Üst komşumuzun kapısına dayanıp kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum

2,5 yaşında canım.yapmıyor yani yapamaz da . en basitinden biz engel oluyoruz. şimdi uyarmaya bile gerek kalmıyor.çünkü kendisi yapmaması gerektiğini biliyor

benim oğlum da 3,5 yaşında çocukluğunu yapıyor arada. yapamaz diye bişey diyemiyorum.ama vakitsiz saatlerde kimseyi rahatsız etmeyiz.ama bazen hırçınlıkyapar ağlar.Çocuk işte. hiçbir anne istemez tabi. ama ben katı kuralcı bir anne değilim. onlardan olgunluk beklemek yersiz olur. ama anlatırım, eğitirim, öğretirim ama yine de yapamaz diyemem.

elbette haklisindir ben sipya takildm tabiki ceken bilir..ama gercekten bazi cocuklar var kendi ailesini bile hasta ediyor,herkes ayni terbiyeyi veremiyor belkide hiperaktiftir yani aileyede suanda bisy diyemiyorum cunku bir cocuk sürekli yorulmadan ayni seyi yapiyorsa hasta filandir tabiki farkndalarsa...
ben sinirlenirnizin bozuldugunu anliyorum bu durumdan haklisin ben sadece cocuga kullanilan sey icin dedim yoksa tabiki yasamadigim icin bilemem...uzktan davulun sesi hos geliyor
iyi gecler

canım ben kızımı da bazen sıpa diye seviyorum hatta eşşek sıpası diye:1:

allah kimsenin tepesine böle komşular vermesin

kesinlikle zor bir durum ama bazi cocuklarda hakkaten laf anlamayan cinsten anneyi babayi cileden cikariyor soz dinlemiyor ve korkusuz oluyolar benim usttekilerde onceden oyleydi bir yildir iyiler buyudu cocuklar :40:

ablamın kızıda öyle. inanın bazen davranışlarıyla bizlere bile örnek oluyo desem yalan olmaz... tebrik ederim sizi. evladınıza özen gösterip zaman ayırmak zor gelmediki önemsedinizki herşeyi öğrendi çabucak.:46::46::46::46:

evt cnm ben kızımı asla öyle saldım çayıra yetiştiremem. bazen mesela saçma bi gürültü yada hareket bişey yapınca öyle çok sinirleniyorum ki. insanın biraz da kendi içinde olcak. hatta bazı arkadaşlar askeri disiplin mi veriyosun diyo. kızım hem çok sosyaldir yabani değildir. ayrıcada tabi her çocuk farklı ama yetiştirmek annelerin elinde tabi babaların da. anne olmaz derken baba olur dememeli. ben bu gürültü konusunda çok hassasım gerçekten...
rubinacım allah kurtarsın kardeş ne diyim ya

Allah sabırlar versin. Bizim de önceki komşumuzun 2 oğlu vardı, akşam babaları gelince çift kale maç yaparlardı koridorda.

benim oğlum da 3,5 yaşında çocukluğunu yapıyor arada. yapamaz diye bişey diyemiyorum.ama vakitsiz saatlerde kimseyi rahatsız etmeyiz.ama bazen hırçınlıkyapar ağlar.Çocuk işte. hiçbir anne istemez tabi. ama ben katı kuralcı bir anne değilim. onlardan olgunluk beklemek yersiz olur. ama anlatırım, eğitirim, öğretirim ama yine de yapamaz diyemem.

canım bizim dediğimiz non-stop dıptıs gürültü:60:

evt cnm ben kızımı asla öyle saldım çayıra yetiştiremem. bazen mesela saçma bi gürültü yada hareket bişey yapınca öyle çok sinirleniyorum ki. insanın biraz da kendi içinde olcak. hatta bazı arkadaşlar askeri disiplin mi veriyosun diyo. kızım hem çok sosyaldir yabani değildir. ayrıcada tabi her çocuk farklı ama yetiştirmek annelerin elinde tabi babaların da. anne olmaz derken baba olur dememeli. ben bu gürültü konusunda çok hassasım gerçekten...
rubinacım allah kurtarsın kardeş ne diyim ya

sağolasın canım amin, valla haklısın biz kardeşimle büyürken annem babam durmadan anlattı ayıp olur insanlar rahatsız olur yapmayın falan sonuç kimse bizden şikayetçi olmamış.. hala babam boşver koşsun çocuk biraz olgun ol diye beni pozitif etkiliyo kendince:50: herşey anne babada:70:

