Üst komsuyla ses problemi

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
Merhaba hanimlar

Üst komsumun 2 yaslarinda bebegi var. Bebek dogdugundan beri genelde gündüz uyuyor, gece 3-4 e kadar oturuyor.. bizim hayatimiz da tam tersi.. cocuklarim aksam 8 gibi uyur sabah 7den sonra uyanirlar..

Bi kac kere öglen saatlerinde kapiciyla haber gönderdi cocuk uyuyor cok ses oluyor diye.. bisey demedim...

Az önce evi süpürürken yine kapiciyi göndermis, cocuk uyuyor diye... bide benim cocuklar ses yapiyormus .. suan bizim tam hareketli saatlerimiz.. kizim okuldan geldi, cocuklar oynuyor ben ev isi yapiyorum.. ben hangisini yapmayayim.. bu saatte cocuklara sessiz olun demek de sacma..

Komsuyla ortamlarda pek denk gelmiyoruz.. yoksa belki muhabbet acilir konusulur...

Ne yapmami önerirsiniz? Canimi sıkmaya basladi bu konu.. gündüz saati evimde rahat hareket edemez oldum...

çocuğunun uyku saatini değiştirecek .
gündüz vakti insanları ne kadar kisitlayabilir ki çocuk uyuyor diye.
üstelik süpürge sesi felan müdahale etme hakkida yok.
hoplayıp zorlamıyor aşırı rahatsızlık vermiyorsaniz yaptığı mantıksız.

Merhaba hanimlar

Üst komsumun 2 yaslarinda bebegi var. Bebek dogdugundan beri genelde gündüz uyuyor, gece 3-4 e kadar oturuyor.. bizim hayatimiz da tam tersi.. cocuklarim aksam 8 gibi uyur sabah 7den sonra uyanirlar..

Bi kac kere öglen saatlerinde kapiciyla haber gönderdi cocuk uyuyor cok ses oluyor diye.. bisey demedim...

Az önce evi süpürürken yine kapiciyi göndermis, cocuk uyuyor diye... bide benim cocuklar ses yapiyormus .. suan bizim tam hareketli saatlerimiz.. kizim okuldan geldi, cocuklar oynuyor ben ev isi yapiyorum.. ben hangisini yapmayayim.. bu saatte cocuklara sessiz olun demek de sacma..

Komsuyla ortamlarda pek denk gelmiyoruz.. yoksa belki muhabbet acilir konusulur...

Ne yapmami önerirsiniz? Canimi sıkmaya basladi bu konu.. gündüz saati evimde rahat hareket edemez oldum...

sen onun gece gelen bebek gürültüsüne ses etmiyorsan o senin insani gündüz saatinde gelen sesine laf diyemez. sonuçta onunki çocuk sesiyse seninkilerin de çocuk sesi. senin çocukların gece bebek gürültüsüne uyuyabiliyorlarsa onun çocuğu da insan gürültüsüne alışsın uyusun bir zahmet.
kaldı ki o çocuğuna en önemli olan gece uykusu terbiyesini veremediyse bunun sıkıntısını size yaşatmaya hakkı yok. yaşatıyorsa dediğim gibi gündüz gürültüsüne de sesini kesecek.

Sen de akşam ses olunca yukarı vur.

Akşam ses olsa anlayacağım ama gündüz süpürge çalıştırmanın yasağı mı var? Çok saçma. O kadar ses nasıl gidiyor, çocuğu uyandıracak şekilde? O da saçma geldi.

Kısaca bir şey derlerse tepkini koy yani. Oldu olacak bütün bina sessizce hareket etsin gündüz vakti. Kimsenin bunu istemeye hakkı yok, uç bir ses yoksa.

Bu saate haber gondermesi sacma.
Ya su mutahitlere devlet el atsa keske.Bu sorunlar hep sacma sapan bina yaptiklari icin oluyor.En ucuz malzemeleri kullaniyor osursan yan komsu duyuyor haliyle.Üstunede milyarca para aliyorlar.

