Bende de rahimde perde var, doktorlar düşük gördemeden ameliyat yapmıyorlar. Ellerinde bir done olması gerekiyor. öncesinde ameliyat olmak istedim ama yapmadılar..
5,5 haftalık hamileyim.. Ağrılarım ve mide bulantım çok. Doktorum bana düşük riskim var diye bir ilaç verdi, onu sıkıyorum her sabah..
Allah yardımcı olursa bebeğimi eylülde kucağıma alacağım..
merhaba arkadaşlar..benimde rahimde perde vardı.. 8 haftalık hamileyken ögrendim..1 hafta sonrada bebeğin kalp atışları duyulmadı kürtaj oldum...aradan 6 ay geçti hala bekliyorum hamile kalmayı..ama ameliyat olmam gerekiyormu bilmiyorum..doktorum gerek yok bu şekilde doğum yapan çok var dedi..ne yapmam gerek hiç bilmiyorum...hamile kalırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım..
ameliyat oldunuz mu hangi dr tedavi görüyorsunuz
Bu arada sizin dr.unuz kim?
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için;
Ben umuttepede prof birol vural'a muayene oldum ameliyatıma onun gireceği söylendi dosyamı verdim ve ameliyat için çağrılmayı bekliyorum. Prof'un ameliyatıma gireceği için kendimi daha güvenli hissediyorum. Umarım programda bi değşiklik olmaz ve birol bey girer. birol beyde bir dönem acıbadem hastanesinde çalışıyormuş şimdi tüp bebek merkezinin sorumlusu senin hamile olduğunu bilmiyordum çok sevindim bu habere. İnşallah sağlıkla çocuğunu kucağına alırsın. Ameliyattan sonra çok ağrın oldu mu ne kadar istirahat ettin ?
Teşekkür ederim,aminn. Yani ameliyat olman gerektiğini birol bey teşhis etti diymi ? Ben Cuma günü 4de ameliyat oldum,gece 3 gibi tam kendime gelmiştim,o gece pek bişey anlamadım,ama yatağa geldiğimde narkozdan çıkarken sonda ve rahim ağzı kanamayı gözlemleyecek sonda tarzı bir hortum takılmış ameliyatta herhalde onlarda rahatsız etmiş olacak ki beni acıyo diye elim karnıma gitmiş hep,ama ben hatırlamıyorum,cumartesi akşamı biraz ağrım oldu,narkozun etkisi tamamen geçince herhalde,ama sürekli ağrı kesiciler yapılıyor,sabahı iyiydim ve öğlenden sonra taburcu oldum,cuma günüde iş başı yaptım,ama tabi yinedede korudum kendimi,çok fazla ayakta kalmamaya ve ağır kaldırmamaya öze gösterdim. Bu ameliyat kapalı ameliyat diyede geçtiği için normalinden daha çabuk ayaklanıyorsun,ameliyathaneden çıkıp yatağa geldiğim anda hemen bandajlarımı sökmüşler,tabi ben cesart edip bakamadım hiç karnıma,evde baktım ameliyat yerime :) dikiş aldırmada yok.
bana laporoskopide yapılacak sana yapılmadı galiba ama değil mi
kısaca hikayemi anlatayım size 4 yıllık evliyim 2 düşük bir başarısız tüp denemesinden sonra kızıma doğal yolla hamile kaldım ilk gebeiğim 6 veya 7 haftasında düşükle sonlandı ben rahmımın bozuk olduğunu yani Tşeklinde olduğunu biliyordum genetikdi bizde bu ablamda öleydi ve doğal yolla 2 kere hamile kaldı sezeryanla doğurdu ama onun ki kalp şeklindeydi ilk aylar düşük tehdidi olyodu sonra tejlike geçiyordu ama cocuklar dönemiyordu neyse benim hikayem daha zordu daha sonra eşime sperm testi yaptırdık eşimde morfoloji bozukluğu vardı bizde tüp bebek denemek için 1 sene sonra yola koyulduk dr ye gittimğimde dr rahmini düzeltmek zorundayız hamile kalırsın ama düşükle sonuçlanır dedilerr hemen kararımı verdım ve rahmimi düzelttirdim benimki histereskopi oldu yaniş bir nevi kürtaj diyelim aradan 6 ay geçti tedaviye başladık olmadı tutmadı hemen 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım bu sefer kocakarı yöntemi deneyerek olmuştu (belki duymuşsunuzdur buhara oturma ) onuda 7 haftamda düşürdüm sebebini sorduğumda muhtemelen kalitesiz yumurta olabilceğini söyledi ıvf doktırum neyse ben o yaz memelekete gittiğimde iyi biir endokroloğa göründüm kaldığım şehirde endokrolok yoktu ddaha önceki değerlerimi söylediğimde sen bu derğerlerle hamile kalamazsın dedi bana ve hemen troid ilacına başalttı neyse hem troid ilacı hem arı süttü bal polen karışımı sanırım iyi geldi ve 2. ayıma hamile kaldım 2010 eylül sonu gibi şimdi kızım kucağımda hamdolsun
bana laporoskopide yapılacak sana yapılmadı galiba ama değil mi
Bir de bu ameliyat regl bitiminin ardından 2-3 gün sonrasında yapılıyor,böyle bir bilgi verdiler mi sana?
Epey zor günlerde sonra kızınızın kucağınızda olmasına çok sevindim,allah bağışlasın. Biz 4 yıllık evliliğimizin ardından bebek düşünüp,6 ay deneyip başarısız olunca dr.a gittik ve hsg sonucu rahimde perde olduğu,ameliyat olmam gerektiğini öğrenip,laparoskopi ve histeroskopi oldum ve 4 ay sonra doğal yolla hamile kaldım,şimdi son ayımdayım. Ben düşük geçirmedim ama histereskopi ve düşük geçirdiğiniz için doğumunuz normalmi oldu.
ben daha önceden bbiliyordum evlenmeden önce yanii hayır canım normal olmadı sezeryan çünkü dönemedi rahim nekadar düzeltilsede bir basıklık kaldı ondan dolayı dönmemedi senin kuzun döndümü yoksa kafası hala yukardamı ayrıca kucağına hayırıla al inşallah kuzunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?