• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

utanıyorum ama sormadan duramadım..

Bol bol süt içsin uzayabileceği kadar uzar sütü çok severdim ben özellikle soğuk ve şekersiz halde 172 yim fena da sayılmam :)

suan oyle bı zamanda yasıyoruzkı bırcok cocuk yasından once ergenlıge gırıyo bende cocuklarımı koy yumurtası dogal balık ev yapımı yogurt vs. besledım ama kızımda erken ergenlık bekırtılerı var hatta cuma gunu cocuk endokrınıne randevumuz var cok korkuyorum ınsallah ergenlıge gırmıs olsa bıle yavaslatmak mumkundur bılmıyorum kendımımı tesellı edıyorum yanı artık evdekı hesap carsıya uymuyo yanı daha kızında kucukmus bu arada

Ergenligi yavaslatabiliyolarmis evet. Umari. Oyle degildir, icinizi ferah tutun.

Benim de boyum 1.78 kizinizi voleybola yonlendirebilirsiniz. Ve corbayi pilavi bu tur şeyleri duru suya degil de kemik suyuna yapin. Abim 1.90dir. Bu kadar saglam ve uzun olmamizin sirri biraz bu. Annem sagolsun.

ben 158 ,eşim 183 ,
kızım 170,oglum 185 genellikle anne babanın ortalaması gibi oluyor ,ben çocuklarım küçükkende bir doktora sormuştum onların tuttuğu bir skala vardı bana kızınjn 170_173 arası boyu olur dedi doğru tahmin etmiş ,sevgiler....

annem 157 babam 165 ben 173 üm ailede uzun yok 2 3 kuşak en azından. belki daha eskiden vardir.yani genetik de sürpriz yapabilir. erken ergenliğe girmek daha kısa boylu olmasını sağlıyormuş. belki daha doğal beslemek fayda sağlar. bir de spor etki edebilir ama naparsanız yapın kısaysa kısadır.sizin yapabileceğiniz pek bişey yok.

Annem 1.55 babam 1.70 ben de 1.65im :) sutun ve voleybolun yuzmenin etkileri annem de siz gibi onun gibi kisa olmami istemedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım dengeli beslenme, bol bol yüzme. Genetik faktörler önemli ama bir yere kadar. Boyda çevresel koşullar çok etkili. 170 olamaz belki ama yaklaşır çocuklukta ve ergenlikte düzenli spor yaptığında..

Annem 1.55 babam 1.60. Ben 170 abim 183 falan ondan tam emin olamadım :)

Ben hiç süt içmem ama çok voleybol oynardım abimde çoook süt içerdi basketbolda oynardı :)

annemin boyu 150 benim boyum 168
babamın boyu da nur içinde yatsın 175 falandı.
bol bol bisiklet sürsün ben bisikletle uzadım valla. bi de çok yoğurt yerdim içine şeker atıp. hem fiziğim çok orantılı oldu hem boyum uzadı bisiklet sayesinde. internet telefon vs bunlardan da mümkün olduğunca uzak dursun.

Canim kimse izlememis ohaberi herhalde kemik suyu kaynatilirya corba yapilir.iste ocarbadaki kemik ilikleri boy uzatiyomus.hatta 12yasindaki kiz yegenim yasitlarina gore dev gibi o haberi izlerken annnneeeee bana birdahaaa o corbadaannn yedirmeee eve sigamiycam dedi :D birde yuzme ve voleybol basketbol ve ozellikle sicramak ve bir yerlere asilmak boy uzatir cocuklukta.benim yegenin babasi uzun ablam yegenden kisa su anda ve yegenim basketbol oynuyor kulupte.
Benim annem 1.65 civari babam 1.68 ben1.74 .genetik desek genetik degil :p

denız kenarında yasamanın verdıgı bı şansla kızlarım yazın sureklı yuzuyorlar hazırandan eylul ayına kadar. burda dogdular

ben 160

esım 178

kızlarımın ıkısıde 170 olsunlar razıyım eger yuzmenın etkısı olursa

babam 1.88 annem 1.68
ben oldum 1.63 bana esas bunu açıklayın??:1::1:

bu inançtan yola çıkarak eşimde 1.70:1:
bakarsınız benden de bi Hidayet TÜRKOĞLU çıkar:26::26:

BU arada çocuk size değil halaya ve dayıya metabolik olarak daha cok benziyor,bilimsel bir açıklaması vardı ama unuttum.
İmkan varsa yüzme-basket-voleyball mutlaka oynatın..

