arkadaşlar konun başını okudum tamamını okuyamadım.
var mı bunun bi çözümü? doktor demişsiniz hangi bölüme gitmek gerek...
bi çok insanla konuşurken kızarıyorum ve millet yanlış anlıyor. acaba bundan hoşlanıyo da ondan mı kızarıyo utanıyo gibisinden.
kuzenim yılda bir defa şehir dışından geldiğinde bile hoşgeldin diyemediğim oldu. ondan bile hoşlanıyomuşum muamelesi yapıyolar çıldırıcam
Probleminize cozum buldunuzmu merak ettimDurduk yere en yakınımla bile konusurken birden kızarıyorum. Ama oyle utanınca ynaklarda olan pembelikler gibi değil yüzüm komple boynum falan kıpkırmızı oluyor.. Ates basıyor cok sıcak oluyor. Sırf bu sebep yüüzünden tanıdığım insanlara selam veremediğim oluyor. Bi türlü yenemedim. Cok kendi basıma telkinde bulundum ama olmuyor...
Bu konuda yalnız olmadığımı bilmeye ihtiyacım var
Varmı bunu yaşayanlar yada daha önce yasamıs ama üstesinden gelmiş olaanlar ?
ben de aynı sen gibiyim, üzerimde bana bakan gözler hissedeyim hele oooo domatesten farksız olurum. uzun süre ben konuşuyorsam yine aynı, utanmak değil ama bilemedim ya çok can sıkıcı, ama çocukluk çok önmeli bunu anlıyorum. çünkü hep elalem ne der sözünü beynimize kazıyan bir annem var. bu çocukta özgüven eksikliği oluşturuyor. keşke çocukları disipline edelim derken, pskolojilerini bozmasa büyükler.Durduk yere en yakınımla bile konusurken birden kızarıyorum. Ama oyle utanınca ynaklarda olan pembelikler gibi değil yüzüm komple boynum falan kıpkırmızı oluyor.. Ates basıyor cok sıcak oluyor. Sırf bu sebep yüüzünden tanıdığım insanlara selam veremediğim oluyor. Bi türlü yenemedim. Cok kendi basıma telkinde bulundum ama olmuyor...
Durduk yere en yakınımla bile konusurken birden kızarıyorum. Ama oyle utanınca ynaklarda olan pembelikler gibi değil yüzüm komple boynum falan kıpkırmızı oluyor.. Ates basıyor cok sıcak oluyor. Sırf bu sebep yüüzünden tanıdığım insanlara selam veremediğim oluyor. Bi türlü yenemedim. Cok kendi basıma telkinde bulundum ama olmuyor...
şuan yüksek lisans yapıyorum, sunumlarım var ve dertliyim bu konudan, asosyal olmakla alakası yok bu konunun. Lisansta da çok sunum yaptım, mülakatlara girdim bir sürü, yurt dışı seyahatlerim oldu tek başıma, yıllardır insanlarla iç içeyim, yalnız takılmayı sevmem, arkadaş ararım hep, girişkenim de hem ama gel görelim, sunumda aşırı heyecan ve yüz kızarması acayip moralimi bozuyor.ben de aynı sen gibiyim, üzerimde bana bakan gözler hissedeyim hele oooo domatesten farksız olurum. uzun süre ben konuşuyorsam yine aynı, utanmak değil ama bilemedim ya çok can sıkıcı, ama çocukluk çok önmeli bunu anlıyorum. çünkü hep elalem ne der sözünü beynimize kazıyan bir annem var. bu çocukta özgüven eksikliği oluşturuyor. keşke çocukları disipline edelim derken, pskolojilerini bozmasa büyükler.
Probleminize cozum buldunuzmu merak ettim
insanlarla cok samımı olamadıgını dusunuyorsundur
naparsan yap bı duvar vardır arkasını goremedıgın
bızım yakın bır arkadasımızda ne zzaman konusmaya baslasa ona odaklansak yaprak gıbı tıtırıyor
fotomuzu cek dıyoruz tlf elınden dusucek tıtremekten o derece
Hemde çok can sıkıcı. Cildiye doktoru benimle ilgili değil psikolojik olabilir dedi. Fakat pskoloğa gidemedim. Ki zaten o da pek çözüm bulamaz gibi geliyor. Benim Özgüven problemimde yok. Çok girişkenimdir.ben de aynı sen gibiyim, üzerimde bana bakan gözler hissedeyim hele oooo domatesten farksız olurum. uzun süre ben konuşuyorsam yine aynı, utanmak değil ama bilemedim ya çok can sıkıcı, ama çocukluk çok önmeli bunu anlıyorum. çünkü hep elalem ne der sözünü beynimize kazıyan bir annem var. bu çocukta özgüven eksikliği oluşturuyor. keşke çocukları disipline edelim derken, pskolojilerini bozmasa büyükler.
benimde sunumlar var acayip tırsıyorum şimdiden, neyse canım Allah başka dert vermesin bize ne yapalım :) annemle eşime olmuyor tabi bende, ben sadece sunum yaparken kızarıyorum :)Hemde çok can sıkıcı. Cildiye doktoru benimle ilgili değil psikolojik olabilir dedi. Fakat pskoloğa gidemedim. Ki zaten o da pek çözüm bulamaz gibi geliyor. Benim Özgüven problemimde yok. Çok girişkenimdir.
