Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak geri dönmesi

Neden eski üyeliğinizi iptal edip yeni bir üyelik açmayı tercih ettiniz?

• Ankete Katılan
    543
Benim buradaki ilk uyeligim yanlis hatirlamiyorsam 2008 baslangicli olmali. O zamanlar 15-16 yasinda, sac boyasi tonu arayan bir ergen idim. Cok sikintili iliskiler yasayana kadar, hala da o hesabim duruyordu. Muhtemelen duruyordur da hala. Lakin, bir yerden sonra bende ip oyle bir koptu ki, ve hakikaten o kadar igrenc seyler yasadim; ancak buraya anlatabilirdim. Disaridan bakinca "YUH A.. K bu kadar da olmaz!" dedigim her seyi, herhalde misliyle yasadim.
Bir kismini burada anlattim. Insan bazen sadece anlatmak istiyor. Sonrasinda gelen yorumlara bakmaktan korkup kactigim oldu. Bildigim, ama yuzlesemedigim seyler.
Neyse iste, maalesef benim de 743747.hesabim. Ama aslen eskiyim.

Onu ben de çok yaşıyorum 15yıllık üyeyim eskiden daha ezik biriyken açtığım konular vardı şu son birkaç yıldır biraz daha hakkını arayan biri oldum çocuklarım yaşanmışlıklar çevre kişisel gelişim üzerine okuduğum kitaplar vs etkili oldu :) neyse kendim de bunun farkındayken ve zaten geçmişte kendimi o kadar ezdirdiğim için üzülüyorken konumu gören gelip “ sen şu konuyu açan eziksin yine yaparsın ezikliğini” gibi aşırı acımasız yorumlar yapıyorlar o anda ben de üyeliğimi kapatıp gitmeyi çok istiyorum

Bence insanları kandırıp yalan bir dünya oluşturan kişilerin 2.üyelik alması yasaklanmalı.
Diğerleri(eski konusundan vurma vb sebepler)sorun olmamalı.
Bazı üyeler var insanları senelerce kandırdılar,tamam kabul anonim bir platform burası,belki bu kadar rahat olunmasının,kolayca anlatılmasının(bir derdim var)nedeni de kimsenin sizi tanımıyor oluşu ama ruh hastası gibi kendini tamamen bambaşka biri gibi göstermekte tuhaf yani. Hasta bence bunu yapanlar,normal bir ruh hali içerisinde olduklarını sanmıyorum.
Ünlü ,tanınan insanların çocuğu, eşi yada kendisi gibi takılmak normal değil. Söyledikleri yalanların altından kalkamayıp zira sonu yok bunun,sonra patlıyorlar ve eminim bu insanlar başka isimlerle hala aramızdalar.
Tanınmamak için ufak tefek değişik bilgiler verilebilir,spesifik o olduğunu belli edecek birşeyler anlatacaktır amenna ama diğer türlüsü bence çok sevimsiz ve zavallıca.

Burada bulunmaya devam etmenizi takdir ediyorum. 2.üyelikle şansınızı denemeyi de tercih edebilirdiniz.

Bence her üyenin 5 anonim konu açma hakkı olsun iki tarafın da gönlü olsun
Böylece suistimal edilmemiş olur

Çok güzel ifade etmişsiniz

Ben 2.üyeliğin yasak olmasına karşıyım komple. Neden yani? Ülke vatandaşı gibi vergi mükellefi gibi sadece tek bir karakterle var oldurtma çabası neden? Bilmediğim teknik bir sebep mi var acaba merak ediyorum.
Açılsın, yeni bi karakter yaratsın, herkesi kandırsın vs hiç umrumda değil çünkü ben bu aksiyonu seviyorum açıkçası. (İkizler burcu problems) Bu tarz patlamalar siteyi daha dinamik hale getiriyordu. Eskiye nazaran oldukça azaldı böyle olaylar.
Şu an bu yorumumu beğenmeyip ‘ne yani aptal yerine mi konulalım?’ diyecek arkadaşlar da olacak mutlaka ki eminim kendileri böyle bi olay olsa da sitecek eğlensek diye konuyu birbirlerine atacak ilk kişilerdir.

Konuyu birine atacak son kişi bile değilim ama fikrimi yazmak istedim. Ve aptal yerine konulmamayı tercih ederim.

Aptal yerine konulmama arzusunun ne kadar güçlü olduğu bence özellikle bdv'de hemen her konuda kendini belli eden bir durum.
Dinamiklik hususunda haklı olabilirsiniz. Bunu seven veya bundan hoşlanan tek kişi olmama ihtimalinizde var. En azından herşey olup bittikten sonra neler olduğunu ve o patlama anının detaylarını herkes merak eder.

İkinci üyelik derken birincisi aktifken açmaktan bahsettiğinizi düşündüm. Buradaki en büyük problem kendini yeni bir karakter olarak tanıtmak isteyenden ziyade ikinci üyeliğini birinci üyeliğinin hareketlerini desteklemek, belli kişi veya kişileri manipüle etmek, yine diğer üyelere karşı iyi niyetli olmayan hamlelerde kullanarak birinci üyeliğin görece itibarını korurken ikinci üyeliğide amaçları doğrultusunda harcanabilecek pozisyonda tutanlarda.

Diğer türlü bir hesabı kapatıp ikinci hesabı açanların başka başka sebepleri var.

