Uterus septum (rahimde perde)

slm.. aynı konudan ben de müzdaripim. senin ki kaç milimmiç biliyomusun

hayır kac milim oldugunu bilmiyorum o
anda sormak hiç aklıma gelmedi ama görüntüsü tam bir Y harfi şeklinde sizin durumunuz nasıl ameliyatı yapacak doktorda bulmak ayrı bi sıkıntı ben antepte iyi bi doktor bulmaya çalışıyorum

Merhabalar. bugun bende doktora gittim ,gebelik testinde hamile çıkmıştım tabi onlar son adet dnemini baz aldıklarından 5 haftalık olmalı dedi fakat ultrasonla görülmedi sadece rahim duvarların hazırlanmış dedi sonra alttan baktı kese oluşmamış dedi ve test yaptı testte 2-3 haftalık hamile çıktım . fakat alttan muahane ederken rahiminde azda olsa yarım perdelenme var dedi , ne oldugunu bile bilmiyordum sonra internetten araştırınca ciddi anlamda moralim bozuldu hep olumsuz yazılmış , sonra doktorumu geri aradım o da sakın ol dedi birşey olmaz dedi , her hamilelikte düşük tehlikesi vardır dedi ama hala bunalımdayım sanki .

Selam, benim de rahimde perde tespit edilmişti ve ben ameliyatını oldum, o dönemde araştırırken okuduğum yazılar hep rahmin 3'te birinden büyük perde olması halinde sorun olabileceğini söylüyordu, eğer senin de atıyorum 6 cm lik bir rahmin varsa 1 cm lik bir perde sıkıntı yaratmayacaktır. Çok zordur eminim ama olumsuz düşünmemeye çalış, bebeğin perdeyi itip kendine yer açacaktır. inş. kolay bir hamilelik geçirir ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın :)

dün o tedirginlikle doktora geri gittim , o da dedi ki onceden bunu bilmemiz daha iyi , az yarım perde gibi falan diyince azda olsa içim rahatladı :) ilk gebelik olunca böyle olunuyor sanırım herşeyde bi tedirgin oluyorsun, bebişi olan kime söylesem olur olur birşey olmaz diyorlar düşük riski her zaman var diyorlar ama işteeeeee :)

slm canım bugün bende hsg cekindim rahimde perde var dediler sen naptın canım yazalı 3 yıl olmus merak ettim:26:

M
merhaba canim septumla ilgili arastirma yaparken senin yazini gordum bana umut oldun.allah kucagina almayi nasip etsin hamilesin sende.bizde 14 hftmiza girdik cinsiyet icin gittigim bir doktor septumum oldugunu soyledi tatil donusu baska doktorlara gidip gorus almayi dusunuyorum.ama doktor soylemedende ben kendim sol tarafimi daha dolu hissediyordum ve bebegin orada oldugunu dusunuyordum .sikinti yaratmaz insallah senin gibi kucagima almak nasip olsun hayirlisiylasen benden ondesin bi sikayetin varmi veya bi tavsiyen bana ? Tsk ederim simdiden

Merhaba kizlar, herkese saglikli gebelikler diliyorum. Bende de septum var konuyu guncel tutmak ve bilgilendirme yapmak amacli yaziyorum biliyorum ki bicok kisi uye yada degil takip ediyor bende bir suredir cokca arastirdim okudum. Ben septum oldugunu ilk gebelik oncesi genel kontrolde farkedildi. Yalniz sonrasinda 2farkli doktora daha gittim ama onlar goremedi. Ilk doktorumun verdigi septumun ultrason goruntusune gore 3 doktor da Anlatti kalp seklinde oldugunu tam anlasilmasi icin film cekilmesi gerektigini ama gebelik denemeden yani bi sikinti yarattigindan emin olmadan film bile cektirmemi onermediklerini...Dedikleri gibi denedim ve ilkay ki denemem de hamile kaldim!!! Benim icin buyuk supriz oldu. Ilk kontrolde septumu hic gormeyen doktorum bu sefer gordu. Septuma tutunca kesin dusuk olurmus ama kendine farkli kosede yer acmis dedi. Su an 9. Haftamdayim hersey normal gidiyor. 12. Hafta standart muayneye gidecegim. Gelismeleri paylasirim. Size soyleyecegim benim doktorum aile yakinimiz ve alaninda uzman unlu bir doktor diger iki doktorum da yeditepe universitesinden di yani onlarda alaninda meshur basarili prof ve doc hocalardi hepsi uzunca acikladi ameliyattinda septum varligi kadar sorun yaratabilecegini tam cozum olmadigini ameliyatla daha ciddi sikinti dahi yasayabilecegimi anlatlar. Bu risklerde yapisiklik olma, incelme, delinme vb. risklermis. 3 doktorum da denemeden ameliyat olma dedi. Coklu dusuk olmadan ameliyat olma dedi. Tabii ki septum boyutu derecesi onemli... bnm tam olarak bilinmese de kucuk diye tahmin ediliyor... diyecegim o ki hemen ameliyat olmayin evet dusuk dusunmesi bile berbat allah kimseye yasatmasin ama riskler goz onune alininca bnm gibi deneyin derim... ameliyattaki risklerin donusu daha zor.

Bendede varmiş.haberim bile yoktu kızım dünyaha geldi karseş için denemelere başladık olmayınva doktor detaylı araştırmaya başladı orda cıktı gebeliğe engel değil dedi denemeye devam ettik ama olmayınca amelıyat kararı aldık.hala engel ol adiğini ama gatantiye almak için yapıcaz ameliyatı.

Bendede septat uterus vardi..ilk gebelik 2.5 ay sonra düşükle sonuçlandı.. ameliyat olmak istemedim ve tekrar hamile kaldim..tam gününde doğdu..dua edin ve hamilelik sürecinde sürekli yatın rabbim isterse herşey olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…