Bunu bi araştırayım teşekkür ederimEşiniz ne der bilmiyorum ama tüplerini bağlatabilir sonra çocuk isterseniz tekrardan açılabiliyo.. kadın bağlatırsa kısır kalıyo fakat erkekte böyle bi sıkıntı yok.. sizin özel bi durumunuz var bence eşiniz fedakarlık yapmalı nihayetinde sağlığınız söz konusu
Eşiniz ne der bilmiyorum ama tüplerini bağlatabilir sonra çocuk isterseniz tekrardan açılabiliyo.. kadın bağlatırsa kısır kalıyo fakat erkekte böyle bi sıkıntı yok.. sizin özel bi durumunuz var bence eşiniz fedakarlık yapmalı nihayetinde sağlığınız söz konusu
Eşiniz ne der bilmiyorum ama tüplerini bağlatabilir sonra çocuk isterseniz tekrardan açılabiliyo.. kadın bağlatırsa kısır kalıyo fakat erkekte böyle bi sıkıntı yok.. sizin özel bi durumunuz var bence eşiniz fedakarlık yapmalı nihayetinde sağlığınız söz konusu
Aynen ya ne varsa bunda bu kadar bende ikna edemedim sanki açık kalp ameliyatı olcaklarerkekleri şuna ikna edebilsek süper olacak da...
ben de eşime teklif etmeyi düşünüyorum ama kabul edeceğini çok sanmıyorum.
hani klasik erkek görüşü de yoktur ama bu tarz bir müdahaleyi kabul etmez muhtemelen.
ama hakkını yiyemem bana hiç bir zaman hap kullan veya spiral taktır demedi, paşa paşa kendine düşeni yaptı. ama ben daha garanti olsun diye ikinci yöntem olarak hapı tercih ettim her zaman.
Aynen ya ne varsa bunda bu kadar bende ikna edemedim sanki açık kalp ameliyatı olcaklar
yine de ben de şansımı deneyeyim diyorum, biraz daha araştırıp teklif edeyim.
dediğin gibi erkekte hiç bir sakıncası yok diye biliyorum ben de, ve istediği zaman da geri alınabiliyor.
Öyle evet hiçbi sakınca yok bikaç jinekologdan duymuştum bi de tv de denk gelmişti.. erkekte geri dönüş var fakat kadında yok.. bi de öyle sakıncalı bi ameliyat değil.. gerçi erkek işte.. eşim ben kadın olsam hayatta çocuk doğurmazdım canımı sokakta mı buldum ben tatlıdır benim canım der.. hatta evlenmezdim bakire bakire yaşardım der.. sen düşün artık gerisiniyine de ben de şansımı deneyeyim diyorum, biraz daha araştırıp teklif edeyim.
dediğin gibi erkekte hiç bir sakıncası yok diye biliyorum ben de, ve istediği zaman da geri alınabiliyor.
Ama çok düşük bi şans zamanında çok araştırmıştım ve kadın için geridönüşü yok hibi bi şey demişlerdiYalnız bu prosedür mikrocerrahi ile yapılması gereken ve pahalı bir yöntem.
Tekrar açılabiliyor derken tekrar ameliyat geçirilecek ve eğer tüpte yara dokusu oluşursa tıkanıklık riski de var.
Kadın bağlatırsa kısır kalıyor da pek doğru olmamış. Kadında da tüp bağlama mikrocerrahi ile düzeltilebiliyor.
Bu ceracette Türkiye'de yok mu. Ya da trde bulunan bu tarz hap var mı. Doğum sonrası kullanmak için de lazım.
teşekkür ederim bilgi için. o zaman ben de bundan alıyım. Telefonda hatırlatmaya yazarsam unutmam sanırım.Merhaba,
Ben şu an yurtdışındayım. Türkiye'de Cerazette olarak satılıyor demek istemiştim, buradaki ismi farklı. Eczanelerde bulabilirsiniz, yalnız çoğu kadın bu hapların varlığını bilmediğinden genelde kullanan kişi sayısı çok az. Ben aile hekimliğinde takibimi yapan ebeye kullanmak istediğimi belirttiğimde, bu ilacı ilk siz soruyorsunuz demişti. Her gün aynı saatte alınması gerektiği ve günü gününe alınmayınca koruma etkisini yitirdiği için çok dikkatli olmayan kişilerde sıkıntı olabilir diye bahsetmiyorlarmış genelde. Ben alarm kurdum, her gece aynı vakitte alıyorum. İki kızımda da aynı şekilde korundum, kaza falan olmadı. Özellikle emziren annelere öneriliyor yurtdışında. Koruma oranı %98 lerde diye biliyorum. Umarım yardımcı olmuştur.
