uyku problemi ve karabasan

danny_z

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
6
0
36
İngiltere
selam kizlar son zamanlardir uyku problemi cekiyorum.Geceleri uyuyamamaya basladim ve en kotusu her gece karabasan geliyor.En korkutucusu gecenlerde oldu bagirarak uykumdan uyanmisim ve uyandigim anda ayak ucumda kivircik sacli bir kararti vardi inanin cok korktum...dun gece yine oldu ama kisa sureli olarak ne yapacagimi inanin hic bilmiyorum her sabah cok yorgun uyaniyorum:( umarim kimsenin basina gelmemistir....

yattığın yatağın her tarafını kontrol et ekmek kırıntısı yemek artığı falan var mı
ayetel kürsiyi 7 kere okuyup odanın bütün duvarlarına her okuduğunda üfle
en son 7. sini okuyup yut
ve Allaha dua et.duanda kendi annenin adını ve senin adını söyleyerek onlarn uzak olması konusunda dua et
bu tarz bi sıkıntı yaşadığında hemen ezan okumaya başla onların en çabuk uzaklaştığı şey ezandır
sıkıntı geldiği anda da hemen ezana başla.
üzerinde cevşen taşı ve bir kağıda ayetel kürsiyi ve felak nası yazıp içine sok
en önemlisi de mümkün olduğunca aklına getirmemeye çalış
Rabbim kolaylık versin

Son düzenleme:
selam kizlar son zamanlardir uyku problemi cekiyorum.Geceleri uyuyamamaya basladim ve en kotusu her gece karabasan geliyor.En korkutucusu gecenlerde oldu bagirarak uykumdan uyanmisim ve uyandigim anda ayak ucumda kivircik sacli bir kararti vardi inanin cok korktum...dun gece yine oldu ama kisa sureli olarak ne yapacagimi inanin hic bilmiyorum her sabah cok yorgun uyaniyorum:( umarim kimsenin basina gelmemistir....

Çok stresli olduğu dönemlerde herkesin uyku düzeninde bozukluklar olabilir ve insan kabus veya bu tarz halisünasyonlar görebilir.Aslında bir noktada beynin oyunu bu.Kendini uyumak için zorlama ve kendine deşarj olabileceğin bir aktivite bulmaya çalış.Ben de yaklaşık 1 aydır reflü ve mide şikayetimden uyuyamıyorum.Reflüden dolayı nefes darlığı çekiyorum ve sonrada korkudan uyuyamıyorum :( Allahtan bu platformlar var :)

:90:
yattığın yatağın her tarafını kontrol et ekmek kırıntısı yemek artığı falan var mı
ayetel kürsiyi 7 kere okuyup odanın bütün duvarlarına her okuduğunda üfle
en son 7. sini okuyup yut
ve Allaha dua et.duanda kendi annenin adını ve senin adını söyleyerek onlarn uzak olması konusunda dua et
bu tarz bi sıkıntı yaşadığında hemen ezan okumaya başla onların en çabuk uzaklaştığı şey ezandır
sıkıntı geldiği anda da hemen ezana başla.
üzerinde cevşen taşı ve bir kağıda ayetel kürsiyi ve felak nası yazıp içine sok
en önemlisi de mümkün olduğunca aklına getirmemeye çalış
Rabbim kolaylık versin

:90::90::90::54::54::54::46::46::46::46::46:Samimi ve faydali tavsiyeler icin tesekkur ederim.Cok Bilgilendirici ve maneviyatli olmus.Elinize saglik.Birini bile uygulasa rahatlayacaktir (tecrubelerimle sabittir)

tesekkurler ama inanin cok bunaldim ve her gece kabuslar filan ne yapacagimi sasirdim artik:( dua okuyorum tabiyki ama her gece tekrarlaniyor ne yazikki:(

soluna doğru yat.
sağda cinler oynaşırmış
dicem siz de inanıcaksınız :D
şaka bi yana kan sağ tarafta göllendiğinde oluyor
kalp yeterince atamıyor
bir de yatmadan germe egzersizleri yap
tüm kaslarını rahatlat
yoga da yapabilirsin.
güzel düşün güzel uyu
dua da edebilirsin rahatlamak için

soluna doğru yat.
sağda cinler oynaşırmış
dicem siz de inanıcaksınız :D
şaka bi yana kan sağ tarafta göllendiğinde oluyor
kalp yeterince atamıyor
bir de yatmadan germe egzersizleri yap
tüm kaslarını rahatlat
yoga da yapabilirsin.
güzel düşün güzel uyu
dua da edebilirsin rahatlamak için

psikolojik nedenleri kesin var eminim cok iyi zamanlar gecirdigim soylenemez:)ama her gece olmasi cok can sikici ne yazikki tesekkurler tavsiyelrin icin...