Ama sanırım aynı problemi yaşıyoruz seninle. Çünkü bende uzun süre konuşursam yada birden herkes beni dinliyorsa falan oluyor. Offf offf
ayyy ne ayıp ya koca insanlar dalga mı geçiyor yani. seviyesiz şeyler. ben de sunum yaparken hem kızarıyorum, hem acayip ses ve el titremesi yaşıyorum. kalp hızım zaten sorma :) hadi normal zamanda olsa neysede, gebelik planım var bebeğime zarar vermesinden korkuyorum bu aşırı stresin. bu dönem 3 sunum yapıcam Allah yardım etsin.Şimdi benim gibi kızaran bi erkek daha var iş yerimde yani AAA kızardı felan yapıyolar kimsenin umrunda değil.Eğer etrafınızda kötü niyetli insan yoksa sıkıntı yok .Fakat kötü niyetli varsa kızardı felan diye ala ediyorlar.Hatta kızartsınlar diye ellerinden geleni ardına koymuyorlar.Arkadaşlar ben bunların hepsini yaşadım.Ama artık eski ben değilim böyle kötü insanalardan uzak duruyorum.Beni üzeceke kullanacak alay edicek insanlara hayatımda yeri yok ! radikal kararlar aldım bunlarla olmamak için.
Amin cnm cümlemize Allah yardım etsin.Çocuğa zarar gelmez Çünkü bu yaşadığımız duyguları herkes yaşıyor tek farkı renk veriyoruzayyy ne ayıp ya koca insanlar dalga mı geçiyor yani. seviyesiz şeyler. ben de sunum yaparken hem kızarıyorum, hem acayip ses ve el titremesi yaşıyorum. kalp hızım zaten sorma :) hadi normal zamanda olsa neysede, gebelik planım var bebeğime zarar vermesinden korkuyorum bu aşırı stresin. bu dönem 3 sunum yapıcam Allah yardım etsin.
evet canım çok kasmadan basit şeyler yapmam gerek, Allah korusun bebiş zarar görmesin. bildiğin halde bilmiyo gibi görğnmek te hiç hoş değil. evde olsa şakır şakır konuşursun ama işte böyle bütün gözler üstündeyken zor. aman ne yapalım, Allah başka dert vermesin bize de :)Amin cnm cümlemize Allah yardım etsin.Çocuğa zarar gelmez Çünkü bu yaşadığımız duyguları herkes yaşıyor tek farkı renk veriyoruz
bi şekilde kızarcaz buna alışmaktan başka çare yok.Sana önerim sunumda basit şeyler seçebilirsin sunum sonrası merak uyandıracak veya bilmediğin yerden soru gelecek Sunum yapma.Dümdüz oku kurtul :) şahsen ben öyle yapmıştım. Allah'tan tenefüs girmişti araya kurtulmuştum sorulardan :)
evet canım çok kasmadan basit şeyler yapmam gerek, Allah korusun bebiş zarar görmesin. bildiğin halde bilmiyo gibi görğnmek te hiç hoş değil. evde olsa şakır şakır konuşursun ama işte böyle bütün gözler üstündeyken zor. aman ne yapalım, Allah başka dert vermesin bize de :)
amin canım, bakalım nasip olursa inşallah, bebek işleri kolay değil zaten, hayırlısıyla olsun seninde benimde :)Aynen cnm rabbim bebişini sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin Darısı başıma :)
sağ ol canım ya bilgi için inan bende gitmek istiyorum. normalde gerçekten ben de olmuyor. yani tanımadığım insanlarla sohbet edebiliyorum rahat. ama ayağa kalkıp tek başıma konuşacaksam, çokk kötü oluyorumKizlar ayni sorun bendede vardi ve ben tedavi gsoruyorum ve faydasinida %90 gördüm hem de 1 hafta icinde ben bunun hastalık olduğunu tedavisi oldugunu bilmiyordum internette bos vaktinde öyle arastirken buldum sosyal fobi ve mmüsait zamanda devlet hastanesine piskiyatriye gittim benim isim nedeni ile hep insanlarla iç iceyim hep konuşmak sunum yapmak üst düzey insanlarla toplantı felan yani bu kizarma titreme terleme kalp carpintisi benim hayatini mahvetti ama o şekilde yinede isimi yapmaya devam ettim . doktor beni 15 dakika dinledi bar dinden sosyal fobi dedi zaten ve bana paxera adli ilaci Yazd 1 haftadir kullanıyorum birde dideral yazdi gerektiğinde yarim iç dedi ve inanin kizqrma nedir kalp carpintisi nedir heyecan nedir unuttum ve dun bi toplantıdan ciktim belki de rn çok konuşan bendim inanin .yan etki olarak az bas agrisi yapiyor birazda iştah kesiyor onun haricinde herşey artik daha güzel insanlarla sohbet edebilmek mutluluk veriyor insana tavsiye ederim en yakin zamanda bi piskiyatriye gidin ilaç almak istemiyorsan iz da pisikologa gidin onlarda konuşarakhhall ediyorlar mis bu isi ama benim konuşarak çözecek kadar zamanim vaktim yok o yüzden psikiyatri seçtim . gidin ve kurtuluş sizde gerçekten hayatinizin değiştiğini iletişimin ne kadar güzel ve rahat olduğunu anliyacaksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?