Dürüst olayım mı? Yanlış anlamayın ama aynı şeyleri yapmadınız mı vaktiyle, hatta öyle bir hale gelmişti ki güzellik topiğine dahi taşımıştınız, topiklerden özellerden dedikodu gıybet gırla gitmişti, tabii diğer üyelerin yaptıkları üzerinden eleştiri getirebilirsiniz fakat kendi yaptıklarınızı da hatırlayın.Bdv de oluyor demek istemiştim. Üye zorbalayınca sebepsiz eski yıllardaki olaylardan, ister istemez onun hakkında konuşuluyor burada haklısınız. Başlatan zorbalayan oluyor . Gözardı tamamen olmalı o yüzden. İletişim tamamen kesilmeli. Yoksa açılan konular , yorumlar silinsin diyen üyelerden değilim. Bence de kalsın.
Defnecim muhalefet gibi olmasın da hiçbirimiz isim soyadla üye değiliz zaten, kimse aaa 1978 İstanbul doğumlu Beşiktaş’ta ikamet eden Ayşe Kahraman konu açtı demiyor, Mune yazmış diyor, Mune’nin adı sanını bilen var mı? O yüzden ha gizli kullanıcı ha X ismiyle 2. üyelik bir farkı var mı? Bana göre yokBence gizli kullanıcı olayı da mantıklı
Onu da bir değerlendirsin yönetim derim
Seni bulacam oğlimm...Defnecim muhalefet gibi olmasın da hiçbirimiz isim soyadla üye değiliz zaten, kimse aaa 1978 İstanbul doğumlu Beşiktaş’ta ikamet eden Ayşe Kahraman konu açtı demiyor, Mune yazmış diyor, Mune’nin adı sanını bilen var mı? O yüzden ha gizli kullanıcı ha X ismiyle 2. üyelik bir farkı var mı? Bana göre yok
Moderatör olduğum için taraflı yazdığım düşünülebilir ama taraflı değilim, biz bir yerlere üye olurken bu bir forum olabilir başka bir oluşum olabilir, hatta banka sözleşmesi olabilir örnekler çoğaltılabilir önümüze getiriken metinleri okumuyoruz.
Sitenin kullanım sözleşmesi var orada kullanıcı içeriklerinin silinmeyeceği yazıyor, site editörü tarafından gönderilen hoşgeldiniz mesajında da içerik silmeyeceği yazıyor, bdv en çok trafiği olan bölüm olduğundan oraya açtığımız kurallar topiğinde de içerik silinmeyeceği özellikle belirtildi.
Evet insanların yıllar içinde düşünceleri değişebilir veya medeni halleri ya da anlık duygularla yazdıkları olaylar lakin unutmayalım ki çoğunluğumuz önce konuları ziyaretçi olarak okuyarak site hakkında fikir edindik, kendi derdimizi açmak için cesaret bulduk veya saçımız, kaşımız, gebeliğimiz hakkında Google da arama yaparken sorumuzun cevabını KK ‘da açılan bir topikte bulduk.
İçerik silme işlemi yapılsa o kadar eminim ki herkes tüm konularını siler veya şu şu konularımı silmiştiniz diğerlerini de sileceksiniz der zira bir ara üyelere konu kapatma yetkisi verildi, misal 100 kişinin müdavimi olup kendi gebeliğiyle ilgili bilgi alışverişi yaptığı hamilelik topiğini de kapattı üyeler veya saç bakımı topiğini, tüp bebek topiğini.
Ayrıca sizler bir konu açtığınızda vakit ve emek harcayıp derdinizle dertlenen yorum yazan, sizi merak eden insanların, direkt size yardımı olmasa da benzer sorunu yaşayıp konudaki yorumlardan yararlanan insanların da hakkı yenmiş oluyor içerik silindiğinde, buna ilaveten diyelim ki konuların hepsini sildiniz ve üyeliği de iptal edip gittiniz, yine çok denk geldiğim için yazıyorum, yeni üyelikle gelip yine aynı konular açılıyor.