Son düzenleme:

ağlamasına hiçbişey dediğimiz yok cnm ya her çocuk ağlar o konuda sıkıntı yok..koşmak delirten şey bizi

canım bizim dediğimiz non-stop dıptıs gürültü:60:

canım o zaman o anne baba yaramaz. çocuk ne yapsın:1:
valla çocuk yetiştirmek ayrı bir sanat. hamuru nasıl yoğurup şekillendirirsen o çıkıyor. ama yine şimdiki zaman çocukları çok hazır cevap. ağzım açık kalıyor. özgüven patlaması var şidikilerde.aslında hoşuma da gidiyor:1:
çok sıktığım zamanlarda ters tepti bizim velet. hıçınlaşmıştı. dengeyi kurmaya çalışıyorum. şimdi iyiyiz:nazar:

canım o zaman o anne baba yaramaz. çocuk ne yapsın:1:
valla çocuk yetiştirmek ayrı bir sanat. hamuru nasıl yoğurup şekillendirirsen o çıkıyor. ama yine şimdiki zaman çocukları çok hazır cevap. ağzım açık kalıyor. özgüven patlaması var şidikilerde.aslında hoşuma da gidiyor:1:
çok sıktığım zamanlarda ters tepti bizim velet. hıçınlaşmıştı. dengeyi kurmaya çalışıyorum. şimdi iyiyiz:nazar:

kadın dur demiyo ya dur dicek sadece.
bizim yatakodası yukardakini, oturma odasının altı. bi tek onların orası oturma odası. apartmandaki herkesin yatakodası o oda. kaç kez söyledim taşımadılar odayı.biz de salonda yatıyoruz..benim altkomşuma bile gidiyo bizim yukrdakinin gürültüsü.onun yatakodası da aynen benim yatakodamın olduğu yer.. benim altkomşum bile başka odada yatıyolar sırf bu tepemizdekiler yüzünden

Allah sabIr versin gerçekten. Komşu gürültüsünü çok iyi bilirim. Doğduğum ve 18 yıl yaşadığım apartmanda giriş katta oturuyorduk ve üst komşularımız akrabaydı karşılıklı iki daire. Çocuklar koskocomandı, en küçüğü benden 2-3 yaş küçüktü. Akşamları tepinmeleri, kavgaları, bağrışları, çığrışları bizim evde yankılanırdı. Sabah okula gidicez, uyumak da ne unutuyorduk bazen. Demirden bir sopamız vardı, annem onunla tıklatırdı yavaşça :1: Bazen geçerdi sesler, bazen tam gaz devam. İşin tuhaf yanı çok da severdik bu komşuları, çocuklarıya birlikte büyüdük ben ve kardeşim. Ama şu gürültü mevzusu felaket bir şeydi.

Burada anne kabahatli. Tamam o yaşlardaki çocuk tam oyun çağındadır ama annenin dikkat etmesi gerek. Güzellikle anlatması gerek ki anlamayacak bir yaşta da değil. Anne, çocuğunu bu şekilde savunursa vay komşuların haline...

bazı anne babalar çocuklarına hayır demeyi öğrenemiyor maalesef. öğrenemediği gibi başkalarının demesinide hazmedemiyor. çevremde böyle insan çok... sen azcık daha sabret yukarı çıkma elbet yolda apartmanda karşılaşırsın ozaman münasip bir dille uyarırsın. iyi gene senin ufacık bebek. benim üst komşum 65 70 yaşlarında ve evde ip atlıyor evlenmek istiyorum azcık fit olayım dedi izin aldı hayırda diyemedim bir de benim halimi düşün şekerim. bende hamileyim gece uykularım düzensiz gündüz işimi bitirip uzanayım diyorum ama o zamanda müjgan teyze ip atlamaya başlıyor ve ben hiç bi tepki gösteremiyorum:53:

Allah'im Allah'im:60:Demek 70 lik teyzem evlenmek icin fit olacak,ip atliyor.:60::60::60::60:Gülmekten catladim canim yorumuna.Allah iyiligini versin.Neler var bu dünyada yaaaa.:27:

yazıya okumaya başladığımda çocuk bu napsınlar ki koşar diye düşünüyodum ama sonradan sana hak verdim. ne kadar çocukta olsa bi terbiye verilmeli ne yapıp ne yapmaması gerektiği öğretilmeli çocuğa. sen bu şekilde sessiz kalırsan bu çocuk böyle olmaya devam edicek ve ailede nasıl olsa kimse bişe demiyo diye çocuğa ses çıkarmaması konusunda telkinler vermeye çalışmayacak. anladığım kadarıyla baban yukarıya çıkmamanı sırf bi tatsızlık, bi tartışma olmasın diye istiyor. sen babana tartışma yaratmak istemediğini sadece düzgünce konuşmak için yukarı çıkmak istediğini söyle bence onunda huyuna git amacının yıkıcı olmak deyip yapıcı olmak olduğunu anlat böylece karşı çıkmayacaktır bence. kadınlada tatlı bi dille konuşup durumunun mağdur olduğunu anlatırsan problem bi nebzede olsa çözülür bence

