Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak geri dönmesi

Neden eski üyeliğinizi iptal edip yeni bir üyelik açmayı tercih ettiniz?

• Ankete Katılan
    543
Dürüst olayım mı? Yanlış anlamayın ama aynı şeyleri yapmadınız mı vaktiyle, hatta öyle bir hale gelmişti ki güzellik topiğine dahi taşımıştınız, topiklerden özellerden dedikodu gıybet gırla gitmişti, tabii diğer üyelerin yaptıkları üzerinden eleştiri getirebilirsiniz fakat kendi yaptıklarınızı da hatırlayın.

Şahsen moderatör olabilirim o yüzden ama nihayetinde üyeyim, bir gün hayatıma üye olarak devam edeceğim belki, ilk üye olduğumda duruş olarak nasılsam moderatör olduktan sonra da öyle durdum, bir gün üye olarak devam edersem yine aynı tavırla olurum, yani yetki gereği değil karakter gereğidir davranışlarım.
Kimse bana birini çekiştirmek için anlatamaz mesela çünkü bilirim bugün onu bana anlatan yarın beni ona anlatır.

Velhasıl hiçbirimiz kendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmamalıyız, ki mizacımı biliyorsunuz bana dedikoduyla gelinince tersliyorum, siz dahil kimsenin yaptıkları hoş değildi, hala hoş değil.

İletişimi kimseyi muhatap almayarak, lafa laf gıybete gıybet karşılık vermeyerek kesebilir herkes.

Durmayı bilmeliyiz ama başaramıyor kimse, sonra konular silinsin, şu şu üyelere ceza verilsine geliyor iş.

Bence gizli kullanıcı olayı da mantıklı
Onu da bir değerlendirsin yönetim derim
Defnecim muhalefet gibi olmasın da hiçbirimiz isim soyadla üye değiliz zaten, kimse aaa 1978 İstanbul doğumlu Beşiktaş’ta ikamet eden Ayşe Kahraman konu açtı demiyor, Mune yazmış diyor, Mune’nin adı sanını bilen var mı? O yüzden ha gizli kullanıcı ha X ismiyle 2. üyelik bir farkı var mı? Bana göre yok

Seni bulacam oğlimm...

Merhaba Mune, yazdıklarınızı baştan sona dikkatle okudum ve niyetinizin tamamen forumun sürdürülebilirliğini ve üyeleri korumak olduğunu hissedebiliyorum. Özellikle forumun bir bilgi arşivi gibi çalıştığını ve içerik silme taleplerinin aşırıya kaçması halinde yapının zarar göreceğini düşünmeniz normal. Bu yönüyle gerçekten foruma yıllardır emek veren, sahip çıkan biri olduğunuzu bildiğim için yorumunuza saygı duyuyorum.

Ama izin verirseniz bir noktayı naçizane paylaşmak isterim, belki forumun geleceği için yapıcı bir fikir olur:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bir kişinin dijital ortamda kendine ait verilerin silinmesini isteme hakkını açık şekilde tanıyor. Bu veriler illa gerçek adımız, adresimiz olmayabilir, buraya bir kullanıcı adıyla yazdığımız, özel hayatımıza dair bilgiler, duygusal veya sağlıkla ilgili ifadeler de ‘kişisel veri’ sayılabiliyor. Çünkü yazdıklarımızdan dolayı “identifiable” konumdayız, ifşa olup zor duruma düşen çok üye oldu burada.

Kullanıcı sözleşmelerine içerikler silinmez gibi maddeler yazılsa bile, bu sözleşmeler hiçbir zaman kanunların üstünde olmuyor. Yani örneğin banka bize ‘bilgilerini silmem’ dese bile, yasal olarak bu mümkün değil.

Ben sizi de anlıyorum, tabii ki bu hak kötüye de kullanılabilir, o konuda sizin endişelerinize tamamen katılıyorum. Ama bu tarz talepler geldiğinde ‘toptan silme’ yerine belki içeriklerin anonimleştirilmesi, arama motorlarından kaldırılması gibi çözümler üretilebilir. Böylece hem veri sahibi korunmuş olur, hem de forumdaki kolektif hafıza bozulmaz.

Yani burada bence mesele üyelerin konularını silmek değil, sadece üye kimliğiyle ilişkisinin kesilmesi. Belki bu noktada forumun KVKK’ya uyumlu ama aynı zamanda topluluğu da koruyan bir ara yol geliştirmesi mümkün olabilir.

