- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.863
- 548
- 35
En azından BDV'de anonim açılabilir belkiYöneticiler adına cevap vermiş olmayacağım, şahsi fikrimi yazıyorum bu sorunuza.
Anonime çevrilmesine karşıyım, neden karşıyım yazayım.
Diyelim ki bir kadın hastalığım var ve bununla alakalı bir konu açtım, ben dahil herkes konu altına anonim cevap yazdı, belki bir hastaneden bahsettim şifam oradaymış dedim, belki bir tedavi yönteminden bahsettim iyi geldi dedim, yazdıklarıma kim ne kadar itibar edecek?
Belki ben salladım, belki reklam yaptım, bugün üyeler olarak reklam yapanla yapmayanı ayırt ediyorsak ya da bir tedavinin, bir yöntemin işe yaradığını veyahut yaramadığını düşünüyorsak konuyu açanla altına yorum yapanların güvenirliliğine bakarak yapıyoruz bunu.
Mesela örnek vereyim @Katibin Ruhu konu açsa inanırım çünkü yıllar içinde az çok tanıdım biliyorum, bir doktor tavsiye etse itibar ederim ama bilmediğim bir anonim kimliğin yazdıkları güvenilir olmaz benim için.
Ama dediğim gibi zaten kullanıcı adlarımız anonim.En azından BDV'de anonim açılabilir belkiMune
Bence de kişi bdv konu açıyor sonra o konuyu bizim kadınlar klubu asla unutmuyor ve söylediklerini de sonra başka bi zaman karşısına çıkıyor yada beni tanıyorlar diye (dertlerini bildikleri için) rahat kendini ifade edemiyorlar
Hanımefendicim size bir şey soracağım mesela aynı wifiye bağlanan iki kişi diğerinin de burada üyeliği var ama o aynı kişi zannedilip üyeliği donduruluyor örnek vereyim kardeşim bizdeydi wifiye bağlandı bu siteye girdi üyeliği hemen kapatıldı çok şaşırmıştım bu gibi durumlar için ne yapıyorsunuz?Moderatör olduğum için taraflı yazdığım düşünülebilir ama taraflı değilim, biz bir yerlere üye olurken bu bir forum olabilir başka bir oluşum olabilir, hatta banka sözleşmesi olabilir örnekler çoğaltılabilir önümüze getiriken metinleri okumuyoruz.
Sitenin kullanım sözleşmesi var orada kullanıcı içeriklerinin silinmeyeceği yazıyor, site editörü tarafından gönderilen hoşgeldiniz mesajında da içerik silmeyeceği yazıyor, bdv en çok trafiği olan bölüm olduğundan oraya açtığımız kurallar topiğinde de içerik silinmeyeceği özellikle belirtildi.
Evet insanların yıllar içinde düşünceleri değişebilir veya medeni halleri ya da anlık duygularla yazdıkları olaylar lakin unutmayalım ki çoğunluğumuz önce konuları ziyaretçi olarak okuyarak site hakkında fikir edindik, kendi derdimizi açmak için cesaret bulduk veya saçımız, kaşımız, gebeliğimiz hakkında Google da arama yaparken sorumuzun cevabını KK ‘da açılan bir topikte bulduk.
İçerik silme işlemi yapılsa o kadar eminim ki herkes tüm konularını siler veya şu şu konularımı silmiştiniz diğerlerini de sileceksiniz der zira bir ara üyelere konu kapatma yetkisi verildi, misal 100 kişinin müdavimi olup kendi gebeliğiyle ilgili bilgi alışverişi yaptığı hamilelik topiğini de kapattı üyeler veya saç bakımı topiğini, tüp bebek topiğini.
Ayrıca sizler bir konu açtığınızda vakit ve emek harcayıp derdinizle dertlenen yorum yazan, sizi merak eden insanların, direkt size yardımı olmasa da benzer sorunu yaşayıp konudaki yorumlardan yararlanan insanların da hakkı yenmiş oluyor içerik silindiğinde, buna ilaveten diyelim ki konuların hepsini sildiniz ve üyeliği de iptal edip gittiniz, yine çok denk geldiğim için yazıyorum, yeni üyelikle gelip yine aynı konular açılıyor.
Üyenin profilinden tarama yapıyoruz bir bakıyoruz 4 tane üyelik almış iptal ettiği 3 üyelikte hep aynı konuları açmış tüm konularını silmiş, 4. üyelik almış yine aynı konuları açmış, e o zaman diğer üyeliklerin ve konu silmenin manası var mı?
Düşüncelerin değişmesi konusunda bir ilave daha yapayım, buraya üye olduğumda 30’lu yaşların başındaydım, taaaa 2005-2006’da yazdıklarıma insem kim bilir ne komik yorumlarım olmuştur belki absürttürler o günden bugüne çok şey değişti, sitedekilerin de sayesinde farklı bakış açıları da kazandım, kendimi geliştirdiğim konular da oldu ve bunun için yeri geldikçe üyelere teşekkür ettim, insanın yıllar içindeki gelişimini görebilmesi için de faydalı bence eski mesajlarına bile ulaşabilmesi.
Derseniz ki eskiler temcit pilavı gibi önüme seriliyor, e şikayet edildiğinde müdahale ediliyor, BDVde açtığınız konularda iğnelemek için eskileri deşenleri konudan yasaklayabiliyorsunuz.
