Kızlar Selamlar,
Nasipse Kasım ayında bebeğim olacak.
Birileri yorgan, battaniye olmaz diyor
Birileri uyku tulumu diyor. Toglu falan
Birileri kundak diyor. Kafam karıştı iyice yahu ben bu bebeği ne giydirip uyutacağım. Neler alayım ?
Saçma sapan şeylere para vermek istemiyorum.
En basit kundak 1000 TL , bare alacağım şey deneyimli annelerin önerisi ile olsun da işe yarasın. Şimdiden çok teşekkürler.
Benim kızım 23 ekimde doğdu geçen yıl, ilk 3 ay tek kat müslin battaniye ile kundak yaptık. Üzerine de biraz daha kalın battaniye örttük öyle yattı. Oda sıcaklığı genelde 22 23 dereceydi. 3 aydan sonra zaten kundağı istemedi kollarını çıkarmaya başladı. O zaman da uyku tulumuna geçtik. Kundak benim tecrübeme göre çok rahattı. Uykuya geçişi, uyku kalitesi çok iyiydi
Benim kızım 23 ekimde doğdu geçen yıl, ilk 3 ay tek kat müslin battaniye ile kundak yaptık. Üzerine de biraz daha kalın battaniye örttük öyle yattı. Oda sıcaklığı genelde 22 23 dereceydi. 3 aydan sonra zaten kundağı istemedi kollarını çıkarmaya başladı. O zaman da uyku tulumuna geçtik. Kundak benim tecrübeme göre çok rahattı. Uykuya geçişi, uyku kalitesi çok iyiydi
Peki kalın kundak mı almalıyım şu fermuarlılardan? Keza uyku tulumu da kalın mi olmalı? Ben normal fermuarlı tulum almıştım. Battaniye falan orteriz diye dusunerek. Örtülmüyormuş.
Kızlar Selamlar,
Birileri kundak diyor. Kafam karıştı iyice yahu ben bu bebeği ne giydirip uyutacağım. Neler alayım ?
En basit kundak 1000 TL , bare alacağım şey deneyimli annelerin önerisi ile olsun da işe yarasın. Şimdiden çok teşekkürler.
Ben temmuz ayında doğum yapmıştım müslin ile kundak yapıyodum
Ama kasımda olacaksa evinizin derecesine göre uyku tulumu almanızı öneririm
Ama bazı bebekler uyku tulumuyla uyumuyor mesela ben kızıma asla sevdiremedim
Ama çok küçük bebeklerde battaniyeyle boğulma riski var büyünce de üstlerini açıyolar
Ben kalkıp sürekli örtüyorum uyku tulumuyla uyumuyor ama belki de başta kullanmadığım içindir
O yüzden siz bence uyku tulumu alın en başlarda zaten kundak yapmanız lazım sıçrama için, normal üşüymeyecek bi battaniye ile kundaklayarak uyutursunuz daha sonra da evin derecesine göre uyku tulumu kullanırsınız
ben müslin battaniyeyle kundak yaptım valla 6 ay boyunca üstünü örtmedim. uyku tulumu bir tame var h&mden aldık öyle çok da pahalı değildi. onu da iste misafirliğe vs gittiğimizde kullanıyoruz.
bu arada evimiz bizim 24-25 dereceydi hep doğurduğumda. biz kundağı bebiş güzel uyusun diye yapıyorduk, üşümesin diye değil
kundaktan çıkardıktan sonra yüne ev 24-25 derece ve sadece zıbınla yatıyor. üstünü de örtmüyoruz
6ay büyük müslin örtüyle kundak yaptım martta doğum yapmıştım. Daha sonrada kumdağı bırakınca ergopouchın tulumlarına geçtik 4yaşına gelecek hala onları kullanıyorum 1 tog bize yeterli geliyor evin sıcaklığı kılın 24 derece oluyor.
Kızlar Selamlar,
Hayırla sağlıkla kucağınıza alın. Bence bebeğin cinsiyeti de ısı olayını tolere etme konusunda değişiyor. Erkek bebekler genel olarak sıcak sevmiyor ya da nemli bir ortamla 24 dereceyle nemsiz bir ortamdaki 24 derece hissiyatı farklı tamamen. Termemotrede 24 gördüğümüz ama benim 70e dayandığı gün üstünü örtmüyordum ama nem düştüğünde 0.5 ton müslin tulumunu giydiriyordum. Benim bebeğim kundak kabul etmedi ki çoookk hareketli ve dağınık uyuyan bir kız. Genellikle tulumla yatırıyorum. 22 derece evim nem %40/50 arasında değişiyor atlet ince tulum ve 1 tog uyku tulumunda terlemiyor ısısı iyi oluyor. Bebeğinize göre değerlendirmelisiniz ben tabloları doğru bulmuyorum. İlk başta uymaya çalıştım bi baktım buz gibi olmuştu bebeğim. O gece aşırı üzülmüş ağlamıştım.
Kızlar Selamlar,
Kızlar Selamlar,
Öncelikle sağlıkla kavuş bebeğine Yenidoğan bebeğe uyku tulumu alma gereksiz bana göre Yenidoğan kıyafetleriyle ve üzerine sıcaklığa göre uygun bir battaniye ile uyutursun yorgan örtme tehlikeli yorgan çok istersen muslin bezlerle de kundak yaparsın kndin hazır kundaklara bile gerek yok kundakladiktan sonra da yine battaniye ötersin ki benim bebeğim kundak sevmeyen bir bebeydi ben kundak yapamadım çok