Uyku Eğitimi -Öneri pls

Siz olsanız 5 aylıkken alsaymışım keşke der misiniz bizimki gündüz hep kucakta uyuyor yatınca uyanıyor geceleri ayrı bir dava yarar mı ki uyku eğitimiyle alakalı kitaplar okuyorum ama denerken onun uyumayacak olma düşüncesi beni kahrediyor
 
ya zaten eğitmenlerin verdiği program kitaplarda, internette bulacağınız bilgiler. benim eğitmen isteme sebebim beni motive etmesi ve inancını yitirdiğim yerde bana destek olmasıydı. bugün ilk günümüz ve başlarken yapılan konusma kafamda bir çok musluğu açtı. daha az sorumlu hissediyorum, daha rahatım.

5 aylıkken sanırım almazdım. daha önceden de konustuğum tüm eğitmenler 8-9 ayın en uygun zaman olduğunu söyledi. kaldı ki 5.ayda hala gece beslenmesini kesebilecek durumda değildik. (bu arada eğitim için gece beslenmesini kesmek şart değil ama ben eğitinle gece boyu uyumasını istiyorum) doktorumuz 8.ay kontrolünde artık istersem gece beslenmesini kesebileceğimi söyledi. bebim bebeğim planlanan sünneti vardı 6.ayda ama 7.5 aylıkken yaptırabildik vs derken en uygun zaman bizim için simdiydi.

yani geri dönsem 5.ayda baslamazdım eğitime kısaca bir cok takip ettiğim anne aynı eğiymenden 5.ayda eğitim almaya basladı. basta hepsi cok memnundu ama su an bakıyırum bebeklerin uyku düzeni yine bozulmus. kullandığım uygulamada da (Harika Haftalar) 8. ayda uyku eğitimi için bebeklerin en hazır olduğu dönem diye belirtiyordu.
 
Teşekkür ederim ben de kendimi hazır hissetmiyorum bekleyeceğim
 
benim ikizlerimde uyku eğitimi işe yaramadı maalesef. Ne yaptıysam olmadı direndiler. 2 yaşındalar ve hala uykuları düzenli değil gece besleme vs olmadığı halde uyanıyorlar. Uyku eğitimine karşı değilim ancak eğitmenler gereksiz ücretler istiyor. emin olun o paraları verdim ve faydasını görmedim. Bana enayi diyebilirsiniz ama o çok ünlü hanıma 20 bin verdim yine işe yaramadı. Uyku eğitimini kendisi veren anneler var. Uyku müziği eşliğinde youtube dan eğitim videolarına bakabilirsiniz. Ve ilk uykuya geçiş sorun değilse, uyku aralığı takibiyle de yapabilirsiniz.
 
Benim kızım ilk uykusunu yatağında uyuyor sonra sabaha kadar yanımızda yatıyor. İki yaşı bitmek üzere. Hala emzirdigim için gece 10 kere kalkar. Sütten kesene kadar kalkmalar devam eder. Bir iki hafta içerisinde kesmeyi düşünüyorum. Gece uyanmalar bittiğinde yatağına da alışacaktır. Büyük kizimda bu sekilde olmuştu. Hatta sütten kesince direkt odasını da ayırmıştım.
 
benim oğlum da aynı sekilde. ilk uykusu yatağında, gerisi yanımızda. dün gece ilk defa 3.40’a kadar kendi yatağında uyudu. o arada bir kez uyandı ama tekrar yatağında uyudu. diğer uyanmalarında ben çok uykuluyun diye yanıma aldım

bugün de ilk defa uykusu geldiği halde meme istemedi. kucağıma alıp yüzünü sevdim biraz ve uyudu

bu arada ben de kimsede sihirli değnek olmadığının farkındayım. ama çok yorgunum. gece uyanmalarını en azından azaltabilirsek hem cocuk rahat edecek, hem de ben. yukarıda da bahsettim ben, beni rahatlaracak bana destek olacak birini istediği için eğitmen istedim. bu kişi de o konuda su ana kadar bana iyi geldi. konuya baska açıdan bakmamı sağladı. uyku konusunda sabırsız ve öfkeliyim. en azından su an daha sakinim. cocugun uykuya direnmesi dünyanın sonu gibi hissettirmiyor
 