Aynen ya ne varsa bunda bu kadar bende ikna edemedim sanki açık kalp ameliyatı olcaklar
Ama çok küçük bi olasılık erkek için bende çok araştırmıştım ordan biliyorum.. çoğu doktor erkekte risk bile görmüyorBu operasyonun erkekler için geri dönüşümsüz olma ihtimali var , ilk iki yılda geri dönüşüm ameliyatı yapılırsa fertil hale gelme şansı yüksek ama bu korunma yöntemi 6 yıldan fazla kullanılırsa geri dönüşümsüz olma ihtimali yükseliyor,ayrıca ilk operasyon çok basit şekilde lokal anestezi ile yapılabilirken tüpler yeniden bağlatılmak istendiğinde yapılan operasyon o kadar da kolay ve güvenli değil. Tüp bağlatma hem kadında hem erkekte riskli bir olay, çocuk yapmaktan tamamen vazgeçilmeden asla yapılmamalı, tüp bağlatmak vücudu istemli bir şekilde sakatlamaktır bu unutulmamalı, bu konuyu araştırdığım için foruma dipnot düşmek istedim.
Ama çok küçük bi olasılık erkek için bende çok araştırmıştım ordan biliyorum.. çoğu doktor erkekte risk bile görmüyor
Bende 3 aylık evliyim canım benim. Bende kistten dolayı 15 yaşımdan beri Yazz doğum kontrol hapı kullanıyordum ama bende bırakmak durumunda kaldım. Eşim prezervatif kullanmak istemiyor evlendiğimden beri geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz diyebilirim. Hamile kalmak istemiyorum yaşım 23 hem bir bebek için çok erken hemde bende Kpss'ye hazırlanıyorum. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir biliyorum ama eşim kendine güveniyor bu konuda ama yinede içim rahat etmiyor bu ay geçti artık önümüzdeki ay inşallah yeniden başlayacağım hapa. Prezervatife de tam olarak güvenmiyorum çünkü delik çıkabilme yada yırtılma durumları olabiliyor. Sen şu pıhtılaşma meselesi için başka bir doktora daha görün, eğer oda aynı şeyi söylerse öyle bırak hapı. Soruna gelince; prezervatif boşalmadan önce istenilen evrede takılabilir. Hatta ebe olan bir arkadaşım prezervatifin boşalmadan hemen önce takılması gerektiğini söylemişti. Boşalmadığı müddetçe hamile kalmazsın.Arkadaşlar yeni üyeyim fakat sizleri bir senedir takip ediyorum hep. Burada verilen hayat tecrübeleri çok katkı sağlayıcı. Dün ben de içimi acıtan bir şey yaşadım ve paylaşıp dertleşmek istiyorum. Yeni evliyim 3 aylık. 24 yaşındayım. 3 aydır YASMİN kullanıyorum. Ve Bir ay önce alt bacak ağrısı ile gittiğim doktor damar tıkanıklığı var dedi. Yaklaşık bir ay kan pıhtılaşmayı engelleyici iğne kullandım. Kullanırken iyiydi fakat bırakınca yine tıkandı ağrıdı. Doktor dedi ki senin pıhtılaşmaya genetik yatkınlığın var ömür boyu bu iğneyi-hapı kullanacaksın. "YOKSA BU GÜN BACAĞIN TIKANIR YARIN KALBİN TIKANIR KALP KRİZİ GEÇİRİRSİN ÖBÜR GÜN BEYNİN TIKANIR FELÇ GEÇİRİRSİN" dedi.Bunları insan bi anda duyunca çok üzülüyor. Hele bir ömür bir hapı-iğneyi kullanmak... Ben daha çok gencim Şimdi size sorum şu: Burada birkaç kişiden de okumuştum prospektüsünde yan etki olarak yazmıyor ama doğum kontrol hapları damar tıkanıklığı yapıyor. Kadın doğum doktorumla da görüştüm evet yapıyor dedi. İğneler de yapıyormuş. Artık kullanmasam diyorum ama hamile kalmaktan korkuyorum. Sınavlara hazırlanıyorum bir çocuk fikrine çok uzağım. Eşim ben korunurum sen hapları bırak diyor ama ilişki esnasında kendine hakim olamıyor onun prezarvatif kullanırım dediği son dakika yani ya ben çok ikilemde kaldım....
Ekleme: Utanarak soracağım konu şu ki : Prezarvatif ne zaman takılır...Yani eşim o şeyi takana kadar ereksiyon olabilmek için birkaç kez içime giriyor ve ben bu birkaçkez ile de hamile kalınabilir mi onu merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?