Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak geri dönmesi

Neden eski üyeliğinizi iptal edip yeni bir üyelik açmayı tercih ettiniz?

• Ankete Katılan
    543

Yerden göğe kadar hakkınız var. Öyle bir hak gelirse burada konu namına tek bir sayfa bile kalmazdı. Buradaki her konu ibretlik ve diğer kadınlara yol gösterici nitelikte. Sitenin bu kadar süre ayakta kalma sebebi bu zaten. Diğer forum siteleri gerek içerikleri silindiği için -forum sitesi olayının da yerini sosyal medya uygulamalarına bırakmasıyla- teker teker Google aramalarda kaybolup tarihe karıştılar.

Kadınlar kulübü'nün bu kadar sene ayakta durma sebebi aynı durumu tecrübe etmiş kadınların yaşadıklarını paylaştığı zamansız konularıdır.

Kendi üyelik alma sürecimi yazayım, Google da sadece kadınların olduğu bir platform var mı diye arattım, yalan yok önüme ilk düşen site KK değildi, o vakitler bu tip platformların anlık chatleşme alanları da vardı, adını şu an anımsamadığım bir siteyi açtım önce, üye olmadan chatleşme kısmındaki yazıları ve açılan konuları okumaya başladım, küfür ediliyordu, abuk sabuk teklifler yapılıyordu meğer karma bir siteymiş, içerikleri görmem faydalı oldu, sonra KK’yı buldum, yine chat kısmını ve açılan konuları okudum, herkes kadındı tamam dedim burası üye olabileceğim bir yer, çok da faydasını gördüğüm konular oldu.

Şahsi fikrim ben de konuların silinmemesi kuralından yanayım, mesela birkaç örnek vereyim ben 35 yaşında fibrokist teşhisi aldım, memesinde kitle olup panikleyen birçok kadın konu açtı, onlarla tecrübelerimi paylaştım, yazıştığım topikleri nette memede kitle başlığıyla aratıp özelden bana yazan çok kadın oldu, teşhise süreçlerine bir şey yapamam ama korkularına endişelerine ortak oldum, rahatlatmaya çalıştım, abla korkulacak bir şey yokmuş sağ ol derdimi dinlediğin için diye geri dönüşler aldım, o konular silinse üzülürüm veya kızım küçükken ateşli havale geçirmişti bebeği havale geçiren kadınlarla yazışmalarımız oldu, tavsiyeler, üzüntüleri paylaşmalar yaşandı aramızda.

Silin dediğinizde ateşli havale konusu da gidecek, fibrokist konuları da, tüp bebek sürecinde yaşanan duygusal paylaşımlarda, hatıraları silmek gibi şahsen.

Ben direkt mesajlarımda bebeği olmadığı için ağlayan dertleştiğimiz dua ettiğimiz kadınların, eşiyle sıkıntılarını anlatıp rahatlayan, hastalığını anlatıp tavsiye isteyen kadınların mesajlarını bile silmiyorum çünkü hepsinin bir kıymeti var bende.

İnsanız keşkelerimiz acabalarımız yapmasaydımlarımız hatalarımız olur, bunları silince yok olmuyor ama, insanların belleğinden de silemiyorsunuz zira sizi hangi üyelikle gelirseniz gelin tanıyorlar.

Kadınlar kulübü'nün bu kadar sene ayakta durma sebebi aynı durumu tecrübe etmiş kadınların yaşadıklarını paylaştığı zamansız konularıdır.
Aynen, belki en fazla 1 hafta olmuştur bdvde yeni bir üye konu açmıştı, cümleye başlaması şuna benzer olmuştu “Siteyi ziyaretçi olarak okuyordum, burada benim gibi kadınların konularını okuyunca cesaretlenip ben de kendi derdimi anlatmak istedim”
Kimse açtığı konudan pişmanlık duymasın veya utanmasın bence, onların yaşadıklarını okumak başka kadınların cesaretlenmesine yardım ediyor, belki hepimiz kendimizi geliştiremiyoruz, belki hepimiz sorunlarımızın çözümünde bir arpa boyu kadar yol gidemiyoruz ama sorunlarını çözenler, buradan aldığı cesaretle hayatını değiştiren de çok.

Bizler birer avukat, doktor, psikolog, çocuk gelişimci, eğitimci değiliz belki fakat yararlanmak isteyenlere tecrübelerimiz var.

Elbette kalabalık bir yerde anlaşmazlıklar kavgalar da olacak lakin hep diyorum hepimiz durmamız gereken yeri bilmeliyiz, bilmediğimizde zaten yönetim bildiriyor :)))

Konular silinmemeli burada haklısınız. Ama şöyle bir eleştirim olacak. Gözardı etsek bile kurtulunmuyor bazı üyelerden. Adım adım takip edip başka üyelere yazdığımız yorumlara birbirlerinin arkadaşı olanlar gelip , topluca beğenmedim atıyorlar , ya da gülücük koyup kışkırtmaya çalışıyorlar. Buna bir çözüm olsa aslında. Yoksa konular albette dursun. Yıllar önceki konulardan ya da yorumlardan faydalanıyoruz hepimiz de zaman zaman.

Konuyu anonime çevirmeye nasıl bakılıyor peki? Silmeye cevap verilmiş ama bu yorumumuz es geçilmiş. Yanıtlarsanız sevinirim.

Gözardı ettiklerimiz emoji de koyamamalı yorum da yapamamalı .Bir sebep var ki gözardı etmişiz. Tamamen iletişim kesilmeli. Sitemiz bunu sağlarsa bence kavgalar tartışmalar oldukça azalır.

Siteden gizli kullanıcı özelliği olsa veya
İnsanlar yazdıklarını silebilse
Hiç yeni üyeliklere gerek kalmayacak.

