Utanmadan bana kalamaya gelen görümcemi nasıl çeviririm , ne demem gerekir :(((

önceki konularına bakmadım
ya ben anlamıyorum görümce yakın davranır sıcak olur "herşeye karışıyor"olur
soğuk olur "bir çorabı bile yok, görmek istemiyorum onu" olur
hem eşine de böyle acımasız konuşuyor musun gelmesin ben gitmeyeceğim tarzı
biraz empati lütfen senin kardeşin de almayabilirdi bişey yanınıza gelmeyebilirdi
o zaman eşin de mi aynısını yapsaydı
tamam istemiyorsan çok yüz vermezsin ama gelir gider kardeşinin evi
yuvanı yıkmaya çalışmamış, kardeşini fitlememiş...

ama canım arkadaşın asıl derdi arayıp sormamış bile insanın kalbi yaralanıyor böyle durumlarda sen olsan kırılmaz mısın doğum yapacaksın arayıp tebrik etmeyecek bebeğin 1 hafta hastanede yatacak görümcen arayıpta bir geçmiş olsun demeyecek kırılmaz mıydın..
yani bence asıl derdi para değil maddiyattan daha önemli olan birşey varsa oda maneviyat ve arkadaşında asıl derdi bence bu..

ben olsam bende kırılırdım beni bi arayıp geçmiş olsun demeyen insana tebrik etmeyen birine ama evime gelme dermiydim hayır..

yok canım maddiyat derdi olmadığı belli zaten daha çok ilgilenmedi önemsemedi diye kızıyor
bende çok önemserim arayıp sormayanı gelip gitmeyeni
insan ister istemez beklenti içine giriyor ve bu kadar doluyosun
evime almak istemiyorum diyor
onu demek istedim yuvanı yıkmaya çalışır fitler eşini o zaman hadi alma evine
bu kadar abartmasına gerek yok
bende kırılırdım senin gibi ama arkadaş gibi dolup da taşmazdım
hem eşinin kardeşi kızıp küsücekse o yapsın

ahh ahh belki hatırlarsın beni ben ne gelene gelme derim nede geleni kovarım nede bu konuları eşime anlatırım üzülmesin kimse diye ben kendimi üzdüğümle kalırım ama bu tarz manevi şeyler beni inanılmaz yıpratıyor..

saçlarım saç kıran olmuş üzülmekten evlenmeden önce yoktu böyle birşey onada üzülüyorum şimdi

evet hatta son konuna yazmıştım :)
öyle fazla sessiz de olmamak lazım ortayı bulmak gerek
ay son satırı son anda okudum çok geçmiş olsun canım.. Allah acil şifalar versin tez zamanda...

Doğumdan 10 gün sonra gelmiş birinin hiç birşey de arayıp sormamasını, bir çorap bile almamasını hiç yadırgamadım. Huy demek ki, rahat, vurdumduymaz önemsemiyor hiç birşeyi kırılmış olabilirsiniz zaten sadece size karşı mı böyle yoksa herkese karşı mı ona göre davranın bence, herkese karşı ise huyu demek ki, başka bir mevzu da yoksa aranızda bence uzatmayıverin herkes ince fikirli olamıyor maalesef..

Son düzenleme:

evet canım sağol gerçekten bunu demek istiyorum işte, hiç bi mahcubiyet görmüyorum yüzlerinde aksine çok pişkinler ,dün akşam gittiğimde çocuk halasını görmüyor ki yabancı geldi diyo ,hakediyomu kesinlikle hayır... çok tatlı bi kızı var eşimi kıskanıyo oğlumuzdan nezaman gitsek kucağından inmiyor öpüyo sırtına çıkıyo napıcağnı şaşırıyor çocuk işte ,görümcemde çıkıyo ordan eee dayı olmak kolay değil diyo peki hala olmak kolay ozaman eşim onların herşeyine koşmuş görümcemi eşim doğuma götürmüş bunların hepsini eşim anlattı bana eşim benden daha rahatsız bu durumdan ,benim görümcen siler atarım ama onun ablası sonuçta