Son düzenleme:
bence babanın evde olmadıgı bi zaman annenle gidin konusun ama kavga etmeyin:)ya bende cok sınır oluyorum böyle gurultu yapanlara ama bır arkadasın dedıgı gbı cocuk hıperaktıftır belki annesinin yapacagı bırsey yoktur bızım de tanıdıgımız vardı böyle kadıncagız 2 dk. oturamıodu hanı 45 kılo kalmıstı artık çocuk yuzunden bazen bıraz sakin dursun die yatıştırıcı veriolardı yaa allah kimsenin başına vermesin

ya arkadaşlar benim günahım ne bilmiiyorum, üstteki kişinin sadece bir çocuğu var abartmıyorum sabahtan gece yarısına kadar koşuyor:50: çok hoşgörülü oldum çocuk dedim ama geçen gece tam uyuyacağım yere pat diye bişey atıyo çıkan ses hoşuna gidiyor olmalı 20 30 kez tekrarladı dayanamadım ciltli bi sözlük aldım elime ve tavana 5 kere falan hızla vurdum sesleri kesildi tam uyudum yine başladı saat gece 1e geliyordu:50: sabah okula gidecektim tavana yaklaşıp bağırdım allah belanızı versin ne biçim insansınız falan diye tamam yanlış ama çileden çıktım artık yaa:36: sesler kesildi ama evdekiler uyandı babam kızdı gitti:14:

neyse bu çocuk hergün koşuyor at gibi yaa:47: bugün evde top oynamaya başladı avize sallanıyo ilk başta deprem oldu sandım:50: ben dayanamıyorum artık yukarı çıkcam dedim babam acayip kızdı ayıp o çocuk dedi biraz görgülü ol dedi ve babamla tartıştık baya annemle kardeşimde bana hak verdi ve babam sinirden baya bağırdı bana:14: moralim çok bozuk insan çocuğuna azcık terbiye vermez mi bizde çocuk olduk ama bize hoşgörülü olun diyen babam evde hızlı adım atsak kızardı altta insan var diye:31:

şuan çocuk at gibi koşmaya devam ediyor arada sözlükle tavana vuruyorum ama ne çare:14::14: yukarı çıkacak olsam babam kızıyor:14: sinirden ağlamak üzereyim:14:

Ya bu memlekette ne iğrenç insanlar var! Çocukta değil anne baba olacak o insanlarda suç! Bir kere, bir çocuk, büyüme hormonlarının en aktif olmaya başladığı saatlerde yani en geç 22:00'da uykuda olmalıdır. Benim kızım kendi bildi bileli saat 8'de, en geç 9'da yatağındadır. Sabah da erken kalkar. Sağlıklı bir gelişim için çocukların uyku düzeni böyle olmalı. 4-5 yaşında çocuklarıyla akşam oturup dizi izleyen anne babalarla dolu bir ülkedeyiz maalesef. O çocuklar nasıl büyüyor, büyüdüklerinde o çocuklardan nasıl hayır gelir bilmiyorum! Asla görmemeleri gereken sahneleri görüyorlar televizyonlarda, anne babaların umurunda değil. Trans yağlı zehir gibi tuzlu kanser yapıcı cips paketlerini tutuşturup çocuklarının ellerine, tv karşısına oturtuyorlar ve bunu anne babalık sanıyorlar. Hep derim anne baba olmanın ehliyeti olmalı diye! Kusura bakmayın konu dışında çıkmak istemiyorum tabii ama, sizin üst komşunuzun da çocuğunu aynı kafayla büyüttüğü belli. "Çocuktur istediği saatte istediğini yapar" diye bir şey yok, anne baba çocuğu eğitirken, etrafındaki insanlara saygı duymayı öğretmeli. Çocuğa empati duygusunu öğretmeli. Tabii gece hastalanır, ağlar, kabus görür uyanır ya da yanlışlıkla bir şey düşürür bunlar çok doğal, istemeden yapacağı her türlü gürültü normal ama gecenin birinde tepenizde bile bile gürültü yapmak ne demek ve o anne babanın bu duruma ses çıkarmaması ne demek?!!

Back
X