• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

utanmaz arkadaş

Herkese merhaba. Benim lise yıllarımda çok samimi olduğum ancak sonrasında iletişimimizin koptuğu bir arkadaşım vardı. Üniversite yıllarımda defalarca aramama rağmen kendisi bir kere bile arayıp hatırımı sormamıştı. Ben de bir süre sonra aramaktan vazgeçmiştim. Yok öyle hep ben, he ben :KK62: 2005 yılında liseden mezun olduk, aradan yıllar geçmiş dün bana whatsapp'tan düğün davetiyesini göndermiş. Bir de "canım Hikayeden gelemezsen bile dışarıda görüşelim, çok özledim" demiş. Ancak şöyle bir mevzu var. Liseden mezun olduktan sonra ablası evlenmişti ve ben düğüne katılamadığım için dışarıda görüşmeyi teklif etmiştim ve ablasına düğün hediyesi bir gecelik takımı ve çeyrek altın almıştım. Acaba şimdi bu arkadaş kişisi benden altın mı bekliyor:KK48: hayır, o yılların saflığını attım üzerimden de bu biraz utanmazca geldi bana:KK22: ya da ben kötü niyetliyim, görüldü yapıp cevap bile yazmadım:KK51:
Evlenen kişiler ne hikmetse hiç haz etmediği, yada aramadığı sormadığı arkadaşlarını birden hatırlayıp düğüne nikaha vs çağırma bayalığı nedir anlamadım.
Madem cok kalabalik insanılar neden insanlarla iletişiminlerini iyi tutmazlar da böyle seviye yerlerde davetler felan.
Ne altın tak nede düğününe git.
Ne güzel yazmışsın o saflığımı biraktim die, hepimiz kazık yiye yiye akillandik.
Gecen bir arkadasima gittim, günler öncesinden aradim evdeyim gel dedi. Gittim ki evde yok annesi kardesi karsiladi. Sok olmakla kalmayi birak bu terbiyesizligi örtmeye çalışıyorlar, bide evlilik konusu felan açıldı. Kalabalık insanı bunlarda düğün davet felan istiyorlar kalabalık olsun. Valla ben evlendim cok az insan cagirdim gelende gelmeyende sag olsun, gelmeyene de hic alinmam kizmam, hic takılmam dedim. Önemsiz konu dedi. Yüzleri kaydı. Bu insanlari anlamak inan güç.

Düğün ya aklı sıra uyanıklık yapacaklar altın gelsin, kalabalık olsun. Asla cevap verme ona.

her şeyin altında art niyet aramamak lazım,kızın çok özel bi anı seni yanında görmek istemiş olabilir,zaten arkasından bu kadar konuşcsaksan da gitme

Evlenen kişiler ne hikmetse hiç haz etmediği, yada aramadığı sormadığı arkadaşlarını birden hatırlayıp düğüne nikaha vs çağırma bayalığı nedir anlamadım.
Madem cok kalabalik insanılar neden insanlarla iletişiminlerini iyi tutmazlar da böyle seviye yerlerde davetler felan.
Ne altın tak nede düğününe git.
Ne güzel yazmışsın o saflığımı biraktim die, hepimiz kazık yiye yiye akillandik.
Gecen bir arkadasima gittim, günler öncesinden aradim evdeyim gel dedi. Gittim ki evde yok annesi kardesi karsiladi. Sok olmakla kalmayi birak bu terbiyesizligi örtmeye çalışıyorlar, bide evlilik konusu felan açıldı. Kalabalık insanı bunlarda düğün davet felan istiyorlar kalabalık olsun. Valla ben evlendim cok az insan cagirdim gelende gelmeyende sag olsun, gelmeyene de hic alinmam kizmam, hic takılmam dedim. Önemsiz konu dedi. Yüzleri kaydı. Bu insanlari anlamak inan güç.

Evet çok haklısın, hangi ara bu kadar utanmaz olduk. Bir de yaş kemâle ermiş 30'ların insanı... Hiç yakışık almıyor gerçekten. Temelde yatan iletişim problemi zaten. Hayır böyle zamanlarda da insan en samimi olduklarını ve kıymet verdiklerini görmek ister. Ne bu figüran toplar gibi. Çok samimiyetsizler ...

