Hayır. Yanlış anlıyorsunuz.Mimlenecek şeyler mimlenmesin istiyoruz doğru mu anlıyorum?
Fersan tanır mısın yeni ismi aysenimiNiye güldün? Cidden merak ettim
Onu ben de çok yaşıyorum 15yıllık üyeyim eskiden daha ezik biriyken açtığım konular vardıBazı üyeler var. Aaaa sen 5 yıl önce şunu demiştin. Aaaa 3 yıl önce bunu demiştin . Başka işleri yok galiba. Kendileri asla konu açmazlar , hayatlarından kesitler ya da dertlerini vs anlatmazlar. Ama başka üyelerin hayatlarını deşerler de deşerler acımasızca. O yüzden üyelik iptali yapıp başka üyelikle gelenler çok bence.
Benim biara kızkardeşim bulmuştu beni yani sanırım çünkü ima etti :)Aslında bende yeni bir üyelik almak isterdim açıkçasıtopiğimde kendimi çok belli ettim yazarken artık bir tanıdık var mıdır acaba okuyan diyorum
Ben de buldum kardeşimi buradaBenim biara kızkardeşim bulmuştu beni yani sanırım çünkü ima etti :)
Ve bütün konularım da genelde ailemle ilgili
Burada bulunmaya devam etmenizi takdir ediyorum. 2.üyelikle şansınızı denemeyi de tercih edebilirdiniz.Onu ben de çok yaşıyorum 15yıllık üyeyim eskiden daha ezik biriyken açtığım konular vardışu son birkaç yıldır biraz daha hakkını arayan biri oldum çocuklarım yaşanmışlıklar çevre kişisel gelişim üzerine okuduğum kitaplar vs etkili oldu :) neyse kendim de bunun farkındayken ve zaten geçmişte kendimi o kadar ezdirdiğim için üzülüyorken konumu gören gelip “ sen şu konuyu açan eziksin yine yaparsın ezikliğini” gibi aşırı acımasız yorumlar yapıyorlar o anda ben de üyeliğimi kapatıp gitmeyi çok istiyorum
Çok güzel ifade etmişsinizÇok haklı bir yorum.
Anonim olmak üyeyi platform dışında tanınmaktan koruyor. Ancak platform içi mimlenmekten korumuyor.
Kullanıcı adı her ne kadar esas isim ve soyisim olmasada rumuzla beraber buraya bir persona bırakıyoruz. Bu sanal kimlik asıl kimliğimizin uzantısı.
Gerçek kişilerle gerçek fikirleri ve olayları konuşuyoruz. Ve bunlar olumlu veya olumsuz duygular uyandırıyor.
Ben 'sanal alemi ciddiye almayın' fikrine katılmıyorum. Gün bitince herkes kendi hayatına dönüyor olabilir ama burası Sims evreni değil. Eğer öyle olsaydı hakaretamiz ifadelerde şikayet ve dava hakkımız olmazdı. Çok geçmedi üzerinden, bir güzellik konusu vardı bütün forum tazminat hakkında hemfikirdi.
Veya 'Biz burada okuyup, yazıp emek veriyoruz size vakit harcıyoruz' gibi konu sahibine dair eylem beklentileri dile getirilmezdi.
Yani sanal olan yalnızca platform, bizler sanal değiliz.
Düşünceniz ve doğru anlaşılmak beni mutlu etti. Teşekkür ederimÇok güzel ifade etmişsiniz
Konuyu birine atacak son kişi bile değilim ama fikrimi yazmak istedim. Ve aptal yerine konulmamayı tercih ederim.Ben 2.üyeliğin yasak olmasına karşıyım komple. Neden yani? Ülke vatandaşı gibi vergi mükellefi gibi sadece tek bir karakterle var oldurtma çabası neden? Bilmediğim teknik bir sebep mi var acaba merak ediyorum.
Açılsın, yeni bi karakter yaratsın, herkesi kandırsın vs hiç umrumda değil çünkü ben bu aksiyonu seviyorum açıkçası. (İkizler burcu problems) Bu tarz patlamalar siteyi daha dinamik hale getiriyordu. Eskiye nazaran oldukça azaldı böyle olaylar.
Şu an bu yorumumu beğenmeyip ‘ne yani aptal yerine mi konulalım?’ diyecek arkadaşlar da olacak mutlaka ki eminim kendileri böyle bi olay olsa da sitecek eğlensek diye konuyu birbirlerine atacak ilk kişilerdir.
Konuyu birine atacak son kişi bile değilim ama fikrimi yazmak istedim. Ve aptal yerine konulmamayı tercih ederim.
Aptal yerine konulmama arzusunun ne kadar güçlü olduğu bence özellikle bdv'de hemen her konuda kendini belli eden bir durum.
Dinamiklik hususunda haklı olabilirsiniz. Bunu seven veya bundan hoşlanan tek kişi olmama ihtimalinizde var. En azından herşey olup bittikten sonra neler olduğunu ve o patlama anının detaylarını herkes merak eder.
İkinci üyelik derken birincisi aktifken açmaktan bahsettiğinizi düşündüm. Buradaki en büyük problem kendini yeni bir karakter olarak tanıtmak isteyenden ziyade ikinci üyeliğini birinci üyeliğinin hareketlerini desteklemek, belli kişi veya kişileri manipüle etmek, yine diğer üyelere karşı iyi niyetli olmayan hamlelerde kullanarak birinci üyeliğin görece itibarını korurken ikinci üyeliğide amaçları doğrultusunda harcanabilecek pozisyonda tutanlarda.