Lobster Monster sizi alıntıladım ama mesajım genel
Bu gibi durumlarda sizin söylemeniz lazım, falanca üye kardeşim diyeceksiniz profillerinize not düşüyoruz, aynı wifiden giriş de yapılsa sorun olmuyor ama biriniz banlı, banlı olan diğerinin üyeliğinden giriş yapmışsa, ki bunu yapanlar oluyor o zaman üyelik amaç dışı kullanıldığından iptal edilir.Hanımefendicim size bir şey soracağım mesela aynı wifiye bağlanan iki kişi diğerinin de burada üyeliği var ama o aynı kişi zannedilip üyeliği donduruluyor örnek vereyim kardeşim bizdeydi wifiye bağlandı bu siteye girdi üyeliği hemen kapatıldı çok şaşırmıştım bu gibi durumlar için ne yapıyorsunuz?
Üye kimliği dediğimiz şey şu açıdan tehlikeli bence; yıllar boyunca pek çok konuda paylaşımlar yapıyor, başka üyeler zamanla yazılan parçaları, ifadeleri, duygu ve olayları bir araya getirerek kişiyi tanıyıp ifşa edebilir.
Kamuflaj olun o zaman demek, yani üyeye mahremiyetini koruma sorumluluğunu tamamen bırakmak doğru değil bence. Ya da üye bu sorumluluğu kabul etti diye kvkk haklarından feragat etmiş olmuyor diye okumluyorum ben kanunu.
Kamuflaj olun diyorsunuz. Kamuflaj olmak için fake bilgi verildiğinde de eski konulara bakan üyeler bilgiler arasındaki tutarsızlığı fark ediyor bu sefer de forumda o üyenin güvenilirliği sarsılıyor.
Tamamen içerikler silinsin demiyorum fakat konuların profil sayfasından gizlenmesi veya kullanıcı adının “Mune” yerine “Anonim” gibi anonim bir isimle değiştirilmesi mahremiyetin korunması açısından oldukça faydalı olabilir diyorum. Zaten başlıklar forumda kalmaya devam eder diğer üyeler faydalanır ama artık doğrudan o konu üzerinden kişiyle bağlantı kurulamaz. Siz de size veri saklayın diyen kanunların gerekliliklerini yerine getirmiş olursunuz.
Tabii yönetim olarak seçim yine sizin. Ben bir üye olarak düşüncelerimi paylaştım.
Bir de bu doğru değil, bunlar kişisel veri sayılır hukuken. Kullanıcı adı kullandığımız için bu durum anonimlik değil, yasal çerçevede pseudonymised veri kapsamındadır yani parçalar birleştirildiğinde kişiyi hâlâ tanımlanabilir kılar. Ama teknik detaylarla sıkmak istemiyorum
Yok yok öyle bir durum olmadı birbirimizinkine girmiyoruzBu gibi durumlarda sizin söylemeniz lazım, falanca üye kardeşim diyeceksiniz profillerinize not düşüyoruz, aynı wifiden giriş de yapılsa sorun olmuyor ama biriniz banlı, banlı olan diğerinin üyeliğinden giriş yapmışsa, ki bunu yapanlar oluyor o zaman üyelik amaç dışı kullanıldığından iptal edilir.
O zaman abla kardeş olduğunuzu belirtmemişsinizdir çift üyelik zannedilmiştirYok yok öyle bir durum olmadı birbirimizinkine girmiyoruz
Silince ne olacak kiKonu silme olmaması çok mantıklı eğer konu silme olsa tüm üyeler konu siler burada
Silince ne olacak ki
Cevabını alır siler
Zaten bu sitenin amacı farklı bakış açılarını görmek ya da bilmediğin şeyleri danışmak değil mi
Gerçi ben bazen boşluktan 73627382 yıl önceki mesajları okuyorum ama olsun
Açılan konuları silme özelliği gelse eminim konu acanların çoğu silmek ister özellikle bdv ,o zaman da sitenin bir anlamı kalmaz Google aramalarında bile çıkmaz bir derdi olan,(cocuk,es,,hastalık vb) çoğu insan Google yazarak bakıyor sonra bizleri silinmeyen konular sayesinde siteye yönlendiriyor konular silinse bircok kadının buradan haberi dahi olmaz emin olun o zaman da sitenin bir anlamı kalmaz.Silince ne olacak ki
Cevabını alır siler
Zaten bu sitenin amacı farklı bakış açılarını görmek ya da bilmediğin şeyleri danışmak değil mi
Gerçi ben bazen boşluktan 73627382 yıl önceki mesajları okuyorum ama olsun
bence sitedeki en can sıkıcı kısım anonim de olunsa insanlar birbirini geçmişi üzerinden yargılıyor. ben siteye cok cok az giren biri olarak bunu fark ettim, cok sık giren üyeler diğer üyelere cok hakim, ve adınız bilenmese de bir noktadan sonra bildiğimiz anlamda anonim kalmıyorsunuz.
Mimlenecek şeyler mimlenmesin istiyoruz doğru mu anlıyorum?Çok haklı bir yorum.
Anonim olmak üyeyi platform dışında tanınmaktan koruyor. Ancak platform içi mimlenmekten korumuyor.
Kullanıcı adı her ne kadar esas isim ve soyisim olmasada rumuzla beraber buraya bir persona bırakıyoruz. Bu sanal kimlik asıl kimliğimizin uzantısı.
Gerçek kişilerle gerçek fikirleri ve olayları konuşuyoruz. Ve bunlar olumlu veya olumsuz duygular uyandırıyor.
Ben 'sanal alemi ciddiye almayın' fikrine katılmıyorum. Gün bitince herkes kendi hayatına dönüyor olabilir ama burası Sims evreni değil. Eğer öyle olsaydı hakaretamiz ifadelerde şikayet ve dava hakkımız olmazdı. Çok geçmedi üzerinden, bir güzellik konusu vardı bütün forum tazminat hakkında hemfikirdi.
Veya 'Biz burada okuyup, yazıp emek veriyoruz size vakit harcıyoruz' gibi konu sahibine dair eylem beklentileri dile getirilmezdi.
Yani sanal olan yalnızca platform, bizler sanal değiliz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?