Ama o size borÇlu olmuyormu o zaman. Siz ablasının düğününe hediye almışınız , onun size getirmesi lazım değilmi?
Yani bizim buralarda öyle oluyor genelde. İyi yapmışın cvp vermemekle.üç ay değil beş ay değil 12 yıl dile kolay :):)

her şeyin altında art niyet aramamak lazım,kızın çok özel bi anı seni yanında görmek istemiş olabilir,zaten arkasından bu kadar konuşcsaksan da gitme

Ah canım arkadaşım, yıllarca aramışım, bir kere bile beni merak edip sormamış. Gün gelmiş, günü gelmiş beni görmek istemiş...:işsiz: Saflığımı elime alayımda koşarak düğününe gideyim bari:işsiz:

Ama o size borÇlu olmuyormu o zaman. Siz ablasının düğününe hediye almışınız , onun size getirmesi lazım değilmi?
Yani bizim buralarda öyle oluyor genelde. İyi yapmışın cvp vermemekle.üç ay değil beş ay değil 12 yıl dile kolay :):)

Açıkçası ben maddi borçlu olarak görmüyorum onu. Helal olsun ablasına... Benim takıldığım nokta maneviyat. Maneviyata önem veren biri olsaydı şu anda beni düğününe çağırmazdı. ya da biz bu duruma gelmezdik.

Evet çok haklısın, hangi ara bu kadar utanmaz olduk. Bir de yaş kemâle ermiş 30'ların insanı... Hiç yakışık almıyor gerçekten. Temelde yatan iletişim problemi zaten. Hayır böyle zamanlarda da insan en samimi olduklarını ve kıymet verdiklerini görmek ister. Ne bu figüran toplar gibi. Çok samimiyetsizler ...
Ay cnm sonra sirk gösterisi gibi valla hepsi şak şak yapsın oynasın, yemekleri o doymayan boğazlarına tıksın, sonrada dedikodu yapmak derdindeler. Ben nikahıma inan cok cok az insan çağırdım. Hatta evet derken güzel insanlari çağırdım hepinizin duaları ile evet diyorum dedim. İnan bak hepsi pırlanta insandı. Sonra yemek verdim. Bitti gitti İşte. Bu saçma sirk gosterisine para harcayacagima evimi güzel döşedim.
Bunlar inan ucuz baya ve gerçekten kötü niyetli kişiler.
Belliki sen iyi bi kalbe sahipsin inşallah çok mutlu olacağım yuvan olurda çok mutlu olursun.

Ablasına altın artı hediye götürmen ailede şok etkisi yapmış unutulmamışsın... Eeeeee ablaya onu getiren sana ne getirmez ara çağırrrrrr kızım sesleri arkadaşınızın beyninde yankılandı herhal

Düğün zamanlarında hiçte iyi anlaşamadığım kuzenlerimle sıkı bi muhabbette bulmuştum kendimi. İnanın amaç hediye altın yada illa dugunume gel kuru kalabalıkta olsa yap kız tarafı kalabalık görünsün düşüncesi. Şuan ıkiside ne arar ne sorar çünkü düğün bitti. Buluşma görüşme amaç belli aradan yıllar geçmiş pehhh

Bende de bu tarz bir arkadas var , gorusmem aramam.. Sizde ablasina hem ceyrek hem gecelik mi hediye ettiniz eliniz bolmuş cidden..

Altin beklemiyordur da
Bilemedim
Belki de arayip sormadigindan kendisini suclu hissetmistir,affettirmeye calisacaktir.

Bu arada ben en son 20 yil once gorustugum ilkokul arkadasimin dugunune gitmistim. Cagrilmisim,demek ki ozlemis beni diye dusunmustum. Dugunden sonra sıkca da gorusmeye baslamistik. Belki size de o dugun bir vesile olur da arkadasinizi yeniden kazanirsiniz. Altin takmak zorundaliginiz yok,para takabilirsiniz

Boş işler....
Allah daha büyük dert vermesin.

Çok büyük derdim var, üstesinden gelemiyorum diye paylaşmadım ki! Sadece yaşadığım ve bana enteresan gelen bir durumu paylaştım. Sanıyorum burada benim açtığım gibi binlerce konu var. Sadece büyük dertler paylaşılmıyor. İnsanların enteresan davranışları, bir konu hakkındaki meraklar ve gündelik ilişkilere dair mevzular burada paylaşıma açılıyor. "Boş işler..." yorumunu yapacağınıza, hiç yapmayın ve konuma dahil olmayın daha iyi. Vaktim vardı yazmak istedim, bu da sizi zerre ilgilendirmez.

Uzun yıllardır görüşmediğim ama bende yeri özel olan iki arkadaşımı nikahıma çağırdım. İkisi de geldi ve galiba ikisi de altın maltın getirmedi. Yani emin değilim takip etmedim. Umrumda da olmadı zaten öyle bir beklenti içerisinde değildim. İyi ki de geldiler yani ayaklarına sağlık. İlle kötü niyet aramayın, istiyorsanız gidin, istemiyorsanız gitmeyin.

Back
X