uyku sorunum...

asyam27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
30
0
86
Balıkesir
merhaba ben öğretmenim tatile girdik okul açıkken en geç 11 de yatar 6 da kalkardım uyku düzenim buydu sonra tatil başladı yavaş yavaş geç saatlere kadar eşimle oturmaya başladık film izle falan uyumamız gece 3 buluyordu bide sıcak oluyor zaten ama yattığımda en geç yarım saat içinde uykuya dalardım. taki 3 gün önceye kadar saat 2 gibi yattık yine benim uykum gelmedi bir türlü önce davulcu sesi sonra ezan sesi duydukça aklıma saatin geç olduğu geldi uyumam gerek uyumam gerek dedikçe kendimi uyumaya zorladıkça uykum iyice gitti bir daha asla uyuyamıycam eşim uyurken ben burda kıvranıcam diye panik yaptım stresten tüm vucudumu ateş bastı. berbat bir gece geçirdim dön dur en son 6 gibi uyumuşum 12 gibi uyamndım . sonraki gece kendimi uyumaya zorladım yine diğer gece gibi olacak diye çok korktum neyseki saat 1 gibi uyudum dün gecede neyse ki 3 buçuk gibi uyudum. benim sorunum saat 6 ya kadar uyumadığım geceyi takıntı yaptım hep öyle olacak diye çok korktuğum için her gece kendimi sıkmaktan vücudumu ateş basıyor çok stres yapıyorum resmen uyku vakitlerinden korkar oldum tüm gün normalim yatma vakti gelince karnıma stresten ağrılar giriyor herkes uyuyor bende uyumalıyım diye öyle çok kasıyorum ki uyku saatlerinden nefret eder oldum. 3 gündür bu haldeyim aslında eşim yorulmuyorsun uykun ondan gelmiyor birde çok takıntı yaptın kasma kendini desede onun yastığa başını koyar koymaz uyuması beni sinir etmiyor değil:)) biraz uzun oldu ama sizden ricam bana biraz telkin tavsiye verin de şu takıntıdan kurtulayım aslında sadece bir gün uykusuzluk çektim ama o gece resmen takıntım oldu bir daha öyle olacak diye ne zman yatsam stres oluyorum . eşimide haliyle dönmelerimle rahatsız ediyorum o ne olacak uyumasan nasılsa evdesin rahat ol dedi ama bende nato kafa nato mermer hep panik halindeyim keşke eskisi gibi başımı korkmadan yastığa koyabilsem ve hemen uykuya dalsam yok mu bir bitki çayı flan daha önce uykusuzluk yaşamadım çok sinir bozucuymuş

canım slm seni görünce yazayım dedim:) bence o gece uyuyamadığın için artık hep böyle olacak diye korku yapmışsın ve haliyle yatağa girince ateş basıyor panik yapıyorsun birincisi uyumaya odaklanmayı bırak böyle yaptıkça uyuyamazsın ikincisi nasılsa evdeymişisin eşin haklı yorulmuyorsun uykun geç geliyor sen uyumalıyım diye zorladıkça iyice kaçıyor. uykun gelmeden yatağa girme saat 5 olsa 6 da olsa mutlka uykun gelsin o zaman yat ve geç yatsan bile erken kalk zamanla uykun düzene girer.üçüncüsü bitki çayı iç sana önerim papatya:))

yaptığınız takıntı bana çok ilginç geldi. sonucta evdesiniz ve tatildesiniz uykunuz ne zaman gelirse o zaman yatın,neden bu kadar stres yaptığınızı anlamadım. kendinden sonra kalkarsanız eşiniz kızıyormu ki siz bunu dert ediyorsunuz. vücudunuzu ateş basacak kadar bu durumu dert etmeniz kendinize yazık etmekten başka bişey değil bence. tek derdiniz bu olsun, ne diyim.

sağolun kızlar bir sağlık sorunum yok şükür ama stresliyim şu aralar sanırım. yok eşim kızmaz ondan sonra kalkıyorum diye ama işte canım ne zaman isterse bende o zaman yatmak isterim ama sonra hep 5 ALTIDA YATMAYA ALIŞACAĞIM okul açılınca ne yaparım diye kendimi strese sokuyorum

bazen bana oluyor uykum yokken uykum gelsin diye yattıysam 1 saat 1 buçuk saat dönüp dururum benim eşimde yatar yatmaz uyur nasıl yapıyorsa uykun gelmeden yatağa yatma iyice uykun gelsin öyle yat uyumak için kendini zorlama gündüz evde yorulmuyorsan ev işi yapmıyorsan iş yap,mesela gündüz uyuyabilirsin şimdi ramazan olduğu için çoğu insanın uyku düzeni bozulmuştur zaten sahuru bekledikleri belki ondanda bozulmuş olabilir düzenin

Arkadaşım şuan evdesin tadını çıkar uyku düzenini ne diye kafana takıyosun?
Erken yatsan ne olcak tatildesin zamanın tadını çıkar..
Zaten okul açılıp işe geri döndüğünde geç yatmış olsanda,
sabah işe gitçeğin saatte hala uyuyamamış olsanda mecbur işe gidiceksin uykusuz olsanda ve akşam geldiğinde erkenden uykun gelicek ve bu böyle sürüp gidicek.. ta ki öteki tatile kadar
Yani hiç kendini kasma ilk iş gününde uyku düzenin sen istesende istemesende oturucak..
Çok şaşırdım bu konuyu bu kadar abartıp kendinizi strese sokmanıza.. Yazık 3 günlük dünya
bunun için stres yaşamaya değer mi

canım çok sağol yorumun içimi ferahlattı.biraz nazenin bir tipim öyle herşeyde panik olurum kendime işkence edip duruyorum işte uyumalıyım da uyumalıyım diye uykum gelmedikçe panik seviyemde artıyor. haklısın uyumasam ne olacak bir ay insanlar ne dertlerle uğraşıyor bazen çok kızıyorum kendime böyle zayıf olmamama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…