Evet ilki aktifken ikincisinin açılmasından bahsediyorum doğru düşünmüşsünüz. Ben kendimce bir zarar göremiyorum o yüzden yönetimsel bir sıkıntı mı buna neden oluyor yoksa aptal yerine konmamak gibi insani bi sebep mi diye merak ettim bu kadar ısrarla yasaklama sebebini.

Uzun yıllardır bu forumdayım, çok aktif kullandığım dönemler oldu. Artık pek aktif olmadığım için nickimi değiştirdim. Ve dediğiniz gibi ikinci üyeliğiyle gelerek kendi yazdığı yorumu destekleyenleri de gördük. Hatta bir defasında siyaset topiğinin çok aktif olduğu dönemlerde forumda çok da tanınan bir üye, bir hesabıyla bi siyasi görüşü savunurken, diğeriyle tam tersini savunup sonrasında ‘aa aslında haklısın fikrimi değiştirdin’ şeklinde asıl hesabını destekleyerek abukça bi manipüleye bile kalkışmıştı seçim dönemi (tarihin ilk troll denemesi). Patlaması da çok şaşaalı olmuştu. Yani o şimdi beni mi aptal yerine koydu yoksa kendisi mi aptaldı? Bu forumdan ne eksiltti, neyi kaybettirdi? Ne bileyim, fikrini önemsemeyeceğim insanların ne düşündüğünü umursamadığım için beni aptal yerine koyduğunu sanması rahatsız etmiyor. Aksine eğlenceli geliyor bana dediğim gibi. Siteye aksiyon katıyor.

Tek mantık şunu görüyorum; üyelerde herkesi ekstra bi sorgulama durumu olacağı için birçok konu sayfalarca ‘kimin ikinci üyeliğisin sen’, ‘kesin şusun’ şeklinde dedektifçilik oynamaya dönüşüp amacından sapabilir. Ki bu da hali hazırda konunun fakeliği üzerinden zaten yapılıyor.

Bu arada yanlış anlaşılmak da istemem. 2.üyelik açmak serbest olsun gibi bir talebim yok çünkü akışa ve alışılmışa aykırı olduğunun farkındayım.
Benimki sadece kişisel bir görüş belirtme isteğiydi.

Kendini o konuma koydu haklısınız.
Ancak mesela siyaset topiğinde yazanın iki üyeliğinden biri ile veya her ikisi ile yorumlaşmış olsaydım bu beni rahatsız ederdi. Havaya yazmış gibi olmak hoş değil. Ben muhataplarımı ciddiye alıyorum ve o şekilde yazıyorum. Yine de çok büyük bir problem değil. Gülüp geçedebilirim.

Peşine düşmem, durup dururken kurcalamam böyle şeyleri.
Bdv'de bir iki üye var dikkatimi çeken ikinci üyelik olduklarını zannediyorum.
Bana mı dert benide hiç ilgilendirmez normalde. Ama uslupları, konulara yazış şekilleri, sanki acıtıp rahatlamak veya en ağır yorumu yazarak üste çıkmak üzerine.
Birinci üyeliğinden farklı bir personaya ihtiyaç var demek ki. Üyeyi zorbalıyor. Ama kendisi de benzer şeyleri yapmış.
İlk üyelikle yazsa ona hatırlatacaklar.
Burada konu açanlardan dolayı rahatsız oluyorum. Hissiyatları başkasının keyfi yüzünden hırpalanıyor. Bu siyaset topiğinde maskeyle dolaşmaktan daha büyük problem. Bu kişilerin sağlıklı bir ruh halinde olduklarını düşünmüyorum.

Eğer kimse zarar görmüyorsa kimin ne yaptığı, çokta önemli olmayabilir. Birileri duygusal olarak bile zarar görüyorsa yasaklanmasını bende destekliyorum.

ben başka hesabım vardı sadece dondurmak istedim ama silindi gibi oldu bir daha düzenleyemedim bisey, mecburen yeni hesap açtım, admin ya da numara da yokki ulasalım? yok mu yardımcı olacak biri

ben başka hesabım vardı sadece dondurmak istedim ama silindi gibi oldu bir daha düzenleyemedim bisey, mecburen yeni hesap açtım, admin ya da numara da yokki ulasalım? yok mu yardımcı olacak biri
Eski üyeliğinizle ilgili bilgileri hatırlıyorsanız(eposta,niçk,) hesap birleştirme yapıyor yönetim

İkinci üyelik açmadım hiç ama arada benim de aklıma geliyor açmak. Çünkü mesela cinsel veya psikolojik bir sorunla ilgili bir şey sormak istiyorum. Ama ilerde, kısa veya uzun zaman sonra ifşalanırsam, o konuların görülmesini istemiyorum. E malum yorum ve konu da silinemiyor. Haliyle çözüm olarak aklıma, ikinci üyelik geliyor.
Her ne kadar anonim olsak da burada hepimizin oluşturduğu bir kimlik var. Ve gerçek kimliğin ortaya çıkması da olan bir şey. Bu yüzden her konuda rahat takılamıyoruz

bence üyelikle ilgili düzenleme yapılmalı. ilk defa bu sitede gördüm gönderilerimizin silinemediğini. yani insanlar vatandaşlıktan çılabiliyor ama bu sitede yazılarını tamamen silemiyor. mutlaka düzenleme yapılmalı, burda hesap açtım diye herseyim sonsuza kadar burada kalmamalı Mune

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…