- 27 Haziran 2015
- 3.341
- 13.231
- 138
- Konu Sahibi kristophim
-
Yarım yamalak uyuduğunuz için dayak yemiş gibi oluyorsunuz ya da çok uyur yatakta uzun süre kalırsanız. Uyuyamıyorsanız kalkın, yatakta durmayın.Dün iki bardak süt içtim uyuyabilmek için lakin yinede gece 3'den aşağıya uyuyamadım.
Ve sabahları dayak yemişcesine yorgun kalkmaya bir açıklama bulamıyorum. Acaba oda içerisindeki oksijen yetersiz mi kalıyor bu tarz bir şey mi bilemedim.
Dediklerinizi tek tek uygulayacağım. Çok teşekkür ederim
Üzülme ya.Uykusuzluktan vücut bir süre sonra belirti gösteriyor ağırlık çökmesi de ondan olsa gerek.İlaç ismi vermek yasak mı hiç bilmiyorum ama 'Atarax' diye bir ilaç var kendisi normalde alerji ilacı yan etkisi falan yok.Malumunuz üzre alerji ilaçları uyku yapar.Akşam 8 9 gibi alsan ilacı 10 11 bilrmedin en geç 11 12 gibi etkisini gösterir.İster tam iç ister yarım.Eğer alerjin varsada söküp alır.Aralıklı günlerle iç.
Cok haklisin aslinda aktarlar bu isi biliyorlar ve mutlaka alacagimCleo tabi bir doktora görünsen iyi olur ama bunun bölümü nedir bilmiyorum, bilenler yardımcı olurlar. Benim sana başka tavsiyem var biraz kocakarı ilacı tabiri caizse..
En yakın aktara gidiyorsun. Onlara zaten derdini söylediğin an dermanı çıkıyor kendilerinden bizzat karışım yapıyorlar. Anason otu ile rezeneyi karıştıracak sana büyük ihtimal. Çok güzel uyku veriyor..Bunun yanı sıra, benim midem inanılmaz ağrıyordu doktor doktor gezdim bir sürü ilaç verdiler en son endoskopiye kadar gidiyordum ki burada bir aktara annemle "mide bulantısı geçirmek için" ile gidip midemdeki sorunu kökünden çözen otlar aldık Maşallah öyle bir geçirdi ki içer içmez, bir daha midemle alakalı sıkıntım olmadı Bence aktarlar bu işleri biliyor, eskiden olsa saçma bulurdum ama o mide ağrısından sızlanmaktan kurtuldum ya en birinci onlar benim için.
bana kansızlık vitaminsizlik gibi geldi sorunun uykudan verim alamama, çabuk yorulma, nefes kesilmesi, çarpıntı bende de var aynısı. hiç tad alamıyorum uykumdan. muhtemelen sende de öyle. değerlerine baktır en kısa zamanda. bir de gün içinde hava almaya çalış
Gün içinde yorgunluk, çabuk yorulma kansızlık b12 eksikliği olabilir ama tabiki bu sadece tahmin doktor bilir.
Bende aynı şekildeyim gecem gündüzüme karışmış durumda çok geç yatıyor çok geç kalkıyorum hep bir düzensizlik rezene çayı alıp içmeyi düşünüyorum belki bir faydası olur
Gerçekten sinir bozucu bir durum .bende sabahları dayak yemis gibi uyaniyorum sanki ayaklarim kırılmış gibi kalkacak dermanim olmuyor .gün içinde sıfır enerji ile duruyorum.sanki bitkisel hayattayim .çalışan bir insan olsam halimi dusunemiyorum.
Bence ilaç milaç alma. Bitkisel çözümlere bişey diyemem ama uyku için ilaca bulaşma. Ben de uyku sorunu çekiyorum, özellikle bu sene yaz dönemi. Deli gibi uykum geliyor, giriyorum yatağa ama sağa dön, sola dön derken uyuyamıyorum. Bazı düşünceler var, kafamın içinde beni rahatsız ediyor. Pek zihnimi boşaltamıyorum ben bu aralar. Ben de geçenlerde artık uykusuzluktan, çok az uyumaktan (sabah 6 gibi yatıp 10-11 civarı uyanmaktan dolayı) sanırım artık baş ağrısı ve halsizlik yaşayınca acaba tekrar uyku hapı mı alsam diye düşündüm. İlaç adı vermeyeyim ama üniversiteye başladığım yıl yurtta uyku sorunu çektiğim için doktorun verdiği bir hap vardı, hemen aklıma o geldi. Gerçi o hapı o zamanlar da pek fazla kullanmamıştım çünkü ertesi gün insanı sersem gibi yapıyordu. Neyse neticede vazgeçtim tabi uyku hapı yardımıyla uyumaktan. O da sersem gibi yapıyor, zihni öyle bir hale getiriyor ki hiçbir şey düşünemiyorsun falan. Bitkisel olarak papatya çayı falan bana mısın demiyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Ama sana önerim, ilaç falan alma.
