Meraba kizlar benimde oglum 6 aylik.bende uyku duzeni yeni olustiruyorum ve gecelei hic emzirmiyorum.boylece emmek icin kalkmicak ilerde.ve en cok 3 saat uyutuyorum gunduzleri.gece 10:30da pijama giyip karninii doyurup yatiriyorum...umarim bi fikir olmstur:)
Benim sipada yapıyordu ki hala gündüzleri ayağımda sallayarak iki saat uyuturum neyse bir fitil
yada bı kasık calpol ver ben fitil atardim hem bebisim hemde ben rahatlardim 9 aylik olduk gündüzleri yalnız uyuyamama dısında gecelerimiz düzene girdi
arkadaslar aynı sorunu bende yasadım takı 19 aylık olana kadar üstelık premature bır bebektı kızım emme yutma refleksı olusmamıstı anne sutu alamıyordu her ıkı saatte elımde cezve uyuyarak 30 cc yarım caybardagı kadar mamayı azına damlatıp cenesını kapatıyordum oyle yutuyordu onu ıcene kadar obur mama saatı gelyordu kabus gıbıydı aylarca gunu dolunca emmesı duzeldı bıberona alıstı benıde emmedı gaz sancısı da olabılır dıslerıde yerlerıne yerlesıncede agrı yapar carpol ve fıtıl agrıyı keser ama ates dusurucu ozellılerı var ates olmayınca onları vermek zaralı olabılır ben okunusu ıle yazıyorum nörs hörveys ti heralde buyuk eczanelerde var 14 tl tamamen dogal dereotu yagı gaza ıyı gelıyor doktor soyledı hem uyku verıyor hemde rahatlatıyor ben memnun kaldım ozaman gece gunduz gazı oldukca uyumayınca verdım ıyı geldı tavsıye ederım deneyın
Daha çok küçük.Bizim de o aylarda ne uyku ne yemek düzeni vardı.İstediği zaman uyur istediği zaman yerdi.8.aydan sonra yavaş yavaş düzen oturmaya başladı.Benim oğlum genelde açsa uykuya direnirdi.5 aylık bebekta artık öyle uykularını kaçıracak kadar gaz sancısı olmaz.Sakın öyle uyusun diye fitil calpol falan vermeyin.Yazık günah çocuğa uyusun diye ilaç verilir mi ya.Zor günler ama geçecek sadece birazcık daha sabır.Büyüdükçe düzene girecek.Gece de uyanmaya alımasın diye emzirmemezlik yapma.Daha çok küçük dayanamaz zaten sabaha kadar emmemeye.O ancak 1 yaşından sonra olabilecek birşey.Normal yemek yeme düzenine geçince.Benim oğlum 15 aylık yaklaşık 3-4 aydır geceleri kalkmıyo.Çünkü akşam yemeğiyle karnı doyuyo.Üstüne de sütünü içip yatıyo.
Ağlamadan sabaha kadar çok uyanıyosa demek ki uykusu yetiyo.Ağlayarak uyanıyosa mutemelen açtır ya da diş sıkıntısı olabilir.Daha çıkmasa bile kaşınmaya başlamış olabilir.
Düzen kurmak için acele etme.Sen ne kadar bir düzen kurmaya çalışırsan çalış ağlayınca yine dayanamayıp o ne istiyorsa o olacak.Bir kaç ay daha zaman tanı ona ve kendine.Sonra zaten göreceksin düzenin kendi kendine olıuşmaya başladığını.
Bol uykulu günler dilerim :)))
benimkide 16 aylık hala iki veya üç kez kalkıyor.bazı geceler beş altıyı buluyor.uykusuzluğa alıştım artık.bünye alışıyor zamanla.
benimkide 16 aylık hala iki veya üç kez kalkıyor.bazı geceler beş altıyı buluyor.uykusuzluğa alıştım artık.bünye alışıyor zamanla.
Benimde oğlum 3 aylık oda doğru düzgün uyumuyo doğduğundan beri uyku düzeni yok yatırıyorum 5dk ka sonra hemen uyanıyo sallamakta fayda etmiyo büyüyene kadar uykusuz kalıcaz uykusuz kalsakta çocuklarımıza kızmayalım,bağırmayalım anlıyolar onlar sağlıklı olsunlarda biz uykusuz kalalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?