Kızım doğduğu zaman doktoru "uyku eğitimine hemen başla" demişti. benim cevabım da çok netti "ee daha 2 günlük". Doktoru da "önce sen eğitim alacaksın, önce sen bu düzene alışacaksın ki o da alışsın" demişti. Bebekler düzeni seviyor, aynı şeyleri aynı zamanda periyodik olarak yapmak önemli. Doğduğu günden beri her akşam aynı saatte yıkadım ve loş odaya geçtim. Asla kendi yatağımda uyutmadım, hep beşiğinde yattı. Yarın kısmetse ilk doğum günü kızımın, 7 ayından beri kendi odasında kendi yatağında uyuyor. Doğduğu günden beri gece uyanması asla olmadı, akşam saat 9'da yatar sabah 7,5-8'de uyanır.
Bir düzen oluşturun kendinize, uyku öncesi yaptığınız herşey hergün aynı zamanda olsun. Pijamaları olsun ve o pijamaları sadece yatarken giysin. Kısacası uyku öncesi bir ritüeliniz olsun. Aynı saatte yıkayın,pijamalarını giydirin,emziriyorsanız loş oda da emzirin.Akşamları emerek uyumasına izin verin. Beşiğine koyduğunuz zaman uyansa da almayın,sırtını sevin, yanında olduğunuzu hissettirin. Ninniler söyleyin,hatta her akşam aynı ninni olsun,uykuya dalması için yardımcı olun. Hiç bir anne bebeği ağlasın istemez mutlaka, fakat ilk zamanlar ağlamasına müsaade etmelisiniz. Alışkın olduğu sallanma durumu ortadan kalktığı için huzursuz olacaktır, yanındayım mesajını verin ona. Bebeklerin en büyük silahı belki de ağlamak. Ama ileride herşeyi bilmeye, anlamaya başladığı zaman yerleşen alışkanlıkları yok etmeye çalışmak çok daha zorlu oluyor. Bu sefer yıpranma daha fazla oluyor. İleride daha da üzülmemek için şimdi birazcık ağlamasına müsaade edeceksiniz. Ve bu düzeni oluşturana kadar akşam misafirliklerini unutun. Sonra daha kolay
emin olun.
Kizimin gunluk duzeni saatlidir zatn.yemesi uyumasi sekerleme yapmasi. Tabi zamn zamn yarm saat faln oynamalar olur. Yalniz buaralar sanirim disleri cok kasiniyor. Elleri surekli agzinda. Tukuruk cikarip duruyor. Oyuzden biraz huysuz. Uykuya dalarken de huysuzlaniyo. Dis cikarmasini beklemeliyim. Cunku disleri cikarkn daa huzursuz olck. Duzeni yine bozulur mu acaba. Disleri tamamen ciktiinda da baya buyumus olcak ins. Kararsizim