Üyenin profilinden tarama yapıyoruz bir bakıyoruz 4 tane üyelik almış iptal ettiği 3 üyelikte hep aynı konuları açmış tüm konularını silmiş, 4. üyelik almış yine aynı konuları açmış, e o zaman diğer üyeliklerin ve konu silmenin manası var mı?
Düşüncelerin değişmesi konusunda bir ilave daha yapayım, buraya üye olduğumda 30’lu yaşların başındaydım, taaaa 2005-2006’da yazdıklarıma insem kim bilir ne komik yorumlarım olmuştur belki absürttürler o günden bugüne çok şey değişti, sitedekilerin de sayesinde farklı bakış açıları da kazandım, kendimi geliştirdiğim konular da oldu ve bunun için yeri geldikçe üyelere teşekkür ettim, insanın yıllar içindeki gelişimini görebilmesi için de faydalı bence eski mesajlarına bile ulaşabilmesi.
Derseniz ki eskiler temcit pilavı gibi önüme seriliyor, e şikayet edildiğinde müdahale ediliyor, BDVde açtığınız konularda iğnelemek için eskileri deşenleri konudan yasaklayabiliyorsunuz.
@Lobster Monster sizi alıntıladım ama mesajım genel
Sen memleketten yürü belki bulursunSeni bulacam oğlimm...
OhaSen memleketten yürü belki bulursun10 yıllık demişsin de benim gibi fi tarihinde doğanlar taaaa 40 yıl evvelin faturalarını bile saklıyor
Bende bir dosyalar var aklını yersin, geçen sene zorla attırdılar ilk evimizin faturalarını, bir de bir örnek kendime bir örnek ev sahiplerine fatura dosyası hazırlıyordum, evin ardiyesi eski faturalar, eşimin neredeyse 20 yıl önce kapattığı şirketin evrakların mezarlığı gibi :)))
Geçmişe bağlılık takıntım vardır nedir
Tabii anacım, eşimin asker mektupları bile duruyor, onlar duygusal nedenlerle duruyor hatıra hepsi ama işe yarıyor, çıkarırım oradan 8 Nisan tarihli mektubu koyarun önüne diyorsun sus pus oluyorOha
Wikileaks belgeleri gibisin korkiyorem omen Tonrem
Eski üyeler başka eski üyeleri de zorbalıyor
Enişteme çok yazık ya hshsTabii anacım, eşimin asker mektupları bile duruyor, onlar duygusal nedenlerle duruyor hatıra hepsi ama işe yarıyor, çıkarırım oradan 8 Nisan tarihli mektubu koyarun önüne diyorsun sus pus oluyor
Benimki de evlenince şunları yaparım bunları yaparım diye sözleşme gibi bir metin yazmışım onu çıkarıyor, hahahahahaha belgeyle konuşmak gerekir
Şu siteye geldigimdeki yorumlarla suanki yorumlarım bambaşka. Yani siteye geldiğim kafayı kısmen geliştirdiğimi düşünüyorum..bunu söylediğim halde uyeligimin ilk ayında yaptığım yorumla biri beni vurmaya çalışsa güler geçerimBence yorumlar ve konular silinemediği için açılıyor yeni üyelikler. Kişinin fikirleri değişiyor, ya da açtığı konu başına iş açacak boyuta gelebiliyor. Geçmişi kapatmak adına yapılıyor diyr düşünüyorum.
