Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak geri dönmesi

Neden eski üyeliğinizi iptal edip yeni bir üyelik açmayı tercih ettiniz?

• Ankete Katılan
    543
İfşa olunduğunu düşünmüyorum ki ben siteyi eltimin sürekli bahsetmesi ve üye olması sebebiyle öğrendim ama hiç denk gelmedim burada eltimle
1016 da üye olmuştum unuttum sonrasında hatta aradım kendimi bulamadım başkaları nasıl bulsun beni
Şimdi ki üyeliğimi de yine derdime çare ararken açtım [spiralle hamilelik ve 4 sezaryen] doğumla ilgili geçmiş konularda bu yazımı gören bir çok kişiye faydalı olduğumu düşünüyorum
O yüzden konu ve yorum silinmemeli bencede

En azından BDV'de anonim açılabilir belki Mune

Hanımefendicim size bir şey soracağım mesela aynı wifiye bağlanan iki kişi diğerinin de burada üyeliği var ama o aynı kişi zannedilip üyeliği donduruluyor örnek vereyim kardeşim bizdeydi wifiye bağlandı bu siteye girdi üyeliği hemen kapatıldı çok şaşırmıştım bu gibi durumlar için ne yapıyorsunuz?

Bu gibi durumlarda sizin söylemeniz lazım, falanca üye kardeşim diyeceksiniz profillerinize not düşüyoruz, aynı wifiden giriş de yapılsa sorun olmuyor ama biriniz banlı, banlı olan diğerinin üyeliğinden giriş yapmışsa, ki bunu yapanlar oluyor o zaman üyelik amaç dışı kullanıldığından iptal edilir.

Sizin nezdinizde herkese cevap vermiş olayım, siz de ben de fikirlerimizi yazıyoruz çünkü zaten yöneticilerin konuyu açma sebebi de bu, hepimiz yazacağız

Gerçek isim soyad yerine takma isim, rumuz, nickname vb kullanmaya anonim hesap denir, dolaysıyla şu an hepimiz anonim hesaplar kullanan kişileriz.

Demişsiniz ya “Mune yerine anonim gibi bir anonim isimle değiştirilmesi mahremiyeti korumak açısından oldukça faydalı olabilir” diye.
Mune anonim bir hesap ismi, örneklemek gerekirse, adım soyadım Hatice Koca olsun, ben bu isimle üye olsam gerçek kimliğimle üye olmuş olurum ama Mune gerçek adımla dahi çağırışım yapmayan bir hesap ismi, zaten anonim olan bir hesabı daha ne kadar anonimleştirebilirim?
Mesela başka ne yapabilirim yaşadığım yer Yurtdışı diye geçer, Meslek Ekonomist olur, doğum tarihimi gizlerim, yöneticiler size niye yurtdışı girdiniz, doğum tarihiniz niye gözükmüyor, meslek kısmı doğru mu diye sormaz bile.

Diğer bir konu, anonim hesaplar mahremiyetlerinden ve yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

“Forumumuzda paylaşıma sunulan tüm içerikten 5651 Sayılı Kanunun 8 ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımı yapanın kendisi sorumludur. Forumumuz paylaşımcıların gönderdiği içerikten doğabilecek yasal sorunlar nedeni ile sorumlu tutulamaz.”

Biz sizlerin mahremiyetinizi korumakla yükümlü değiliz, her birimiz siteye kendi rızasıyla üye olmuş insanlarız dolayısıyla kendi sorumluluğumuzu alabilecek kabiliyette olduğumuzu düşünüyorum, mahremiyeti kişilere bırakmayın vesayet altına alın diyorsunuz, peki hesap sahibi olarak bizlerin yani üyelerin paylaştıklarımızın sorumluluğunu alma bilinci ?

Kaç sayfadır yazılanlardan şu çıkarımı yaptım, konuyu ben açayım ama benim üstümde kalmasın ama herkes görsün okusun herkes yorumlasın isteniyor.
Mahremiyet istiyorsanız o zaman duvarlarınızda yazarsınız silmek istediğiniz yazılarınızı, yazarsınız yorumlarlar sonra silersiniz ama kusura bakmayın da ona da yanaşmıyorsunuz genel olarak, çünkü konu bdvde olsun bol etkileşim alsın istiyorsunuz, duvarlarınızda az yazan olur endişesi yaşıyorsunuz, ki sağlıktan makyaja, gebelikten estetiğe her şeyi sırf daha çok etkileşim alsın diye bdvye açıyor üyeler, sizin dahi bdvye açtığınız ama aslında hiçbir başlığa uymayan yazılarda olması gereken konunuz vardı, taşıdım vakti zamanında.

Profilleri gizleyin diyorum misal, öyle yaparsam beni hiçbir üye görmez diyorlar, hem görüneyim hem görünmeyeyim, hem yazayım hem yazmamış olayım, böyle bir şey söz konusu bile olmaz.

