mahfolmustu keske su lekesi olsa raziyim ne lekesi olduğunu daha tespit etmedim ama beyaz gri arasi yoğurt kıvamli gibi tabi kurumuş silmedin 5-6 gun oldu cips maketlerini kırıntıları kıl yumaklarını saymıyorum komşuları degisebiliriz (elim yoruldu valla)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…