abartıp canım ben ağzımı açıp tek kelime etmedim ona hakaret etmedim küfür etmedim kavga etmedim ,gelsinler oturmaya evime hiç gelmesinler demiyorum ki ben ama gelip kalmak noluyo 15 dk mesafede oturuyoruz başka şehirlerde değiliz ,beni evinde bikere ağırlamış insan değil ,kaynanasıyla sorun yaşıyo kocasıyla sorun yaşıyo bana kalmaya geliyor ,ben kendimi kullanılmış hissediyorum ,bikere sağol demedi kaçkere kaldı ,eşime konuşmam konusunda eşim benden daha kızgın dediğim gibi benim görümcem silerim gider ama eşimin ablası sonuçta ona daha çok koyuyo bu tavırlar , ben ömrüm boyunca kendinden başka hiçbişeyi düşünmeyen gerekirse hak yiyen insanlardan nefret ettim ve hiçbizaman anlaşamadım

Son düzenleme:
Sanki malzeme bulmak için kalmak istiyormuş gibi geldi. Çok samimi olunur, gider gelinir kalınır hatta. Ama geliniyle ilişkisi bu seviyede biri için mantıksız görünüyor. Dikkatli olun derim.

herkese karşı öylemi bence pek bişeyi değiştirmez 2 kardeşler 1 tane kardeşi var ya daha ötesi varmı ,
öyle canım ama insan kırılıyor kızıyo onu ben önemsemiyorum zaten mesafeliyim ama onlar çok sırnaşık insana bi banane nehalleri varsa görsünler dedirtmiyolar kii

okuduğun kadarından anlamaya çalışıyorum canım
bu işaretlediğim yerleri okuyunca işin rengi değişiverdi biran benim gözümde
resmen seni gıcık etmek için yapıyo bunları gibi olmuş
ya da senin beklentilerini ya da kızdığını anlamış inadına yapıyo

seninle bu kadar resmi olup herkesle sorun yaşadığında senin kapını çalıyorsa kızmakta haklısın
ama kızdığın noktaları da söyle güzelce yüzüne
halasını görmüyo dediğinde "eee hiç ilgilenmiyosun tabii tanımaz" falan de gülerek
ya da hiç muhattap olma yaaaa
aayyy sinir oldum yazarken resmen işi seni kullanmaya dökmüş
eşine söyle hiçbişeyimde yoktu ilk sıkıştığında da çaldığı kapı bu olmasın
ben beni ezdirdiğini düşünüyorum ve çok üzülüp sinirleniyorum gibi şeyler diyebilirsin

Sanki malzeme bulmak için kalmak istiyormuş gibi geldi. Çok samimi olunur, gider gelinir kalınır hatta. Ama geliniyle ilişkisi bu seviyede biri için mantıksız görünüyor. Dikkatli olun derim.

ne gibi bir malzeme bulucak kii :26: ben kaynanamada çok kızıyorum alsın karşısına konuşsun kızını ya , bi annenin uyarması gerekmiyomu benim doğumum acil olduğu için hiçbir hazırlığım yoktu doğumu beklediğim gece annem evimi temizliğe gitti kaynanam kaldı yanımda kzını yanımda aradı çıktı konuştu bikaçkere oldu bu her odaya girdiğinde ablanın selamı var dedi ,kızım vereyim konuş ayıp diyemezmiydi ,hepte kendi aradı , zaten doğru düzgün odadada durmadı yarım saatte bir tansiyonum ölçülüyodu hep milletin odalarını gezdi baş hemşire gibi

İnanın insanın huyu böyle ise kardeş falan olması da değiştirmiyor peki eşiniz ne diyor bu duruma? Erkekler genelde düz mantık olsa da bazıları önemser bu tarz şeyleri, benim erkek arkadaşım önemser mesela, kuzenim veya kardeşimin doğum gününü kutlamaması bile üzebilir onu, o nedenle sordum eşinizin tavrını..

