Uyku🥲

Zaten gün içinde hiç yormuyor beni sakin bir çocuk ama işte uykusuzluk insana çok zor geliyor ilk zamanlara nazaran dediğiniz gibi daha alışkınım şu an ama insanlar yaşı geçince düzelir 6 ay doldursun düzelir diye diye kandırıyorlarmış meğer 😂
Zorluk çekmeden büyütülen çocuk yok canım. Ama bize düşen görev bu zorluğu sevmek.
Gül de diken var diye nasıl ki gülden vazgecemeyiz onun gibi bu evlat da

Benim oglumda 14 aylık. Oncelerı uyurdu bazen 11 e kadar. Ama simdi erken uyanıyor 6 7 gıbı felan. Normal yani bence.

Asla ılac felan vermeyin bebecige🤗Mesela dun ilk defa kendi kendine soylene soylene uyudu halının ustunde. Zaman gectıkce daha da duzene girer merak etmeyin.

Normal süt diyince korktum bir an. Sağlıkla büyüsün. 6 ayda uykusu düzene giren bebek mümkün değil. Gerçekten bebeğinizden büyük beklentiniz. Bir yaş daha süt bebeği. Minicik. Çolk küçük annesi. Daha dişler tamamlanmadı, konuşup derdini anlatamıyor, tam yürümeyi de öğrenememiştir. Bu kadar zayıf bir canlı elbette anne desteği arar. Her memeli süt döneminde annesiyle uyur. Sürecin bir parçası. Kesintisiz uyku beklemeyin. Bunun yerine siz de geç yatıyorsanız erken yatmayı deneyebilirsiniz.
Sakin olun. O kadar çabuk büyüyecek ki. Ben de o yaşlardayken oğlum zaman akmıyor büyümüyor derdim. Şimdi o asla özlemem dediğim zamanlarını hatırlıyorum özlemden burnum sızlıyor. O kadar hızlı geçecek ki.

Emmiyor malesef çok obur bir çocuk ve benimde sürüm hiç yetmedi ona azdı çok çabaladım ama istemedi şimdi geceleri 2 biberon normal sür veriyorum
Benim oglan emdigi halde erken uyanıyor. Sizinkinde acıkıyor olabilir vs gıbı.Allah bagıslasın cocuklarınızı AMİN🤲

biz de bugün eşimle "büyüdükçe kolaylaşıyor yaaa" dedik :KK48: daha önce omzumuza alıp yürüyerek uyuttuğumuz bebe yatağında sallanarak uyumaya başladı diye halay çekecektik neredeyse. meğer bu fragmanmış ha o_O

Normal süt diyince korktum bir an. Sağlıkla büyüsün. 6 ayda uykusu düzene giren bebek mümkün değil. Gerçekten bebeğinizden büyük beklentiniz. Bir yaş daha süt bebeği. Minicik. Çolk küçük annesi. Daha dişler tamamlanmadı, konuşup derdini anlatamıyor, tam yürümeyi de öğrenememiştir. Bu kadar zayıf bir canlı elbette anne desteği arar. Her memeli süt döneminde annesiyle uyur. Sürecin bir parçası. Kesintisiz uyku beklemeyin. Bunun yerine siz de geç yatıyorsanız erken yatmayı deneyebilirsiniz.
Sakin olun. O kadar çabuk büyüyecek ki. Ben de o yaşlardayken oğlum zaman akmıyor büyümüyor derdim. Şimdi o asla özlemem dediğim zamanlarını hatırlıyorum özlemden burnum sızlıyor. O kadar hızlı geçecek ki.
Herkes aynı şeyi diyor demek ki öyle olucak 🥲

Senin anneliği anlatmana bayılıyorum khomyuk. annelikle ilgili her konuda yorumlarını zevkle okuyor ve uyuyan kızımı özlüyorum. Ben yazmışım gibi, her duygumu en güzel kelimelerle ifade ediyorsun. Kalpler benden sana:KK36:

Senin anneliği anlatmana bayılıyorum khomyuk. annelikle ilgili her konuda yorumlarını zevkle okuyor ve uyuyan kızımı özlüyorum. Ben yazmışım gibi, her duygumu en güzel kelimelerle ifade ediyorsun. Kalpler benden sana:KK36:
Gün içinde çıldırıp gece minnoşlaşan standart anne khomyuk😄😄
Yok ben zorlukların yumuşatılmasına karşıyım aslında. Yani ilk iki üç sene kesintisiz uyku beklentisi balıktan uçmasını beklemek gibi bir şey. Doğasına ters çocuğun. Beklenti arttıkça anne de sıkıntıya giriyor bebek de gerek yok.
Büyüdükçe evet kolaylaşıyor bazı şeyler ama kolaylaşmayan zorlaşanlar da var. Sıfırdan insan büyütmek kolay olamaz zaten. Hayatımız da asla eski günlerdeki konfora ulaşmayacak. Aklım hep başka bir insandayken mümkün de değil. En güzeli kabul etmek, rahatlamak, akışa bırakmak.
Uyumuyor, uzun süre uyumayacak da o zaman var olan standartlarda değişim yapıp kendini dinlendirmek en güzel seçenek bence.

