rica ederim.
oyle kokuna alisir kucakta uyutma filan diyenlere zerre inanmayin,belli bi zamandan sonra kendi sigamayacak kucaga ve kucaginizda dalmak istemeyecektir uykuya.
bu ornek resim attigim uyku arkadaslari,bebekleri pek rahatsiz etmiyorlar,detayli elli ayakli olmadiklari icin bebek eline kumas parcasi gibi aliyor,bide yumusaciklar tabi.oyuncakcilarda bulabilirsiniz rahatlikla

eger daha erken uyumasini istiyorsaniz 15-20 dk one cekebilirsiniz uyku saatlerini yavas yavas..mesela gunler oldukca kisa,hava erken karariyor,saat 3 gibi en son uykusunu uyumus bitirmis olursa 8.30 gibi sorunsuzca dalar uykusuna..onemli olan son uykunun cok gec saatte yapilmamasi.ama tabi buna gore erkende kalkar sabah.
benim oglumun uykulari cok problemliydi,okumadigim makale,site,kitap vs. kalmadi..deneyip yanildiklarimda oldu..aglattigimda oldu yavrumu,sonra uykunun disipline edilmesinin oglumda sinir bozukluguna yol actigini gordum,ne cok kuralci olmak lazim ne de saldim cayira..sonucta uyku buyumesi icin bi ihtiyac ve uykuyu sevdirmek lazim..bunu anneden kopus ayrilik olarak gorunce bebekte ister istemez uykuya direnc gelisiyor.
gece aglamalari dis cikardigi zamanlarda artar,huzursuzlanir..agri kesici fitiller oluyor bebekler icin,bizde en cok ise yarayan o oldu..en azindan 5 saate kadar deliksiz uyurdu ama bu tabi herzaman konulacak bisey degil..azilar patladiginda durdurmanin imkani yoktu aglamayi ozamanlar kullandik..
siz ne kadar sakin uyutmaya calisirsaniz bebeginizde o kadar sakin ve huzurlu uykuya dalar.
sakin agladiginda buna karsilik vermezlik etmeyin..mumkunse ayni odada yatin,yok degilse sakinlesip uykuya dalana kadar bebekle olun.
size guvendigi surece hayata da guvenle tutunacaktir cocuk..
dusunsenize yataginda aglayan bi bebegi sirf disipline etmek icin gidip sakinlestirmeyen bi anne,ilerde o cocuktan nasil empati bekleyebilir..cocuk ihtiyaci oldugunda kimseyi bulamiyor,e o da buyuyunce kimsenin yanina yardima gitmeyecektir..
2 yasinda uykulari artik duzene girer ve bu zamanlari gercekten gecici..
saglikla huzurla buyutun yavrunuzu..
bide gunduz agliyorsa normal zamanlarda yani..birakin bi sure aglasin icini bosaltsin..yaninda olun ama susturmaya calismayin..cocuklar bu sekilde bi nevi desarj oluyor..evet sinir bozucu ama o stresi yani aglama ihtiyacini gun icinde karsilayinca gece daha sakin uyurlar..
aglarken yaninda olun tabi eminde olmak gerek tok ve bezinin kuru olduguna..
aglasin bi sure,bugun omzunuzda aglayan bebek yarin gelip omzunuzda derdni kederini sizinle paylasacaktir..biz bile guvenle yaninda aglayabildigimiz bi insanin yaninda ne kadar huzurlu hissederiz,bebeklerin yapisi aglamaya programliysa buna izin vermek gerekir..
opuyorum kizinizi..

kolay gelsin.