Üşütürsen çocuğun olmaz ?!??

Sağlıkçı kimliğim bu bakış açısını saçmalamayın canım şeklinde karşılarken, 99 depreminde bir akrabamız çadırda kalırken bir şekilde üşütüyor ve ciddi bir idrar yolları enfeksiyonuna yakalanıyor 2 çocuğu da tüp bebekle oldu.

Yumurtalık iltihabı diye bir durum var ,
Üşütme çok sakıncalı kadınlar için .
13 yaşındaydım en yakın arkadaşım anne baba çalışıyo ilgisizlikten üşütmeden yumurtalıklarını aldılar neler çekti

Basligi okuyunca yuzumde istemsiz bir gulumseme olustu. Az mi duyduk kucukken bu cumleyi.

Soruna gelince cevabini ben de bilmiyorum

corap hıc sevmem yaz kıs hıc gıymem ne alakası var
kanada sıbırya rusyada yasayanların cocukları olmamalıydı ozaman

ha su olabılır belkı soguktan ılerı derece bobreklerını usutursun bobreklerını kaybedersın cocuk dogurman sakıncalı olur falan
zor ıhtımal
bence beslenme daha etkılı cocuk konusunda tam aksıne
ıstersen yazın bıle kat kat gıyın ama saglıksız beslen stres dolu yasam ıcınde ol cocuk olma ıhtımalı daha dusuk olur soguktan

O aylık etki eder sadece . Çünkü durum içimizde yaşandığı için görmüyoruz ama o yumurtanın gelişmesi için belli bir sıcaklığı sağlıyor vücudumuz tıpkı tavukların yumurtalarını sıcak tutma çabası gibi . Hatta yumurtlama ve adet dönemlerinde vücudumuzda hararet hissederiz işte bu yüzden olur. Çok büyük çaplı usutmeler değilse sadece o ay sancı yaşarsınız yani bir sonraki ay eğer sıcak tutarsanız kendinizi sorun olmaz. Ayrıca bu ay usuttunuz bu ay çocuğunuz olmaz diye bişey yok . İhtimal düşürür o kadar

Evet doğru söylemiş babanne benim bir tanıdığımın bir çocuğu oldu. Kv nin yanında sobalı evde gir çık, halıları falan yıkamış soğukta. İdrar yolu iltihabı başladı geçti derken sürekli tekrarlamaya başladı. Tedaviyi de aksattı biraz. İltihap ilerlemiş tüplerinin ikisini de tıkamış.yumurtalıkları da zarar görmüş. Ve bir daha çocuğu olmadı maalesef. Yumurtalıklar işlevini yitirmiş.
Evde çorap giymemekten bişey olmaz ama soğuk havada betona basmayın mesela

Olmayabilir dikkat edin. Tip fakultesinde okuyorum bir gün hocamiz arkadaslar dikkat edin uyarin insanlari bir suru insan kisirlik icin tedavi goruyor tup bebek deniyor soguk almak cok etkiliyor demisti

Eskiler boşuna dememiş: ayağını sıcak tut, başını serin; gönlünü ferah tut, düşünme derin derin.

Bazı arkadaşlar olur demiş bazı arkadaşlar olmaz. Benim şimdi kafam iyice karıştı. Bir de tüpler tıkanır demişsiniz ama bunun bir belirtisi olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…