Konuyu anonime çevirmeye nasıl bakılıyor peki? Silmeye cevap verilmiş ama bu yorumumuz es geçilmiş. Yanıtlarsanız sevinirim.
Yöneticiler adına cevap vermiş olmayacağım, şahsi fikrimi yazıyorum bu sorunuza.
Anonime çevrilmesine karşıyım, neden karşıyım yazayım.
Diyelim ki bir kadın hastalığım var ve bununla alakalı bir konu açtım, ben dahil herkes konu altına anonim cevap yazdı, belki bir hastaneden bahsettim şifam oradaymış dedim, belki bir tedavi yönteminden bahsettim iyi geldi dedim, yazdıklarıma kim ne kadar itibar edecek?
Belki ben salladım, belki reklam yaptım, bugün üyeler olarak reklam yapanla yapmayanı ayırt ediyorsak ya da bir tedavinin, bir yöntemin işe yaradığını veyahut yaramadığını düşünüyorsak konuyu açanla altına yorum yapanların güvenirliliğine bakarak yapıyoruz bunu.

Mesela örnek vereyim Katibin Ruhu konu açsa inanırım çünkü yıllar içinde az çok tanıdım biliyorum, bir doktor tavsiye etse itibar ederim ama bilmediğim bir anonim kimliğin yazdıkları güvenilir olmaz benim için.

Munecim konuları kapatmak yerine
Gizli kullanıcı şeklinde bir paylaşım alanı olsa
Mesela bazı özel konularda
O zaman insanlar kendini daha rahat ifade edebilir

Faydalı konular yine kalır
Ama konunun kim tarafından açıldığı veya yorumun kim tarafından yapıldığı herkese görülmez.

O zaman insanlar sevmedikleri üyelerin konularına önyargılı da yorum yapmamış olurlar hem

defne bunun için özel durumlar nedeniyle alınan 2. üyelik var ama.
Siz özel bir konu için başka bir üyelik almam lazım dediğinizde yönetim hayır alamazsınız demiyor ki tabii onun da suyunu çıkaranlar oluyor ama kurallar çerçevesinde kullanınca, 2. üyelikle derdini anlatıp çözüm bulanlar çok.

Aslında bende yeni bir üyelik almak isterdim açıkçası topiğimde kendimi çok belli ettim yazarken artık bir tanıdık var mıdır acaba okuyan diyorum
Ne olacak ki ben bir adımı yazmadgm kaldı o derece çünkü zerre yalan yok ve kimseden de korkum yok.
Siz de oylesnz demek ki

Konu silinmesin. Ben 3 ay önce dayak yediği kocasından çocuk yapmaya çalısan kadınları zorbalayacam yani. Çizgiyi aşarsam edebimle banımı yerim.

Burda ismini anmak istemiyorum bir üye arkadaşımız vardı. Ona ne emekler verildi. Yapma etme akıllar verildi. Saçmalamaya devam etti. Yeni üyelikle geldi ama deşifre oldu. Her neyse bu üye şimdi tekrar yeni üyelikle gelse akîl insan gibi devam etse millete akıl verse ben istemem. Bence herkesin eski yeni tüm üyelikleri birleştirilmeli. Sadece bilmeden adres kimlik bilgisi veren olursa. Üye kendini çok açık ettiyse ona yeni bir hak tanınanbilir bence.

Mune bak şahsen olmasa da yönetici olarak sana sinir oldugmu da alalen yazdm yani o derece dürüstüm
( ama sonradan kuş annesi oldgnu ogrenince içimde bir kıpırtı olmadı değil )

Evet, dedikodu da oluyor ama ne hikmetse herkes yapıyor yapıyor sonra sanki kendisi yapmamış gibi davranıyor.
Bdv de oluyor demek istemiştim. Üye zorbalayınca sebepsiz eski yıllardaki olaylardan, ister istemez onun hakkında konuşuluyor burada haklısınız. Başlatan zorbalayan oluyor . Gözardı tamamen olmalı o yüzden. İletişim tamamen kesilmeli. Yoksa açılan konular , yorumlar silinsin diyen üyelerden değilim. Bence de kalsın.

Mune bak şahsen olmasa da yönetici olarak sana sinir oldugmu da alalen yazdm yani o derece dürüstüm
( ama sonradan kuş annesi oldgnu ogrenince içimde bir kıpırtı olmadı değil )
Bu da doğal bir duygu, banlıyorum uyarı veriyorum diye gıcık olunabilir, bunu usturuplu şekilde yazdıktan sonra duygulara kim karışabilir ki ben de asla şahsına değil yorumlarına sinir olduğum yorumlarını sevmediğim insanlara sizi sevmiyorum diyorum, birbirimizi sevmek hoşlanmak zorunda da değiliz ama kurallara uymak zorundayız ahhh kuşumuz artık bizimle değil ama her gün gelip bir gaklıyor :)))

Sadece kuş mu? Bahçede 2 sokak kedimiz, 5 köpeğimiz, sahipleri ilgilenmediği için beslediğimiz, sağlık sorunları olunca ilgilendiğimiz 2 köpek daha, mübarek apartmanımız çiftlik gibi, sahiplerinin bakmadığı tavuklarımız da vardı ama şikayet oluyor diye kesmişler

Mune bak. Bu evdeki kuşumuz bu da balkonumuzun köşesine yerleşmiş kuş. Güle güle otursun diyorum. Zaten taşınacağımdan kullanmıyorum balkonu. 2 tane yumurtlamış şimdilik

Eklentiler

• IMG_0691.webp
    82,7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0642.webp
    129,1 KB · Görüntüleme: 26
Bence gizli kullanıcı olayı da mantıklı
Onu da bir değerlendirsin yönetim derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…