• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

bana bakıyolar zaten öcü diye onu demek istedim.çocuk o kadar anlatmış ki insanlara üveyannem kötü diye

Kız zaten 16 yasında, tam ergenlik dönemi. Çoğumuzun kendi öz annemizi bile sağa sola kötülediği, bıktım bu kadından dediği yaşlar ki kızın annesi babası boşanmış başka birileriyle evlenmiş, bir de başında böyle geçimsiz ve kıskanan bir uvey anne var.
Üzüldüm valla kıza.

katlanamıyorsun kısaca.. Varlığı bile, öbür odada bile nefes alması sana batıyor. Allah korusun sana bir şey olsa ve çocukların üvey anneye kalsa aynısının olmasını ister misin?

evet arkadaşım beni çok iyi anlamışsın deliriyorum artık tahammul edemiyorum.istemem tabii ama davranamıyorum canımlı cicimli işte

Koy kapının önüne.Bilerek yapıyodur şımarık şey. Annesi de dolduruyordur onu. Ergen mergen dinlenem baglarim tenekeyi g.tüne .Ne yıpratıyosunuz kendinizi. Annesinin yanından niye ayrılmış ona orası yakışır.Yikasin çamaşırını bulasigini sen hizmet etmek zorunda misin ona.Aa yüz verdikçe tepene sicar böyleleri.

Yorumunuza inanamadım. Gerçekten şaştım kaldım!
Farkındaysanız kız komşunun evine yerleşmemiş.. babasının evine yerleşmiş.

vallahi içimi döküyorum artık rol yapamıcam
sorun tam da bu zaten..içiniz kötü olmuş...siz evlenmeden önce de bu kadar katı sevgisiz merhametsiz bir insan mıydınız yoksa sonradan mı oldunuz?
burada çözüm falan aramıyorsunuz,içinizde bir çocuğa karşı biriken nefreti kusuyorsunuz..

kk da ilk defa bir insanı bu şekilde yargılıyorum,benim bile antipatimi kazandınız o derece yani....

Kendi cocugunuz gibi göremediniz için oluyor bunlar madem kabul edemiyorsunuz niye cocuklu adamla evlendiniz diye sorarlar adama ergenlik döneminde çamaşırlar doğal olarak çıkarır nedeninide anlatmış en azından kendi odasını temizliyormuş oda iyi bir şey siz biraz daha iyi yaklaşırsanız o kıza ev işinide yaptırırsınız. Lütfen kızınız gibi davranın.

Koy kapının önüne.Bilerek yapıyodur şımarık şey. Annesi de dolduruyordur onu. Ergen mergen dinlenem baglarim tenekeyi g.tüne .Ne yıpratıyosunuz kendinizi. Annesinin yanından niye ayrılmış ona orası yakışır.Yikasin çamaşırını bulasigini sen hizmet etmek zorunda misin ona.Aa yüz verdikçe tepene sicar böyleleri.

mesela şu yorum ????

Hayır daha küçük 16 yaşında dediğim gibi üvey olunca batıyor

Bir kaç mesajınızda aynı cümleyi kurduğunuz için yazıyorum, üvey bir çocuğa bakmak zor gelebilir, ama siz bunu bilerek evlendiniz değil mi? Siz de başka bir kadından doğma bir çocuğa bakmak zor geldiği için ne yapsa hoş karşılamayacaksınız gibime geliyor, yani sırf şu cümleniz bende o hissi uyandırdı.

Ne yapmalıyım kısmına gelince. Ben olsam bir gün onu mutfağa yanıma alırdım hadi yavrucum kek yapalım, tatlı yapalım derdim. Sonra bulaşıkları beraber yıkayalım derdim. Sonra çay koyar içerken tatlı tatlı nasıl davranması gerektiğini anlatırdım. Kırmadan, dökmeden...

Başka bir gün alır yanıma alış verişe giderdim. Hem kendi çocuklarıma hem de ona hediye alırdım. Onu kendime yaklaştırırdım. Nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz... Ne güzel söz değil mi, hepinizin mutlu olması için yapmanız gereken bu, sevdirin...

sorma ya.kendin yıka dedim öğrettim ona hergün çamaşır yıkamaya başladı hergün 3 parça için makine açılır mı biriktirsin diyorum biriktirmiyor.