yok canım eşim kesinlikle benden daha sert bu konuda Allaha şükür eşim ailesini iyi tanıyo ve benim önüme geçirmiyor ,işte muhattap olmuyorum olmayıncada bu nasıl olsa sesini çıkarmıyor oluyo , benimle resmi derkende öyle resmi bi durumumuz yok ben yapı olarak mesafeli dururum ama o çok konuşur hiçbişey olmamış gibi davranır deli gibi sever olumu 3 kere gördü gerçi işte pişkin yani

Son düzenleme:

dediğim gibi eşim daha katı bu konuda çok kızıyo ablasına ,ve üzülüyor ondada belli şeyler bitti artık gittiğindede yiğenleri için gidiyo ,ailesiylede ilgili başka konular var anlatmıştım onu yazmayım buraya çok uzar konu ,o sebeplerlede eşim onlara çok öfkeli

Sanırım eşiniz de tavırlı ama birşey diyemiyo, kırıldığını dile getiremedi. Şu işimizi halledecektik, şu kişiye gidicektik falan diyebilirsiniz o zaman.

İlişkiniz bu derece kopuk ve bozuksa görümcenin kalmaya gelmek istemesi de
bi ilginç.
Kısa bir ziyarete gelebilir belki hadi sen de eşinin hatrına ağırlarsın.
Ama kalmaya gelmeyi istemek saçma.
Sonuçta iyi bir diyolog yok aranızda ve bu ziyaretin de bir sinir harbine ve belki hatta kötü tartışmalara
sebebiyet vermesi muhtemel.
Ne gereği var.
Bu tür ziyayetlere geçmeden önce insan bi göünl alır,bir arayı yapar ,bi adım atar.
Böyle pat diye aranın iyi olmadığı bi insanın evine gidilir mi.
Ben gitmem şahsen.
Bana da buşekilde gelinmesini istemem.
Çünkü duygularımı saklayamam,bi yerde patlak verir ve yüzgöz olunur.
Ama kısa bir ziyaret şeklinde geçiştirmenin bir yolu olursa o şekilde yapmaya çalışın derim ben.

Sanırım eşiniz de tavırlı ama birşey diyemiyo, kırıldığını dile getiremedi. Şu işimizi halledecektik, şu kişiye gidicektik falan diyebilirsiniz o zaman.

ablasına birebir söylemedi doğru ama annesine çok ağır şekilde belki 10 kere söyledi ama sanmıyorum uyarsınlar ,bahaneden ziyade oğlum un düzeni çabuk bozuluyor belli uyku saatleri var sese çok hassas alıştı iyice sessizliğe evde yeri geliyor çoğu işi erteliyorum ,yatağından başka yerde uyuyamıyor o yüzden pek biyere çıkamıyorum ,oturmaya gelin ama kalmaya pek müsait değiliz oğlumun düzeni kaçıyo ufacık seste desem yalan söylemek istemiyorum onlara artık ne istediğimi uygun bi dille söylemek istiyorum

çok sağol canım tamamen aynı düşüncedeyiz beni çok iyi anlamışsın

Bana fazla beklentili birisiniz gibi geldi.
Anlattiklarinizdan demek ki o kadar da ince dusunceli bir insan degil, belki bir mazereti vardi, belki de sadece kisiligi oyle. Ayrica evinize de dugununuze de karismamasi onun kendi tercihi. Insanlardan bu kadar maddi beklentili olmamak lazim.

Bu kadar kin, bu dusmanlik asiri geldi bana. Ne yani, sanki evliliginize, caniniza kastetmis, iftiralar atmis, araya fitne fesatlik sokmus gibi tepki vermissiniz. Bir daha gormek istememek, eve istememek filan. O kisi esinizin kardesi, sizi tatmin edemedi diye kardesinin evine giremeyecek degil. Abartmissiniz. Gorumcede gercekten kotu bir karakter gorsem yorumum cok farkli olurdu. Sizinkiler sanki kusmeye bahane gibi olmus kusura bakmayin,.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…