• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku problemi :( !

Kesinlikle olur! Üniversitedeyken ben de senin gibiydim... Gün içinde yor kendini, yürüyüş yap hatta mağaza gez. Ben yurda 4-5 durak kala iner yürürdüm, vitrinlere baka baka...Asla şekerleme yapma bence de, bu sayede erken yatma şansın olur. Eğer alarmla kalkamıyorsan çevrendekilerden yardım iste, ben oda arkadaşlarımı görevlendirmiştim. Beni dürtüp cam açıyorlardı, tabi yorganımın yerinde de yeller esiyordu. Doktora gitmek de iyi fikir ama...

Şu an uyku düzeniniz normal mi peki

uyudukça uyuyasın gelir ne kadar çok uyursan o kadar çok serseme dönersin. bu herkeste böyledir hastalığa bağlama canım hemen. düzene sokman gerekiyor uykularını. erken kalk yarın akşam da uyuma gece 11-12 gibi yat. böyle böyle düzene girer. ılık süt iç. olmuyor olmuyor diyorsan illa pasiflora al eczaneden 2 kaşık iç hem sakinleşirsin hem iyi uyursun :)

Aynen... Pazartesi gününden itibaren ben de o güruhtan olacağım.
Erken yatıp erken kalkma çabalarım yarın başlıyor.:gitme:

Hangi saatte kalkmaya karar verdiysem kurarım saatimi ve o saatte kalkarım. İstersem 2 saat uyuyayım istersem 5. Hiç farketmez.

Gece geç yatan biriyim aynı zamanda okul zamanında sabah erken kalkmak zorundayım. Gece 2 de uyur sabah 6 da uyanırım. ( Çok yorgun olduğum ve okula gitmediğim zamanlar dışında.Yorgunsam erkenden uyuyakalırım zaten )

Eğer eve 5ten önce geldiysem geldiğimde 1 saat uyurum. Ama sadece 1 saat. Aslında öğlen uyumak lazım o 1 saati ama işte imkan yok buna. Genelde yemek zamanı eve girdiğim için uyumam pek mümkün olmuyor o ayrı.

Yorgun hissedermiyim hayır.

Hatta hep şu sözle karşılaşırım. Görüyorum gece nettesin sabahtan da okulda. Ama yine de çok dinçsin :nazar:

Herşey sen de biter. Planını yap ve öyle yat yatağa. Saatin çaldığında da hemen kalk ve yüzünü yıka.

Ha yok yapamıyorsan git bi doktora kontrolünü yaptır.

Hadi kolay gelsin canım.

aynen bende bu dertden muzdaribim.geceleri 2-3 te yatıyodum şimdi o bile erken geliyo sabah ezanlarıyla uyuyorum artık :(12 den 1 den de aşağıya kalkamıyorum .

maalesef bu sorun bende de var çalışınca sorun yaşamıyorum ama evdeysem asla 2-3 ten aşağı yatamıyorum öğlende 1-2 bazen 4 te bile kalktığımı biliyorum kesinlikle kansızlık sebeb oluyor bende de var ve sürekli yorgun halsiz oluyorum sigara da etkiliyor olabilir mi acaba kızlar 12 saat bile uyusam ben yine yorgun annem bıktı bu durumdan :(tembel kız oldum iyice :(

bende çok geç yatıyorum....hele ramazanda 6 dan aşağa yatamıyordum...sonrada akşama kadar uyuyodum..şimdide öle 4-5 gibi yatıyorum 3ten aşağa kalkmıyorum:((

bu çalışmamanında verdiği bişey ya da amaçsızlığın..erken kalkıp ne yapıcam modu oluyor...en azından bende böyle ama ammavelakin sen öğrencisin okulun var o yüzden düzene koyman lazım....

depresyonda falan değilsin dimi?çünkü ekstra bir durum yoksa öyle olanlarda oluyor bu uyku düşkünlüğü....

bende çok geç yatıyorum....hele ramazanda 6 dan aşağa yatamıyordum...sonrada akşama kadar uyuyodum..şimdide öle 4-5 gibi yatıyorum 3ten aşağa kalkmıyorum:((

bu çalışmamanında verdiği bişey ya da amaçsızlığın..erken kalkıp ne yapıcam modu oluyor...en azından bende böyle ama ammavelakin sen öğrencisin okulun var o yüzden düzene koyman lazım....

depresyonda falan değilsin dimi?çünkü ekstra bir durum yoksa öyle olanlarda oluyor bu uyku düşkünlüğü....

yok canım herhangi bir psikolojik sorunum da yok aslında. Benimkisi bünyesel sanırım.
Bir çok kişinin de aynı sorunu yaşıyor olmasına şaşırdım
Tüm çabalarıma rağmen olmazsa doktora gideceğim artık..

2 gündür 6 .30 da yatıp 10 da uyanıyorum yok dalamıyorum pskolojım bozuldu gibi .sanırım 3 gündü 3 gun uykusuz kalan insanda ruh saglıgnda bozulma tikler başlıyo biraz deliriosunuz yanii napıp edip uykuyu duzene sokmalıı

Çok geç yattığın için haliyle geç kalkıyorsun. Ve geç yatmak uzun vadede bünyeye çok zararlıdır çnkü bir insnaın en geç gece 11.30da yatması gerekiyor çünkü beyin gece 11-03 arası vucüdü tümdne yenilemek, hastalıklara jkarşı kourmak için bir hormaon salgılıyormuş. Siz geç yatmakla bu durumu engelliyorsunuz ve mazallah çk çabuk hasta olabilirsiniz.

Uyuyamıyorsunuz naçizane tavsiyelerim..

Özellikle güneş battıktan sonra çay, kahve,kola hatta yeşilçay(çünkü yeşilçay en fazla kafein barındıran bitkiymiş) kafein içeren ürünler içmeyin, kakaolu tatlılar, ç,kolata yemeyin.

Akşam 8 gibi ihlamur, anason, melisa otu, papatya gibi rahatlıtcı bitki çaylaır için.

Gece geç saatlere kadar tv izlemeyin, pc başında olmayın zaten fazla durmak cilt içinde zararlı. onun yerine sakin,slow müzikler dinleyin, kitap okuyun. Kitap okuyunca insna uyuklamaya başlıyor zaten :) Ki ben çoğu zaman müzik dinlerken uyuyakalıyorum.

Ha yurt ortamındaysnaız veya şamatalı ev ortamınız varsa doğru gece 3ten önce yatmak pek mümkün olmuyor )))

Back
X