- 27 Ekim 2011
- 2.388
- 2.468
- 133
hem de nasıl kötü bi genelleme... çok çirkince.
Katılıyorum.
İnsanlar, hepimiz geçim amaçlı çalışırken böyle çirkin ithamlar, hele kadınlar gününde duymak çok üzücü.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hem de nasıl kötü bi genelleme... çok çirkince.
Katılıyorum.
İnsanlar, hepimiz geçim amaçlı çalışırken böyle çirkin ithamlar, hele kadınlar gününde duymak çok üzücü.
2013 yılından beri aktif bir çalışma hayatım var. Tecrübelerime dayanarak yazdım. Kurumsal yerlerde de çalıştım, part time de çalıştım. Şimdi de çalıştığım yerde de aynı. Hepsi patrona yaranmaya çalışan insanlardan oluşan tiplerdi. Köstebek görevini mükemmel derecede üstlenirlerdi. Sizin annenizi tanımam etmem anneniz hakkında da söylemedim istediğiniz kadar üstünüze alınabilirsiniz. BU BENİM DÜŞÜNCEM. noktapardon ama benim annem de bundan 5 sene önce çaycıydı. ve ordaki benim diyen insanlar ne karakter ne de çalışkanlık konusunda annemin eline su dökemezlerdi. asıl sizin gibi insanları mesleklerine göre ayıran zihniyetten uzak durmak gerek bence.
o çaycı kadınla aşçı adam ilişki yaşadı diye mi bi daha çaycılarla ve aşçılarla muhatap olmadınız? ilişki yaşayan nice patron ve çalışanlar da var, o çalışan sekreter de olabiliyor, müdür de olabiliyor, o zaman bi daha sekreterlerle, müdürlerle ve patronlarla da muhatap olmayın. öyle bi anlatmışsınız ki sanki yasak aşk yaşamaları karakterlerinden dolayı değil de, yaptıkları işten dolayıymış gibi.
gerçekten öyle. insanları çaycı, kapıcı, çöpçü vs diye küçümsemek, uzak durmak falan 90 lı yıllarda ya da eski türk filmlerinde kalmamış mıydı yahu? hala var mıymış böyle insanlar? hele ki burda kk da? hem şaşırdım hem de üzüldüm.
benim annem bundan seneler önce çayçı olarak iş hayatına atılmıştı. sonra orda bu yorum yazan gibi insanlar olduğundan dayanamadı çıktı, başka yere çaycı olarak girdi ve şuan bu çaycı olarak girdiği yerde şimdi masa başı iş yapıyor. ordaki herkeste annemi çok sever.
ve annem hastalandığında gerçekten hastalandığını o yüzden işe gitmediğini bilirlerdi her zaman.
annem hem oranın çay servisine falan bakardı, hem de onlar işi öğretir annemden yardım isterlerdi, ''sana gösterdiğim gibi yap yetiştiremiyorum yoksa'' derlerdi.
annemin işi o olmamasına rağmen annem hep yardım ederdi. derken işi iyice öğrenip iyi yapmaya başlayınca annemin işini değiştirdiler, şuan orda masa başında iş yapıyor. ve oraya giren çaycıya da şuan aynı muamele gösteriliyor, orda herkes arkadaş gibi, kimse ''sen çaycısın ben müdürüm'' havalarına girmiyor. doğrusu da bu zaten.
o küçümsedikleri çaycı olmasa kalkıp çaylarını kendileri almak zorunda kalacaklar, bulaşığı kendileri yıkamak zorunda kalacaklar, ya da yapmıyorlarsa çaydan kahveden mahrum kalacaklar.
2013 yılından beri aktif bir çalışma hayatım var. Tecrübelerime dayanarak yazdım. Kurumsal yerlerde de çalıştım, part time de çalıştım. Şimdi de çalıştığım yerde de aynı. Hepsi patrona yaranmaya çalışan insanlardan oluşan tiplerdi. Köstebek görevini mükemmel derecede üstlenirlerdi. Sizin annenizi tanımam etmem anneniz hakkında da söylemedim istediğiniz kadar üstünüze alınabilirsiniz. BU BENİM DÜŞÜNCEM. nokta
Topu topu 3 yıllık tecrübenizle mi böyle bir kıyaslama yaptınız? Ben 32 yıldır çalışıyorum ama böyle bir genelleme asla yapmam.2013 yılından beri aktif bir çalışma hayatım var. Tecrübelerime dayanarak yazdım. Kurumsal yerlerde de çalıştım, part time de çalıştım. Şimdi de çalıştığım yerde de aynı. Hepsi patrona yaranmaya çalışan insanlardan oluşan tiplerdi. Köstebek görevini mükemmel derecede üstlenirlerdi. Sizin annenizi tanımam etmem anneniz hakkında da söylemedim istediğiniz kadar üstünüze alınabilirsiniz. BU BENİM DÜŞÜNCEM. nokta
işte kusura bakmayın ''bu benim düşüncem'' adı altında kimseyi küçümseyemezsiniz. bu hakkı size kimse vermiyor. sizin denk geldiğiniz insanların karakteri öyle çıkmışsa, bunu genelleyip de ''aman bunlardan uzak durun'' diyemezsiniz. benim annemi tanımaz etmezsiniz, peki bu genelleme içine alıp küçümsediğiniz insanların kaçını tanıyorsunuz? benim annem gibi tanımadığınız niceleri var. böyle herkesi yaftalamak doğru bi şey mi?2013 yılından beri aktif bir çalışma hayatım var. Tecrübelerime dayanarak yazdım. Kurumsal yerlerde de çalıştım, part time de çalıştım. Şimdi de çalıştığım yerde de aynı. Hepsi patrona yaranmaya çalışan insanlardan oluşan tiplerdi. Köstebek görevini mükemmel derecede üstlenirlerdi. Sizin annenizi tanımam etmem anneniz hakkında da söylemedim istediğiniz kadar üstünüze alınabilirsiniz. BU BENİM DÜŞÜNCEM. nokta
katiliyorum ...İş hayatım boyunca şunu cok iyi öğrendimki çaycılar yemekciler veya temizlik görevlileri cok tehlikeli insanlar.