Bende de var bu belirtiler
Etkilemez mi..
Salak gibi sersem gibi oluyorum. .
Yorgunluk oluyor. .
Anemiyim. .
Vücut değerlerim hep düşük..
İnşallahGeçmiş olsun.
Evet o sersemlik gün boyu mahvetiyor insanı..
Umarım doğal yöntemlerle düzeltebilirim.
Uykunuzu.8 saat uyuyayım , 9 saat uyuyayım şeklinde değil de 90dakikalık periyotlar ile düzene koyun çünkü uykunun evreleri var ve bu evreler 90dkda tamamlanıyor. Çok uyumanıza karşın yorgun hissediyorsanız bu uykunun yarım kalmasından kaynaklanıyor. sabahları spor yaparsanız gece daha kolay uyuyabilirsiniz.
Uykunuz kalitesiz anlasilan. Bircok sebepten olabilir. Ben de yillarca uykusuzluk cektim, hala tam duzelmedi. Uyku merkezinde bir gece kalip birsuru testten gectim, kan tahlilleri fakan yapildi. Gece uyurken bacaklarimi surekli hareket ettiriyormusum. Doktorun dedigine gore bu uykudan uyanmama sebep oluyor olabilrimis. Surekli uyanip geri daldigim icin, uykum verimsiz. Bgn de sabahlari dayak yemis gibi uyaniyorum cogu zaman, ayaklarimin ustune de basamiyorum. Gece uykuya dalma sorunum da cok fazla. Onun sebebi gerginlik anxiety falan. En iyi cozum gunboyunca yorgunluktan perisan olmak. Allah kolaylik guc kuvvet versin, cok zor bir durum. Benimki de univeriste yillarinda boyle siddetlendi. Aa cocukluktan beri uyku sorunum vardi.Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar ve iyi forumlar.
Özetle derdimi sizlere anlatmak istiyorum belki bir çözüm bulabiliriz.
Ben küçüklüğümden beri hep geç yatan ama erken kalkan biriydim. Yani 6 saatlik uyku bana hep yetiyordu.
Üniversiteye başladığım andan itibaren uyku düzenim değişmeye başladı. İkinci öğretim olmanında etkisi var sanırsam. Özellikle vize/final dönemlerinde sabahlamalar, 2 gün uyumamalar baş gösterdi. Sonra bir şekilde düzene soktum. Ta kii yaz tatili gelene kadar.
Şuan hiçbir şekilde gece belirli bir saate kadar uyuyamıyorum. Uykum olmasına rağmen üstelik..
Ve en az 9 saat uyuyorum. Bu 9 saatlik uykudan da hiç verim alamıyor olacağım ki sabahları dayak yemiş gibi uyanıyorum. Sanırsınız ki hiç uyumamışım, öyle bir yorgunluk... Uyuyabilmek adına envai çeşit yol deniyorum ama olmuyor.. Özellikle daha öncesinde böyle bir problem yaşayan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Ve ekstra şunu da belirtmeliyim ki, bazı zamanlar durup dururken (özellikle ev işleri yaparken) bir anda nefesim kesiliyor ve göğsüme bir ağırlık çöküyor. Yaklaşık bir haftadır bu böyle. Bununla ilgili de fikri olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
En kısa zamanda da doktora gitmeyi düşünüyorum. Sadece kendimce sizden fikirler alarak bir haftalık deneme süresinden geçirmek istiyorum kendimi.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Aa evet, ben de birkac aydir D vitamini ve demir aliyorum duzenli. Olumlu etkisi olduguna inaniyorum. Ama bu gibi seyleri kan testi yaptirip doktorla gorusmeden kullanmayin. Hersyein yan etkisi var ve fazlasi zarar.eğer gün içinde hareketsizsen ve dışarıya da pek çıkıp vakit harcamıyosan d vitamini eksikliğine sebep vermiş olabilir. bende de böyleydi durum. ilaç tedavisine başladım
Atarax antidepresan arkadaşım. Ne alerjisi. Her antidepresan gibi ciddi yan etkileri vardır.öyle doktor reçetesiz kullanılacak bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?