Diğer türlü bir hesabı kapatıp ikinci hesabı açanların başka başka sebepleri var.
Kendini o konuma koydu haklısınız.Evet ilki aktifken ikincisinin açılmasından bahsediyorum doğru düşünmüşsünüz. Ben kendimce bir zarar göremiyorum o yüzden yönetimsel bir sıkıntı mı buna neden oluyor yoksa aptal yerine konmamak gibi insani bi sebep mi diye merak ettim bu kadar ısrarla yasaklama sebebini.
Uzun yıllardır bu forumdayım, çok aktif kullandığım dönemler oldu. Artık pek aktif olmadığım için nickimi değiştirdim. Ve dediğiniz gibi ikinci üyeliğiyle gelerek kendi yazdığı yorumu destekleyenleri de gördük. Hatta bir defasında siyaset topiğinin çok aktif olduğu dönemlerde forumda çok da tanınan bir üye, bir hesabıyla bi siyasi görüşü savunurken, diğeriyle tam tersini savunup sonrasında ‘aa aslında haklısın fikrimi değiştirdin’ şeklinde asıl hesabını destekleyerek abukça bi manipüleye bile kalkışmıştı seçim dönemi (tarihin ilk troll denemesi). Patlaması da çok şaşaalı olmuştu. Yani o şimdi beni mi aptal yerine koydu yoksa kendisi mi aptaldı? Bu forumdan ne eksiltti, neyi kaybettirdi? Ne bileyim, fikrini önemsemeyeceğim insanların ne düşündüğünü umursamadığım için beni aptal yerine koyduğunu sanması rahatsız etmiyor. Aksine eğlenceli geliyor bana dediğim gibi. Siteye aksiyon katıyor.
Tek mantık şunu görüyorum; üyelerde herkesi ekstra bi sorgulama durumu olacağı için birçok konu sayfalarca ‘kimin ikinci üyeliğisin sen’, ‘kesin şusun’ şeklinde dedektifçilik oynamaya dönüşüp amacından sapabilir. Ki bu da hali hazırda konunun fakeliği üzerinden zaten yapılıyor.
Bu arada yanlış anlaşılmak da istemem. 2.üyelik açmak serbest olsun gibi bir talebim yok çünkü akışa ve alışılmışa aykırı olduğunun farkındayım.
Benimki sadece kişisel bir görüş belirtme isteğiydi.
ben başka hesabım vardı sadece dondurmak istedim ama silindi gibi oldu bir daha düzenleyemedim bisey, mecburen yeni hesap açtım, admin ya da numara da yokki ulasalım? yok mu yardımcı olacak biriÜyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak platforma geri dönmesi ilginç ve analiz edilmesi gereken bir durum
1. Kimlik Yenileme ve Anonimlik İsteği
Anonim kalma arzusu: Kullanıcı, önceki hesabındaki paylaşımlarından veya ifşa olmuş kimliğinden rahatsızlık duyabilir. Yeni bir başlangıç yapmak isteyebilir.
Yıpranan itibar: Tartışmalara girmiş, engel yemiş, eleştirilmiş olabilir. Bu durum, “sıfırdan başlama” isteğini tetikler.
Geçmişten kaçış: Önceki hesabında eski ilişki, arkadaşlık, fikir beyanı gibi şeyler bariz olmuş olabilir; yeni hesapla izini silmek isteyebilir.
2. Kuralları Aşmak ve Moderasyonu Atlatmak
Ceza veya ban aldıysa: Bazı kullanıcılar kural ihlali nedeniyle banlandıklarında yeni hesapla geri döner.
Çoklu hesap kullanımı (multi hesap): Bazı üyeler, kendi yazdıklarına destek vermek, farklı karakterlerle tartışmalara girmek veya gizli reklam yapmak amacıyla bilinçli olarak hesap değiştirir.
3. Deneyimi ve Kullanımı Optimize Etme İsteği
Kullanıcı adı veya profil düzenleme isteği: Forum kullanıcı adı değişikliğine izin vermiyorsa, kullanıcı ismini beğenmeyip yeni bir hesap açabilir.
Algoritma / görünürlük etkisi: Eski hesabında görünürlüğü düşmüş hissedebilir. Yeni bir hesapla sistemin onu daha aktif bir kullanıcı olarak algılayacağını düşünebilir.
4. Psikolojik ve Duygusal Nedenler
Duygusal tepkiyle üyelik silme: Bir tartışma, kişisel kırgınlık veya içerikten dolayı anlık tepkiyle hesabını silmiş olabilir. Daha sonra pişman olup geri döner.
Bağımlılık etkisi: Forum kültürü, topluluk hissi ve alışkanlıklar kişiyi tekrar platforma çeker. Bu bir tür dijital aidiyet hissidir.
5. Teknik veya Pratik Sebepler
Şifre unutma / erişim sorunları: Bazı kullanıcılar teknik sorunlar yaşadığında uğraşmak yerine yeni üyelik açmayı tercih edebilir.
Mobil / web çakışması: Farklı cihazlardan erişim için yeni hesap açan kullanıcılar olabilir (özellikle çoklu kişilikli forumlarda).
Eski üyeliğinizle ilgili bilgileri hatırlıyorsanız(eposta,niçk,) hesap birleştirme yapıyor yönetimben başka hesabım vardı sadece dondurmak istedim ama silindi gibi oldu bir daha düzenleyemedim bisey, mecburen yeni hesap açtım, admin ya da numara da yokki ulasalım? yok mu yardımcı olacak biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?