Gün içinde çıldırıp gece minnoşlaşan standart anne khomyuk😄😄
Yok ben zorlukların yumuşatılmasına karşıyım aslında. Yani ilk iki üç sene kesintisiz uyku beklentisi balıktan uçmasını beklemek gibi bir şey. Doğasına ters çocuğun. Beklenti arttıkça anne de sıkıntıya giriyor bebek de gerek yok.
Büyüdükçe evet kolaylaşıyor bazı şeyler ama kolaylaşmayan zorlaşanlar da var. Sıfırdan insan büyütmek kolay olamaz zaten. Hayatımız da asla eski günlerdeki konfora ulaşmayacak. Aklım hep başka bir insandayken mümkün de değil. En güzeli kabul etmek, rahatlamak, akışa bırakmak.
Uyumuyor, uzun süre uyumayacak da o zaman var olan standartlarda değişim yapıp kendini dinlendirmek en güzel seçenek bence.
En güzel günleriniz büyüyünce bu günler çok ararsın diyenler de var bir de 💆🏻‍♀️

En güzel günleriniz büyüyünce bu günler çok ararsın diyenler de var bir de 💆🏻‍♀️
Yani kolaylaşanlar da zorlaşanlar da var. Hiç bir zaman toz pembe olmayacak. Bitmeyen bir sorumluluk ve endişe hali neticede.
En baştan başlarsam emzirdim, emzirmeyi bitirmek iki hafta saatlerce ağlayan bir bebekle bir saat uyumadan geçirmel demekti. Ama bitti. Sonra köpek dişlerini çıkarırken ağlama krizleri, acıyo diye uykusundan uyanmalar. Ama geçti. Ateşli hastalıklar atlattık bir saat uyumadan bir hafta geçirdim. Geçti. Sonra tuvalet eğitimi başladı. Bir hafta yerden kaka ve çiş temizledim. Bazen bağırarak kaçasım geldi ama bitti. Sonra iki yaş üç yaş sendromları başladı. Eskiden koyardım altını değiştirir koyar yere yıkardım. Sonra ben yıkanmam, ben pmu yemem gibi tutturmalar başladı ve bitmedi. Şu an kendi istekleri olan bir oğlum var. Sonuna kadar zıtlaşan, saatlerce ağlayan. Her şey için saatlerce dil dökmem anlaşmam gerekiyor. Bazen çok yorucu oluyor. Sinirlenince kendini sakinleştirmeyi öğrenemedi bana haşa vuruyor mesela. Bu da bebek masumluğunda yoktu.
Daha okulu yanlış arkadaş seçimleri, kötü ders notları, ergenlik iayanlarına geçmedim.
Annelik uzun bir yolculuk ve asla çok kolay olmayacak. Zorluklar değişiyor ama asla toz pembe olmuyor. Önce eski hayatı, daha kolayı bekleyen tarafınıza sakin olmasını söyleyin, uzun bir yolculuktayız kolay değil ondan güzel yanlarına bakmalıyız.
Ben 3,5 yıl ilerideyim ve o süt kokan bebeğimi ve uykusuzluğumu özledim. Geçecek evet ama o da büyüyecek. Değişecek. Sakin olun ve tadını çıkarmayac bakın. Uyumasını beklemek yerine başka alternatifler arayın

Gunduz 2 uyku yapiyorsa teke dusme aylari bunlar duzelir siz rutinlerinize devam edin bjrde gece beslenmesini kesin derim eger devam ediyorsaniz