Yani bunlardan uzak durmak lazım.
Genelleme yapmak istemem ama hangisine denk gelsem böyle çıkıyor.
Tabiki önyargıyı yıkan kişiler var. her meslekte olduğu gibi...işte kusura bakmayın ''bu benim düşüncem'' adı altında kimseyi küçümseyemezsiniz. bu hakkı size kimse vermiyor. sizin denk geldiğiniz insanların karakteri öyle çıkmışsa, bunu genelleyip de ''aman bunlardan uzak durun'' diyemezsiniz. benim annemi tanımaz etmezsiniz, peki bu genelleme içine alıp küçümsediğiniz insanların kaçını tanıyorsunuz? benim annem gibi tanımadığınız niceleri var. böyle herkesi yaftalamak doğru bi şey mi?
ben de bugüne kadar ne kadar patron müdür tanıdıysam çoğunun nelerini gördüm, o zaman bende bütün müdürleri, patronları yaftalayım burda tanımadan bilmeden, iyilerini de arada kaynatıp haklarını yiyeyim, ne derece doğru?
Selam kızlar.Ben sekreterim.İşyerinde yemekhanede aşcı abla ve bir çaycı var.Neyse bugün 6 kişi misafir gelecek bankadan çaycı sabah hastayım gelemiycem demiş.Halbukıi dün hiçbirşeyi yoktu sekreter ben olduğum için mutfağa bir girdim dünden kalan çay dokulmemiş bile ağır biraz kendisi ve sırf bugün misafir var diye işe gelmedi az önce de beni arıyor midesini üşütmüş ama sesi gayette iyidi.Haksız mıyım sinirlenmekte şimdi herşey bana kaldı .
küçümsemedim, fakat siz küçümsediğimi de düşünebilirsiniz. ben kendi düşüncemi söylüyorum.işte kusura bakmayın ''bu benim düşüncem'' adı altında kimseyi küçümseyemezsiniz. bu hakkı size kimse vermiyor. sizin denk geldiğiniz insanların karakteri öyle çıkmışsa, bunu genelleyip de ''aman bunlardan uzak durun'' diyemezsiniz. benim annemi tanımaz etmezsiniz, peki bu genelleme içine alıp küçümsediğiniz insanların kaçını tanıyorsunuz? benim annem gibi tanımadığınız niceleri var. böyle herkesi yaftalamak doğru bi şey mi?
ben de bugüne kadar ne kadar patron müdür tanıdıysam çoğunun nelerini gördüm, o zaman bende bütün müdürleri, patronları yaftalayım burda tanımadan bilmeden, iyilerini de arada kaynatıp haklarını yiyeyim, ne derece doğru?
Bir de uşakçaycı-aşcı-şöför
bu üçlü tehlikeli üçlü
bunlardan uzak durun.
aynen. bizim aşçıda izin alır her işini ben yapsamda kadın abartmıyorum buraya başladığımdan beri üç kez izin aldı birincide çatalımı kaybettin dedi ikincide bıçak eksilmiş dedi bugünde tabak kırılmış sanırım yok ortada diyince abla bende senin buradaki kullandığın malzemelerden koleksiyon yapmıyorum kimsenin çöpe attığıda yok, madem bu kadar gözün arkada kalacak alma izin alırsanda bana güvenme dedim. ben sana mı diyorumda vs diyor. sinir oldumçaycı-aşcı-şöför
bu üçlü tehlikeli üçlü
bunlardan uzak durun.
Ya çok saçma böyle şey olurmu ne garip insanlar var yalan söylemiş sanaSelam kızlar.Ben sekreterim.İşyerinde yemekhanede aşcı abla ve bir çaycı var.Neyse bugün 6 kişi misafir gelecek bankadan çaycı sabah hastayım gelemiycem demiş.Halbukıi dün hiçbirşeyi yoktu sekreter ben olduğum için mutfağa bir girdim dünden kalan çay dokulmemiş bile ağır biraz kendisi ve sırf bugün misafir var diye işe gelmedi az önce de beni arıyor midesini üşütmüş ama sesi gayette iyidi.Haksız mıyım sinirlenmekte şimdi herşey bana kaldı .