Bu arada benim bu boyun yüzmüş halim :52::52:

halam yok mu o halam yer elması kadın nolcekkk, hep onun yüzünden:53:

diğer bütün kuzenlerim 1.70 den aşagı yok bir tek ben çekmişim

ama seviniyorum
ne demişler
' bodur tavuk her daimm piliçç':23:

Kız çocukları stoplazmik genlerini anneden alırlar. Baba uzunmuş gerçekten.

Eşinizle aranızda ciddi bir boy farkı var. Kızınız kuvvetle muhtemel sizin gibi kısa boylu olacak :31:...

Benim de boyum 1.78 kizinizi voleybola yonlendirebilirsiniz. Ve corbayi pilavi bu tur şeyleri duru suya degil de kemik suyuna yapin. Abim 1.90dir. Bu kadar saglam ve uzun olmamizin sirri biraz bu. Annem sagolsun.

1.78 mi? Allahu ekber wuhuuuu:50:
Hic aksatmiyorum kemik suyunu. Ayrica kuzu eti, kuzu cigeri, tavuk, balik porsiyonlar halinde buzlukta surekli. Hergun birini cesitli sebze ve bakliyatla yapiyorum. Bakalım ne olacak :))

Kız çocukları stoplazmik genlerini anneden alırlar. Baba uzunmuş gerçekten.

Eşinizle aranızda ciddi bir boy farkı var. Kızınız kuvvetle muhtemel sizin gibi kısa boylu olacak :31:...

Bilemiyorum ben de. Bir prof beslenmeyle ve sporla 8-10 cm fark yaratabilirsiniz demişti.
Kayinvalidem 1.60,kayinbabam 1.78,gorumcem 1.65,kaynim 16 yasinda ve 1.80 sezonu ne kadarla kapatir bilmiyorum artik :)
Bana danino yedir diyo ahahaha:33:

Spora fln yönlendirme olabilir muhakkak ama bencede genetik:-) esim 1.80 ben 1.72 kizlarim şimdiden standart üstü uzun olucaklar belli. .bizde çok uzun olmalarından korkuyoruz:-(:-( 1.80 i geçmez ler umarım:'(:'(:'(

Merhabalar arkadaşım;

Bu durum %50 genetik soya çekim,%25 hamilelikteki beslenme,%25 büyüme evresindeki beslenmeye bağlıdır.Mesela ben 162 cm boyundayım.Eşim 175 cm boyunda.Kızım 15 aylık 90 cm.Hamilelikte bol balık,yoğurt ve peynir tükettim.Elalem ekşiye tatlıya aşerer ben balığa:)10 gün erken doğmasına rağmen hatırı sayılır bir uzunluğu vardı kızımın 52 cm .Yoğurt ve peynir tüketimi çok etkiler.Lakin arkadaşların da dediği gibi yüzme ve basketbol işe yarar.

Bilemiyorum ben de. Bir prof beslenmeyle ve sporla 8-10 cm fark yaratabilirsiniz demişti.
Kayinvalidem 1.60,kayinbabam 1.78,gorumcem 1.65,kaynim 16 yasinda ve 1.80 sezonu ne kadarla kapatir bilmiyorum artik :)
Bana danino yedir diyo ahahaha:33:

Yanlış anlamayın ama ben danino vb ürünleri güvenilir bulmuyorum.Gıda bölümü mezunuyum ve içerindeki katkı ve koruyucu maddeler çok zararlı.Varsa doğal süt satan yer güvenilir alın mayalayın.Çok daha temiz ve sağlıklı.İlla meyveli yoğurt derseniz blendırda çekin meyveyi üzerine yoğurt ve çok az tatlandırıcı pudra şekeri ilavesi ile çok harika yoğurt elde edersiniz.

Back
X