Uyku Problemim

kristophim

''Sona yakın olduğunu bilmek bir nevi özgürlük.''
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
841
856
18
24
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar ve iyi forumlar.

Özetle derdimi sizlere anlatmak istiyorum belki bir çözüm bulabiliriz.
Ben küçüklüğümden beri hep geç yatan ama erken kalkan biriydim. Yani 6 saatlik uyku bana hep yetiyordu.

Üniversiteye başladığım andan itibaren uyku düzenim değişmeye başladı. İkinci öğretim olmanında etkisi var sanırsam. Özellikle vize/final dönemlerinde sabahlamalar, 2 gün uyumamalar baş gösterdi. Sonra bir şekilde düzene soktum. Ta kii yaz tatili gelene kadar.

Şuan hiçbir şekilde gece belirli bir saate kadar uyuyamıyorum. Uykum olmasına rağmen üstelik..
Ve en az 9 saat uyuyorum. Bu 9 saatlik uykudan da hiç verim alamıyor olacağım ki sabahları dayak yemiş gibi uyanıyorum. Sanırsınız ki hiç uyumamışım, öyle bir yorgunluk... Uyuyabilmek adına envai çeşit yol deniyorum ama olmuyor.. Özellikle daha öncesinde böyle bir problem yaşayan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Ve ekstra şunu da belirtmeliyim ki, bazı zamanlar durup dururken (özellikle ev işleri yaparken) bir anda nefesim kesiliyor ve göğsüme bir ağırlık çöküyor. Yaklaşık bir haftadır bu böyle. Bununla ilgili de fikri olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

En kısa zamanda da doktora gitmeyi düşünüyorum. Sadece kendimce sizden fikirler alarak bir haftalık deneme süresinden geçirmek istiyorum kendimi.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı problemi uzun süredir yaşıyorum ve hala da tam olarak üstesinden gelmiş değilim. Doktora gittiğimde söylediği şey bazı bünyeler az uyumaya alışıktır şeklindeydi.
Arkadaşımın tavsiyesi ile ben aşağıdakileri deniyorum ve biraz daha iyi uyuyorum.
Öncelikle uyumam gerekli diye şartlandırma kendini, uyumadan önce müzük vb dinleme, TV izleme.
Gün içerisinde kesinlikle kahve içeyim deme hem uyutmuyor hem uykusuz isen çarpıntı yapıyor.
Çayı azalt, uyumadan önce uyku yapan bitkisel çaylar var onlardan içmeyi dene, ya da süt.
Sabah 9 dan sonra sonra uyuyayım deme, uykulu bile olsan zorlayıp kendini kalk, böylece akşam uykun gelmiş olur.
Ve son olarak uyumadan bir kaç saat önce bir şey yemez isen sorunun bir ölçüde çözülmüş olur.

Dün iki bardak süt içtim uyuyabilmek için lakin yinede gece 3'den aşağıya uyuyamadım.
Ve sabahları dayak yemişcesine yorgun kalkmaya bir açıklama bulamıyorum. Acaba oda içerisindeki oksijen yetersiz mi kalıyor bu tarz bir şey mi bilemedim.

Dediklerinizi tek tek uygulayacağım. Çok teşekkür ederim

bende de çok ağır bir uyku problemi var. özellikle yaz günleri iki gün hiç uyumayıp üçüncü gün 5 saat falan uyuyorum. kışınsa iki günde bir uyuyorum. bunun için doktora gittim, uyku ilacı da verdiler ama ilacı aldıktan sonra bile uykum gelmedi. ayak uyduruyorum ben de böyle yaşamaya. ama sonuç olarak da genelde sinirli ve gergin oluyorum ve hep çok zayıfım.

Bir çok sebebi olabilir, burada yapacağımız hiç bir öneri şu an bir işine yaramaz. Önce dediğin gibi doktora gidip güzelce yaptır tahlillerini, bakalım bir sağlık sorunu veya vitamin eksikliğin mi var yoksa biyolojik saatin mi bozulmuş.

Ben de o uyku ilaçlarını hiç kullanmak istemiyorum. Bu yüzden doğal yöntemlerle kendime süre tanımaya karar verdim.
Umuyorum ki geçer

Üzülme ya.Uykusuzluktan vücut bir süre sonra belirti gösteriyor ağırlık çökmesi de ondan olsa gerek.İlaç ismi vermek yasak mı hiç bilmiyorum ama 'Atarax' diye bir ilaç var kendisi normalde alerji ilacı yan etkisi falan yok.Malumunuz üzre alerji ilaçları uyku yapar.Akşam 8 9 gibi alsan ilacı 10 11 bilrmedin en geç 11 12 gibi etkisini gösterir.İster tam iç ister yarım.Eğer alerjin varsada söküp alır.Aralıklı günlerle iç.

