Merhaba. Uyku eğitimi veren kişiler zaten emzik almamasını tavsiye ediyor. Ben de bebeğim 6-7 aylık iken uyku eğitiminin 3 günlük deneme kısmını uygulamıştım. Tabi ki de her bebek farklıdır, her bebeğin ihtiyaçları ve uyku eğitimine olan tepkisi de farklıdır. Fakat benim en büyük pişmanlıklarımdan oldu. Tüm ödemeyi yapmış olmama rağmen (2024 Temmuz’da 8.000₺ ödemiştim.) eğitim günümüz başlamadan eğitmenin de tavsiyesi ve yönlendirmeleri ile 3 gün denedim. Kızımın uykusunda sorun yoktu, sadece desteksiz dalamıyordu. Gündüzleri ayağımda sallıyordum bıraktığım an uyanıyordu. Fakat geceleri ayağımda sallayıp beşiğine koyduğumda tüm gece uyanmıyordu. Yine de desteksiz uyuyabilsin diye (emzik de tutuyor.) eğitime başladım. 3 gün içinde bebeğimde gözle görülür bir keyifsizlik, huzursuzluk bende ise anksiyete bozukluğu başladı. Uyku saati gelmeye yakın karnım ağrımaya başlıyor midem bulanıyordu. 3. gün eğitmene vazgeçtiğimi söyledim ve 1 yaşından sonra kızım öğle uykusuna da gece uykusuna da sallanmadan (emzik hala tutuyor.) geçmeye başladı. Şu an 2 buçuk yaşında. Bu süreçte hastalandığı zamanlar oldu, hastanede uyuttuğum zamanlar oldu, tatile gittiğimiz zamanlar oldu. Anladım ki ben o zaman vazgeçmesem bile elbet bir gün çocuğu ayağımda sallamam, kucağımda uyutmam gereken mecburi zamanlar olacakmış. Siz bebeğinizin annesi olarak her şeyin en iyisini bilirsiniz tabi ama bana sorarsanız bırakın en güvende nasıl hissediyorsa öyle uyusun, büyüdüklerinde o kokularını biz de çok özleyeceğiz. Ben bazı öğle uykularını yanımda yaptırıp yanında uyuyorum ve tüm dertlerime tasalarıma bir mola veriyorum , doğal bir terapi sanki

mesela ben de emziği nasıl bıraktıracağım sürecindeyim, sadece uykularında vermeme rağmen bu durum beni rahatsız ediyor ama sanırım annelik, kaç yaşına gelirse gelsin onunla alakalı hep bir şeyleri düşünmek. Sağlıkları yerinde olsun, her şey halloluyor. Allah hepimize gönül ferahlıkları versin