Ben haklıya ben haklı derim. Evet eskiden ben de yaptım bazı şeyler haklısınız. Ama 2 yıl sitede yoktum bu sürede değiştim de ki insanlar değişir bazı yaşanmışlıklardan ders alırlar. Yeniden geldim siteye. Okuduysanız çok da yapıcı şeyler yazdım konu açanlara . Kendime ait dertlerimi de paylaştım bir çekincem yoktu çünkü. İnsanız herşey olabilir her an hepimize. Ama aynı 2 yıl 4 yıl önceki şeyler önüme sürüldü alay edilmeye çalışıldı vs. Yani demem o ki Mune hanım, insanlar aynı kalmazlar kalmamalılar da. Yaş ilerler , şartlar farklılaşır , bazı olaylar yaşarız onlardan dersler çıkartırız. Başka üyeler için de bu böyledir. Aaa bu üye yıllar önce bunu söylemişti aaa bu böyleydi zaten denmesi yanlış. Yoksa elbette hepimizin hataları oldu başka üyelere karşı da. Uzun yıllardır burada olanların hele. Ama değişiyoruz yahu . Hayatı anlıyoruz. Kimsenin kalbini kırmaya değmezmiş anlıyoruz. Gruplaşmıyorum mesela artık . Yanlışmış anladım. Her üye farklılaştı zaman içinde. Elimizde büyüyenler oldu.Dürüst olayım mı? Yanlış anlamayın ama aynı şeyleri yapmadınız mı vaktiyle, hatta öyle bir hale gelmişti ki güzellik topiğine dahi taşımıştınız, topiklerden özellerden dedikodu gıybet gırla gitmişti, tabii diğer üyelerin yaptıkları üzerinden eleştiri getirebilirsiniz fakat kendi yaptıklarınızı da hatırlayın.
Şahsen moderatör olabilirim o yüzden ama nihayetinde üyeyim, bir gün hayatıma üye olarak devam edeceğim belki, ilk üye olduğumda duruş olarak nasılsam moderatör olduktan sonra da öyle durdum, bir gün üye olarak devam edersem yine aynı tavırla olurum, yani yetki gereği değil karakter gereğidir davranışlarım.
Kimse bana birini çekiştirmek için anlatamaz mesela çünkü bilirim bugün onu bana anlatan yarın beni ona anlatır.
Velhasıl hiçbirimiz kendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmamalıyız, ki mizacımı biliyorsunuz bana dedikoduyla gelinince tersliyorum, siz dahil kimsenin yaptıkları hoş değildi, hala hoş değil.
İletişimi kimseyi muhatap almayarak, lafa laf gıybete gıybet karşılık vermeyerek kesebilir herkes.
Durmayı bilmeliyiz ama başaramıyor kimse, sonra konular silinsin, şu şu üyelere ceza verilsine geliyor iş.
İfşa olan üyeler X bir kullanıcı adıyla yazdığı için ifşa olmadı ama, sosyal medya hesabını şu veya bu sebeple verdiği için, telefon numarasını paylaştığı için ifşa oldu geneli, ki sosyal medya hesaplarınızı, açık adreslerinizi, telefon numaralarınızı yazmayın diye ikaz ettik defalarca.Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bir kişinin dijital ortamda kendine ait verilerin silinmesini isteme hakkını açık şekilde tanıyor. Bu veriler illa gerçek adımız, adresimiz olmayabilir, buraya bir kullanıcı adıyla yazdığımız, özel hayatımıza dair bilgiler, duygusal veya sağlıkla ilgili ifadeler de ‘kişisel veri’ sayılabiliyor. Çünkü yazdıklarımızdan dolayı “identifiable” konumdayız, ifşa olup zor duruma düşen çok üye oldu burada.
Kanunlar KK gibi platformların içerik saklaması gerektiğini de söylüyor.Kullanıcı sözleşmelerine içerikler silinmez gibi maddeler yazılsa bile, bu sözleşmeler hiçbir zaman kanunların üstünde olmuyor. Yani örneğin banka bize ‘bilgilerini silmem’ dese bile, yasal olarak bu mümkün değil.
