Utanmasam Okul Başlıyor Diye Ağlayacağım

Ömrünün en güzel yıllarından birini yaşıyorsun şu an. Bitmeden kıymetini bil. Canını sıkma, her anın tadını çıkar.

Bitince anliyosun ne kadar güzel yıllar olduğunu. Dün gittik (6 yıl sonra) eşimle okuduğumuz şehre. Sırf orayı görmek için yolumuzu uzattık. O kadar çok anı birikiyor ki. Yıllar geçse de tadı hep damağında kalıyor.

Bende 3.sinif olucam bu yıl konuyu ben mi açtım diye düşündüm bir an hukuk okuyorum okuldan hic arkadaşım yok ev arkadaşım var evin sorumluluğu fazla geliyor düzen kuramadım

Ben de bayram+yıllık izin bitiyor diye ağlamak istiyorum haftaya bugün iş var

Keske 4 sene sonra bitecegini bilsem... gık demem calisirim.

En azından seninki 3-4 sene kalmis

Bunu hiç düşünmemiştim. Gerçekten yorgun ve enerjisi düşük bir insanım belki bu yüzdendir.

Sizin adınıza sevindim mesajın sonunda ben rahatlamış kadar oldum :) galiba o kadar cesur olamam ben

Ben de
Ben de böyle üni ortamı yaşadım zor sabrettim depresyona girdim özgüvenim azaldı ama iyiki sabretmişim diyorum sü an öğretmenim ve çok mutluyum

Ben de psikoloji okudum. Çok sevindim bölümünüzü görünce.
En güzel çağlarınız. Ve hızla geçip gidecek, okuluz bittiğinde bu zamanları kaygılı geçirdiğinize üzüleceksiniz.
Sınıfta arkadaşınız yok diye hiiiçç takılmayın benim 1 tane çok samimi olduğum arkadaşım vardı sınıfta onun da bir saygısızlığı olmuştu hazmedemeyip selamı bile kesmiştim. Onun dışında samimi olduğum birileri olmadan bitirdim bölümü. Psikoloji harika bir bölüm, kendini daha fazla nasıl geliştirebilirsin bunları araştır, bol bol oku. Hedefine odaklan.

ben de keşke mezun olsam diyorum

Yok hiç öyle deme tünelin sonu b.ka çıkıyor.
4 yıl yurtta kaldım hem de KYK yani devlet yurdunda, çok da mutluydum ev işleri hiç bana göre değil, çıkanları da hiç anlamadım, yurt çok rahat bence farklı ve okula yakın yurtlara bakmalısın.
Ders çalışacak daha fazla zamanın olur böylece.

Kendimi geliştirme konusunda çok bocalıyorum bir an gaza gelip her şeyi aynı anda yapıp sonra bıkıyorum sizin özel tavsiyeleriniz var mıdır bu konuyla ilgili veyahut tecrübeleriniz bölümle alakalı? Hani şunu kesinlikle yap ya da yapma gibi gerçekten merak ediyorum. :)

Biliyorsun psikolojinin alt dalları var. En çok hangisi yada hangilerine ilgi duyuyorsun ve ilerde hangi alanda çalışmayı düşünüyorsun onu belirle öncelikle. Ben klinik ve gelişim severdim mesela.
Bölüm kütüphanesinden farklı kaynaklar araştır oku. Ben çok severdim kütüphanede zaman geçirmeyi. Hatta ing ansiklopedilerden özetler hazırlardım kendime.
Bölüm etkinliklerine katıl. Bir kere başlayacak cesareti bulursan gerisi gelir. Hep tereddüt içinde geri planda kalırsan ileride çok keşkelerin olacak.
Sınıf içinde aktif olmak da önemli tabi bunın için iyi öğrenmek, ve öğrendiklerini kullanmak gerek. Arka planda sürekli başka sorunlarla uğraşan bir zihin için bu çok zor. O nedenle gereksiz kaygılarını yok etmelisin. İlk aklıma gelenler bunlar.

bırakma bırakma zaman hızlı geçip gidiyor elbet bitecek sabırlı ol
bence kendine arkadaş çevresi edin yeni okulun kulübü filan vardır katılsana
bir de derslere daha çok ağırlık vermeni öneririm madem zorluyor seni
internette derslerinle ilgili eğlenceli videolar vs bulabileceğine eminim alakasız dahi olsa derslerle bölümünle ilgili keyifli video bulabilirsin
mesela atıyorum ben mimarlık okuyordum okurken zorlanıyordum ama national geographic in mega yapılar belgeselini zevkle seyrederdim
bana da çok şey kattığına inanıyorum:)
mesleğinin keyifli noktalarını keşfet derim:)

Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Ben de dersler hariç her şeyinden keyif alıyorum valla :) teşekkürler tavsiyeleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…