Siz de, biz üyeler de bu forumun bir parçasıyız, o yüzden bu tür fikirleri üzmeden, kırmadan dile getirmek isterim sadece. Dürüst olmak gerekirse ben forumda çok güvende hissetmiyorum bir üye olarak. Sürekli eski konulardan pişirip önümüze koyan ve linç etmek için fırsat kollayan üyeler nedeniyle bazen konu açasım gelmiyor benim. Birkaç tane faydalı yorum alacağız diye bomboş bir sürü linç yiyoruz, insanın sınırlarını zorlayan yorumlar geliyor, fayda zarar hesabı yaptığında konu açmasaydım keşke diyorum arada. Dilerim yapıcı bir bakış açısı olur.

Sevgilerle.

Seni bulacam oğlimm...
Sen memleketten yürü belki bulursun 10 yıllık demişsin de benim gibi fi tarihinde doğanlar taaaa 40 yıl evvelin faturalarını bile saklıyor

Bende bir dosyalar var aklını yersin, geçen sene zorla attırdılar ilk evimizin faturalarını, bir de bir örnek kendime bir örnek ev sahiplerine fatura dosyası hazırlıyordum, evin ardiyesi eski faturalar, eşimin neredeyse 20 yıl önce kapattığı şirketin evrakların mezarlığı gibi :)))

Geçmişe bağlılık takıntım vardır nedir

Oha
Wikileaks belgeleri gibisin korkiyorem omen Tonrem

Oha
Wikileaks belgeleri gibisin korkiyorem omen Tonrem
Tabii anacım, eşimin asker mektupları bile duruyor, onlar duygusal nedenlerle duruyor hatıra hepsi ama işe yarıyor, çıkarırım oradan 8 Nisan tarihli mektubu koyarun önüne diyorsun sus pus oluyor

Benimki de evlenince şunları yaparım bunları yaparım diye sözleşme gibi bir metin yazmışım onu çıkarıyor, hahahahahaha belgeyle konuşmak gerekir

Enişteme çok yazık ya hshs

Benim iki sebebim vardı. Bir üyeliğimi çok giriyorum diye kapatmalarını rica etmiştim asla kendime engel olamıyordum. Diğer üyelikleri de şuan kullandığım da dahil şifre bilmiyorum. bir daha alırsam gene aynı sebep olur muhtemelen.Yanlışlıkla çıkarsam geri gelebilir miyim bilemiyorum a dostlar.Allahtan ben şuyum diyebiliyoruz da ekliyorlar. Ben burda büyümüşüm resmen.

Üyelerin neden ikincisini almak istediklerini anlayabiliyorum.
Ama konular ve mesajların silinmemesi sivri veya zorba mesajlar yazan veya kendi yaşadıklarını ve başarısızlıklarını başkalarını inciterek tamir etmeye çalışan üyeler cephesinden de mantıklı.
Herkesin mesajlarının ulaşılabilir olduğu yerde üye ne yazdığını unutsa yada gözardı etsede bir hatırlatan çıkar.
Buna zemin hazırlayan şey büyük oranda anonimlik olduğundan, birde konular ve mesajlar silinebilir olsa işin içinden çıkılmaz.
Haberli ikinci üyelik veya gizli kullanıcı daha mantıklı.

Gizli kullanıcı bana izinli ikinci üyelikten bir kaç sebeple daha kolay geliyor.
Mesela bdv'de konu açmak üzere ayarlanmış bir gizli mod seçeneği olsa; gizli ikinci üyelik sayısı azalabilir.
Mesela ben yönetimle iletişime geçip, meramımı anlatıp ikinci üyeliğe geçmeye hem üşenirim, hemde psikolojik olarak yönetime afişe olduğumu hissederim.

Gizli modda yönetim kimin kim olduğunu zaten bilir ve gerektiğinde ama özelden, ama açıktan müdahale de edebilir. Ama normal şartlarda psikolojik olarak kimsenin sizi ilgilenmeye değer duymayacağı ve hala örtük olduğunuz duygusu daha baskındır. Ve uygulaması çok pratik olur.

Ancak yine düşündümde kullanım yaygınlık ihtimalinden dolayı üye tahminleri veya kişisel atışmalar için kuyu içinde kuyu tabir edebileceğimiz bir gölge alan olur. Konu sahibinin ban alması gerektiğinde problem nasıl çözülecek mesela? Ban gelse asıl üyeliği açığa çıkar bir şekilde.
Neticesi beklenen faydadan daha fazla zararı olur kesin.

