utanınca yüz kızarması:(

m1m2m3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
278
0
96
Balıkesir
merhaba arkadaşlar. belki bu size basit önemsiz bir şeymiş gibi gözükebilir.ama benim için ciddi bir sorun.ben çekingen sıkılgan utangaç bir insanım genelde.utanınca bunalınca hemen yüzüm kızarır.mesela sınıfta arkadaşlara bir şey anlatıyorum, "şuan herkes bana bakıyor ve dinliyor " diye düşünüyorum içimden ve anında yüzüm kıpkırmızı oluyor."kızarmıcam kızarmıcam" diye tekrarlıyorum içimden ama olmuyor.bir de beyaz tenliyim ki kızardığımı düşünün, domates gibi oluyorum ya lanet olsun içinizde bana bir önerisi olan var mı acaba?

ben de aynen öyle oluyorm kaç yaşına geldim hala kızarırım:) birisi bana güzel bişey söylesin hemen elma gibi oluyorum:)

aynen aynen biri benimle ilgili iyi bir şey söylese bile sanki bütün bakışları üzerimde hissediyorum

ben üniversite son sınıftayım canım sürekli slaytlar sunumlar konu anlatımlarım oluyor ve o kdar kişinin önüne çıkıyorum ilk başta baya heyecanlanıyordum ama insanlara bakıyodum herkes kendi halinde ekrana bakıyor:):):) bi kaç dakika sonra normal halime dönüyodum aştım bu ders anlatma fobisini sıradan bişeymiş gibi gelmeye başladı hatta çoğu ödevlerimi gönüllü olarak alıyorum artık :):):)

abartmaya gerek yok onlarda örenci sende... ayrıca sunum yapan grubu pek fazla dinleyen olmaz o yüzden kasmana gerek yok. son olarak anlatacağın konuya vakıf ol ve sesli olarak 2-3 kez prova yaparsan çok faydasını görürsün

Son düzenleme:
normalde de çok soluk yanakların yoksa yani zaten utanma dışında da hafif kızarıklığın varsa yanaklarına pudra sürebilirsin, ben öyle yapıyorum.

valla bi önerim yok canım aynı sorun bendede var çok utangacım arkadasım bana dikkatli baktığında bile yüzüm kıpkırmızı kesiliyo

Canim oncelikle onlarinda senin gibi bir insan olduklarini dusun,onlar anlatirken sen dinliyorsun degil mi ? Ve de onlarin utanmasi gerekmemesini farkediyorsun,yani utanilcak birsey deil sen dinlerken.. O halde sen utanma.. Empati yap.. Bende utangactim ama oyle dusunerek empati yaparak yendim. Dedim neden utaniyim onlar konusurken benden utaniyolar mi
kiz bende beyaz tenliyim valla domates gibi oluoz utanincakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…