Yukarda arkadaş söylemiş zaten ekmek kırığına çok dkkat edin ve ayetükkürsiyi okuyun bol bol.ama dikkatli okuyun yani hatasz.akşam dısarı bişey sallamayn soğan kabuğu gibi şeylere basmayn gece gezerken de aytlkürsiyi okuyun.ayrıca felak nas da okuyun.inş. Rahatlarsnz

karabasan malesef benimde kabusum oldu son yillarda uyumak bile istemiyordum korkuyordum
ama farkina vardimki ne zaman strese girsem bir seye üzülsem yada sinirlensem oluyor kesinlikle bu beyin oyunu bol bol dua et yatmadan önce özellikle nas süresi allaha sigin birde aklina getirmemeye calis bana eskisi kadar olmuyor ayda bir iki defa anca eskiden her gece olurdu kendini rahat birak düsünmemeye calis eminim su an psikolojik olarark kafana taktigin seyler vardir sebebi onlar

arkadaşım sen lohusa mısın?lohusalarda oluyor genelde.üzerine erkek ceketi koyup yatırıyorlar.degilsen bundan kurtulmak için yatmadan önce abdest al.tuvalete sol ayagınla gir sag ayagınla çık.üzerine idrar sıçratma sakın bu çok önemli .ekmek kırıntısına dikkat et.yere çöp torbası koyma.nas felak oku ve sag tarafına yat.ha bu arada yatagının yeri de önemli kıbleye ayak uzatılmaz.Ben evimde yerleri haftada bir sirkeli suyla silerim üç harfliler sevmez ve uzaklaşır nazarda gider diyordu babannem. psikolojik olarak takıntı haline getirdiysen ve uyuyamıyorsan sana melisa çayını öneririm.sakinleştirici ve uyku getiriyor.inşallah kurtulursun.

Erkek ceketi mi?

Batıl inancında böylesi..Şaşırdım..lakin saygı duymak lazım..:44:

Bol dua etmek insanın kalkanıdır,cekette nerden çıktı yani?

Yastığınıza yatmadan önce çatal iğne takın normal boylarından ve mümkünse üzerinizde kırmızı bişey olsun(yorgan,battaniye,gecelik gibi) ve duanızı okuyup yatın.....

Bana da 9-10 sene önce bu tarz şeyler çok olurdu. Zor dönemler geçiriyorum diyorsunuz ya benim için de zor dönemlerdi. Demek ki zayıflayan psikolojimizle alakalı. Gördüklerimin gerçek olduğunu hiç bir zaman düşünmedim. Zaten araştırmış ve böyle görüntülerin tansiyonla, beyindeki iletim bozukluklarıyla, psikolojiyle...vs alakalı olabileceğini okumuştum. Gördüklerimin bazıları feci korkunç şeylerdi ama bunların gerçek olamayacağını düşündükçe, korkum azaldı. Zaten bir süre sonra da tamamen kayboldular. Doktor değilim ama kişisel deneyimlerimle şunları söyleyebilirim; korkmamaya koşullanmak, gerçek olmadıklarını, size hiç bir zarar veremeyeceklerini düşünmek çok işe yarıyor. Zaten korkutmaktan başka bir olayları yok değil mi? O görüntüler size başka bir zarar veremezler.

Hadi gerçek olmadıklarına inanamıyorsunuz diyelim, o zaman da savaşçı moduna girin. O kim ki durduk yere gelip, sizi rahatsız etme cür'etini gösteriyor.

Bence kısacası; iş sizin karşı koyma cesaretinizde bitiyor.

2 gün önce banada olmuştu. çok korkunç :( ben başucuma cevşen koydum yatmadan öncede 33 sübhanallah,33 elhamdülillah, 34 allahuekber diyerek uyu. allah yardımcın olsun

arkadaşım sen lohusa mısın?lohusalarda oluyor genelde.üzerine erkek ceketi koyup yatırıyorlar.degilsen bundan kurtulmak için yatmadan önce abdest al.tuvalete sol ayagınla gir sag ayagınla çık.üzerine idrar sıçratma sakın bu çok önemli .ekmek kırıntısına dikkat et.yere çöp torbası koyma.nas felak oku ve sag tarafına yat.ha bu arada yatagının yeri de önemli kıbleye ayak uzatılmaz.Ben evimde yerleri haftada bir sirkeli suyla silerim üç harfliler sevmez ve uzaklaşır nazarda gider diyordu babannem. psikolojik olarak takıntı haline getirdiysen ve uyuyamıyorsan sana melisa çayını öneririm.sakinleştirici ve uyku getiriyor.inşallah kurtulursun.

yok lohusa degilim ama dun gece rahat uyudum sabaha karsi uyandim birtek umarim iyiye gider cok tesekkurler tavsiyeleriniz icin stres en buyuk kaynak bence biraz zor zamanlardan geciyorum:(

Canım öncelikle 2ayda bir falan bana da oluyor. Bu tamamen bilimsel açıklaması olan bir durum. Bununla ilgili google.dan araştırma yaparsan okuduğunda anlayacaksın ve korkun azalacak. Odada bi canlı varlığın olduğunu hissetme durumu veya direk suret şeklinde bir şeyler görme durumları oluyor. Beynin x maddesindeki bir durumdan kaynaklanıyormuş.

Sırt üstü yatma,mümkün olduğunca yan yat.Ben yan yatan biriyim ama gerçekten de sırt üstü yatar hale geldiğimde %90 bu olay başıma geliyor. Bir de bunu yaşarken tabii ki korku hali yaşıyorum,şeytandan diye düşünüyorum o an ve hemen euzu besmele çekiyorum ve çoğu zaman da uyanabiliyorum o halden.

Bir de bilimsel yazılarda ,karabasan sonrası uyanıldığında o etki hemen gitmeyebildiği için kalkın biraz evde dolaşın veya bir su için diyor,yoksa o uyku modunun içine yine düşebiliniyormuş ve gerçekten de öyle oluyor.

Yatarken felak nas sureleri okumanı tavsiye ederim.Ama inan bana Euzu besmele çok etkili.Çünkü direk anlamından da bileceğiniz üzere şeytanı def ediyor. Allah'ın izniyle şeytan ve cinlerin üzerimizde otoritesi olamaz.

Son düzenleme:
Back
X