İkinci üyelik müsadesi yeterli.

Şu siteye geldigimdeki yorumlarla suanki yorumlarım bambaşka. Yani siteye geldiğim kafayı kısmen geliştirdiğimi düşünüyorum..bunu söylediğim halde uyeligimin ilk ayında yaptığım yorumla biri beni vurmaya çalışsa güler geçerim

Ben haklıya ben haklı derim. Evet eskiden ben de yaptım bazı şeyler haklısınız. Ama 2 yıl sitede yoktum bu sürede değiştim de ki insanlar değişir bazı yaşanmışlıklardan ders alırlar. Yeniden geldim siteye. Okuduysanız çok da yapıcı şeyler yazdım konu açanlara . Kendime ait dertlerimi de paylaştım bir çekincem yoktu çünkü. İnsanız herşey olabilir her an hepimize. Ama aynı 2 yıl 4 yıl önceki şeyler önüme sürüldü alay edilmeye çalışıldı vs. Yani demem o ki Mune hanım, insanlar aynı kalmazlar kalmamalılar da. Yaş ilerler , şartlar farklılaşır , bazı olaylar yaşarız onlardan dersler çıkartırız. Başka üyeler için de bu böyledir. Aaa bu üye yıllar önce bunu söylemişti aaa bu böyleydi zaten denmesi yanlış. Yoksa elbette hepimizin hataları oldu başka üyelere karşı da. Uzun yıllardır burada olanların hele. Ama değişiyoruz yahu . Hayatı anlıyoruz. Kimsenin kalbini kırmaya değmezmiş anlıyoruz. Gruplaşmıyorum mesela artık . Yanlışmış anladım. Her üye farklılaştı zaman içinde. Elimizde büyüyenler oldu. Dünya değişiyor, bizler niye değişmeyelim? Umarım anlatabilmişimdir bu sefer.

İfşa olan üyeler X bir kullanıcı adıyla yazdığı için ifşa olmadı ama, sosyal medya hesabını şu veya bu sebeple verdiği için, telefon numarasını paylaştığı için ifşa oldu geneli, ki sosyal medya hesaplarınızı, açık adreslerinizi, telefon numaralarınızı yazmayın diye ikaz ettik defalarca.

Kişisel veri dediğiniz duygusal veya sağlık bilgileri, örneklendirelim ülkenin evli kadınlarının neredeyse yarısı kayınvalide sorunu yaşıyor, bir o kadarının eşiyle benzer şikayetleri var, ülkenin kadın nüfusunun yarısı hamile veya kadın hastalıklarından muzdarip ya da kendi ailesiyle sorun yaşayan kadınlar hep benzer sıkıntılarla boğuşuyor, bunları paylaştığınızda evet bunu yazan yan komşu hatice diyemez kimse çünkü herkesin derdi benzer, kişisel veri de sayılmaz.

Kanunlar KK gibi platformların içerik saklaması gerektiğini de söylüyor.

Kaldı ki üye kimliği dediğimiz nedir, Mune ismiyle bir kullanıcı adı, yaşı var, çocuk sayısı var, medeni hali var, ki bunlar bende gerçek ama herkesin ki gerçek değil, şehirleri, medeni hali, yaşı, çocuk sayısını bile sallayarak yazan var, buna engel bir kural yok çünkü, kendinizi kamufle ederek yazmak sizin elinizde, ki yine örnek veriyorum, başınıza çok kötü bir olay geldi, olayın sizde yarattığı etkiyi bozmadan, mekan ve zaman gibi durumları değiştirerek anlatmanıza da bir engel yok.

Arama motorundan kaldırıldı diyelim, peki siz Google üzerinden ziyaretçi olarak arama yaptığınızda hangi içeriğe ulaşacaksınız? Hiç.

Burayı nasıl keşfettiniz ? Google aramalarıyla.

Bu siteyi benzer birçok platformdan farklı kılan kurallarının olması, yine burayı bir insta, X vs platformlardan farklı kılan siz siz olarak kayıtlı değilsiniz, anonim kullanıcı diyorsunuz ya, üyelik isimleriniz zaten anonim.

Bende katılıyorum bu yorumunuza çok merak ettim bişey var herkesin ne yazdığını görüyorsunuz demi yardım ettiğiniz fikir sunduğunuz oluyor mu ve nasıl moderatör oldunuz anlatırsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…