2 yasmis üstelik.küçük bebek değil ki.
gündüz uyuyan çocuk gece uyumaz zaten bunu herkes bilir.
işinize bakın bence.
konuşmaya gelirse sizde normalde gece uyulur gündüz temizlik felan yapılır deyin.
uyku saatlerini değiştirmesini tavsiye edin.
ne tuhaf insanlar var.

Onlar gece yarısı ses yapıyor ya sizde kapıdan haber gönderin gece uyuyamiyoruz diye

Üşenmeyin, "Kapıcıyı aramıza ulak etmeye gerek yok. Bi problem varsa, buyurun yüz yüze konuşalım." deyin kapısına çıkıp. Artık sohbetinizin haline göre gece 3teki seslerden başlayıp, tek çocuğun onda olmadığına dair ve hatta kulak tıkacı tavsiyeli laflar sokabilirsiniz.

Komşunuz ilk önce çocuklarının uyku düzenini değiştirmeye baksın. Gecenin köründe çocuk ayakta mı kalır? Gündüzleri de uyumaları çok sağlıksız. Süpürge temizlik seslerinize hiç karışmaya söylenmeye hakkı yok. O yüzden uyarıları dikkate almayın sizde kapıcıdan haber gönderin “uyku düzenlerini yerine koysunlar ses duymazlar” deyin

Kapıcının gelmesi de saçma. Normal insanlar gündüz halleder işlerini, temizliklerini. Oh ne güzel dünya. Hanımefendi gündüz uykusuna alıştırmış çocuğu, aman uyanmasın diye millet ses çıkarmayacak, evinde işini yapamayacak.

Kapıcı sana geldiğinde ona da kızsana. Ya da eşine söyle bina yönetimiyle ya da kapıcıyla konuşsun. Bir daha eşimin kapısına gitme, gündüz vakti neyin rahatsızlığı, kafanız iyi mi desin. Ben olsam bu lafları kendim derdim bizzat :-)

Sen kapıcı gelince bişe demiyomusun peki. Bi daha geldiginde geceyle gündüzü karıştırdı herhalde. Gece sabaha kdr sesi kesilmiyo ben bişe diyomuyum de.

Bizim komşumuzda çocukları inanın sabah 4 yatıyolar akşama kadar uyuyorlar biz bütün gece onların bagırtılarını dinliyoruz iyi onlar gündüz uyuyolar diye ses yapmayalımı Ozaman gece uyutsun çocugunu

Merhaba hanimlar

çocuklara sessiz olun demenin saati yoktur
apartmanda yasıyorsanız çocuklarınızın ve sizin hepimizin dikkat etmesi gerekir.

Bence kapıcıyı gönderdiğinde siz çıkın yukarı durumu anlatın bizde çocuklu bir aileyiz gece sizin sesinize bizimkiler de uyanıyor ama idare ediyoruz sizde bizi idare etmek zorundasınız diyebilirsiniz
Veya uyarı geldiğinde hiç oralı olmayın kendileri normal değil maalesef

E hadi siz çocuklarınıza sessiz olun dediniz peki diğer komşuların sesini ne yapacakmış!
Sırayla bütün komşulara kapıcı mı gönderiyor ?
Ilgincmiş

Bi de siz alttasınız ses yukarı çok gitmez onunki size gelir asıl.. alt katı uyaran da ilk kez duyuyorum.. elektrik süpürgesi gündüz çalışır boşuna uyarmasin.. çocuklarıniz tavana topla vurmuyorsa yine uyaracak durumu yok.. bence cikin yukari yüzyüze konuşun.. bu kadar sessiz uyutmaya alışırsa zaten çocuk tik dese uyanır..

gece 12 den sonra olan seslere kızarım gerisine karışmam. sonuçta benimde çocuğum var. biraz empati yapmalı

ben olsam ust komsumun kapısını calardım canım cocukları gel sen sustur madem bu kadar kolay sekerım sana ne zmn musaıt ben o zaman evımı supureyım sana su saat uygun mu derdım utanmıcaksın sıkılmıcaksın ıkı de bır sessız olun cocuk uyuyor dıyene cevabını vercen mustakıl eve cıksın kuusra bakmasın

Back
X