Benim eşimde 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışır. Bende sizin gibi tek yatmaktan korkarım.Ben kapıyı kilitlerim arkasına koymak için alarm aldım yere koyuluyor kapı vurduğu an ötüyor o alarmı aldığımdan beri rahat uyuyorum. Salonun aşığını yakarım ev aydınlık olsun diye. İşe kalkmak için mecbur erken yatmam gerekiyor uykum olmasa bile yatağa yatarım hiçbir şeyle ilgilenmem telefon en büyük düşman uykunun kaçması için.Bir süre sonra uykuya dalıyorsun. Eşim gelirkende beni arıyor kapıyı açıyorum. Ben bu şekilde çare buldum.Merhaba güzel bayanlarMaalesef çok büyük bir derdim var . Bende uyku problemi var ama nedenini çözemedim daha önceki açtığım konu da da söylediğim gibi eşim 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıyor bende onu beklediğim için her gün uyku düzenim bozuluyor ( tek başıma uyuyamıyorum biraz korkuyorum tek başıma yatmaktan , uykudan kalkınca evde eşimi arıyorum eşime sesleniyorum evde olmadığı çalışıyor olduğu sonradan aklıma geliyor ) bu yüzden Uyku problemim var ne yazık ki hamile olduğum için doktora gitmiyorum hap verir diye . Sabahlara kadar oturduğum oluyor uyuyamıyorum yada esnemeye başlıyorum yatağa yatınca uyumak en az 1 saatimi alıyor . Sizce ne yapmalıyım fikirlerinizi paylaşır mısınız ?
Yazdığın için teşekkür ederim deneyeceğimBenim eşimde 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışır. Bende sizin gibi tek yatmaktan korkarım.Ben kapıyı kilitlerim arkasına koymak için alarm aldım yere koyuluyor kapı vurduğu an ötüyor o alarmı aldığımdan beri rahat uyuyorum. Salonun aşığını yakarım ev aydınlık olsun diye. İşe kalkmak için mecbur erken yatmam gerekiyor uykum olmasa bile yatağa yatarım hiçbir şeyle ilgilenmem telefon en büyük düşman uykunun kaçması için.Bir süre sonra uykuya dalıyorsun. Eşim gelirkende beni arıyor kapıyı açıyorum. Ben bu şekilde çare buldum.
Yazdığın için teşekkür ederimPsikolojik olarak uyuyamayacagim diye kendini strese soktugun icin vucudun da bunu kabulleniyor..psikologa gitsen ilac verme yetkileri olmadigi icin ilac vermez ve evde yalnizken uyuyamama sorununa cozum uretebilirsiniz..
Yazdığın için teşekkür ederim annem çalıştığı için ne yazık ki haftasonları 1 günlüğüne gelebiliyor ailemden ayrı şehirde yaşıyorumÇok yeni evlisiniz sanırım o yüzden olur böyle şeyler. Yakın bir akrabaniz gelsin bir süre anneniz vesaire. Belki iyi gelir. Çocuk olduktan sonra uyuyacak vakit bile olmayacak . Şimdiden bol bol uyumaya bakın derim
Bende uyumak istiyordum ama uyuyamıyorumValla çocuk olunca zaten uyuyamıcaksın bu zamanların tadını çıkart ilerde bebek oluncadamı bu şekilde yapacaksın ?
Sabahları yürüyüş yaparım sağlıklı beslenmeye dikkat ederim eve geldiğim zaman oturmuyorum pek evle ilgileniyorum temizlik vesaire yani oturunca sıkılıyorum yeni tarifler falan deniyorumAslında yeteri kadar yorulmadigin için de olabilir.
Düzenli besleniyorsan ama bunu harcamiyorsan ; vücut dinç kaldığı için uyuyamiyor olabilirsin.
Aksi halde yorulsan ; oturuyor olsan bile vücut uyku moduna alır kendisini..
İçin geçer,farkında bile olmazsın bence..
Teşekkür ederimBebekler için satılan uyku çayı var. Doktoruna danışıp onay verirse uyku çayı veya papatya çayı içebilirsin yatmadan yarım saat önce. Tabii bu psikolojik olarak uyuyamama sebebini çözmez.Bunun için terapi gerek ama çay mayıştırıyor.
Not:Müzmin uykusuzdan sevgiler
Deneyeceğim teşekkür ederimUyku meditasyonlarina falan bakabilirsin ben genelde asmr videoları izliyorum.
Anladım yazdığın için teşekkür ederimPsikolojik olarak uyuyamayacagim diye kendini strese soktugun icin vucudun da bunu kabulleniyor..psikologa gitsen ilac verme yetkileri olmadigi icin ilac vermez ve evde yalnizken uyuyamama sorununa cozum uretebilirsiniz..
Biraz biraz düzene sokmaya başladım bende zorla uyumaya çalışıyorum ve siyah rengi düşünüyorum o şekilde hızlı uyumaya başladımSeneler önce çok çektim uykuya dalamamaktan sabah 7-8 lere kadar otururdum , bugün uyumayım akşam erken uyurum diyip onda bile uyuyamıyordum ama benim bu durumum çook seneler sürdü. Psikiyatriye gitmiştim tak etmişti 2 tane ilaç vermişti bu sefer de sürekli uyuyordum uykum düzene girince bıraktım ilaçları , iş de olunca tamamen düzene girdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?