• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanıyorum...

Rezene Cayi tüketin bol bol, gaz sorunlarina iyi geliyor, mideyi rahatlatiyor. Bir de cig besinlerde gaz yapabilir, cok günlük hayatinizi etkiliyorsa yeme icmeye dikkat ederek bi cözüm bulunur belki.

Çok geçmiş olsun diyeyim çünkü sizin için büyük bir rahatsızlık olmuş. Hertürlü tedbiri aldıktan (beslenme/üşütmeme gibi)sonra hala aynı sorunla karşı karşıyaysan psikolojik olabilirliğini araştır bence.

Nane cayi deneyiiin. Bu arada sallamayin ya, acikip karnim guruldayinca bile pis bakislarla muhattap olmuslugum var yani. Herkes prenses yani...
İşte bende bundan söz ediyorum ya :) çok teşekkür ederim :)
Çaresiz biz dert olduğunu sanmıyorum. Tekrar git doktora. Mutlaka çözüm bulacak bir doktor vardır.
Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Teşekkürler :)

Ilgiyle takip ettiğim birkaç doktor var ve genelinin ortak görüşü "bagirsaklariniz mutluysa siz de mutlu olursunuz "
Bunu sağlamanın en etkili ve kesin yolu da probiyotik alımını arttırmaktır .
Kefir mutlaka tüketin.
Evde yoğurt yapmak çok kolaydır evde yogurt yapip tüketin ama icine yani mayalama aşamasında mutlaka büyük marketlerde de bulabileceğiniz probiyotik saselerinden katin. 1 ay sonra her sey yoluna girer insallah.
Ev yoğurdu tüketiyorum ama bu bahsettiğiniz prebiyotik şaseleri katmıyoruz sanırım, bir sonraki yoğurt yapımında bu dediğinizi de deneriz, çok teşekkürler :)

e yani, kusura bakmayın da toplum içinde gerçekten olmuyor, olmasın da. gaz çıkarmak sorun olmasa herkes patır patır salar, yandık o zaman :) bakışı da bir değişmez iki değişmez ama üçüncüde değişir insanların. anlayış beklemeyin bence.

Keyfi değilse anlayışla karşılanmalı. Aksi takdirde insanları dışlamaktan soyutlamaktan başla bişeye yaramaz bu bakışlar .

Ayaklarınızı sıcak tutun ilik içecekler tüketin mumkunse tuvalete çok sıkışmayi beklemeden gidin yoksa o gurultular oluyor iste

Geçmiş olsun , evet sosyal hayatınızı etkileyen bir problem maalesef bu çevrenizde olan bütün insanlara işte benim gaz problemim var şeklinde bir açıklama da yapamayacağınıza göre çok dikkatli beslenmelisiniz ve tedavi olmalısınız çünkü elinizde olmasa bile utanmakta haklısınız.

Evet, beslenmeme dikkat ediyorum, zaten çok sık olan bir durum değil ama olduğu zaman da sosyal hayatıma yansıdığı oldu yani.
canım gastroenteroloji bölümüne gideceksin.. belki çölyaksın belki ülseratif kolit.

diyelim hiç birsey cıkmadı bu diyetleri netten uludag üniversitesi sayfasından al uygula rahatlıyorsan sebebi bunlardır bazen bagırsak hastalıklarına tanı koymak zor oulyor

Merhaba,
Utanarak yazıyorum ama doktora bile gitmeme rağmen sonuç alamadığım bir gaz problemim var, bunu keşfettiğimden beri suyumu eksik etmeden ve gaz yapan yiyeceklerden uzak durarak yaşamaya çalışıyorum. Çok büyük sorunlarım olmasa da elimde olmadan gaz çıkarınca çevremde şahit olan kişinin bakışlarının değişmesinden ve sırf bu yüzden insanların uzak kalmasından sanırım bıktım artık.öyle herkesle aram açık değil tabiki çok yakın arkadaşlarımın haberi olduğu için anlayışla karşılıyorlar ama böyle ayda yılda bir midemde sıkışma olup yerimde duramayınca ve arkadaşların suratı değişince bende kendimi kötü hissetmeye başladım. Eskiden sorun haline getirmezdim, açıkçası bunun için benden uzaklaşanları bende hayatımdan silerdim ama artık sorunu kendimde bile aramaya başladım. Beslenmene dikkat et ya da kayısı, incir falan ye demeyin yapıyorum zaten. Benim sorunum insanların nasıl bu kadar anlayışsız olduğu aslında. Desteklemenizi beklemiyorum, sadece biraz iç dökmeye ihtiyacım var sanırım. İyi akşamlar herkese.

Ben ayaklarımı sıcak tutmaya gayret ediyorum mesela, belki bu yüzden de olabilir sadece yiyeceklerden değil.

kayınbabamda da vardı aynı sorun. kolonoskopi yapıldı. bağırsakta folip sanırım yanlış da yazmış olabilirim bulmuşlar onu alınca rahatladı baya. kolay ve zararsız bir işlem. araştırın bi. bir de gastroentrolojiye gidin. genetiğe kadar araştırıyorlar ve kan testiyle oluyor hepsi. geçmiş olsun.

Bir Doktora gitmenizde fayda var. Gastoentroloji bolumunu tercih etmelisiniz. Kefir tüketimini de tavsiye ederim.

Back
X