Üyeler kendisi dikkat edecek paylaştıklarına, neredeyse 20 yıldır sitedeyim, yüz binlerce üye ve milyonlarca paylaşım var, 20 yılda yüzbinlerce üyeden en fazla 50 kişidir ifşa olan, bu da yıla vurduğunuzda ifşa olma olasılığı yüzdesi oldukça düşük demek, ki onların da ifşa olma nedeni kendi dikkatsiz paylaşımları, kendisini ifşa edenler insta hesabını yazmış veya X hesabını, nerede çalıştığını kurum ismiyle yazmış, diplomasını atmış, yüzü görünür şekilde foto atmış, daha dün tanıdığı üyeye ismini telefon numarasını yazmış, anası babası kocası kim varsa hepsini isim isim yazmış, kimse X bir üyeyi kayınvalidesiyle alakalı açtığı konudan, çocuk sayısından vb parça birleştirip bulamıyor, anonim hesabınızda hangi ülkede yaşadığınızı, mesleğinizi, sosyal medya hesaplarınızı yazmazsanız kimse bilemez de bulamaz da ama arkadaşınızın konuşmasını olduğu gibi buraya aktararak haberleşmenin gizliliğini ihlal ediyorsunuz mesela, siz kendi rızanızla burada yazarken arkadaşınızın veya annenizin, babanızın, kardeşinizin veya eşinizin, görümcenizin eltinizin söylediklerini ya da hayatını izni ve haberi olmadan paylaşıyorsunuz, onların kvkk, özel hayatının gizliliği, haberleşmenin gizliliği hakları peki?

Velhasıl başa dönelim, hepimiz yazdıklarımızın sorumluluğunu alıp içeriklerin silinmeyeceğini de bilerek paylaşmalıyız.

Yok yok öyle bir durum olmadı birbirimizinkine girmiyoruz

Konu silme olmaması çok mantıklı eğer konu silme olsa tüm üyeler konu siler burada
Silince ne olacak ki
Cevabını alır siler
Zaten bu sitenin amacı farklı bakış açılarını görmek ya da bilmediğin şeyleri danışmak değil mi
Gerçi ben bazen boşluktan 73627382 yıl önceki mesajları okuyorum ama olsun

Yani herkesin hatası olur, idama gidenlere bile son isteği sorulur. Bir kereye mahsus, konu veya yorum silme hakkı verilebilir herkese. Sonra yine kapatılır.

Silerse konular yardımcılığını yitirir. Sitenin hiçbir anlamı kalmaz

Açılan konuları silme özelliği gelse eminim konu acanların çoğu silmek ister özellikle bdv ,o zaman da sitenin bir anlamı kalmaz Google aramalarında bile çıkmaz bir derdi olan,(cocuk,es,,hastalık vb) çoğu insan Google yazarak bakıyor sonra bizleri silinmeyen konular sayesinde siteye yönlendiriyor konular silinse bircok kadının buradan haberi dahi olmaz emin olun o zaman da sitenin bir anlamı kalmaz.

Sadece kadınlar kulübü değil diğer Forum sitelerinde bile konu silme yok.

bence sitedeki en can sıkıcı kısım anonim de olunsa bir konuda insanların önceki sorulardan birbirini tanıyıp soru soranın üzerine gitmesi. hani sen evliydin, hani bekardın, hani şu bu gibi. bir kişi bunu keşfedip atıyor öne sonrası zorbalık yağmuru. özellikle bdv de anonim (tamamen anonim) soru açılabilmeli. insanlar birbirini geçmişi üzerinden yargılıyor. birçok yabancı forumda var bu özellik. ben siteye cok cok az giren biri olarak bunu fark ettim, cok sık giren üyeler diğer üyelere cok hakim, ve adınız bilenmese de bir noktadan sonra bildiğimiz anlamda anonim kalmıyorsunuz.

Çok haklı bir yorum.
Anonim olmak üyeyi platform dışında tanınmaktan koruyor. Ancak platform içi mimlenmekten korumuyor.
Kullanıcı adı her ne kadar esas isim ve soyisim olmasada rumuzla beraber buraya bir persona bırakıyoruz. Bu sanal kimlik asıl kimliğimizin uzantısı.
Gerçek kişilerle gerçek fikirleri ve olayları konuşuyoruz. Ve bunlar olumlu veya olumsuz duygular uyandırıyor.

Ben 'sanal alemi ciddiye almayın' fikrine katılmıyorum. Gün bitince herkes kendi hayatına dönüyor olabilir ama burası Sims evreni değil. Eğer öyle olsaydı hakaretamiz ifadelerde şikayet ve dava hakkımız olmazdı. Çok geçmedi üzerinden, bir güzellik konusu vardı bütün forum tazminat hakkında hemfikirdi.
Veya 'Biz burada okuyup, yazıp emek veriyoruz size vakit harcıyoruz' gibi konu sahibine dair eylem beklentileri dile getirilmezdi.

Yani sanal olan yalnızca platform, bizler sanal değiliz.

Bence sitede hiçbir şey değişmemeli. Kümülatif şekilde biriken bilgiler var. Konu silme gelirse site dutluğa döner.
Bence insanların burda bu kadar vakit geçirme sebebi birbirlerine olan aşinalıkları. Anonim konu açma gelirse o aşinalık hissi de kaybolacak ve siteden çoğu kişi uzaklaşacak gibi hissediyorum.
Yeni üyelik alıp gelenler ve bunu art niyetli şekilde yapanlar tespit edilebiliyor zaten.

Mesela sass... adlı üye bile siteyi dinamik tutmuştu bence birinin fake olduğunu anlamak ya da eski konularından karakter analizi yapıp yorumları buna göre uyarlamak hem siteyi canlı tutuyor hem de objektifliği artırıyor. Anonim konu açma gelirse canı sıkılan senaryo uyduracak ve yapılan yorumlar yüzeysel kalacak. Kısa sürede çocuk parkına döner. Baya bi hata olur gibi bunu yapmak.

Mimlenecek şeyler mimlenmesin istiyoruz doğru mu anlıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…