Canm öncelikle allah sabır versin umarım bi gün aranız düzelir. Her nekadar çekmeyen bilmese de seni anlamaya çalışıyorum tabiki haklı olduğun yerler var bunalman sinirlenmen normal canm ama çocukda her nekadar ileri gittiği durumlar da olsa haklı olma payı biraz daha fazla önce herseyi var diyosun beden şikayet ediyo gibi tabiki olucak annesinlede kalsaydı yardım edecekti esin çünkü evladı. Kendi annesinde kalmamasi bence annesinin ayıbi ne olurda olsun ben olsam çocuğumun benim yanımda kalmasını isterim.
İkinci konu kendi cocuklarima koyuyorum o alabilecek yaşta dediğin anda çocuk zaten ister istemez ayrım yaptığını düşünecek zaten istemezseniz bile üvey yaftasi var üstünüzde kendi çocuklarına koyarken onada koysam zamanla yardimci olur belkide sanada.her yetişkin kendine yemek koymak diye bakarsak ne kocamiza ne cocuklarimiza zamanla yemek koymayalim madem yada çocukların onun yaşına geldiğinde onlara büyüdünüz artık deyip yemek koymicakmisin.
Çamaşır meselesinde tamam belki fazla çıkartıyordur belki inatlasiyordur ama napsin kendimi yıkayın siz sadece çocuklarınız eşiniz kendinizinkini yıkayın bole mi olmasi lazim.
Ev tutalım onlara dediğine göre çocuk istemediğinizi düşünüyo saol abla teşekkür ederim mi desin zaten kendini dışlanmis hissederken. Esim kızını haklı buluyor yazıyorsun oda karşı çıksın tamam çocuk temelli babamda istemiyo desin zaten kendi anneside sizin yaninizda kalmasını istediğine göre bi problem ordada var.
Ergenlikte hepimiz ailemizin bizi anlamadigini düşünüyorduk şimdi haklı buluyoruz. Çocuk hem ergenlik çağına hemde özel bi durumu var babası ve ikinci annesiyle yaşıyor. Ee napsin çocuk ozaman..
Kimse beni anlamıyor demişsin ya Canm bence sende biraz o kızı anlamaya çalış. Bana bunları yapıyor sorusundan önce ben ona napiyorum bana bole davranıyor sorusunu sor bi kendine biraz empati sadece. Bi adım at bi anne gibi davran bunun ona ihtiyacı var. He tam anlamıyla iyi davrandığinda hala inadına yazıyorsa hadi ozaman haklısın. İlgi çamaşırı yıkamak herseyi almak en güzele okula yollamakla olsaydı oo hersey nekadar kolay olurdu.
Biraz sevgi biraz sabır çok şey değil.
Uzun oldu biraz kusura bakma amacım seni kırmak olamaz ama anlatmak istedim biraz tarafsız düşünmekte fayda var.
İnsiallah her şey düzelir ve mutlu olursunuz.:KK51:

Aslında bakın şimdi, boşanmış ve çocuk sahibi kişilerle evlenmemek mi lazım o zaman? O insanların evlenmeye ihtiyaçları yok mu? Kadın için de o zaman çocuğu varsa ebedi yalnızlığa mahkum olması gerekiyor.Bu insanlara da kimse aşık olmasın o zaman..
Bir hayat biter yenisi başlar. Yeni hayata başlarken karşındaki insanı da düşünmek zorundasın.
Tamam kadın senin çocuğunu kabul etmek zorunda, ama sen de o çocuğa öyle bir eğitim vermelisin ki artık eski hayatının geride kaldığını yeni hayatının olduğunu bilmesi ve saygı duyması lazım. Üvey anne diye 16 yaşında bir kızın da yapabileceği çok şey var kasıtlı olarak. Ama karşılıklı saygı şart hayatlara.

Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'
ortak alanı niye kız temizlesin? kendi odasını temizliyormuş işte. külkedisi sanki.

Kız zaten 16 yasında, tam ergenlik dönemi. Çoğumuzun kendi öz annemizi bile sağa sola kötülediği, bıktım bu kadından dediği yaşlar ki kızın annesi babası boşanmış başka birileriyle evlenmiş, bir de başında böyle geçimsiz ve kıskanan bir uvey anne var.
Üzüldüm valla kıza.

hiç üzülme bence

bana bakıyolar zaten öcü diye onu demek istedim.çocuk o kadar anlatmış ki insanlara üveyannem kötü diye
bak cnm o çocuğun yerinde olsan sen de benzer şeyler hissederdin. Çünkü o seni seçmedi sen onun hayatına o istemeden dahil oldun. ama sen onun babasıyla başka çocukları olduğunu bilerek isteyerek evlendin. bence sen üvey de olsa bir anne olarak sorumluluklarını yerine getir kızdan yana da herhangi bir beklentiye girme inan daha mutlu olursun.

o zamanlar annesinde kalıyordu.bilemezdim ikisinden birinin bize geleceğini

Eşinle öyle bir anlaşmanız olduysa ve kız eşiniz söz verdiği halde size yerleştiyse kavganızı muhatabınız olan eşinizle yapın. Ergen bir kızın yüreğinde yara açmayın. Ona olabildiğiniz kadar iyi olmak zorundasınız. Sonra eşinizle konuşmayın gerekirse.

Aslında bakın şimdi, boşanmış ve çocuk sahibi kişilerle evlenmemek mi lazım o zaman? O insanların evlenmeye ihtiyaçları yok mu? Kadın için de o zaman çocuğu varsa ebedi yalnızlığa mahkum olması gerekiyor.Bu insanlara da kimse aşık olmasın o zaman..
Bir hayat biter yenisi başlar. Yeni hayata başlarken karşındaki insanı da düşünmek zorundasın.
Tamam kadın senin çocuğunu kabul etmek zorunda, ama sen de o çocuğa öyle bir eğitim vermelisin ki artık eski hayatının geride kaldığını yeni hayatının olduğunu bilmesi ve saygı duyması lazım. Üvey anne diye 16 yaşında bir kızın da yapabileceği çok şey var kasıtlı olarak. Ama karşılıklı saygı şart hayatlara.

birbirimize saygımız yok resmen.benimde ağırıma giden bacak kadar kız yüzünden azar yemem ya

Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'

16 yaşında bir çocuktan evi temizlemesini mi bekliyorsunuz?
Kendi odasını zaten temizliyormuş, daha ne yapsın çocuk.
Ben o yaştayken odamı bile annem temizlerdi.

Eşinle öyle bir anlaşmanız olduysa ve kız eşiniz söz verdiği halde size yerleştiyse kavganızı muhatabınız olan eşinizle yapın. Ergen bir kızın yüreğinde yara açmayın. Ona olabildiğiniz kadar iyi olmak zorundasınız. Sonra eşinizle konuşmayın gerekirse.

eşim söz vermedi orda kalcak diye

Back
X