Uterus septum (rahimde perde)

sana özelden msj atmak istedim ama olmadı. bişey sorucaktım septum var diyince dikkatimi çekti. ben 1 hafta önce 8 haftalık bebeğimi kaybettim.hamileyken dr. rahminde septum var düşük riskin olabilir dedi ve bebeğim düştü. sen hamile olduğunu sölemişsin inşallah hamileliğin sağlıklı bie şekilde ilerliyordur. bana progestan ve bide iğne vermişlerdi. ama o sıkılan ilaçtan hiç bahsetmemişti. nasıl geçiyor hamileliğin konuştuğun gittiğin dr.lar neler sölüyor anlatırmısın. ben rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum ama operasyon için çok sıcak bakmıyorum sonra başka sıkıntılar olmasından korkuyorum.

arkadaşlar bende de aynı problem septum var 8+3 hamileyim doktorum zamana bırakmamız gerektiini söyledi bu şekilde doğum yapan hatta ikiz bile doğuran varmış sabırla bekliyoruz

merhaba arkadaşlar..benimde rahimde perde vardı.. 8 haftalık hamileyken ögrendim..1 hafta sonrada bebeğin kalp atışları duyulmadı kürtaj oldum...aradan 6 ay geçti hala bekliyorum hamile kalmayı..ama ameliyat olmam gerekiyormu bilmiyorum..doktorum gerek yok bu şekilde doğum yapan çok var dedi..ne yapmam gerek hiç bilmiyorum...hamile kalırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım..

arkadaslar meraba bugun ikili test için doktora gittim su anda 13.haftadayım doktor rahimde septum varmıydı diye sordu doktorumla gorusmemi soyledi aklıma takıldı normal dogum yapan ark.bana umut oldu..dua ediyorum bol bol .allah herkesin gonlune gore versin ve hayırlısıyla bebeklerimizi kucagımıza almak nasip etsin..

:26:merabalar bende 3 hafta önce 2.düşüğümüde yapmış oldum..ilk düşükten sonra rastgele gittiğim bi kaç doktor rahimimin kalp şeklinde oldugunu ve operasyon geçirmem gerektiğini söyledi ve bana bi prof.ismi verdi.eşimle biz buna inanmadık çünkü sözde güvendiğim bi doktor vardı ona sordum yok canım dedi onlar nasıl anlarmış onu dedi..güvendim,
ve aradan zaman geçti ben 2.bebeğime hamile kaldım 9 haftada güvendiğim doktor evet senin rahimin gerçekten kalp şeklindeymiş ve gerçekten bu konu ile ilgili operasyon geçirmen gerekiyo dedi ve ben ertsei gün kürtaj oldum..psikolojim çok bozuk ve ne yapcagımı bilmiyorum..

ameliyat oldunuz mu hangi dr tedavi görüyorsunuz

ameliyat oldunuz mu hangi dr tedavi görüyorsunuz

Merhaba,evet henüz özel mesaj gönderemiyorum. Dr.um umuttepede eray beye yönlendirdi,hep onun peşindeydim açıkçası :) 20 ağustos 2011de ameliyat oldum,20 ocak 2012 de 1 aylık hamile olduğumu öğrendim. Ameliyata yard.doç.emek doğer ve 2 normal dr. girdi. Hastalarından duyduğum kadar Emek bey tüp bebek konusunda çok başarılı bir dr.muş. Cuma günüydü ameliyat olduğum gün,c.tsi ve pazar sabahı emek bey kontrole geldi,dosyamı inceledi,hemşireyle anlamayacağım şekilde konuşup,yan hastaya geçti,aa şey emek bey diyene kadar odadan çıktı,ameliyat nasıl geçti,ne kadar hamile kalmamalıyım vs. hiç bir bilgi alamadım,pazar günü taburcu olurken banyo yapabilirmiyim diyecek zor zahmet bir dr. bulabildim. Ama ameliyat başarılı geçmiş olacakki 4 ay sonra hamile kaldım. Ameliyattan 1 hafta sonra ameliyat raporuyla birlikte rahatsızlığımı teşhis eden,kendi dr.um Gülçin hnm a gittim,jinekolojik muayene edip raporumu inceledi ve tamam artık anne olabilirsin dedi. Umuttepe personeli bana biraz ilgisiz gelebilir ama sonuçta özel bir hastane değil orası, hem çok güvenerek yattım o masaya,hem oradaki imkanlara hemde dr.lara güvendim. Güvenimde boşa çıkmadı açıkçası,şu an son aylarımın içindeyim. Umarım seninkide çok başarılı geçer ve mutlu haberlerini alırız,aman aman bir ilgi bekleme,gerektiği kadar ilgi gösterebiliyorlar,belkide haklı olarak. Hamileyim dediğinde çok sevinmiş olucam,başka bir konuda aklına bişey takılırsa seve seve yardımcı olurum.Hoşçakalın :)

Bu arada sizin dr.unuz kim?

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için;
Ben umuttepede prof birol vural'a muayene oldum ameliyatıma onun gireceği söylendi dosyamı verdim ve ameliyat için çağrılmayı bekliyorum. Prof'un ameliyatıma gireceği için kendimi daha güvenli hissediyorum. Umarım programda bi değşiklik olmaz ve birol bey girer. birol beyde bir dönem acıbadem hastanesinde çalışıyormuş şimdi tüp bebek merkezinin sorumlusu senin hamile olduğunu bilmiyordum çok sevindim bu habere. İnşallah sağlıkla çocuğunu kucağına alırsın. Ameliyattan sonra çok ağrın oldu mu ne kadar istirahat ettin ?

