Uyku problemi

Dizzy

Adım adım..
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2011
1.075
18
158
Ankara
Merhaba arkadaşlar öncelikle..

Şimdi kısa bir şekilde anlatmak gerekirse, geçen dönem üzüntüden midir tam bilemiyorum uyku düzenim alt üst olmuştu tam anlamıyla. Sabah yatıp akşam üstü uyanıyordum falan.Birkaç ay böyle devam etti. Bir iki aydır tam düzeldi diyordum.. 2 gün önce abim intihara teşebbüs etti. Ben de onunla kalıyorum. Ailem şehir dışında. Olayı duyunca geldiler apar topar ama İlk ben koştum haliyle. Yaşanılan durum zaten yeterince ağır, bir de onu hastanede o şekilde görmek, kaybetmeye bu kadar yakın olmak çok üzdü beni. O gece hiç uyumadım zaten. Hastaneden çıktıktan sonra bir iki saat uzandım, uyuyakalmışım ama annem üzerimi örterken sıçradım uykumdan. Sonra bir daha uykuya dalamadım. Bu sabah da kapımı tıkladıklarında aynı şekilde sıçradım. Bunları söylüyorum çünkü normalde böyle olmazdı. Akşam üstü uyurken evde biri geziyormuş gibi hissettim ama yalnızdım. Uykumda, uyuduğumun farkındayım, uyanmak istiyorum ama kıpırdayamıyorum, elim kolum ağırlaşıyor, kaldırmak istiyorum kaldıramıyorum kolumu. Kendimi zorladım gözümü açabilmek için. Sanki biri önümden geçmiş gibi hissettim birkaç kez.

Durumla ilgili yorumlarınızı bekliyorum, tedirgin oldum.

canım aynı durum bir arkadaşımada olmuştu bence en kısa zamanda bir uzman ile görüşmen lazım birde evde fazla tek kalmamaya çalış

hissettikleriniz psıkolojıktır muhtemelen sonuçra yakın zmanda kola şeyler yaşamamışsınız

eğer çalışmıyorsanız bu uyku sorunu olması çok normal gunduz yorulmadığınız için erteigunde istediğiniz saatte kadar uyuyabıleceğinizi düşünürek geçyatıyor sabahlıyorsunuz

canım aynı durum bir arkadaşımada olmuştu bence en kısa zamanda bir uzman ile görüşmen lazım birde evde fazla tek kalmamaya çalış
Abim psikolog, geçen dönemki durumdan dolayı gitmemi istemişti aslında. Ama şimdi gidersem kendini kötü hisseder, ben sebep oldum diye düşünür falan.. O bilsin istemiyorum. Kendini bir de bunun için suçlamasın. Zaten yaptığı yanlışın farkında, yüzümüze bakamıyor. Şimdi bir de bunları anlatırsam üzülür diye korkuyorum. :26:

Okulum var normalde. Ama haftanın 3 günü bu dönem. Geçen dönem de bu uyku problemi yüzünden derslerimden kaldım.

ya canım abine belli etmeden gidebilsen iyi olur ama yani abine belli edersen abin daha kötü olur benim arkadaşım 1gün arayla annesini ve babasını kaybetti diğer günde kardeşi intihar'a teşebbüs etti arkadaşım ayakta zor duruyordu

Arkadaşın için üzüldüm gerçekten, Allah sabır versin.. Ya sadece bunlar değil tabii hepimizin hayatında olduğu gibi ufak tefek sorunlar da oluyor arada. Artık tahammül edemiyorum sanırım. Annemle konuşurken falan bağırmaya başlıyorum istem dışı. Biri "Naber?" dese boğacak kıvama gelebiliyorum. Haklısın bir uzmana gitmek gerek ama şu an onu nasıl yaparım bilemiyorum.

bir süre otokontrol yapabilsen aslında abin'in durumu biraz iyi olana kadar ondan sonra bir uzman ile mutlaka görüşmen lazım bence kolay şeyler değil bunlar

bir süre otokontrol yapabilsen aslında abin'in durumu biraz iyi olana kadar ondan sonra bir uzman ile mutlaka görüşmen lazım bence kolay şeyler değil bunlar