Yani kolaylaşanlar da zorlaşanlar da var. Hiç bir zaman toz pembe olmayacak. Bitmeyen bir sorumluluk ve endişe hali neticede.
En baştan başlarsam emzirdim, emzirmeyi bitirmek iki hafta saatlerce ağlayan bir bebekle bir saat uyumadan geçirmel demekti. Ama bitti. Sonra köpek dişlerini çıkarırken ağlama krizleri, acıyo diye uykusundan uyanmalar. Ama geçti. Ateşli hastalıklar atlattık bir saat uyumadan bir hafta geçirdim. Geçti. Sonra tuvalet eğitimi başladı. Bir hafta yerden kaka ve çiş temizledim. Bazen bağırarak kaçasım geldi ama bitti. Sonra iki yaş üç yaş sendromları başladı. Eskiden koyardım altını değiştirir koyar yere yıkardım. Sonra ben yıkanmam, ben pmu yemem gibi tutturmalar başladı ve bitmedi. Şu an kendi istekleri olan bir oğlum var. Sonuna kadar zıtlaşan, saatlerce ağlayan. Her şey için saatlerce dil dökmem anlaşmam gerekiyor. Bazen çok yorucu oluyor. Sinirlenince kendini sakinleştirmeyi öğrenemedi bana haşa vuruyor mesela. Bu da bebek masumluğunda yoktu.
Daha okulu yanlış arkadaş seçimleri, kötü ders notları, ergenlik iayanlarına geçmedim.
Annelik uzun bir yolculuk ve asla çok kolay olmayacak. Zorluklar değişiyor ama asla toz pembe olmuyor. Önce eski hayatı, daha kolayı bekleyen tarafınıza sakin olmasını söyleyin, uzun bir yolculuktayız kolay değil ondan güzel yanlarına bakmalıyız.
Ben 3,5 yıl ilerideyim ve o süt kokan bebeğimi ve uykusuzluğumu özledim. Geçecek evet ama o da büyüyecek. Değişecek. Sakin olun ve tadını çıkarmayac bakın. Uyumasını beklemek yerine başka alternatifler arayın
Zaten artık geceleri uykuya bile dalmıyorum çünkü o da dalmıyor 11 den aşağı yatmıyor dediğiniz gibi şu an köpek dişlerini çıkarıyor olabilir 8 dişi var hepsi sırayla çıktı şimdi sıra köpek dişlerinde ay allahım sağlıklı olsunlar da her şeyin ilacı zaman

Emmiyor ama süt içiyor 2 biberon
Süt gaz yapıyor olabilir . Benim Oğlumda 3 yaşın ortalarına kadar geceleri en az 5-6 kez uyanırdı . İlk zamanlar çok daha sık uyanırdı ama zamanla azaldı . Şimdi 4 yaşında ve yaklaşık bi kez falan uyanıyor mama istiyor , içiyor ve tekrar uyuyor . Sanırım biberon alışkanlığı da uyku düzenini bozuyor olabilir .

Merhaba hanımlar

Benim sıkıntım oğlumun uyumaması, yani şöyle kendisi tam bir yaşını doldurdu, 5 aylıkken çok çok rahat uyurdu. En azından gece çok kalkmazdı.
Şimdi saat başı belki de yarım saatte bir kalkıyor, şimdilerde de 7 de kalkmaya başladı 9 da kalkan çocuk.
Bitik bir durumdayım, etrafımdaki insanlara manyak gibi gerçekten 10 a kadar uyuyor musunuz diye soruyorum 😂bana imkansız gibi geliyor😂
Evladım uyandıysa herkes uyanmak zorunda valla kafamıza vurmalar, saçımızı çekmeler, ağlamalar ( ama gözyaşı yok) 😂
Çok yoruldum, normalde huysuz bir çocuk değil ama uyku konusunda çok huysuz ne yaptıysam işe yaramadı. Baybay baby night diye bir damla var galiba, ondan mı kullansam diyorum içinde ne olduğu belli değil diye vazgeçiyorum sonra :KK43:
Oğlumun uykusuna çare yok gibi biliyorum.
İçimi dökmek istedim 🥲
benim gibi gece bekçisi annelerle dolu burası, yalnız değiliz 🥲
Ahahhaa bunu ben mi yazdım acaba diye şüphelendim ama sonra baybay damlayı gördüm ben kullandım canım hiçbir işe yaramadı hem de hiçbir işe yaramadı 😂😂 benimki de 5 aylığa kadar iyi uyurdu bebekler 6. Ayda anneyi kaybetme korkusu etrafı fark etme gibi şeyler yüzünden uyanıp anneyi kontrol edermiş. Bunun tek çaresi zamanında odayı ayırmakti ve geçti geçmiş ilsun hepimize😂

Emmiyor ama süt içiyor 2 biberon
Geceleri beslenmeyi tamamen kesebilirsiniz artik. Uyanmasinda o da etkili oluyordur. En azindan süt için kalkmaktan vazgeçince belki uyanma sıklığı 1-2 ye düşer. Yanınızda uyutuyorsanizda kendi odasinda uyutmaya başlayın. Gündüz 2 kez uyuyorsa 1 kez uyutun. Sabah gune erken başlayıp 1 kez öğlen uykusu uyutursanız aksamda yorulup erkenden uyur. Sizin icinde iyi olur. Bizler yetişkinler gibi çocuğu aksam 9 da uyutalim sabah 10-11 e kadar uyuşun istiyoruz ama malesef. Benim kizim sabah 7 de uyanıyor. Öğlen 2- 4 arasi uyur. Aksam da 9 buçuk ta gece uykusuna uyur. Tamamen memeden kesip,gece beslenmesini bitirdikten sonra 1 en fazla 2 kez gece uyanmaya basladi.

Back
X