Teşekkür ederim,aminn. Yani ameliyat olman gerektiğini birol bey teşhis etti diymi ? Ben Cuma günü 4de ameliyat oldum,gece 3 gibi tam kendime gelmiştim,o gece pek bişey anlamadım,ama yatağa geldiğimde narkozdan çıkarken sonda ve rahim ağzı kanamayı gözlemleyecek sonda tarzı bir hortum takılmış ameliyatta herhalde onlarda rahatsız etmiş olacak ki beni acıyo diye elim karnıma gitmiş hep,ama ben hatırlamıyorum,cumartesi akşamı biraz ağrım oldu,narkozun etkisi tamamen geçince herhalde,ama sürekli ağrı kesiciler yapılıyor,sabahı iyiydim ve öğlenden sonra taburcu oldum,cuma günüde iş başı yaptım,ama tabi yinedede korudum kendimi,çok fazla ayakta kalmamaya ve ağır kaldırmamaya öze gösterdim. Bu ameliyat kapalı ameliyat diyede geçtiği için normalinden daha çabuk ayaklanıyorsun,ameliyathaneden çıkıp yatağa geldiğim anda hemen bandajlarımı sökmüşler,tabi ben cesart edip bakamadım hiç karnıma,evde baktım ameliyat yerime :) dikiş aldırmada yok.

bana laporoskopide yapılacak sana yapılmadı galiba ama değil mi

kısaca hikayemi anlatayım size 4 yıllık evliyim 2 düşük bir başarısız tüp denemesinden sonra kızıma doğal yolla hamile kaldım ilk gebeiğim 6 veya 7 haftasında düşükle sonlandı ben rahmımın bozuk olduğunu yani Tşeklinde olduğunu biliyordum genetikdi bizde bu ablamda öleydi ve doğal yolla 2 kere hamile kaldı sezeryanla doğurdu ama onun ki kalp şeklindeydi ilk aylar düşük tehdidi olyodu sonra tejlike geçiyordu ama cocuklar dönemiyordu neyse benim hikayem daha zordu daha sonra eşime sperm testi yaptırdık eşimde morfoloji bozukluğu vardı bizde tüp bebek denemek için 1 sene sonra yola koyulduk dr ye gittimğimde dr rahmini düzeltmek zorundayız hamile kalırsın ama düşükle sonuçlanır dedilerr hemen kararımı verdım ve rahmimi düzelttirdim benimki histereskopi oldu yaniş bir nevi kürtaj diyelim aradan 6 ay geçti tedaviye başladık olmadı tutmadı hemen 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım bu sefer kocakarı yöntemi deneyerek olmuştu (belki duymuşsunuzdur buhara oturma ) onuda 7 haftamda düşürdüm sebebini sorduğumda muhtemelen kalitesiz yumurta olabilceğini söyledi ıvf doktırum neyse ben o yaz memelekete gittiğimde iyi biir endokroloğa göründüm kaldığım şehirde endokrolok yoktu ddaha önceki değerlerimi söylediğimde sen bu derğerlerle hamile kalamazsın dedi bana ve hemen troid ilacına başalttı neyse hem troid ilacı hem arı süttü bal polen karışımı sanırım iyi geldi ve 2. ayıma hamile kaldım 2010 eylül sonu gibi şimdi kızım kucağımda hamdolsun

bana laporoskopide yapılacak sana yapılmadı galiba ama değil mi

laparoskopiyle birlikte histeroskopi de yapıldı,zaten histeroskopi jinekolojik bi operasyon bandaj olmuyor yani,laparoskopiden dolayı 3 yerden ameliyat yerim vardı,biri göbeğin hemen altı,diğerleri iki kasıkta. Laparoskopiyle perdeyi kesip histeroskopiyle de perde alınacak demişti kendi dr.um.

Epey zor günlerde sonra kızınızın kucağınızda olmasına çok sevindim,allah bağışlasın. Biz 4 yıllık evliliğimizin ardından bebek düşünüp,6 ay deneyip başarısız olunca dr.a gittik ve hsg sonucu rahimde perde olduğu,ameliyat olmam gerektiğini öğrenip,laparoskopi ve histeroskopi oldum ve 4 ay sonra doğal yolla hamile kaldım,şimdi son ayımdayım. Ben düşük geçirmedim ama histereskopi ve düşük geçirdiğiniz için doğumunuz normalmi oldu.

ben daha önceden bbiliyordum evlenmeden önce yanii hayır canım normal olmadı sezeryan çünkü dönemedi rahim nekadar düzeltilsede bir basıklık kaldı ondan dolayı dönmemedi senin kuzun döndümü yoksa kafası hala yukardamı ayrıca kucağına hayırıla al inşallah kuzunu

aminnn aminn inşallah,bi kucağımda görebilsem onu :)) 15 gün önceydi son kontrolümüz,kafası aşağıdaydı,sağ kasığıma tuttu hep ultrasonu yüzüne bakarken,dr.umuzla henüz doğumla ilgili birşey konuşmadık,dönmüşte demedi,hep daha erken sen bu dönemin keyfini çıkar dedi,rahimde kesik olmadığı için sezeryan gerekmiyor diye bir bilgi edindim ama henüz doğrulayamadım,9.unda kontrolümüz e artık doğumla ilgili konuşuruz diye umut ediyorum :) bakalım :)

ben foruma yeni üyeyim hsg sonucumda rahimde perde cıktı zaten doktorumda şüpheleniyordu 1 yıldır çocuk istemememize ragmen olmadı şimdi ameliyat olmam gerektiği söyleniyor cok zor durumdayım tecrübesi olanlar lütfen cevap birde gaziantepte bu konuda uzman doktor tavsife edilen varsa cok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…