Ben sizi de anlıyorum, tabii ki bu hak kötüye de kullanılabilir, o konuda sizin endişelerinize tamamen katılıyorum. Ama bu tarz talepler geldiğinde ‘toptan silme’ yerine belki içeriklerin anonimleştirilmesi, arama motorlarından kaldırılması gibi çözümler üretilebilir. Böylece hem veri sahibi korunmuş olur, hem de forumdaki kolektif hafıza bozulmaz.
Kaldı ki üye kimliği dediğimiz nedir, Mune ismiyle bir kullanıcı adı, yaşı var, çocuk sayısı var, medeni hali var, ki bunlar bende gerçek ama herkesin ki gerçek değil, şehirleri, medeni hali, yaşı, çocuk sayısını bile sallayarak yazan var, buna engel bir kural yok çünkü, kendinizi kamufle ederek yazmak sizin elinizde, ki yine örnek veriyorum, başınıza çok kötü bir olay geldi, olayın sizde yarattığı etkiyi bozmadan, mekan ve zaman gibi durumları değiştirerek anlatmanıza da bir engel yok.Yani burada bence mesele üyelerin konularını silmek değil, sadece üye kimliğiyle ilişkisinin kesilmesi. Belki bu noktada forumun KVKK’ya uyumlu ama aynı zamanda topluluğu da koruyan bir ara yol geliştirmesi mümkün olabilir.
Bende katılıyorum bu yorumunuza çok merak ettim bişey var herkesin ne yazdığını görüyorsunuz demi yardım ettiğiniz fikir sunduğunuz oluyor mu ve nasıl moderatör oldunuz anlatırsanız sevinirimKendi üyelik alma sürecimi yazayım, Google da sadece kadınların olduğu bir platform var mı diye arattım, yalan yok önüme ilk düşen site KK değildi, o vakitler bu tip platformların anlık chatleşme alanları da vardı, adını şu an anımsamadığım bir siteyi açtım önce, üye olmadan chatleşme kısmındaki yazıları ve açılan konuları okumaya başladım, küfür ediliyordu, abuk sabuk teklifler yapılıyordu meğer karma bir siteymiş, içerikleri görmem faydalı oldu, sonra KK’yı buldum, yine chat kısmını ve açılan konuları okudum, herkes kadındı tamam dedim burası üye olabileceğim bir yer, çok da faydasını gördüğüm konular oldu.
Şahsi fikrim ben de konuların silinmemesi kuralından yanayım, mesela birkaç örnek vereyim ben 35 yaşında fibrokist teşhisi aldım, memesinde kitle olup panikleyen birçok kadın konu açtı, onlarla tecrübelerimi paylaştım, yazıştığım topikleri nette memede kitle başlığıyla aratıp özelden bana yazan çok kadın oldu, teşhise süreçlerine bir şey yapamam ama korkularına endişelerine ortak oldum, rahatlatmaya çalıştım, abla korkulacak bir şey yokmuş sağ ol derdimi dinlediğin için diye geri dönüşler aldım, o konular silinse üzülürüm veya kızım küçükken ateşli havale geçirmişti bebeği havale geçiren kadınlarla yazışmalarımız oldu, tavsiyeler, üzüntüleri paylaşmalar yaşandı aramızda.
Silin dediğinizde ateşli havale konusu da gidecek, fibrokist konuları da, tüp bebek sürecinde yaşanan duygusal paylaşımlarda, hatıraları silmek gibi şahsen.
Ben direkt mesajlarımda bebeği olmadığı için ağlayan dertleştiğimiz dua ettiğimiz kadınların, eşiyle sıkıntılarını anlatıp rahatlayan, hastalığını anlatıp tavsiye isteyen kadınların mesajlarını bile silmiyorum çünkü hepsinin bir kıymeti var bende.
İnsanız keşkelerimiz acabalarımız yapmasaydımlarımız hatalarımız olur, bunları silince yok olmuyor ama, insanların belleğinden de silemiyorsunuz zira sizi hangi üyelikle gelirseniz gelin tanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?