Kolay değil tabiiki. Daha yaşım 19 ve bu bir senede nelerle uğraştım. Abim zaten öfkesini kontrol edemeyen bir insan. İçki de girince işin içine daha kötü oluyor sonuçları. Normalde çok mutluyuz, çok iyiyiz. Ama ilişkisiyle bir sorun yaşadığı zaman bu eve de yansıyor. Duvarları yumrukluyor, eşyaları parçalıyor falan. Üzülüyorum ve korkuyorum bir gün bana da bir şey yapacak o sinirle diye. Yoksa zarar gelmesinden çok korkar biliyorum. Bu son olaydan sonra içkiyi bırakacağını söyledi. Aklı başına geldi belki ama bıraktığı izler silinmiyor malesef. :26:

ya canım abiler ne kadar sinirlense de kendinden geçsede kız kardeşlerine kıyamıyor birde erkeklerin çoğu sinirlerine hakim olamıyor ve dediğin gibi duvar yumruklama olayları falan oluyor benim kardeşimde öyle sevgilisi ayrılmış kardeşimden içki içmiş kavga etmiş eve geldi bardağı kırdı eliyle eli kesildi falan dediğim gibi evde çok fazla yalnız kalmamaya çalış

2-3 arkadaş dışında kimseyi tanımıyorum burada. Bütün günüm evde yalnız geçiyor doğal olarak. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum ama teşekkür ederim cevaplarınız için. :)

aslinda derslerine fazla zararı olmıycak part time bir iş bulsan fazla ağır şartlarda olmamak şartıyla hem insanlarla daha çok diyalog kurmuş olursun hemde evde tek kalmamış olursun

aslinda derslerine fazla zararı olmıycak part time bir iş bulsan fazla ağır şartlarda olmamak şartıyla hem insanlarla daha çok diyalog kurmuş olursun hemde evde tek kalmamış olursun

Derslerim şu an çok sıkıntılı. Bir de içimden gelmiyor zaten. Benim durum anlattıkça karışacak cinsten sanırım. :)

Son düzenleme:
canim keşke düzgün birşeyler bilsemde seni yönlendirsem seni yanlış yönlendirmekte istemiyorum

canım, öncelikle bi psiyatriste git.
düzenli olarak devam etmek zorunda değilsin.
bi sefer git konuşun, muhtemelen ilaç verecektir.
onları abinden gizli bir şekilde kullanabilirsin.
zaten intihara teşebbüsten dolayı büyük ihtimalle abini de kontrol altında tutacaklardır.
sık sık o da gidecektir bi meslektaşına, gitmeli de zaten.
abin biraz düzeldiği zaman sen de düzenli bir şekilde gitmeye başlarsın.
bence durumun kötüyse ki öyle olduğunu anlatıyorsun okulu bu yıl dondur.
ailenin yanına git, bunu da düşünebilirsin.
ama ben gidersem abim tek kalır o hiç olmaz diyorsan bilemeyeceğim.
ailen gitmese işten filan izin alsa sizinle kalsalar?

Ailem çalışmıyor zaten canım. Ama babam duramıyor burda, geldiler ve 2 gün durup gittiler.
Abimi yalnız bırakmak istemiyorum dediğin gibi. Zaten okul için yeni bi başlangıç düşünüyorum.
Sınava girmiştim falan.
Abimin daha önce böyle bir girişimi olmadığı için kontrol altında tutarlar mı bilmiyorum.
Hastanede sormuşlardı çünkü.Tedavi görüyor mu, ilaç kullanıyor mu diye.
Dediğin gibi bir uzmana görünmek lazım galiba artık..
Bir fırsatını bulup gideceğim.

aklıma böyle çok ufak bi yalan geldi bak tatlım :) abin senin sevgilin olup olmadığını biliyormu yani rahatmısınız bu konuları konuşabiliyormusunuz eger konusabiliyorsanız abi sevgilimden ayrıldım bir uzman ile görüşmek istiyorum diyebilirsin mesela abine :)

Konuşabildiğimiz konular ama sevgilim olmadığını biliyor. :)

o zaman annenden gelmesini iste canım bence.
böyle bi dönemde sizi yalnız bırakmamalılar.
abini servise yatırırlar demek istemedim hani düzenli olarak çağırırlar görüşmeye.
sen de abin işteyken filan gidebilirsin kendin için,
yada arkadaşlarımla çıkıyorum diye çık zaten bir saat sürüyor görüşmeler en fazla.
abine elinden geldiğince destek olacağına eminim,
ama kendini de düşünmek zorundasın.
senin sağlığın da bozulursa kim sahip çıkacak.
uykusuzluk diğer hastalıkların yanında çok önemli görünmese de hayatı çok etkileyen bi problem.
umarım bir an önce kendini toparlar abin.

Çok teşekkür ederim tatlım yorumun için, haklısın.
Bir çaresine bakacağım durumun, annem de sık sık gelip gidecek zaten.
Ama babamı bırakıp buraya gelemiyor haliyle.
Zaten abim de daha kötü hissediyor kendini.
O yüzden ona bir şey diyemiyorum.
Kendini hepten suçlu hissederse daha da içine kapanır diye..
Umarım atlatırız bu dönemi de. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…