Uygun bir dille nasıl söyleyebilirim, yardım edin

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar bana bir cıkıs yolu gösterin Ben ve iki cok yakın arkadasım (ben-bir kız-bir erkek) ekim ayında tatile gidecektik. Gidecegimiz yerde de bir tane yakın arkadasımın ailesinin oteli varmıs, biz öyle konusurken ben gidecegimizi söyledigimde cocuk aa bizim de orada otelimiz var gelin sizi misafir edeyim dedi. Ben de tamam dedim. Üçümüz gidecektik tarihler de belliydi az cok. Cocuk da bizi orada karsılayacak gezdirecek vs.

Sonra bu iki arkadasımdan kız olan kardesini de davet etmis. Ben kardesini de tanıyorum zaten yakınız, uc kız aynı odada yatardık diger arkadasımız ayrı odada yatacaktı. Tamam peki. Sonra kardesini davet eden aynı arkadasım kuzenlerini de davet etmis o da cok istiyorum demis falan. O da gelecek simdi. Kuzeni de tanıyoruz zaten sıkıntı yok falan filan ama cok kalabalık olduk simdi de. Hepsi sevdigim insanlar cok seviyorum tamam ama icime sinmedi yani.

Whatsapp grubu kurmustuk, kuzen demis ki benim oldugum sehre gelin bende kalın bir gun gezeriz birlikte sonra oradan arabayla obur tarafa geceriz. Biri tamam dedi ben bana uymaz dedim (ailem izin vermez zaten) baska biri ben x sehirden gelecegim orada surada bulusur oyle gideriz su ucakla gelir su soyle boyle kız kardes iki gece kalır donerim derken karmakarısık bir sey oldu ve ben simdiden gitmeden caymaya basladım.

Benden de oteli olan arkadasım net bir tarih icin haber bekliyordu, cocugu aradım durumu anlattım. Benim dısımda olaylar gelismis haberim yoktu, hani biraz kalabalık olduk diye. O da iki ya da uc kisi gelseniz daha iyi olur, ben de babama o sekilde söyledim, kalabalık olunca her kafadan bir ses cıkacak cok zevkli olmaz dedi. Haklı olarak.

Ben de plana kuzen ve kardesini dahil eden arkadasımı aradım dedim böyle böyle, hani cocuk babasına bu sekilde soylemis biz cok kalabalıgız nasıl yapsak. Arkadasım da dedi ki o zaman baska otele gidelim, ben de onu kabul etmedim cunku cocuga söz vermistim o beldeye gidip de baska otele gitsem cok ayıp olur. Cocuk islerini ayarlayıp biz geliyoruz diye Istanbuldan oraya gidecek sadece bizi gezdirmek vs icin.

Sonuc olarak ne yapmam lazım, adam gibi buradan ucumuz ucaga binip gitsek ve sakin bir tatil gecirsek hayalim vardı, su an kız kardes ve kuzen isin icine girince olay sacma bir hal aldı, ben oraya gitmeyi cok istiyorum ama uc kisi. Nasıl durumu kurtaracagım, ne yapabilirim yardım edin

Sen arkadasının oteline git. Diğerleri başka otele gitsinler. Yamuk görürsen tepki görürsen mesafeni ayarla ona göre. İnsan arkadaşını yolculukta iyi tanırmış. Çoğunluk biziz bizim dediğimiz olcak derlerse güzelce yol ver. Sen tatilden vazgeçme. Buna çok ihtiyacın var.

Daha tatile gitmeden strese girmişsiniz. İşin içinden nasıl çıkarsınız bilemedim ama kardeşini ve kuzenini davet eden arkadaş ayıp etmiş bence. Bir de aklıma takıldı otel sahibi arkadaşınız misafir ederim demiş, ücreti nasıl yapacaktınız ona göre yorum yapacağım.

Guldum o onu cagiriyor, oteki baskasini. Boyle tatil mi olur. Ya baska otele gideceksiniz mazaretin belli sayinin kalabalik olmasi ya da arkadasinin oteline tek gideceksin cunku onlarin gelecegini sanmiyorum.

İnsanlar ne rahat ya.
Davet etmeden önce sana ve diğer arkadaşınıza sorması gerekirdi
Plana başkalarını dahil etsek olur mu diye.

Bence erkek olanla konuşun ikiniz neye karar verirseniz diğerine söyleyin.

Planı başta olduğu şekilde yürütmek istiyoruz diyebilirsiniz.
Erkek arkadaşınla söz verdiğiniz otele gidebilirsiniz.

İçine etmiş arkadaşın :) ya gidemeyeceksiniz ya otel konusunda anlaşamayıp farklı yerlerde kalacaksınız ya da en güzeli kardeş ve kuzen iptal edilecek. Çünkü bütün planı onlar bozmuş.

Bu ne ya dugune gider gibi goruklerine gel demisler.
Hayir yani nereye davet ediyosun kendi zaten bir baskasina misafir olacak.hem tatile giderken niye arkadasiniza soyleyip gezdirmesi oteli baskasina yikiyorsunuz.bastan yanlis plan olmus.
O oteli iptal edin nerede beles oraya yerles gibi olmus.baska otele gidin isin icine para gelince o kuzen,kardese yalvarsaniz gelmezler zaten

Ben olsam o Kuzenleri çağıran kişiye adam akilli konuşurum. Anlasin yani her seyin bir adabi var. Sinjr oluyorum boyle seylere. Ayrıca sen git guzelce tatilini yap arkadaşının otelinde. Burda da 3 kisilik yer var de yani sonradan gelenlere yer yok anlaminda. Gelen seninle gelsin gelmeyen gitsin baska otele. Emin ol sen daha cok eğlenirsin onlar bütün tatili tartışarak gecirir. Nerde cokluk orda otluk .

toplam ucreti bese bolecektik ona göre odemeyı dusunuyorduk

yok biz yıkmadık öyle olmadı, arkadasım oralı zaten ben sizi gezdiririm gelin bizim otelde kalın dedi. ben de tamam dedim uc kisi olacaktık hani ama sonra olay buyuyunce cocugun da gozu korktu :)

off evet bir de gorsen baska bir yerde bulusup arabayla gelelim iste orayı da gezelim surayı da gezelim oradan arabayla doneriz yok bilet tek gidis al su bu biri diyor ben iki gun kalır donerim falan hani o kadar sacma oldu ki simdiden kafam kazan gibi oldu

Ben değil ama erkek arkadaşım benzer bir durumda kalmıştı. Onlar söz verdikleri otele gittiler, fazladan gelenler yakın başka bir otele yerleştiler. Ama vakitlerini beraber geçirdiler çoğu zaman.

valla hep de birlikte tatile gittigim arkadasım ama her seferinde birilerine söyluyor davet ediyor olay boyle buyuyor ben mudahale ediyorum aman ayıp olacak aman bilmem ne kırk tane yalan dolan. ne guzel gezecegiz yeni yer goruruz diye dusunurken ne oldu daha gitmeden stres.

kızlar yorumlarııza cok guldum gercekten kavimler göcü gibi, ya da dugun gibi :) insallah cozulur de tatile de boyle gulerek gideriz.

evet cok mantıklı. galıba öyle bir sey olacak bizim de..

O oteli uyguna ayarladık ve üç kişilik yer varmış deyin, anlayış göstereceklerdir. Siz planınızı bozmayın kemik kadro olarak. Sonradan dahil olanlar istedikleri gibi gelsinler uçakla mı gelirler artık iki gün kalıp dönerler mi kendileri bilir. Herkes istediği gibi davransın sana seninle birlikte hareket edecek bir arkadaş yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…