Ben de o uyku ilaçlarını hiç kullanmak istemiyorum. Bu yüzden doğal yöntemlerle kendime süre tanımaya karar verdim.
Umuyorum ki geçer
bir arkadaşım yatmadan önce matematik problemleri çözerdi, zihni yorulduğu için de rüya bile görmeden bebek gibi uyurdu. tavsiye ederim.

Teşekkür ederim ilginiz için. Bir ara uykusuzluktan halüsilasyon bile görüyordum. Belki nefes daralması da vücudun gösterdiği bir tepkidir.

bir arkadaşım yatmadan önce matematik problemleri çözerdi, zihni yorulduğu için de rüya bile görmeden bebek gibi uyurdu. tavsiye ederim.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Tiroidlerine baktirsin uyku problemi yapar.Ben gözümü acamazdim uyansam da sanki hiç o uykuyu uyuyan ben değilim sürekli yorgunluk bitkinlik.
Nefesim daralirdi kalbim carpardi. Saç dokulmem kilo sorunu zayifken hatta kurdan gibiyken kilo almaya başladım şimdi ilaç sayesinde almıyorum ama yinede kilom var tabi tiroit hastasiyim.Eğer hormonlar az çalışırsa kilo alımına çok çalışırsa zayıflamaya neden olur.
B12 vitamin eksikliği ve kansızlık değerinde baktır.

uyku apnesi gibi geldi bana. bence bir an evvel doktora gidin. bir de bilgisayarda uzun süre takılmak uykusunu kaçırıyor insanın. gece kitap okumayı falan deneyin isterseniz.

Evet aynen dediğiniz gibi 10 saat uyusam bile sanki hiç uyumamışım gibiyim.
Sanırım en kısa zamanda doktora gitmem gerek. teşekkür ederim

eğer gün içinde hareketsizsen ve dışarıya da pek çıkıp vakit harcamıyosan d vitamini eksikliğine sebep vermiş olabilir. bende de böyleydi durum. ilaç tedavisine başladım

Evet gün içinde çok hareketsiz kalıyorum maalesef

Sanki benim derdimi yazmissiniz. Her gece 4 olmadan uyuyamiyorum. Sabah da uyanmakta cok zorlaniyorum. Suan tatildeyim ama is hayatimda da boyle ve cok gergin huzursuz oluyorum. Birkac kez doktora gittim. Antidepresan tarzi ilaclar verdi. Onlari da icince felegim sasti. Vucudum alisamadi sanirim. Verdikleri ilaclar hep sakinlestirici yatistirici seyler. Oysa ben sakinlesmek degil uyumak istiyorum.

Ve kafama taktigim bi durum da yok.

Sana yardimci olmayi cok isterdim ama kendi derdime cozum bulamiyorum.

Yastigina lavanta yagi damlat bir iki damla

Yatmadan bir saat once kosusturmacayi birak

Ilik sekersiz sut ic.

Kafani bosalt

Islerini erteleme gece beynini yormasinlar.

Tavsiyeler insallah sende ise yarar.

Çok çok teşekkür ederim.
Ben de çok fazla şey denedim. Bitçi çayları, süt vb içeceklerden tutun da kitap okumaya kadar. Belki burada daha değişik öneriler gelir de rahatlatır diye bekliyorum.

Psikolojik mi yoksa fiziksel bir rahatsızlık mı bilmiyorum. Ama o antidepresan ilaçları kullanmayı istemiyorum

Bu arada gunluk 45 dk tempolu yuruyus de gece rahat uyumani sagliyor. Yillar once check up yaptirmistim. O zaman da uyuyamiyordum. Acik havada tempolu yuruyus tavsiye etmti doktor. O donem cok faydasini gordum ama suan yapmiyorum.

Bu arada gunluk 45 dk tempolu yuruyus de gece rahat uyumani sagliyor. Yillar once check up yaptirmistim. O zaman da uyuyamiyordum. Acik havada tempolu yuruyus tavsiye etmti doktor. O donem cok faydasini gordum ama suan yapmiyorum.

Evet deneyebilirim çok teşekkür ederim. İnşallah siz de bir çözüm bulabilirsiniz.
Çünkü gerçekten hayatı çok olumsuz etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…