erkek çocukları çok çabuk açıkıyor aciktigi için sık sık meme istiyor olabilir uyutmadan önce mama veya keçi sütü içirip uyutun ben sallama faslani geçtikten sonra çocuklarımı yatağının üzerine yan yatırıp sırtına hafifçe elimle vurup pış pıslıyıp uyutuyordum ilk başta biraz zorluyor uykuya dalması ama bir kaç kere yapıp alıştı mı hemen uyuyorlar ve öyle kendi kendine uyumayı da öğreniyorlar sonra bakıyordum kendisi o saate uykuya dalmış oluyorlardı
 
Ya şu an kendi cocugumu okur gibi oldum :) biz de ara ara böyle oluyoruz hatta geçen gece artık emzirmek istemiyorum diye ağladım. Ama dün gece 8'den sabah 6'ya kadar kesintisiz uyudu. Tabi siz bilirsiniz ama diş sancısı, atak dönemleri vs çok sık ya bu aylarda acaba destek ve güven istediği için mi öyle yapıyor. Uyku eğitimlerinin güvenli bağlanmayı etkilediğiyle ilgili pek çok şey okumuştum. Gelisimsel psikolog Sinem Özen Canbolat'ın "Uyku, Güvenli Bağlanma ve Bebeğiniz" diye bir kitabı var. Süreci daha şefkatli yönetecek tüyolar veriyor bence bir okuyabilirsiniz.
 
benimkini yatağa koyup iki saat pışpışlasam bile oyun oynuyor. kuduruk gibi yatağın içinde dolanıyor. bugün eğitimin ilk günü ve ilk defa emmeden kucağımda 6 dakikada uyudu. kendi yatağına koyduğumda da uyanmadı

eğitime basladıktan sınra sunu farkettim ki, ben cocugu ilk uyku sinyalinde hop odaya götürüyordum. bugün saat 2de emerken uyuyacak gibi oldu ama eğitmenin söylediği saat gelmediği için uyutmadım. dısarı çıktık, bir saat gezdik. eve geldiğimiz gibi uyudu
 
ben zaten eğitmenle de konustuğumuzda desteği kesmek istemediğimi, uyuma sürecinde yanında olmak istediğimi söyledim. plan buna göre yapıldı. emzirerek uyutmak da benim için sorun değil ama bu gece uyanmalarını tetiklediği için memede mayısırsa memeden ayırmayı önerdi.

8.ayında diş çıkardı mesela. anladık bunu cünkü bebek ağlayarak uyanıyordu. ama su an gayet keyifli uyanıyor. eğer yanındaysak hemen oyun ya da meme arıyor

anne-bebek bağını zedeleyeceğini düsünmüyorum cünkü eğitim planını gördüm. bizim yaptığımızdan tek eksiği meme vermemek.. geri kalan her sey serbest. 9 aylık bebek zaten 8.ayda doktorumuz gece beslenmesini kesebileceğimi söylemişti. ayrıca aç da olmuyor. memeyi aldığı an uyuyor.
 
Ben uyku egitimi diyince bu odada yalnız bırakma falan tarzı olanlardan diye düşündüm de diğer mesajlarınızı okuyunca anladım siz daha çok mental olarak rahatlatacak bir profesyonel istemissiniz sanırım. İnşallah faydalı olur.
 
eğitime basladıktan sınra sunu farkettim ki, ben cocugu ilk uyku sinyalinde hop odaya götürüyordum. bugün saat 2de emerken uyuyacak gibi oldu ama eğitmenin söylediği saat gelmediği için uyutmadım
Ben de bunu hucklebarry uygulaması ile yapıyorum inanılmaz faydalı belki birileri görür ise yarar :) bazen uykusu geliyor aileler yanimizdaysa götür hadi uykusu geldi falan diyorlar götürürsem uyumuyor hayır daha uygulama saat vermedi diyip beklersem max 10 dk icinde uyuyor. O pencereyi yakalamak çok önemli gerçekten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…