• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Problemi

_Winner_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
6.299
19.487
248
Merhaba arkadaşlar
Benim yaşam kalitemi ciddi anlamda kötü etkileyen bir sorunum var.
Uykum o kadar ağır o kadar derin ki sanırsınız her gece ölüyorum sabah tekrar diriliyorum.Esim de tam tersi her sese uyanır ufacık çıtırtı duysa kalkar.Ben de eskiden öyleydim.Şimdi eşim kalkıyor işe gidiyor ruhum duymuyor ya da gece apartmanda evde bir patırtı gürültü olsa asla duymuyorum.Bunun bir çaresi var mıdır ?
Şimdiden teşekkürler

Bazı şehirlerde Uyku Bozuklukları Laboratuarı var sizin yaşadığınız yerde de varsa bir orayla görüşün derim. Belki bir sebebi vardır bu durumun.

Bazı şehirlerde Uyku Bozuklukları Laboratuarı var sizin yaşadığınız yerde de varsa bir orayla görüşün derim. Belki bir sebebi vardır bu durumun.
Çok teşekkür ederim.Aslında benim de aklıma gelmedi değil ama küçük bir şehirde yaşıyorum yani bu imkanım yok şu anda.Çok isterdim uyku halimin teknolojik olarak takip edilebilmesini. Belki bir ara İstanbul'a geldiğimde gidebilirim

Çok teşekkür ederim.Aslında benim de aklıma gelmedi değil ama küçük bir şehirde yaşıyorum yani bu imkanım yok şu anda.Çok isterdim uyku halimin teknolojik olarak takip edilebilmesini. Belki bir ara İstanbul'a geldiğimde gidebilirim
Rica ederim. Umarım bir çaresi vardır. Ben daha kötüsünü yaşamıştım uyku probleminin bu sebeple çok kafanıza takmayın bence.

Bebeğiniz olduğunda geçiyor.
Ben yatağa yattığım da uyuyordum. 1 sn gecmez. Sonra deprem, hastalik ne derlerse desinler bitti, sabah kalıyordum.
Şimdi o kadar değilim, yine yatar yatmaz uyuyorum ama seslerde kalkıyorum. (Önemli durumlarda :) )

Ben çıt sesine uyanıyorum buda benim yaşam kalitemi etkliyor cnm. dün gece 12 de yattım gece 3 te uyandım resmen 5 e kadar uykuya dalmak için çabaladım. saat 7 de de işe gelmek için tekrar uyandım şuan sersem gibiyim.

Gün içinde çok yorucu aktiviteleriniz ya da iş hayatınız varsa olabilir..
Haklısınız yani çalışma hayatım oldukça yorucu geçiyordu ama yazın evdeydim ve pek de yorulduğum söylenemez yani tipik ev işleriyle uğraşıyordum.
Evlenmeden önce çok hafif olan uykum evlendikten sonra bu şekilde derinleşince korkmaya başladım.
Geçen sene bunu kafama takıp MR çektirmiştim bir şey çıkmamıştı ama bu aralar yine kafama taktım :/

Bebeğiniz olduğunda geçiyor.
Ben yatağa yattığım da uyuyordum. 1 sn gecmez. Sonra deprem, hastalik ne derlerse desinler bitti, sabah kalıyordum.
Şimdi o kadar değilim, yine yatar yatmaz uyuyorum ama seslerde kalkıyorum. (Önemli durumlarda :) )
İnşallah Rabbim hayırlı sağlıklı ömrü uzun bir evlat nasip etsin de uykumdan feragat etmeye razıyım ben geçen ay kaybettim bebeğimi ve hep sizin bahsettiğiniz şeyin hayalini kuruyorum

Ben çıt sesine uyanıyorum buda benim yaşam kalitemi etkliyor cnm. dün gece 12 de yattım gece 3 te uyandım resmen 5 e kadar uykuya dalmak için çabaladım. saat 7 de de işe gelmek için tekrar uyandım şuan sersem gibiyim.
Evet bu da bir problem ama ne bileyim sanki seslere uyanınca kendimi daha emniyette hissediyorum ben.
Şöyle örnek vereyim
Ben yatağın hep sağ tarafında yatarım eşim de sol tarafında uzun zamandır değişmez bir durum bu.Geçen akşam nasıl kalktım nasıl o tarafa geçtim hatırlamıyorum bile sabah uyandığımda sol taraftaydım,gece zihnimde o kadar flu ki.
Eşim de şaşırdı nasıl oldu bu diye :/
Resmen korktum :(

İnşallah Rabbim hayırlı sağlıklı ömrü uzun bir evlat nasip etsin de uykumdan feragat etmeye razıyım ben geçen ay kaybettim bebeğimi ve hep sizin bahsettiğiniz şeyin hayalini kuruyorum
Canimsin benim. Demek ki Rabbim bizi ayni şeylerle siniyor.
Oda oluyor inşaallah. Sen içini ferah tut lütfen.

Bence pek sorun edilecek birşey yok. Kimi insanın uykusu hafif olur, kiminin ağır...

Ve insanın uyku alışkanlıkları değişebiliyor da, daha önceden öyleydi diye hep öyle gidecek değil yani.

Haklısınız yani çalışma hayatım oldukça yorucu geçiyordu ama yazın evdeydim ve pek de yorulduğum söylenemez yani tipik ev işleriyle uğraşıyordum.
Evlenmeden önce çok hafif olan uykum evlendikten sonra bu şekilde derinleşince korkmaya başladım.
Geçen sene bunu kafama takıp MR çektirmiştim bir şey çıkmamıştı ama bu aralar yine kafama taktım :/
Ben çocuğum olana kadar kulaklarıma tıkaç takmadan asla uyuyamazdım, , kol saatinin sesini dahi duyar,, eşimin nefes alıp verme sesine bile tahammül edemezdim. .
Çocuğum doğdu gün içinde o kadar çok yoruluyorum ki bırakın tıkaç takmayı eşimin ise gittiğini bile duymuyorum çoğu zaman. .
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama altında çok ciddi bir sorun olduğunu düşünmedim. .

Evet bu da bir problem ama ne bileyim sanki seslere uyanınca kendimi daha emniyette hissediyorum ben.
Şöyle örnek vereyim
Ben yatağın hep sağ tarafında yatarım eşim de sol tarafında uzun zamandır değişmez bir durum bu.Geçen akşam nasıl kalktım nasıl o tarafa geçtim hatırlamıyorum bile sabah uyandığımda sol taraftaydım,gece zihnimde o kadar flu ki.
Eşim de şaşırdı nasıl oldu bu diye :/
Resmen korktum :KK43:
Fazla uykuda az uykuda zarar valla ne diyeyim

bende aynı durumdan şikayetçiyim.uykum o kadar ağır ki uyurken beni kaçırıp götürseler haberim olmaz.hatta bir örnek vereyim size,bir gece deprem olmuş ve büyük şiddette.millet gece sokağa dökülmüş sokakta sabahlamış apartmanlara girememişler ben sabah uyandım haberlerde gördüm aaa deprem olmuş gece diyorum.
Allah nasip ederse çocuk sahibi olmayı istiyorum ama durum böyle olunca korkuyorum ya duymazsam ağlamasını ya uyur kalırsam bir şey olursa diye :(

Back
X