Uyanış, kendini bulma ve öze dönüş

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
33
Evliligimdeki sorunları çoğunuz biliyorsunuz. Simdiye kadar olan iliskilerime baktığımda değer görmediğimi farkettim. Kültürlü olmak, bakımlı olmak bunu değiştirmedi. Cevremde güzel olduğum da söylenir sık sık. Bunlar bir işe yaramadi. Sorun ilişkilerimde değilmiş bunu anladım. Sorun dış görünüşümde de değilmiş sorun kendimi nasıl gördüğüm ile ilgiliymiş. Bunu sorunlarımı sizle paylaşınca anladım. Kendimi analiz ettim. Eşim ile olan problemleri analiz ettim. Kendimden fazlasıyla taviz verdigimi gördüm. Örnek vermem gerekirse, kuafore giderdim 2 senedir kuafore gitmedim. Saçımı yapardim bir kez olsun yapmadım. Kendime bakmak yerine bir kap yemek olmasın üç kap yemek yapayım derdine girdim. Aman misafirleri iyi karşılayayım, aman eşimi doyurayım, aman ev kirli olmasın her gün temizlik yapayım... Sonra döndüm kendime baktim kendini ihmal etmiş, hobilerini unutmus, asosyallesmis, muhabbeti sarmayan bir kadın gördüm. Oysa ne güzel hayallerim vardı. Kurslara katılacak, yuksek lisans yapacak, yağlı boya çalışacaktım. Şimdi tam anlamıyla evin icinde tek başıma aşcı, uşak, şofor, temizlikçi oldum. Üstelik istediğim sadece sevilmekken onu da görmedim.
Eşime gelirsek birkac kez delirmem sonucunda durumun ne kadar ciddi olduğunu gördü ve bana iyi davranmaya basladı. Mahcup olup farkinda olmadığını söyledi özur diledi. Bana anlatmamı icime atmamamı beni anlayacağını söyledi. Farketmemiş, anlayamamış vs bir sürü şey söyledi. Bana kurban olurmuş, her şey güzel olacakmış.
Fasa fiso.. Artık sadece kendimi kurtarmaya çalışacağım. Kendimi sevmedikçe birilerinin beni sevip sevmemesini önemser olmuşum.
Ben kendime ne yapmışım böyle.
Bugun toparlanıp yeni bir hayata başlıyorum. Dışarı çıkıp rüzgarda saçlarımı savurup derin bir nefes alacağım. Çalışma odamı düzenleyip kendim için çalışacağım. Makyajimi yapıp kendimi seveceğim. Kilo vereceğim. Kendime söz veriyorum

Siz yolun çok başındasınız çoğu insan bu çizgide zaten. Ben de öyle. Yapacağım lı cümleler değil de yaptım dediğiniz gün lütfen bizimle de paylaşın seviniriz. Bu raddede bırakmak çok olası sakın bırakmayın

Ben de vermem gereken 10 kilonun 5ini verip okumam gereken 10larca kitabın 2sini okuyup günlerce sürecek günlük plan yapıp 2 gün uygulayıp bıraktım... tekrar tooarlanmam elimden şu lanet telefonu bırakmam netflix saçmalığına gitmemem radyasyon detoksu yapmam gerekiyor. Halbuki kitap okurken öyle huzurluyum....

Kurban olurmuş. İçindekileri öldürdükten sonra nereye kurban oluyorsa olsun, değeri yok.

Back
X